[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alex24
Forum Index » Profile for alex24 » Messages posted by alex24
sunt muuuulti cata frunza cata iarba
femela matura e deja gravida si in maxm o saptamana cred ca i se "rupe apa"

pestii se vor ridica din bulevardul unirii dar personal cred ca nu ii poti lua tu pe toti pentru ca sunt in jur de 15-20 de bucati (de la mic la mare )
adulti si puiuti de diferite dimensiuni
nu ma supar daca aveti si niste plante de dat la schimb ( daca nu ,nu e bai )

le : am vazut acum in poze si zebra o dau si pe ea
salut qwerty cat de mult se cunoaste la claritatea apei dupa ce ai pus in functiune acest prefiltru?
salutare am revenit cu vestea buna
unul dintre cele 2 startare era de vina am inlocuit starterele si acum este ca noua (le* instalatia ) adio proiect " capac nou ptr acvariu'' cel putin o perioada (sper eu cat mai lunga )

sa auzim numai de bine
i-am trimis un mail lui gabi bucur
nu ma pot hotara la instalatia de lumina , avand in vedere ca acvariul meu este de 120l iar apa are cam 100l in cazul asta pe ce varianta a-ti merge ?
1 4x18w
2 4x24w
apa nu a ajuns pe contacte tocmai asta spuneam ca este foarte bine izolat
am desfacut starterele si unul dintre ele are un clantanit sa zic asa in interior
maine sper sa gasesc un starter si sa probez daca merge sau nu , daca nici asa nu merge atunci imi comand un capac nou (dar pentru asta tre sa sparg pusculita )
va salut
pe cine recomandati sa imi confectioneze un capac la acvariu?

nu vreau sa aud ce baiatul cu userul de mess "capac_acvariu" sau ceva de genul asta
cei ce au colaborat cu el stiu de ce
Am sa incerc si varianta spusa de tine cosmin dar daca nu merge nici asa avand in vedere ca neoanele nu au 2 luni de cand le-am schimbat pot verifica cu ajutorul unei surubelnite pe care o folisesc electricienii pentru a detecta daca este sau nu curent ? ( stiu ca pare stupid felul in care am formulat intrebarea dar eu si bricolajul ......baba si mitraliera

Am observat ca in momentul in care bulele de co2 se sparg la suprafata apei stropeste pe fir si pe neoane dar asta se intampla de mult timp nu doar de cateva zile si pana acum nu am patit nimic ( acvariul este luat din horbach iar instalatia este protejata destul de bine acvariu 120l neoane 2*18w, pentru cei care cunosc acvariul)
Poze cu capacul gasiti si aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/22375.page

Ironia face ca marti sau miercuri trebui sa primesc de la neverteb... Un droser electronic si tot ce este necesar pentru a suplimenta lumina cu un neon t5 24w osram 965 (

Salutare
Am si eu o problema instalatia mea 2x18w cu droser+starter a refuzat sa se mai aprinda
Este din cauza starteRelor oare tin sa precizez ca are o vechime de aprox 2 ani
Este ceva grav daca stau 1-2 zile fara lumina plantele?
pana fac modificarile in capac ma gandesc sa leg noul neon de unul existent cu ajutorul a 2-3 soricei
credeti ca din cauza caldurii sa se rupa acesti soricei si sa imi cada neonul in apa?
esti ferm convins florin?
am si eu o intrebare
vreau sa imi suplimentez lumina la instalatia pe care o am 2x18w cu un neon t5 de 24w
am vazut pe nevertebrate un droser care aprinde neoane cu putere cuprinsa intre 18-24w compatibil cu neoane de tip t8&t5 http://www.nevertebrate.ro/Balast-electronic-pentru-1-tub-fluorescent
am gasit si un neon de 24 w http://www.nevertebrate.ro/Tub-Neon-T5-Osram-Lumilux-865

intrebarea mea este daca sunt compatibile sau trebui sa cumpar un neon normal nu HO?

multumesc anticipat
M-ai pierdut pe drum cu explicatia asta
Uitandu-te la pozele atasate de mine asta sa fie cauza sau nu ca nu par a fo galbene pe margini ci din contra frunzele se gauresc si abia apoi se desprind de pe tulpina
De cateva zile ma confrunt cu o noua problema
Bomba a luat ceva apa cred in valva antiretur si se mai infunda oprind debitul de co2 in acvariu si tot de atunci am observat ca au inceput sa se gaureasca frunzele acestei plante pana ccand se rup se ridica la suprafata si dispar in cele din urma
Am citit pe la voi ca este din cauza lipsei de po4 asta sa fie oare cauza si la mine ?
Poza pentru a fi mai clar fenomenul
Baieti /fete ? Las sa iti traiasca si sa fie sanatosi
neata ce parare aveti daca in loc de un droser electronic ptr un neon 24w t5 imi cumpar unul pentru 2 tuburi de 24w ca si cheltuiala ies mai bine decat sa cumpar 2 drosere separat

iar ca si lumina , ma refer la programul de iluminat ar fi cam asa

ora 11 se aprind cele 2x18wt8 --------- ora 21 se sting
ora 14 se aprind si cele 2x24 t5 --------- ora 19 se sting acestea ramanand aprinse cele t8 pana la ora 21

credeti ca este ok ? sau exagerez cu atat de multa lumina si in 2 saptamani scot alge la rubrica de donatii
se dau la schimb :

4 masculi gupi (coditele franjurate se vor vedea in poze) si 3 femele

1 mascul sifo si 2 femele

2 zebre

toti pestii sunt sanatosi ii am in acvariu de cel putin 6 luni timp in care nu am avut nici un deces in randul pestilor

se scot la vanzare :
4 masculi gupi (coditele franjurate se vor vedea in poze) si 3 femele

1 mascul sifo si 2 femele

2 zebre

toti pestii sunt sanatosi ii am in acvariu de cel putin 6 luni timp in care nu am avut nici un deces in randul pestilor

pret 20 ron
din pacate lungimea acvariului meu este de 80 cm deci din start le excludem pe cele de 39 w si ramanem cu cele de 24 w la 55cm eu in capac am 75 cm loc si asta era motivul pentru care ma aruncasem la cele de 35 w (ajungeam si eu la 0,75 lum/L) asa cu cele de 24w dupa calculele mele voi avea 0.63lum/L

acvariul are aproximativ 95 l de apa lumina va fi asigurata de 2x18 t8 si 1x24 t5

Forum Index » Profile for alex24 » Messages posted by alex24
Go to: