Message |
|
Planta pe care ai luat-o este o planta de pond sau iaz, cum vrei sa-i zici. De aceea, in acvariu nu cred ca se va descurca decat o perioda de cateva luni, indiferent de fertilizare si CO2. Personal, la inceputuri, cand nu faceam deosebirea intre plantele de pond si cele de acvariu, m-am jucat si eu cu un Acorus, dar al meu era gramineus. Vreo trei luni a rezistat, dupa care s-a topit. Asa ca eu zic s-o duci (daca mai poti) inapoi la magazin si sa iei altceva.
Ia uite ce mi-a aratat Google
|
 |
|
Hmmmm, ce tare. Ce-ar fi daca ar functiona si intr-un sarat?
|
 |
|
Nu sunt un expert in tratarea carasilor, dar din cate am mai citit pe forum, iti mai pot da un sfat. Se pare ca uneori, carasii pur si simplu inghit aer pe care nu-l mai pot elimina. O alta cauza ar putea fi chiar si o ocluzie intestinala. Pentru prima varianta, citisem la un moment dat (sper sa nu spun vreo prostie) ca pestele ar trebui scos din acvariu si lasat sa se zbata de cateva ori pe un prosop. In acest fel, ar trebui sa elimine aerul. Pentru mai multa siguranta, cauta pe forum posturile colegei noastre Dolly, stiu ca dadea sfaturi bune in privinta carasilor.
In alta ordine de idei, arunca te rog un ochi pe regulamentul forumului, unde vei descoperi cateva lucruri interesante.
|
 |
|
Incearca sa vezi daca gesesti aici vreo poza care sa te ajute.
Daca nu, o poza cat mai clara si cateva explicatii mai detaliate despre acea umflatura
|
 |
|
Am observat si eu acelasi fenomen si am tras o singura concluzie. Rata de crestere a radacinilor adventive ets proportionala sau chiar mai mare decat rata de crestere a plantei, pe cand radacinile ce ar trebui sa creasca in substrat sunt mult mai puturoase. Probabil ca daca am lasa planta sa se ridice cateva zeci de centimentri, ar avea timp sa-si dezvolte si radacinile de substrat.
|
 |
|
Cred ca ar merge bagate la locul lor si:
APC- Aquatic Plant Central
ASAP- As soon as posible (daca este cazul)
Si cele ce tin de specificul acvariilor marine si al coralilor
FO- fish only
FOWLR-fish only with live rock
REEF- recif
LPS-large polyped stone
SPS for small polyped stone
CUC-clean up crew
ATO- auto top off
Cam atata, daca ma mai trece ceva mai scriu
|
 |
|
Daca ai fi dat detaliile corecte de la inceput, poate ai fi primit si sfaturile potrivite. Atata vreme cat ceea ce ai scris nu este clar si lasa loc la interpretari, oamenii asta fac, interpreteaza. Mai ales ca din posturile tale nici nu-si poate da nimeni seama de experienta ta in acvaristica. Asa ca oamenii au incercat sa te ajute din toate punctele de vedere, chiar daca nu s-au referit strict la nelamurirea ta. Dar daca stau sa citesc prima ta fraza din acest topic, le dau dreptate.
Asa ca te rog, mai usor cu aprecierile la adresa forumului sau a membrilor sai.
|
 |
|
deSCALAR wrote:
inca ceva, nu le place prea mult co2, dc ai lvl ridicat, vor intra intr-o stare de latenta
Iar gaurile in cochilie apar din acelasi motiv. Ph prea mic, inseamna calciu pre care nu il au la dispozitie. Personal nu am reusit sa cresc nici macar Pomaceea in acvariul in care am CO2. Si nici alti melci, doar cativa de substrat.
|
 |
|
Pot face si eu niscaiva traduceri. Dati-mi doar linkurile si rezolvam
|
 |
|
Nu este absolut nici o problema cu acea diferenta de Ph. Oricum, pestii vor trebui aclimatizati corect si cu rabdare
|
 |
|
viulian wrote:O sa scot tot HC-ul din acvariul de 16L, il tai in bucati mici
Merge asa, e verificata. Am mai vazut parca un filmulet (cred, sau o descriere  ) in care un omulet luase niste Hc si maruntit cu lama a inceput sa-l frece efectiv de niste pietre. Rezultatul? Pietrele s-au umplut de Hc.
Io am o alta dilema. Habar n-am ce se va intampla in substratul ala (d.p.d.v. biologic si chimic) atata vreme cat apa nu cred ca va circula prea mult prin el. Si va fi si foarte gros intre elementele verticale. Ar fi fost bine daca gaseai sau concepeai o metoda de umplere (cu spuma sau habar n-am cu ce) a spatiilor dintre elemente, astfel incat grosimea sa nu fie mai mare de 2-3 cm. Bine, nici asa n-ar fi o prea mare circulatie a apei prin substrat, dar poate-poate
In rest, frumos si d'abea astept rezultatul final
|
 |
|
Pentru inceput, citeste Ghidul Incepatorului si Ciclul Azotului.
Dupa ce ai citit cele doua articole, vezi ce anume nu ai facut din ce scrie acolo si ne spui, pentru a vedea ce trebuie facut in continuare.
|
 |
|
Lasa-le acolo, nu cred sa fie vreo problema.
|
 |
|
Cumpar 3-4 Coridoras panda. Nu alte specii, doar panda.
Contact prin pm.
Multumesc
|
 |
|
Vai de viata crabului ala. Nu te induri sa pui un filtru la acel acvariu? Citeste Ciclul Azotului si te vei lamuri ce si cum. Apa miroase ca se impute.
|
 |
|
Acea piesa montata langa robinetul buteliei nu este un suport al acesteia. Piesa este un maner pentru a evita apucarea buteliei de robinet in cazul transportului sau al manipularilor ocazionale. De asemenea, mai are rolul de a proteja robinerul si valva de eventuale loviri, socuri, etc.
Nu stiu daca nu cumva, tinand butelia in acea pozitie, nu vei cauza ceva probleme la regulator.
Nu am vazut nici un prospect JBL saun al altui producator de butelii, in care sa-mi fie aratata o butelie montata in acea pozitie.
|
 |
|
Esti sigur ca nu sunt nici un fel de probleme daca tii butelia aia in acea pozitie?????
|
 |
|
Relativ simplu.
In primul rand ii trebuie o apa foarte curata si stabila din punct de vedere al parametrilor chimici. Asta inseamna un sistem de filtrare si un acvariu (sau paludariu) stabil.
Prefera o apa cu un Ph si un Kh mai ridicate, pentru a se dezvolta corect si a-si putea reface exoscheletul.
Prefera o apa usor salmastra (dar poate trai si fara) obtinuta doar cu ajutorul sarii pentru acvariile marine, in nici un caz al sarii de bucatarie
Are nevoie de spatii sa zicem uscate, pe care sa iasa din apa si sa respire. De aceea, trebuiesc sa aibe radacini sau cioturi care ies din apa si pe care sa se poata catara. Tinut in paludarii, se va catara pe platforme special create, pe plantele ce ies din apa, sau pe decor.
Cam atat, in cateva cuvinte.
|
 |
|
Pai jetul de la pompa iti poate muta substratul, indiferent de tipul acestuia, desigur in functie de presiune. MElcii nu vor face asta. Bine, acuma nu stiu nici ce inseamna la tine cateva firisoare si nici cat de adanc au fost plantate. Oricum, ca sa nu-ti fie mutat substratul nu mai da returul direct pe el.
|
 |
|
Am Blyxa japonica si Hydrocotyle sibthorpioides
|
 |
|