[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
caras auriu umflat  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
Puiutz
Unripe member
[Avatar]

IP:

Buna dimineata!
Am un caras umflat si pluteste de 2 saptamani in acvariu. am citit pe forum ca ar trebui sa ii dau zilnic mazare fiarta decojita. il tratez de 6 zile cu mazare fiarta (dar ii dau bucatele mici pentru k daca ii dau boaba intreaga sau jumatate mi le scuipa). in primele 2 zile i-am dat 3 boabe de mazare dupa care am trecut la meniu de 5 boabe. intrebarea mea este aveti idee cate zile va trebui sa ii mai dau pana isi va reveni complet??? pentru k semnele de revenire sunt foarte putine ( coboara destul de rar pana la jumatatea acvariului apoi urca rapid) si sincer nu vreau sa-i fac mai rau. mentionez ca nu are solzii zbarliti sau alte simptome de vreo boala. e vioi dar cu fundul in sus si veau sa-l vad in pozitia lui normala.

Acvariul are 120 l, le schimb apa saptamanal 20-25 %, filtru jbl 900 in care am 4 carasi si 3 sanitari.
Urmeaza sa schimb acvariul pentru k stiu ca fiecare caras are nevoie de 50 l apa.

Va rog frumos sa ma linistiti sau sa-mi dati alte sfaturi vis-a-vis de administrarea mazarei pentru carasul meu plutitor (l-am botezat Poponet de cand sta cu fundul in sus)

Multumesc,
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu sunt un expert in tratarea carasilor, dar din cate am mai citit pe forum, iti mai pot da un sfat. Se pare ca uneori, carasii pur si simplu inghit aer pe care nu-l mai pot elimina. O alta cauza ar putea fi chiar si o ocluzie intestinala. Pentru prima varianta, citisem la un moment dat (sper sa nu spun vreo prostie) ca pestele ar trebui scos din acvariu si lasat sa se zbata de cateva ori pe un prosop. In acest fel, ar trebui sa elimine aerul. Pentru mai multa siguranta, cauta pe forum posturile colegei noastre Dolly, stiu ca dadea sfaturi bune in privinta carasilor.

In alta ordine de idei, arunca te rog un ochi pe regulamentul forumului, unde vei descoperi cateva lucruri interesante.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Puiutz
Unripe member
[Avatar]

IP:

tocmai am citit regulamentul si am constatat ca am facut cateva greseli. imi cer scuze si pe viitor voi fi mai atenta. o sa incerc sa caut postarile lui dolly si o sa pun si carasul pe un prosop sa se zbata...poate asa il ajut mai mult. multumesc!

This message was edited 1 time. Last update was at 19/10/2013 01:06:20

[Email] [Yahoo!]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Cum sta treaba l-ai scos afara si a eliminat aerul sau nu inca ?
Ape limpezi

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
Puiutz
Unripe member
[Avatar]

IP:

Buna dimineata!
tocmai l-am scos afara si nu a avut nici o reactie de zbatere...absolut nimic. l-am bagat la loc. chiar nu mai stiu ce sa-i fac dar este foarte umflat.
mai aveti vreo idee sau continui sa-i administrez mazare?
Multumesc,
[Email] [Yahoo!]
Avansatul
Senior member
[Avatar]

IP:

Cat l-ai tinut afara ???

Ce fac cand ma plictisesc?

10% caut ceva de facut

90% ma plang ca nu am ce face

Ape limpezi cititorule
Puiutz