[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Rasvan
Forum Index » Profile for Rasvan » Messages posted by Rasvan
Mascul apistogramma cacatuoides
Din lipsa timpului necesar sa ma ocup cum ar trebui de acvariu sunt nevoit sa il desfiintez. Prin urmare donez: 4 SAE, 3 cory sterbai, 6 neoni, 2 zebre si 1 beta. De preferat in Bacau.
Stiu ce spui despre filtrare, sunt constient ca un filtru extern e net superior insa din mai multe considerente va trebui sa ma descurc cu ce am acum. Totusi pasul urmator as vrea sa fie un Dennerle Scapers Flow (parca asa ii zice) - o combinatie intre un extern si un hang on.
Apa o schimb o data pe saptmana aprox 30%. Plante nu am prea multe desi am incercat mai multe tipuri. Au rezistat cele ce pot supravietui cu lumina care o am - o banda LED : doi echinodorusi, valisneria, cryptocorine wenditi brown, lilaeopsis si doua "bile" de cladophora aegrophila.
Lumina ar putea fi iarasi imbunatatita, as merge tot pe LED (benzi RGB cel mai probabil) dar deocamdata, intre job de la 9 la 18 si bebe cel mic nu prea mai am timp de nimic.
Multumesc oricum de sfaturi si ape limpezi parca e urarea...nu?
Filtru intern Aqua Zone Evo 02. Pe langa betta mai am: 6 neoni, 4 cory, 2 danio zebra si 2 sae. Acvariul l-am startat in martie, are aproape 4 luni. Pana acum mi-au mai murit 2 silver molly, au inceput sa aiba dificultati la innot si la scurt timp au murit. Betta pare a innota ok, cel putin cand l-am atins si a fugit parea a se misca normal.
In acvariu dozez zilnic 1ml Easy carbo si o data pe saptamana 5 ml Profito. Sa aiba asta vreo legatura?
Salutare! In luna martie mi-am luat un peste betta, primul de altfel, pe care din pacate l-am cazat intr-o "mizerie" de cutie care nici nu cred ca ar trebui sa existe pe piata ca varianta de casa pentru vreo vietate, dar experienta vine cu timpul asa ca recent l-am mutat cu ceilalti pesti intr-un acvariu Diversa de 64 l.
Toate bune si frumoase, era vioi, parea ca se bucura de plantele naturale, chiar si de companie. Manca normal, o data in zi ca si ceilalti. Nu am observat nimic anormal in comportament, pana acum era seful acvariului, se impunea lejer fara sa faca victime.
Are totusi 24 de ore de cand nu vrea sa se miste de pe filtrul intern. Sta aproape de suprafata apei si nu face altceva decat sa ia cate o gura de aer. Nu mananca si nu a vrut sa se miste decat cand l-am atins usor. A fugit pana pe subtrat iar dupa 10 secunde a fugit iar pe filtru.
Nu are nici o pata pe el, nici o deformatie vizibila. Am pus ceva hrana langa el sa vad daca reactioneaza si nimic
Vreo idee? Ati mai intalnit comportament de felul asta la un betta?
am si eu acelasi tip de melc, din ce am gasit pe net e leopard ramshorn. cauta pe google dupa denumirea asta si citeste pe acolo. nu cred ca trebuie sa iti faci probleme, cel mai probabil, ca si mine i-ai bagat cu ceva plante. atentie doar sa nu ajungi la stadiul de invazie, depun oua la greu, pe orice suprafata plus ca "it takes one to tango"
foarte fain acvariul serinox!! va fi un camin numai bun si pt cei doi sae, ceilalti vor ajunge la lucian doar pt ca a fost primul care si-a exprimat interesul.
ce zici lucian? e in regula?
Ai mei au 5-6 cm insa mai am si 4 cory sterbai, cei 6 neoni, 2 zebre si un molly silver. Eu nu am o problema sa iti trimit si cei doi SAE impreuna cu neonii si zebrele dar nu crezi ca ar fi mai bine sa ii gazduiasca serinox? Bineinteles daca si el ii vrea
Pestii sunt sanatosi, dar 7 SAE in 112 l nu sunt cam multi? Eu vreau sa dau doi din patru pt ca am un acvariu de doar 60 l iar din ce am mai citit o pereche ar avea nevoie de un acvariu de minim 100 l. La maturitate pot ajunge pana la 15 cm.
Nici eu nu ii tin chiar bine dar 7 in 112 litri? Esti sigur ca e ok sa iti mai trimit si eu doi?
Ce dimensiuni are acvariul tau?
Salut Lucian! Am pe cineva care vine weekendul urmator in Iasi si ii poate lua. Daca pana atunci ai alta varianta anunta-ma. Te sun saptamana viitoare.
O seara buna!
6 neoni
2 SAE
2 danio
De preferat in Bacau sau Iasi
astept mesaj de la cei interesati
Sunt incepator in ale acvaristicii, recent am achizitionat primul meu acvariu, unul de 64 l de la Classica. Este plantat "destul de subtire"...o valisneria, un echinidorus, ludwigia, cryptocoryne si cam atat privind plantele. Pt fertilizare folosesc Easycarbo si Profito. Am populat acvariul cu 5 molly, 6 neoni, 4 cory sterbai si 4 danio zebre. Cam multi pestisori - una din greselile clasice ale incepatorilor - dar pana reusesc sa mai donez dintre ei....va trebui sa ne descurcam

Forum Index » Profile for Rasvan » Messages posted by Rasvan
Go to: