Message |
|
ce parere aveti de neoanele t5 de 35w ?
cat de usor sunt de gasit ,cum am mai spus si cu cateva postari inainte am vazut neoane t5 35 w doar de la jbl la pretul de 80 ron mai sunt si alti producatori ?
foloseste careva genul asta de neon?
|
 |
|
Cu o mare intarziere arat algele care mai mai ca au disparut
Am redus aditia de fertilizant la doar 0,5 ml macro si micro si nu mai sunt probleme algele sunt in regres
Au inceput sa dispara dupa ce robinetul de co2 a scapat gaz in acvariu pana a ajuns testul permanent pe galben
Poate e doar coincidenta ,in aceiasi zi am redus si fertiluzantii de la 1 ml la 0,5 ml acvariul avand aprox 95 l apa
|
 |
|
Am rezolvat problema cu debitulde co2 acum bomba cu cutrice ma tine cam 14-16 zile cu o bula/sec
Acum am inceput sa fertilizez cu ppspro si tracymix doar 0,5 ml la 95 l apa
Am fertilizat cu 1ml si au inceput algele sa apara pe lemne si pe melcii pomacea  negre paroase
Iar pe geamul acvariului si pe unele frunze apare ca o pojghita verde
Sper sa nu inainteze algele
In continuare am 2x18w dar Vreau sa mai suplimentez lumina cu un neon T5 de 24w sau 35w doar ca cele de 35w am vazut decat de la jbl si nu sunt deloc ieftine
Foarte multa rabdare trebui 
|
 |
|
|
 |
|
alex24 wrote:E destul de clara treaba si eu o puneam tot in carca masculului dezvoltat este , am mai avut XIFO sau XIPHO, cu X si niciodata nu a durat atat pana sa vad puiuti prin acvariu
Probabil ca o sa ii pun sa se ia de innotatoare si sa se duca de unde au venit ( la piata ) sau daca ii vrea careva 10 ron si sunt ca si ai lui
Eu vreau sa ajung doar cu neoni si colise ( candva)
marius67 mai esti suparat pe mine  (mai mai sa imi dai si una asa virtual) 
|
 |
|
E destul de clara treaba si eu o puneam tot in carca masculului dezvoltat este , am mai avut sipho si niciodata nu a durat atat pana sa vad puiuti prin acvariu
Probabil ca o sa ii pun sa se ia de innotatoare si sa se duca de unde au venit ( la piata ) sau daca ii vrea careva 10 ron si sunt ca si ai lui
Eu vreau sa ajung doar cu neoni si colise ( candva)
|
 |
|
este un filtru jbl cristalprofi greenline e 901
are 2 sertare cu inele ceramice jos si unul cu bile ceramice(ca cele de naftalina) sus iar deasupra are un rand de bureti pe mijloc unul mai fin iar pe laterale 2 bureti cu porozitate mare
intre cele 3 sertare cu ceramice am mai pus cate un material de perdea indoita in 4 (pliata) findca mi se murdarea foarte repede filtrul si furtunele si trebuia tot timpul sa scot canistra si sa o curat (cu apa din acvariu bineinteles)
stiu ca suna ca o mare tiganie ce am eu in filtru dar este foarte eficienta treaba asta  acum spal canistra la 3 luni inainte de asta in fiecare luna
|
 |
|
filtrarea este asigurata de un filtru extern jbl cristalprofi greenline
stiu ca este o ciorbita a fost chiar un bors total anul trecut  usor usor vreau sa ajung doar cu neoni si 4-6 exdemplare de colisa (2-3 perechi )
|
 |
|
Acvariu de 120 l brut mai am in acvariu
14 neoni
2 zebre
7 guppy
3corrydoras
Masculul le tot alearga prin acvariu cum ziceam ( chiar este agresiv si cu restul pestilor) alergandu-i prin acvariu sa ii ciupeasca
|
 |
|
Ei sunt pestisorii
|
 |
|
Pai si in cazul asta in 6 luni nu ar fi trebuit sa se intample ?
|
 |
|
am aflat de curand ca am in acvariu ''un trio'' un mascul xipho rosu si doua femele platy rosii cu coada neagra care de aprox 6 luni am crezut (asa mi-au fost prezentate) ca sunt femele de xipho
el se chinuie sa le cucereasca dar nu stiam de ce nu au ramas niciodata ''bortoase'' ma gandeam ca este el senil
inttrebare ; este posibila imperecherea lor sau astept degeaba?
|
 |
|
Humbert daca pe tine te-a ajutat atunci nu am cum sa fiu eu gica contra si sa zic ca nu e buna
Ma barea gandu sa o scot la vanzare( asa mare mi-a fost dezamagirea) dar asta din vina mea nu ca ar avea testarul ceva defect saracu
Ca si concluzie el isi face treaba pentru care a fost conceput
|
 |
|
apa direct de la robinet tratata cu aquasafe 5 ml /10 l schimb saptamanal duminica 30l (3 galeti) la un acvariu de 120 brut
(aprox 95 l net )
de un an nu am mai avut pierderi semnificative doar 2-3 pestisori din deverse cauze nu din cauza calitatii apei
am creveti rcs care se inmultesc deci pare sa fie totul ok
|
 |
|
mi-am cumparat si eu un astfel de test
am ajuns acasa nerabdator si entuziasmat de noua mea achizitie l-am desfacut si montat in acvariu repejor, in aproximativ 3 ore s-a inverzit lichidul din interior
aditia de co2 la mine este dintr-o bomba cu citrice aproximativ o bula/sec acest debit de co2 il am dintotdeauna
acum stau si ma gandesc la ce naiba am dat banii pe testul asta daca la mine in acvariu oricum era totul in regula  incerc sa imi gasesc curajul de a mai cumpara un droser si un neon pentru acvariu de ceva timp si tot timpul m-am codit ba ca e scump ba ca nu ma pricep la bricolat si mie sa nu imi fac parul permanent ,dar in schimb am dat 50 ron pe ''porcaria asta''de test
ca si concluzie la un acvariu de 120 l brut plantat mediu cu plante nepretentioase nu cred ca este neaparat necesar folosirea unui astfel de test atata timp cat dozezi co2 cu 1 bula /0,7-1sec
daca nu am dreptate va rog contraziceti-ma poate in felul asta descopar utilitatea testarului cu adevarat; tin sa precizez ca nu imi cunosc kh-ul apei deci in consecinta scala pentru ph este inutilizabila in cazul meu
|
 |
|
la ora asta nu ma ia somnul din cauza gandului ca nu sunt in stare sa fac un asa zis ''reactor''
e greu cu acvaristica asta cand iti mananci de sub unghie
mai jos o sa atasez o poza cu un cap de filtru pe care ma gandesc sa il atasez unei sticle cu fundul taiat sau gaurit in care sa bag un burete cum am vazut pe youtube aici
http://www.youtube.com/watch?v=_NBu0PzsEHg
acum intrebarea mea este unde se duc toate bulele ? ca si la bitanu si pe net la astfel de ''reactoare'' am vazut ca se strange o punga de aer (gaz) in partea de sus a recipientului . ala nu este gazul nedizolvat in apa sau cum naiba ?
sa ma lamureasca si pe mine careva cum e cu treaba asta
si inca ceva in momentul in care o sa bag ''chestia'' asta in apa e bine sa o directionez inspre fundul acvariului sau inspre mijlocul lui pentru o mai buna circulatie a apei
|
 |
|
Chiar daca multi lauda reactorul jbl tu crezi ca nu isi merita banutii ioanis?
Ma gandeam ca nu e atata bataie de cap cu cel jbl
Astept si parearea celir care au acest reactor sau de ce nu poate cineva le-a folisit pe ambele si este cel mai in masura sa faca o comparatie
Pana una alta maine imi cumpar un test permanent co2
|
 |
|
comparativ cu reactorul lui bitanu care este 65 ron plus alergatura sau +costul de curierat ce parere aveti de jbl proflora taifun am vazut pe net la 99 ron
astazi ajung prin horbach (poate au si colise) si ma gandeam daca este mai avantajos sa il cumpar direct pe asta de la jbl
astept parerile voastre
|
 |
|
Denes am avut un difuzor ceramic prin care iesea intr-un anumit punct bule mari
Am incercat sa astup gaura respectiva cu superglue dar ...... L-am astupat de tot  mester mare
Dupa asta am iesit afara am taiat o creanguta de tei am curatat-o de coaja si am fixat-o cu silicon in gaura de unde am scos pastila ceramica
Prin lemnul de tei din cate am inteles ies bule ca si prin filtrul de tigare ( dar sunt nefumator si bulevardul e plin de tei .…inca )
Poza incerc maine ca acum s-a stins becul la pesti
Despre reactor am vazut pe youtub diverse metode cu un burete intr-o sticla de jumate si tot asa dar nu stiu de unde sa incep
|
 |
|
Pai e cam scump din cate imi aduc aminte 80-100 ron
Alta solutie mai ieftina ar fi ala facut din pet la 0,5?
|
 |
|