[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfaturi pt un Lido 200  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Rasvan
Junior member

IP:

Salutare!
Ma gandesc sa achizitionez un Juwel Lido 200 si as vrea sa stiu daca are cineva experienta cu un astfel de acvariu si care sunt posibilitatile unui aquascape reusit intr-un acvariu cu aceste dimenisuni 71x51x65.
M-as bucura sa aflu de la cei cu experienta in aquascaping care ar fi partile bune si cele mai putin bune in amenajarea acestui model de acvariu.
Mentionez ca inca nu m- am hotarat daca vreau sa fac ceva cat mai apropiat de un biotop amazonian ori pur si simplu ceva care sa placa ochiului si cam atât. Plantele cu siguranta vor fi din cele mai usoare gen anubias, microsorum si poate bucephalandra, o planta care imi place din ce in ce mai mult.
Voi ce ati face?

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Salutare!
Eu as posta un plan clar despre ce vreau sa fac cu un astfel de acvariu, cu detalii legate de decoruri, substrat, filtrare, iluminare, plantare si apoi as cere
opinii legate de fiecare ipoteza in parte pina la o opinie legata de ansamblul proiectului.

Daca as putea cumpara timp ... as fi cel mai sarac om de pe fata Pamintului!

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

In lucru : Wabi Kusa - Dutch Style by Rodo si Silviu
Si una off-forum : Viata grea, de acvarist familist
[Email]
Rasvan
Junior member

IP:

Tocmai ca nu am un plan clar, de asta si cer sfaturi de la cei cu experienta in aquascaping despre cum vad ei amenajarea unui astfel de acvariu cu dimensiuni "atipice". Ce still ar aborda...Island...jungle....iwagumi...
Cam asta ceream eu....
Banuiesc ca am nimerit locul potrivit pt o asemenea discutie...nu?
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Ai nimerit in cel mai potrivit loc, de asta sa fii sigur.
Dar trebuie sa emiti o ipoteza de lucru, pe care, apoi, sa ne spunem opiniile.
In cele din urma, acvariul este al tau, nu al nostru. Tu trebuie sa decizi cum vrei sa arate in final.
Tie trebuie sa-ti placa, sa iti incinte privirea, sa te linisteasca, sa iti indeparteze grijile si stress-ul ...
Ai un acvariu de peste 200 de litri. Ai multe posibilitati. Eu ti-as recomanda sa citesti citeva topic-uri
(da pe "Recent topics" si selecteaza primele 10 pozitii, sigur gasesti cel putin trei care sa te inspire).
Sau, intra pe sectiunile "Acvarii plantate" sau altele, care ti se par atractive. In cele din urma vei concluziona
"uite, cam asa ceva vreau si eu sa fac". Asta daca nu iti vine o idee originala intre timp.

O Gradina Nano - The Worship of the Stones - What Dreams May Come - Un nano ... Literati

[Email]
Rasvan
Junior member

IP:

Bun. Hai sa incerc altfel: tine vreun coleg de pe forum un Lido 200?
Ma intereseaza:
Cum este lumina stoc? E buna doar pt anubias si microsorum sau mai merge si altceva? E ok pt nivelul inferior? As putea tine un gazon de Cuba spre exemplu sau mai degraba nu?

Filtrul intern e bun de ceva? Sau e doar inca un filtru intern care ocupa mult loc si da aiurea in imagine?
Daca nu suprapopulez ma pot descurca doar cu el?

As putea tine o pereche de discus sau mai bine nu?

De fapt mi-as fi dorit un review de la cineva care stie acvariul....topicuri am tot cautat si citit
Rasvan
Junior member

IP:

Si acvariul inca nu il am...ma gandesc sa il cumpar pentru ca e "altceva"...si tocmai pt ca e "altceva" ma gândeam sa ma consult cu cei cu mai multa experienta.
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

informatiile pe care le vrei sunt foarte dificil de obtinut...de ex.. "vreu o masina cu motor si cu cauciucuri.cepot face cu ea" genul asta de intrebare ne-ai adresat-o.
din punct de vedere tehnic,un kit acvariu nu are filtrare si lumina suficienta pentru el... in general sunt pentru cerinte minima.. intotdeauna trebuiesc schimbate ,filtrarea si iluminarea.si pentru achizitionarea lor e nevoie sa sti cit de cit ce vrei de la bazin... asa iti poti calcula filtrarea.. si iluminatul...filtrarea in functie de incarcatura biologica si iluminatul in functie de necesitatile plantelor
Cei care au un bazin cum vrei tu sa achizitionezi... la fel nu pot sa iti dea informatii decit cele ce tin de ce au facut ei si care sunt pe gustul lor...
Ar trebui, daca nu ai bazinul, sa ne spui cam ce spatiu ai la dispozitie,ce fonduri ai disponibile pentru asta ,cam ce ti-ar placea se vezi intr-un bazin...

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Liv
Ultrahigh member

IP:

Are in jur de 220litri, 2x14W LED si filtru intern.

1. la 28W LED ai cel mult 3000 lumeni (si sint optimist - as zice mai degraba ca sint 2500 lumeni). La 11 lumeni pe litru nu te incadrezi nici la iluminat slab. Anubias si microsorum probabil ca vor creste foarte incet, dar vor creste. La gazon nu ai sanse indiferent de tip. In plus ai si inaltimea mare. Cred ca ar trebui cel putin 40- 50 lumeni pe litru la inaltimea aia - ca sa se poata spune ca ai iluminat mediu. Deci daca vrei plantat va trebui sa adaogi 6-8000 de lumeni. Ai putea sa il lasi asa si sa iei 5-6 scalari (din care o a pastrezi cel mult 2 perechi) sau 5-6 carasi- eventual ca un biotop de Amazon (eventual fara plante - Microsorum Pteropus e din Asia, iar Anubias din Africa).

2. Filtrul e mic oricum ai lua-o - poate o sa faca fata daca bagi doar 2 scalari si il umfli cu Siporax sau Eheim Substrate Pro). Ti-ar trebui ceva de la JBL E1500 in sus (ca volum) umplut cu material filtrant biologic. Sau un sump - doar daca il calculeaza si il face cineva - nu te baga la sump daca nu ai mai lipit acvarii.

Mai exact - ca marea majoritate a acvariilor declarate complet echipate - are lumina prea putina si filtrare prea mica.

Ar fi foarte bine sa pierzi 1-2 ore sa citesti:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page

Mai ales cele citeva articole de la generalitati.
La aquascaping nu fac comentarii.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/06/2017 11:47:39

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
Rasvan
Junior member

IP:

Cam asta e ce ma gandeam sa fac

https://youtu.be/Nqw4OF0SiOw[youtube]

Rasvan
Junior member

IP:

Multumesc pentru indrumari.
Voi incerca sa ma informez mai bine si voi lua apoi decizia
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Tocmai ma pregateam sa-ti scriu!

Si eu m-am gindit ca, fiind un acvariu inalt, ar merge un aranjament cu radacini, ceva care sa se desfasoare pe verticala.
Uite un exemplu de "constructie" care mi-a placut, si ca tehnica dar si ca plan de lucru. De finalitate ... nu mai vorbim!

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/39614.page

[Email]
Rasvan
Junior member

IP:

Da....un acvariu foarte reusit.
Provocarea la un lido 200 e sa reusestI sa creezI o structura pe inaltime care sa arate cat mai bine. Twinty wood sau red Moor ma gândeam si eu sa folosesc.
Problema e lumina pentru plante....pt ca cea stoc, dupa cum spunea si Liv, nu cred ca ma va ajuta prea mult. Probabil ar trebui sa o inlocuiesc cu o lampa mai performanta dar atunci nu m-as mai incadra in bugetul de aprox. 2000 lei pe care mi l-am stabilit si ar trebui sa il fac si open top, ceea ce baiatul meu curios in vars take de 3 ani ar aprecia tare mult....chiar prea mult
Mai ramane sa studiez.
Oricum...multumesc mult pt idei
Liv
Ultrahigh member

IP:

Rasvan wrote:Cam asta e ce ma gandeam sa fac

https://youtu.be/Nqw4OF0SiOw[youtube]

E cam complicat ce e acolo. Cum iti merg plantele in cel de 63 litri?

In film moss-ul era deja crescut pe lemne, parca si anubiasii si microsorum la fel. Si radacina aia era deja tratata si statea scufundata

La cantitatea de gazon care se vedea era sigur luat din alt bazin. Daca te uiti la inceput aveau si substrat fertil (mie asa mi s-a parut).

Sa-ti traiasca ajutorul. La 3 ani e prea curios si o sa bage miinile prin apa. Chiar daca va trebui sa se urce pe un scaun care o sa il care tot el.

This message was edited 2 times. Last update was at 05/06/2017 12:42:38

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Mai ai si varianta in care iti faci acvariul la comanda, ii adaugi un capac de sticla (cam ca la un Dennerle nano) si il echipezi din start cu lumina si filtrarea potrivita.
Sincer, eu asa as proceda. Un astfel de acvariu, cu sticla de 8 mm si cu peretele frontal din sticla ultra clear ajunge cam la 450 de lei. Pentru cca. 140 litri util o lampa
Odyssea Quad 4x24W s-ar potrivi perfect (560 de lei) si un filtru Eheim eXperience 250T, cu incalzitor incorporat (inca vreo 700 de lei). In total acvariul, iluminarea si
filtrul ar fi 1700 de lei. Restul bugetului cred ca iti ajunge pentru medii de filtrare, decoruri, plante, etc. daca nu esti prea pretentios.

[Email]
Rasvan
Junior member

IP:

Nu imi mai merg pt ca l-am dat cu totul unui coleg. Dupa 2 setupuri diferite in acvariul de 60x30x35 vroiam altceva asa ca i-am plantat si lui microbul
Plantele mergeau ok pt cata lumina aveam acolo, mai exact o singura banda led. Exista crestere dar aveam doar anubias nana si microsorum narrow leaf. Tot ce am incercat stem s-au topit, le cadeau frunzele...
In fine, a fost o prima lectie privind importanta luminii adecvate si nu numai
Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

Sa-ti traiasca piticu' si sa-l vezi acvarist mare!

[Email]
Rasvan
Junior member

IP:

M-am tot gandit sa imi fac unul custom dar in Bacau nu am gasit optioni. In Iasi am inteles ca as putea gasi pe cineva care sa imi lipeasca un acvariu ok inca nu sapat mai adanc.
Ca sa il fac in Bucuresti si sa il transport nu mi se pare nici rentabil, economic vorbind, nici safe cu partea de transport. De asta m-as orienta catre unul "de firma" iar la Lido imi place ca e aproape cubic, imi da loc sa construies având adancimea de 50 dar clar are si dezavantajele sale...
Rasvan
Junior member

IP:

Multumesc pt urari!
Liv
Ultrahigh member

IP:

N-am idee cum stati prin Bacau, dar as lua in considerare:

1. Faci/comazi un suport zdravan (teava sau patrate de otel) imbarcat in PAL

2. Comanzi sticla (taiata si cantuita) - cu tot cu transport (e mult mai usor de transportat)

3. Gaseti pe cineva care sa o lipeasca - din cite stiu exista cel putin o persoana care stie sa lipeasca bazine foarte bine si la Baia Mare.

Dimensiunele le stabilesti functie de spatiu si bani.
Dar cred ca o sa depasesti bugetul.

Silviu Man
Aqua Man
[Avatar]

IP:

https://www.aquadec.ro/content/calculator-acvariu

Introdu dimensiunile, selecteaza tipul de silicon si varianta de sticla pentru peretele frontal si gata!
Nu am avut nici o problema cu transportul! Executia acvariului este impecabila.

[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: