[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alex24
Forum Index » Profile for alex24 » Messages posted by alex24

acum 2 seri am descoperit pe buretele filtrului un ciorchine de oua vrezui a doua zi nu mai erau acolo erau cazute pe substrat ,usor usor au intrat in substrat ( manado) am reusit sa fac si o poza ( foarte neclara dealtfel sper sa se inteleaga)

am 3 femele dintre care o singura femela care are oua acum de aceiasi culoare cu cele gasite "pierdute"
ar putea sa fie din cauza ca a avut prea multe si nu are loc sub coada sa le care sau alta este cauza?

crevetele care sta paznic la oua este un pui de aprox 2 saptamani
mult a mai avansat si tehnica asta , nu radeti ,ca mi-am prins urechiile in youtube

Filmuletul:

o sa incerc sa fac un filmulet , dar nu stiu cum il pot incarca ? pur si simplu sau trebui sa il iau cu link de youtube?
curentii de apa sunt destul de puternici ,misca frunzele plantelor pe toata lungimea acvariului

am refacut testele :
KH : 5
PH : 7-7,5
NH4 : <0.05
NO2 : 0,025
NO3 : 20

nu stiu cat de putina mancare as trebui sa le dau , ca saracii cand ma vad pe langa acvariu se lipesc de geam )
nu reusesc sa scap de BBA am aruncat toate plantele am fiert lemnele am curatat cu lama geamurile si aspirat foarte foarte bine substratul si tot imi apare pe anubias si am impresia ca o sa inceapa acum si pe restul plantelor sau este tot o alga paroasa dar mai verde
lumina am avut 2x18w t8 acum am trecut de 2x24 t5 co2 1-2 bule pe sec dar tot timpul am grija ca lichidul din tester este pe verde

ce teste ar trebui sa mai fac ?
am zis sa reanvii un pic acest jurnal
am trecut si de faza cu colisa au murit rand pe rand si acum am 3 scalari au fost 4 dar .... am avut o perioada mai critica
nu stiu de ce pentru ca testele au aratat dintotdeauna la fel sau aprox la fel avand valori apropiate . am avut de tras si cu niste paraziti intestinali si tot asa acum vad ca s-a stabilizat cat de cat
doar ce am facut testele si arata cam asa :
PH : 6,5-7
NH4 : <0,5
NO2 : 0.01-0,025
NO3 : 20-40

si o poza pentru actualizare (scuze de calitate )
doar ce am facut testele si arata cam asa :
PH : 6,5-7
NH4 : <0,5
NO2 : 0.01-0,025
NO3 : 20-40

valorile care au cratima nu reusesc sa ma decid ce culoare sa aleg de pe cartonas
testele sunt facute cu un set de la jbl

am observat ca valorile sunt la fel si inainte si dupa schimbul saptamanal
da stefan scuze pentru zgarcenia in detalii
acvariul este plantat mediu sa zic asa
astept sa se aseze un pic apa fac cateva poze si o sa updatez si jurnalul in care nu am mai scri de muuult
pentru apa dulce ,daca am inteles eu bine doar pentru apa dulce se poate folosi
mai tarziu voi face si teste pentru a vedea ce valoari am in acvariu
http://www.price.ro/specificatii_hagen_a1502_-_fluval_lab_series_nitrate_remover,150g_015561115025_701732.htm

l-a folosit careva si cu ce rezultate ?
merci pentru plante colegu
exista pe la osram sau o alta firma neoane de 10w 33 cm pe care le pot folosi la un cub plantat? momentan am unul dar este cu lumina rece si nu cred sa ajute in vreun fel plantele
eu am tot cautat dar singurele pe care le gasesc pe gugalau sunt cele de 18w

multam de raspunsuri anticipat
scalarii sunt achizitionati din horbach de 5 zile sunt sanatosi si mancaciosi(prea mancaciosi )

motivul pentru care vreau sa ii dau este ca aproape mi-au terminat RCS-ii din peste 20de bucati am mai ramas cu 4 femele

nu e vina lor vina este a mea ca nu trebuia sa ii cumpar ( am crezut ca reinventez eu roata ca sa zic asa )

astept oferte pe PM (doar bucuresti)
din pacate femela s-a dus
am apucat sa incep si tratamentul cu metronidazol acum ce fac?
continui tratamentul chiar daca alti pesti nu ii vad sa aibe simptome asemanatoare cu femela decedata? sau nu are rost sa ii mai zapacesc si pe astialalti cu medicamente si ridicarea temperaturii la 30*??

merci de sfat " monoceros " poate daca ma desteptam mai devreme ,ar fi avut si ea o sansa
solzii par sa fie ok nu mi se par zbarliti
excrementele ....acum aprox o saptamana erau sub forma unui fir lung albui-transparent ..... nu a mai mancat de mai mult de o saptamana
acum mi se pare ca ar avea si abdomenul usor umflat
azi dimineata statea pe lat deasupra spray-barului acum vad ca o poarta curentii de colo colo si nu mai isi mai mentine pozitia verticala .... din pacate nu cred ca o mai duce pana diseara

imi plac foarte mult acesti pesti dar nu am parte de ei nu stiu ce fac gresit
cine ma poate ajuta cu numele acestei plante ?
nici un sfat? a trecut mai mult de o saptamana si femela mea nu a mancat nimic
salutare am avut 2 perechi de colisa cumparate de pa nevertebrate ,prima a murit o femela care din pacate avea un ritm de dezvoltare vizibil mai incet decat ceilalti 3 si din cauza asta o alergau si cei 2 masculi dar si femela mai mare . a inceput prin a sta retrasa ......pana am retraso eu cu minciogu definitv dupa o perioada de timp a murit si "sotul ei" care eu o pun tot pe seama stresului in care il tinea masculul pe care il am si acum
toate astea se intamplau acum aproximativ 2 luni

acum si cea de-a doua femela sta retrasa nu iese nici sa manance ,sau daca iese ciugule (o aspira - o scuipa si tot asa) o granula de mancare pana vine alt peste si i-o fura . eu am facut cateva schimbari in acvariu dupa ce ma umplusem de alge si in 5 zile am facut 3 schimburi de apa ( de fiecare data a inlocuit aproximativ 25% din volum) iar acum am doar un colt cu cateva plante ,iar femela a ales sa se tretraga exact acel loc mai ferit sa zic asa
dar si acolo o gaseste masculul si o mai "curteaza"
seara in schimb am observat ca pleaca de pe fundul acvariului si se ridica deasupra ,sta in zona spray-barului dar tot in coltisorul ei insa la suprafata

acavriul este de 120l in urma schimbarilor majore ce le-am facut si aspirarii substratului ( gresit) in totalitate si pe toata adancimea acestuia (doar manado) se formeaza continuu si o pelicula de biofilm pe care nu reusesc sa o elimin ,in fiecare seara o scut cu servetele si dimineata e la loc

acestea sunt testele
12.12.2014
temp: 26*
KH 5
PH : 7,5-8 nu ma puteam hotari la nuanta
NH4 : <0,05
NO2 : <0,01-0,025 aceiasi problema cu nuanta
NO3 : 20-40 Tin sa precizez ca nu sunt daltonist

dupa mai multe schimburi de apa si punerea in functiune a bombei cu citrice ( 1bps)am refacut testele pe data de :
:23.12.2014
temp : 27*
KH : 4-5 din cauza nuantei
PH : 6,5-7 din cauza nuantei
NH4 : <0,05
NO2 : 0,025
NO3 : 20

testele sunt ok( cred eu )
astept un sfat , cum ar trebui sa procedez.
ma gandescca de cand am scos plantele din acvariu a inceput toata treaba asta ,si sper eu ca dupa o replantare mai serioasa o sa isi revina si "timida " mea dar......sa nu fie altceva mai grav

va multumesc pentru rabdare
revin cu o intrebare legata de cele 2 perechi de colisa pe care le-am cumparat
peste tot se zice ca sunt pasnici intre ei insa...... se alearga ca bezmeticii nefiind niciunul "alfa " ca sa zic asa pana si femela mai dezvoltata o alearga pe cea mica care a avut cel mai mic ritm de crestere (ciuca bataii)
cu ceilalti pesti nu au nimic nici cu crevetii nu au prea multe de impartit ( doar ei se calca pe bataturi )
a mai avut careva probleme de comportament cu pestii din familia colisa?
salut night daca mai este de actualitate donatia pot veni sa ridic reacorul de la tine
weekend placut

Forum Index » Profile for alex24 » Messages posted by alex24
Go to: