[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
De ce nu se coloreaza ludwigia repens rubin?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
akos09
Junior member

IP:

Ma confrunt cu aceasta problema de ceva vreme....intre timp am dat reset la acvariu, am spalat substratul,dupa ce am umplut acvariul am plantat alte plante,nu cele ce au fost inainte.De la reset au trecut doua luni aproximativ,ludwigia e verde deschis cu galben si ce va roz+ ca creste foarte incet,la fel si rotala la colorit,diferenta e ca aceasta se dezvolta bine.
Detalii acvariu:
-aproximativ 100L de apa
-substrat manado 20l+
-lumina 2xt524w osram 965 si 2xt818w osram 830.T 5 urile au o vechime de aproximativ 7 luni iar t8 urile de 3luni.Pe interiorul capacului am pus folie reflectorizanta durata iluminare 11-14,16-20.
-filtrare jbl e700 cu burete pe sorb 1l de matrix si aprox 2l de siporax
-co2 din butelie dizolvat printr un flipper de la denerelle+test co2 jbl aprox. 30-40ppm
-pesti 10 neoni
-plante: 4 tufe mari de blyxa, o tufa marisoara de hemianthus micranthemoides vre o 4-5 fire de bacopa caroliniana,tufe mari de heteranthera zosterofolia si de limnophila sessiliflora,mai multe fire de ludwigia repens rubin si rotala rotundifolia red.
-fertilizare:profito,fero,nitro,po4 home made
-no2-0,no3-10-15,po4-0.8-1,fe-0.2-0.3
-schimb de apa 30L odata la 7 zile.
Restul plantelor o duc bine, blyxa e verde spre auriu,perleaza toate in afara de ludwigia si rotala,alge nu am.
Interesant e ca prin vara cu aceeasi lumina cu co2 din bomba si fertilizare diy fara po4 separat am crescut ludwigia cu succes,aproape toata planta era rosie.
Oare sa mai suplimentez lumina cu 18w?...mi e frica sa nu apara alge.?Desi nu cred ca nu ar fi lumina suficienta pentru ca,cum am scris acum cateva luni cu aceeasi lumina am crescut ludwigia cu succes
Ce ma sfatuiti sa fac,eu nu mai am nici o idee.

This message was edited 3 times. Last update was at 03/01/2013 17:59:21

irukandji
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu stiu de ce , dar am sa iti spun ceva interesant, observat de mine. Am avut o buruiana plina de alge negre. Am hotarat sa o tratez si apoi sa o pansez si doar in ultma instanta sa o operez, hotarat lucru, am vrut sa o salvez. Stiu, aproape m-am nascut poet Am pus echinodorusul intr-un bidon cu apa curata, i-am schimbat substratul din ghievecel si i-am curatat cu mana ce era mai grav afectat si am dus-o in balcon. Dupa doua luni, nu mai era pic de alga pe planta dar , sub lumina soarelui, singura sursa de lumina dealtfel timp de 2 luni, se pare ca planta si-a schimbat forma frunzelor. Frunzele vechi erau lungi, cele noi erau rotunjite... Incerc sa atasez poza sa vezi minune. Important e ca am scapat-o de alge.
p.s. nu a stat direct in razele soarelui decat seara de pe la 18, cand ajungea cate o raza in bidon.
N-ar fi prima surpriza cu plantele, am cumparat si eu plante rosii, care apoi s-au inverzit la noile frunze, vecinul meu mi-a dat una care era verde si la mine a inceput sa isi coloreze varfurile in portocaliu-rosiatic. Nu stiu, poate conteaza si apa dar inclin sa cred ca lumina e principala "vinovata".
[Thumb - aceeasi planta -alte frunze 091020124458.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 03/01/2013 18:24:15

capac_acvaru@yahoo.com

Noi, Mihai Viteazu, Domn al Tarii Romanesti...
[Email] [Yahoo!]
akos09
Junior member

IP:

Interesanta faza cu echinodorusul....
Si eu m am gandit la tuburi....dar nu sunt vechi.Nu pot intelege de ce acum cateva luni a crescut si s a colorat calumea cu aceeasi lumina iar acum pauza.Alta chestie e ca restul plantelor perleaza,doar aceste doua nu cu toate ca nu sunt umbrite deloc.Apa e aceeasi ca si inainte,de la cine am cumparat tot aceeasi apa o foloseste,diferenta ar fi ca are o idee mai putina lumina.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Arata-ne o poza sau mai multe cu planta ....... si cu acvariu', in ansamblu, poate observam ceva ce ne scapa in acest moment.

Poze: smilie ... Poze cu plante
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Sub manado mai ai ceva?
[ICQ]
akos09
Junior member

IP:

Sub manado nu am mai pus nimic de data asta.Inainte de reset am avut aquabasis 5L.
Fertilizez zilnic cu 4ml profito,6ml fero,4ml nitro si 2ml po4(preparat in asa fel incnat 1ml la 40L creste po4 aproximativ la 1ppm)
Acum ludwigia e mica pt.ca am replantat din nou de 2 saptamani.Inainte cand era aproape de luciul apei avea o culoare de un roz amestecat cu verde deschis si galben,ceea ce nu e ok...pana la rosu aprins mai era foarte mult.
Pozele:
Ludwigia
image
Rotala
image
Ansamblu dupa tunsoarea de astazi.
image

This message was edited 2 times. Last update was at 04/01/2013 17:45:04

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Din poza planta ta imi pare a fi Ludwigia repens, frunza e putin diferita de Ludwigia repens "rubin" care arata cam asa:

image

Daca am identificat-o corect e normal sa nu fie atit de rosie ....... da' nici asa verde ca a ta nu-i bine.
Acvariu' imi pare proaspat chiar daca au trecut doua luni de la reset. Eu zic sa-i mai dai timp, cred c-o sa-si revina.

akos09
Junior member

IP:

Da,intr adevar acvariul e proaspat.Mai astept sa vad ce se intampla peste cateva saptamani-o luna.
Atasez o poza cu planta din care provin si acestea din bazin.Comparand cu poza atasata de dumneavoastra si mie imi pare doar repens.
[Thumb - 202686_473060552727123_792444478_o.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 04/01/2013 18:36:36

stefanp
Moderator

IP:

Judecand dupa ultima poza si dupa ce am avut si eu in acvariu, as zice ca intr-adevar e Ludwigia repens simpla.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
akos09
Junior member

IP:

E clar ca e ludwigia repens.Chestia e ca nu s a mai facut rosie deloc,cel mult un roz deschis,is curios ce se v a intampla cand ajunge spre luciul apei....voi mai posta atunci.
Multumesc de raspunsuri!Am lamurit 100% pana acum ca nu e ludwigia repens rubin ce am eu.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

akos09 wrote:Am lamurit 100% pana acum ca nu e ludwigia repens rubin ce am eu.

Da, ultima poza e convingatoare, asteptam poza de la luciu apei .

akos09
Junior member

IP:

Momentan e inca la jumatatea inaltimii acvariului planta,inca e tot verde.Cand inncepe sa dea semne de roseala sau v a ajunge sus voi posta.
akos09
Junior member

IP:

Doua poze cu ludwigia repens ajunsa la luciul apei...e cam lipsita de culoare nu?

image

image
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

E un pic decolorata da' n-as spune ca-i "rahitica".

akos09
Junior member

IP:

O mai las sa creasca, poate se mai coloreaza,dar intentionez sa o inlocuiec cu l.r. rubin.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

E o alegere buna . In mod ciudat, Ludwigia repens "rubin" mi se pare mai putin pretentioasa ......

Mai las-o un pic pe asta sa se intinda pe suprafata apei, macar un fir, de curiozitate.

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

La mine Ludvigiile stateau verzi atata vreme cat le lasam fara fier. S-ar putea ca si la tine sa fie la fel, sau sa nu le ajunga ce gasesc pe acolo.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/01/2013 10:10:39

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
akos09
Junior member

IP:

Astazi am facut un test fe(ultimele picaturi) .Am adaugat 4 ml de trace mix plus iar dupa o ora am facut testul si a iesit 0.1,poate putin spre 0.2.Sincer ma asteptam sa iasa o valoare mai mare.

This message was edited 1 time. Last update was at 22/01/2013 14:01:42

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: