[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Masculul construieste cuibul de spuma, nu femela.
Gasesti informatii si aici
In general cam toti producatorii atunci cand ofera informatii legate de pompe, trec si niste grafice. In acele grafice, vei gasi informatii legate de puterea pompei (litri pe ora) corelata cu inaltimea la care acea pompa poate ridica apa. In functie de acele date si de cat de jos vei aseza filtrul fata suprafata apei, poti alege pompa care ti se potriveste
Niste dimensiuni ale bazinului ai?
CO2,Fertilizare vei avea?
Ce anuma plante vrei sa tii acolo?
Vezi, cam multe necunoscute pentru aprimi un raspuns
La mine Ludvigiile stateau verzi atata vreme cat le lasam fara fier. S-ar putea ca si la tine sa fie la fel, sau sa nu le ajunga ce gasesc pe acolo.
Un singur comentariu. Ai grija sa fie burete de acvaristica, cu canale, nu burete obisnuit cu celulele inchise.
Aveti mare grija cu apa oxigenata in acvariu. Puteti omori nevertebrate, pesti si nu in ultimul rand plante. V-o spune Stan patitu'.
Si din cate imi aduc aminte, apa oxigenata se recomanda impotriva filamentoaselor.
Va rog ramaneti "on topic"

Multumesc
Oameni buni.

Am o mare rugaminte la voi. Nu incepeti o cearta pe forum, nu duce la nimic bun. Apelez la varsta voastra si la firele albe de par pe care le aveti. Daca vreti sa lamuriti niste lucruri, faceti-o va rog in privat. Spuneti-va ce aveti de spus si reveniti ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Cred ca este cea mai "cuser"solutie. Si eleganta in acelasi timp.

Multumesc
alyenn666 wrote:
e posibil ca aquabasis si pietrisu sa se colmateze in doar 2 luni si sa faca bacterii anaerobe sau alte chestii daunatoare?

Mai mult ca sigur ceva nu a fost in regula cu buturuga. Dragos ti-a spus destul de clar cum trebuie procedat in astfel de cazuri. Nu cred ca substratul are vreo problema. In doua luni nu prea avea ce sa se formeze pe acolo, astfel incat sa strice atat de rau apa.
RVP wrote:Aaaa,si totusi as merge pe un filtru extern homemade pentru ca am si o pompa de apa de 350 l/h.

Vorbim de un acvariu de 4 litri? Parca asa am retinut. O pompa de 350 de litri in spatiul ala iti va arunca toata apa in tavan, chiar si montata intr-un filtru extern. Iar sa te apuci sa-l gatui...la debitul ala mi se pare cam greu de realizat. Personal as merge pe un hang-on, intrucat, chiar daca are o pompa de 60 litri pe ora sa zicem, modul in care intoarce apa in acvariu te scapa de turbioane si alte nenorociri
Daca mergi si cu internul in paralel timp de o luna, nu cred ca bacteriile de startare te vor ajuta foarte mult. Dar nici nu vor strica daca le adaugi
stefanp wrote:Cum sa n-aiba debit reglabil? N-am modelul 1501, dar am fratele mai mic, 701 (si am avut si modelul vechi, 700). Sunt doua clapite negre, imediat langa capul furtunelor.

Exact. Tragi putin spre tine de cea din staga (out) si va scadea debitul
Mai poti incerca si cu Ferti soil de la Aquatic Nature. Astea sunt bune ca sunt soluri fertile, nu ai nevoie de substrat fertil acoperit cu ceva inert.

Faraonu wrote: Cind le-am dat putin CO2

Cum adica? La plante crescute emers?
Daca tu nu esti adeptul unor metode verificate si rasverificate (nu doar de catre producatori, guru sau chiar incuiati), asta nu inseamna ca nu trebuie sa incurajam calitatea.

Cam deranjant modul tau de exprimare. S-ar putea sa te coste
DA, tot la un cordon de silicon dat pe interior m-am gandit si eu ca ar vrea sa dea. Si daca faci asa, mai este un incovenient. Ar putea sa-ti ramana o zona vizibila din exterior, cu un cordon grosolan de silicon, care te va deranja tot timpul.
daniel12 wrote:Nu ai nevoie de substrat nutritiv.

De ce nu are nevoie de un subtrat? Daca vrea rezultate si vrea "sa se juoace" cu anumite plante, atunci un substrat fertil sau niscaiva prafuri sunt mai mult decat necesare

daniel12 wrote:Dezavantajele substratului nutritiv depasesc avantajele.

Aoleu, cum vine asta?
Koala wrote:Salarias-ul meu nu suporta alti "guvizi" prin acvariu...

Ba suporta, dar nu pe bucatica lui de acvariu. Este posibil sa-i fugareasca pe ceilalti, dar pana la o anumita distante de pietrele lui preferate.
Depinde de grosimea cordonului pe care il vei face. In principiu, la ce ai tu acolo, cred ca doua zile sunt suficiente pentru a se usca
Facem, facem, facem

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: