Message |
|
Dar legat de lumina ce vine cu Juwel Rio 240 respectiv Multilux LED 2 x 29 w ce parere ai? Ar fi ok pt ceva plante usoare?
Filtrarea oricum ar trebui suplimentata/inlocuita
|
 |
|
Multumesc pt opinie, foarte pertinenta si in ton cu temerile mele.
Inca nu am achizitionat acvariul, momentan cantaresc optiunile.
Sunt de accord cu tine in privinta acvariilor gata echipate. Am avut unul mai mic si intr-adevar lumina era groaznic de slaba (nu crestea nimic).
Cum nu am prea multa experienta numele Eheim m-a facut sa cred ca pot oferi un pachet bun. Si pretul te face sa te gandesti ca e vb de calitate...2.700 lei
Desi citisem la un moment dat legat de filtrare ca ar trebuie sa fie minim 5x uite ca acum uitasem iar la lumina chiar nu ma pricep...deci multumesc inca o data.
|
 |
|
Salutare,
Ma intereseaza opinia unui "utilizator" de acvariu Eheim Vivaline led 240. Mai exact as vreau sa stiu:
1. Filtrul din dotare ecco pro 300 este suficient pentru un acvariu mediu populat?
2. Cu banda led inclusa (1 x 24w) se pot tine plante cu cerinte medii?
Orice alta informatie din partea cuiva care are experienta cu acest acvariu este binevenita.
Multam'
|
 |
|
Inca o intrebare pt tine Silviu: acvariul la aquadec ti l-ai f?cut din sticla ultraclara ori float?
Un alt coleg de pe forum spunea ca nu se merita sa platesc pt sticla ultraclara ca la dimensiunile pe care le vreau eu sticla ultraclara nu va face differenta, nu va avea un impact notabil...
|
 |
|
Cu sefa o rezolv. Am ok-ul ei pt acvariu doar ca stam prost cu spatiul ce-i drept.
Numai ce am mai gasit un colt dar acolo nu am nici o priza.
O varianta ar fi cea de care zici tu, sa pun canistra in unul din cele 2 corpuri, sa scot furtunurile prin spate prin 2 gauri si aia e. Blatul e deja unul gros are vreo 4 cm cred, deci zic ca ar fi ok fara sa mai adaug unul.
|
 |
|
Pai cum? Crezi ca-s de capul meu asa...
De nu aveam sefa camera aia era deja fish room  )
|
 |
|
Acvariul Diversa pica din cauza lungimii de 80 iar celalta varianta, Ocean Free...sau cum ii zice are adancime de 30 ceea CE nu mai vreau pt ca exact asta am avut.
M-am tot uitat la Lido, si era sa fac si plata, dar m-am gandit bine la ceea ce vreau eu sa fac...si anume un scape cat mai reusit, iar asta nu cred ca pot scoate intr-un Lido (decat daca m-as numi George Farmer).
Ar trebui sa mai bag bani multi pt upgrade lumina si filtrare si chiar nu e rentabil
|
 |
|
Salut Silviu!
Aquadec e prima mea optiune chiar datorita discutiei cu tine pe un alt topic. Intr-adevar review-urile sunt bune. Multumesc inca o data pt indrumare.
Legat de spatiu, singurul adecvat, in care nu bate lumina solara direct, departe de calorifer ori alte surse de caldura si cu o sursa de current apropiata este pe un corp de mobila existent.
Incerc sa atasez un desen
Spatiul pt acvariu + un eventual filtru extern este cel dintre cele 2 corpuri inalte, de fix 71 cm lungime si 55 adancime. La inaltime nu sunt constrans.
|
 |
|
@Varroluis
Eu vroiam sa stiu cat de potrivit e pentru un acvariu cum voi avea eu si nu daca e mirific sau nu, daca e scump sau nu, daca e estetic sau mai putin estetic. Vreau opinii despre eficienta lui intr-un acvariu de 60x50x35.
Multumesc inca o data pt opinie si toate bune!
|
 |
|
Da, la tine ma refeream si e foarte bine venita lamurirea. Partea a doua a povestii, cea cu alt filtru pe care l-ai cumparat si ulterior l-ai scos la vanzare, era mai greu de intinuit. Scuze daca ti-am creat neplaceri.
Multumesc si pt opinia privind filtrul!
|
 |
|
Bun. Am citit opiniile voastre, sunt pertinente, va multumesc.
Voi mai cauta solutii. Pentru lipsa spatiului nu am. Ceva DIY cum spune varolluis nu-mi place, nu ma pricep si cel mai probabil nu voi face. Un sump deasupra acvariului nu as tine niciodata, pur si simplu pt mine nu e ok.
Totusi as fi vrut sa aflu si opinia cuiva care a folosit dennerle scaper's flow. Stefanp poate? Stiu ca a folosit, poate ma ajuta cu o opinie.
|
 |
|
@ Varolluis
Spatiul de care dispun are lungimea de 70 cm si adancimea de 55.
Filtrul tind totusi sa cred ca nu e o gluma. Ma informez din mai multe surse si este un filtru apreciat de useri.
Pt mine intr-adevar e posibil sa fie prea putin. Tocmai de aceea am deschis topicul asta, sa ma consult cu voi, cei cu experienta mai multa.
In spatiul ala canistra nu am unde sa bag, am calculat in fel si chip si nu incape nicaieri.
Pretul este mare intr-adevar. Vazusem la vanzari unul second LA un coleg de pe forum si dupa ce i-am citit un topic am vazut ca el a avut probleme cu el si ghici CE...acu era la vanzare cu 240 lei. Funny...nu? Astea sunt motivele pt care nu cumpar second
|
 |
|
Am mizat ca voi avea alt spatiu pt amplasarea acvariului insa dupa ce am terminat reamenajarea apartamentului...ghinion...nu a mai fost 
|
 |
|
Cu siguranta o canistra eheim poate tine mai mult material filtrant decât scapers flow insa eu am nevoie de o solutie pt ca nu am unde sa tin un filtru extern iar scapers flow cred ca e cea mai buna solutie.
E ceva intre HOB si extern, din ce am citit e foarte silentios si isi face treaba bine (la un acvariu cu volum de max 60l). Plus ca si estetic prezinta advantaje, il pot monta pe spate si masca cu un autocolant. Cum eu voi incerca sa fac un scape cat mai reusit faptul ca nu voi avea in acvariu decât intake_ul si lily pipe, ambele din plastic transparent, este un plus
|
 |
|
Multumesc pt raspunsurI.
Inteleg ce spui cu sticla ultraclara insa precedentul acvariu detinut a fost cu ultraclara si cum vreau ceva sa placa ochiului aici nu as face compromisuri.
Lampa va fi cu siguranta ceva ok, acum ma uit la chihiros a-series, Twinstar 600e sau Kessil A80 Tuna Sun. Ma mai gandesc...nu ma grabesc.
Despre filtrare stiu ca e cam light si o canistra eheim ar fi mult mai buna dar nu am loc de ea, chiar nu am nici o varianta de amplasare  (
La un volum brut de 105l dupa ce adaug solul, lemnul, pietrele...etc, voi avea undeva la 80 litrI de apa; dennerle spune ca debitul filtrului scapers flow ar fi de 360l/h dar eu cred ca ma pot astepta real undeva la 240l/h ceea ce ar insemna volumul acvariului x3/h. Ar fi chiar atât de slaba filtrarea?
|
 |
|
Salutare!
Vreau sa dau comanda de un acvariu si am 2 intrebari:
1. Aveti o recomandare buna pt o firma la care sa apelez pt lipirea acvariului? Daca ar fi din Iasi ar fi super ca nu as mai avea cheltuieli cu transportul.
Dimensiunile vor fi 60x50x35 iar sticla ultra clear diamant.
2. Ati tine un acvariu de aceste dimensiuni, volumul brut fiind de putin peste 100l, doar cu un filtru dennerle scaper's flow?
Mentionez ca suprapopularea nu va fi o problema (am facut greseala asta deja de 2 ori si m-am lecuit zic eu  ).
Multam'
|
 |
|
Salutare!
Stie careva de unde as putea achizitiona ciclide Tanganyika? Poate vreun crescator serios ori poate atipice cumparat de pe vreun site si imi puteti recomanda.
Sunt interesat de shell dwellers si rock dwellers: lamprologus caudopunctatus, multifasciatus, similis ori ocellatus.
Multumesc
|
 |
|
Il cunosc, l-am urmarit, e un acvariu foarte reusit.
Ma bate gandul totusi sa fac un biotop cu ciclide Tanganyika. Scap de grija plantelor, co2, fertilizanti, sol fertil, etc...
Plus ca aceste ciclide au foarte multa personalitate si e o placere sa le urmaresti. Culorile de asemenea sunt deosebite.
|
 |
|
Dar un biotop "de Tanganyika" cu o familie de lamprologus caudopunctatus, 5-6 exemplare, plus 3-4 exemplare de shell dwellers gen multifasciatus sau similis credeti ca ar merge in Lido 200?
|
 |
|
@MihaiF
Vreau Juwel Lido pt dimensiunile sale mai neobisnute. Am avut un acvariu 60x30x35 in care am incercat 2 setupuri iar acum vreau altceva. Imi plac acvariile gen cub si mi-as incerca si eu mana cu unul. Spatiul intr-un Lido e generos, adancimea imi place in special, in 51 cm poti aranja ceva frumos.
Cat despre leduri si eu, ca si Liv din ce inteleg, sunt fan. Imi place efectul de shimering. Si asta e trendul din ce vad, ledurile vor inlocui neoanele.
@Liv
Merci pt sfaturile legate de lumina & plante, la capitolul asta chiar am mult de citit.
|
 |
|