[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lucians
Forum Index » Profile for lucians » Messages posted by lucians
Message
Salut.

Nu vreau sa fiu injurat, poate ca mai exista pe undeva aceste simptome.
Am 2 acvarii. In ambele sunt prezenti neoni.

In primul din ele am observar o problema la neoni. au aparut niste pete albe pe ei. Nu e gris. Sunt rare si de dimensiune mai mare. In clusiv pe buze. Pesti sunt activi, stau in card, mananca normal. Din 20 in jur de 5- 6 au acesta problema. Imi pare rau dar nu am inca o poza.
Nu imi dau seama ce ar putea sa fie. Plistophora hyphessobryconis nu cred ca este. Pana acum nu a crapat nici unul. Si convietuiesc cu acele puncte de ceva timp.
Volum acvariu 200l (co2, filtru JBL700, Plante, apa schimbata regulat.) ca si vecini 2 scalari, 2 gurami, 3 sanitari si un un sae. Restul pestilor sunt ok. Nu am bagat plante, nu am bagat pesti.

In cel de al doilea, tot 200l, unul din neoni prezinta un firicel alb langa branhie. Ce mama lui de parazit mai e si asta.
Nu as vrea sa se extinda.

Multumesc.
cuba mai rau papata.
cuba usor papata
si pozele.
Revin cu o intrebare. nu as vrea sa imi dau singur cu presupusul si sa gresesc.

Am niste probleme cu plantele. In primul rand pesti au inceput sa ciuguleasca din plante. Am hranitor automat si le da de 3 ori de mancare pe zi. cantitate de mancare nu este mare, incercand sa pastrez acea regula de 3 minute. Sa nu ajunga mancarea pe fundul acvariului.

plantele atacate in mod special
Cuba - care s-a prins si deja a inceput saraca sa se extinda.
Anubias barteri var. barteri - ciugulita la varfurile frunzelor.

iar Cyperus helferi incepuse foarte frumos. Dupa ce am inceput fertilizarea cu jbl feropol, totul s-a miscat in acvariu. Se vedeau imbunatatiri. Am avut insa un incident si cineva a dat multa mancare pe wk-end si cand m-am intors la munci pe toate plantele si pe substrat baltea o groaza de reziduri. am cutatat tot, am schimbat din apa, dar de atunci am ramas cu frunzele acestei plante parca arse la varfuri. A trecut o saptamana si ceva si plantele vad ca nu isi mai revin.


Am sa revin si cu ceva poze.


help.
nici nu avea cum sa mearga.

92.86.83.243.


Am bagat degetul alaturi.
Daca mai apar diversi prin camere, smilie
sunt colegii de munca... Glumitele lor.
Revin cu noi postituri pentru o imagine de ansamblu a celor 2 acvarii.

In cel mic de am facut o replantare. Aceleasi plante aceeasi asezare. plantele dupa ce am inceput fertilizare au avut o crestere foarte rapida in inaltime, lucru care a dus la decolorarea tulpinelor si pe alocuri deja semne de putrezire a acestora. Din mugurii superiori dedadusera radacini, acest lucru permitandu-mi sa pe plantez acum direct cu radacini. populat cu 2 Scalari, 4 neoni, 4 Copper Tetra, 2 sae, 2 ancistrus. si 4 creveti orange

in cel de al doilea, cel de 200l. (m-am calicit si e aproape pana sus umplut cu apa. pana acum nu am avut aviatori pe langa sticla. )
polpulat cu 6 cooper tetra, 5 neoni, 5 tetrazona green, 2 sae, 2 ancistrus, 5 tetra de Buenos Aires.


va pot da un mic link cu o camera pai putin performanta dar va poate prezenta o imagine de ansambl.

92.86.93.243

user : fish
pass: fish
salut.

Nu am eu multe interventii, dar cred ca din scurta mea experienta iti pot spune ca atata timp cat sunt indeplinite conditiile necesare pentru ca pesti sa nu fie stresati poti sa folosesti orice tip de acvariu.
- apa suficienta pentru numarul de pesti (luat in calcul faptul ca vor creste si vor avea nevoie mai mult spatiu)
- vegetatie si decor pentru un climat cat mai natural.
- pastrezi proprietatile apei in parametrii preferati de pesti.


in ceea ce priveste forma acvariului, din ceea ce am mai citit si pot spune si din experienta, ar trebui sa eviti acele boluri. (vezi TOM si Jery).
Datorita formei lui sferice, oxigenarea apei se face destul de greu pe cale naturala (fara echipamente). Este destul de stresant pentru pesti. In timp au tendinta de a inota in cerc, lucru ce le dauneaza la musculatura. Deasemenea pesti folosesc si un sistem de orientare asemanator liliecilor. Prin ultrasunete. Forma bolului reflecta semnalul transmis de pesti intr-un mod nenatural dezorientand-ul. (asta era o paranteza in ceea ce priveste forma acvariului. Nu cred ca este cazul tau .


iti pot da insa o sugestie pentru un acvariu de colt. http://www.happypets.ro/acvariu-juwel-trigon-350-p-262.html. (imi cer scuze daca nu era ok sa fac reclama. Vreau doar sa prezint un model echipat.)
pretul l-am dat pe cel pe care mi l-a comnucat soferul de la firma. El incarca pentru dozatoarele de bere. Si eu folosesc o astfel de butelie
reductorul l-am luat separat. Are si electrovalva, 2 manometre, reglaj fin. este chiar belea, si la un pret foarte bun.

Problema este ca are filet mare pentru butelii normale, si as vrea sa-l adaptez pentru butelii mici. Am gasit adaptoare de la dar sunt exact infers la ceea ce caut eu.
Ca o idée am gasit filet interior diametru mare, filet exterior diametru mic. mie imi trebuie filet exterior diametru mare, filet interior diametru mic. (atasez poza cu ce imi trebuie dar pe filetele corespunzatoare.
cu toate ca sunt inca la inceput si eu, pe partea de sisteme de co2, (nu am mai folosit pana acum), in ultimele luni am cercetat atat pe forumuri cat si pe saituri ale producatorilor ce inseamna aditia de co2, cum si la ce serveste.
Banuiesc ca nu mai este cazul sa se dezbata motivul aditiei de co2. Romanul a fost mereu inventiv si asa cum putem vedea incercam mereu sa adaptam un sistem astfel incat sa fie cat mai practic, (economic pentru noi).

In toate saiturile de specialitate, (vezi ADA) orice sistem de CO2 si nu numai, este adaptat pe dimensiunea acvariului, astfel incat acesta sa fie si eficient dar si estetic.
La un acvariu de 180l nu vom vedea o butelie de 80g dar nici una de 5kg. (ma refer pur estetic) Dar aici vb de sisteme destinate special, sau mai bine zis alese pe aceste criterii.

La noi totul se reduce la Bani, sa fim seriosi. Folosind o butelie mica, de cele mai multe ori de unica folosinta, costurile pe acesta pasiune a nostra cresc. Sa reincarci o butelie cu 2 kg de co2 costa 30 de lei sa iei una de 500g de unica folosinta e peste 100 de lei.

Ca o mica concluzie personala si sper sa nu fiu out of topic ne vom adapta sistemele astfel incat costurile sa fie cat mai mici. Daca alti prefera sa lase buteliile la vedere, frumos prinse pe perete sau langa acvarii, pentru o imagine completa a acvariului (ecosistemului pe care il intretin), noi incercam sa ascundem toate cablurile, filtrele, tevile, buteliile, etc.

Estetic si frumos la noi ramane doar imagine unui climat linistit.
da asa este nu prea am dat foarte multe detalii.

programul de iluminat incepe la ora 7. se termina la 12.30 la ora 14 porneste iar si se termna la ora 8.30
lampa intradevar momentan nu are nimic reflector. sunt 4 neoane t5 de 30 w asa cum am mai spus.

ph-ul este in jur de 6.6 - 6.8. duritatea apei 4-5 grade. rezulta o absortie buna a corbonului (pe asta nu am cum sa-l mai masor ca nu am indicativul la mine dar testul permanent de ph este de culoare verde. asta indica un jur de 18 - 20 ppm CO2.)

difuzia de CO2 se face cu ajutorul unui difuzor ceramic, (bule foarte mici care se dizolva foarte usor in apa). Electrovalva pe butelie, acelasi program ca si la lumina.

Ce-i drept nu am facut fertilizare. mici nu prea stiu cu ce sa incep in acest moment. Am folosit substrat de la JBL Aqua bazic plus, JBL Manado, iar peste pentru decor si fizare a substratului nisip fin.
pietrele folosite sunt pietre vulcanice (folosite la saune),

Am folosit un carton pentru a putea sa separ nisipul. Dupa ce am pus putina apa in acvariul cat sa acopere putin nisipul si s-a inmultit cartonul l-am sos cu miscari usoare

incep sa fiu putin nerebdator, si sper sa fie doar o problema de moment.

Cu toate ca parametri apei sunt normali, temperatura, 25,26 de grade, adaos de co2 (2-3 b/m) nu obtin perlare de la plante.

ceva este in neregula si nu imi pot da seama.
atasat poza cu bazinul mare. 200l. (calitate cu tel)


Help.
sper din tot sufletul sa mai creasca pana vor deveni scalarii pradatori inraiti.


Mai am totusi un sentiment de nesiguranta in alegerea facuta cu tuburile de neon pentru acvariul mare.

Pana acum am observat ceva mici alde pe unele plante. Pe geam nu am gasit nimic. ma gandesc sa scot neonul de 3000k si sa-l inlocuiesc fie cu 4000 fie tot cu 6500k


Un sfat... Pls..
scuze de dublu post. Vroeau doar sa mai mai adaug o poza in detaliu
Am facut teste la apa. Totul a iesit ok. Parametri normali si astfel am inceput sa populez cele 2 acvarii.

Ce ma ingrijoreaza este cel mic. am adus in prima parte 4 creveti. au urmat 5 neoni. Lucrurile au mers ok. Am adaugat 2 scalari si 2 sae.
Apa este in continuare ok. Este limpede. In schimb pe unele plante, si mai ales pe radacina (lemnoasa) s-au format anumite chesti albe. Sunt destul de neplacute si as vrea sa scap de ele.

Ceva sfaturi .


O sa atasez si poze poate va dati seama mai bine la ce anume ma refer.
Salut tuturor.

sunt nou pe acest forum dar pasiunea pentru acvarii am mostenit-o intca de mic. Am inceput cu ceva pesti de dunare (oblete) pe care i-am mentinut in viata mult timp. La acea varsa tatal meu era cel ce schimba apa(nu aveam pompe, filtre). Se intamplac acum 20 - 25 de ani. A urmat, cum era si firesc, odata cu cresterea in varsata si aparitia noilor echipamente si pe piata noastra, sa am si eu un acvariu cu pesti colorati.
Xifo, Betta, Guppy, Carasei. Am pornit de la un acvariu micut si am ajuns la 2, 3 chiar 4 acvarii. (ce-i drept micute)

A urmat liceul, bac, facultate, timpul a inceput sa fie limitat si am renuntat pentru un moment. Mi-am fabricat primul meu acvariu lipit de mine. 50l. L-am umplut cu pesti (5 Guppy) si a urmat explozia. (peste 100) nu mai apucam sa ii inumar.

Pasiunea mea a luat o pauza cativa ani.

M-am angajat si soarta a facut sa nu scap de pesti. Patronul hotelului unde lucrez a dorit pentru o fantana exterioara (un bazin mai bine zis) sa luam niste crap koy.

lucrurile s-au schimbat in decorul fantanii si i-am scos din bazin. mutati in acvariu 200l, 13 bucati. Am spalat bazinul si l-am acoperit cu ceva capac decorativ. Au venit ploi, a trecut o vara, iar ploi. Se apropia iarna, (inceputul lui decembrie acum 3 ani). In momentul in care am descoperit vechia casa a caraseilor, in apa de ploaie acumulata am gasit 8 pui. vioi, colorati. I-am infiat si asa am ajuns iar sa am acvariu. (in casa) .

Lucrurile au evoluat, dar nu am vrut sa mai investesc in acesta pasiune. Din 8 carasi dupa 6 luni au mai ramas 6. Lucrurile in timp s-au mai miscat prin acvariul simplu, dotat cu un simplu filtru intern.


Cei 13 crapy au crescut, dar nenorocirea s-a produs. Funul acvariului a cedat. Cumparam acvariu nou, iar pestii sunt iar fericiti. In acel moment o scanteie s-a reaprins si un dor de linistea unui acvariu frumos cu plante si nisip si ceva vietuitoare viu colorate m-a cam pus pe ganduri.

2 prieteni de familie, sot si sotie, s-au gandit ei ca de ziua mea si a sotiei sa ne faca un cadou mai special. Ne-au pricopsit cu un acvariu micut dar echipat de 25 de l.

Astfel a inceput febra.

Acasa am inceput sa construiesc un mic ecosistem, la munca unul mai mare.

ce-i drept la cel mic nu prea am avut rabdare, si am grabit putin lucrurile. Am esuat dar zic eu ca acum sunt pe drumul cel bun. Panarama de filtru intern cu care era dotat acvariu am inlocuit-o cu un firltru extern, model la scara cu ce se gaseste pe forum. . Buna ideea, si foarte practica. teava de pp de 75. acum este deja laciclat, are 5 zile.

La munca, am curatat vechiul acvariu, dezasambla, curatat de silicon, grasimi, lipit un alt fund. Lasat acvariu la intarit siliconul. probe o saptamana cu apa, iar acum, amenajat si pus la ciclat.

Lucrand pe domeniul tehnic am reusit sa pot face anumite lucruri singur. Lampa de iluminat, filtrul extern , lipirea acvariului.
am sa incerc sa postez si 2 poze cu micile mele ecosisteme. 25l si 200l.

Inca nu sunt terminate si vor mai suporta imbunatatiri, si bineinteles vor veni poze si mai clare.


am totusi o singura intrebare legata de lumina pe care o am la cel de 200l.
Am folosit foarte putine plante inalte, dar am incercat ca in timp sa formez ceva zone de gazon.
Folosesc 4 lampi de 30w T5. Temperatura de culoare aleasa pentru aceste tuburi este distribuita astfel.
2 lampi de 6500k
1 lampa de 3000k
1 lampa de 4000k.


As vrea sa stiu daca este ok combinatia aleasa. Am incercat sa cuprind intreaga gama de culoare benefica plantelor. Rosu, si ceva albastru.
 
Forum Index » Profile for lucians » Messages posted by lucians
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com