[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alex24
Forum Index » Profile for alex24 » Messages posted by alex24
inca nu am o poza care sa imi placa cu intreg bazinul insa pana atunci am o intrebare
ce fel de alga este aceasta si cum ar trebui tratata ( am vazut in alt topic ca ar fi vorba de un dezechilibru biologic in bazunul respectiv )
sper ca pozele sa fie concludente:
revin cu noutati

acvariul are defapt 126 l nu 150 cum am crezut la inceputul jurnalului si este dotat cu :

filtru extern jbl cristalprofi 901 ( 2 sertare de bile ceramice ,1 cu inele ceramice si buretii de sus ) in interior am facut o tiganie: am pus o perdea impaturita in mai multe straturi pentru a nu mai lasa particulele mari sa treaca si sa revina in acvariu din nou ;la filtrare stau prost deoarece niciodata nu am avut apa limpede in acvariu tot timpul sunt particule mici in suspensie

lumina initiala a fost 2x18 t8 la care am mai pus un t5 24 w si acum am mai cumparat cele necesare ptr inca unul de 24 w ;nu stiu daca sa pun 2 si 2 pe priza sau sa pun cate o priza ptr fiecare (1ptr t8-uri si cate 1 ptr fiecare t5) nu prea imi permite locul de sub acvariu sa mai pun inca un prelungitor ,ca asta care il folosesc, datorita dimensiunilor mari ale prizelor programabile (cele cu dinti de plastic) nu mai are priza libera
programul de luminare este urmatorul
11-12 t8-urile....pauza....16-17 t8-urile......17-22 toate cele 3 (2x18+1x24)....22-23 t8-urile

t8-urile silvania 865 si unul grolux t5 este osram 965

cel nou pe care vreau sa il pun este un t5 silvania grolux

astept pareri si sfaturi in legatura cu programul de lumina si daca sa pun priza separata sau sa le las 2 si 2 pe prizele actuale

CO2 din bomba cu citrice 2 bule pe sec (cu aproximatie si mici fluctuatii,de asa-i cu bombele astea :cry

fauna :
14 neoni
4 colisa neon dwarf (2 perechi)
un trio de sifo (cu masculul ipotent )
3 coridoras
1femela de gupy (cine o vrea astept pm)
aprox 50 RCS

flora ............. poate ma ajutati voi sa o stabilim dupa ce pun poze .astept sa montez si al 4-lea neon
nu gasesc nicaieri pe net ,stiti un magazin (la pas) ?
plantele s-au dat
putem lasa deschis topicul pentru urmatoarele donatii ca sa nu fac cate unul la 3-4 saptamani
salut ionut da mai este valabil doar maine (07.05.2014) dupa care plantele vor lua drumul
pe cei din provincie ii rog sa nu se supere dar chiar imi e lene sa ma duc la posta
pune o poza mai clara .....ca am timp berechet ,dar in prealabil trebui sa ii numeri si tu ca sa sti daca am numarat bine sau am zis la ghici
nu cunosc numele plantei
si putin stringly(parca) moos
se ridica din zona unirii
salut add crezi ca pot lua si eu cateva fire ?
un pm te rog cu nr de tel daca este cazul
weekend frumos in continuare
problema a fost rezolvata ... asta informativ daca se confrunta si altii cu aceasta problema

la mine a fost din cauza valvei pe care dupa ce am schimbat-o merge totul ok

merci scorpionule pentru idei
scuze de off
cel mai probabil de suprapopulare o sa se ocupe betanul asta daca nu cumva e mult prea stresat si cauta sa sara din acvariu

toti incepem asa nu am nici un drept sa te judec .....dar tine cont de sfaturile care s-au dat(stiu cat de greu e sa renunti la ideea de a avea multi pesti ,din fiecare cate un pic ) si vei vedea ca problema ta se va ameliora
spor la treaba si RABDARE
nu mai zice nimeni nimic ? haideti greii , veteranii forumului da-ti-va cu parerea
astept in continuare pareri sau alte sugestii de fertilizant
in prezent folosesc decat tracymix si easycarbo si de vreo saptamana am facut o pelicula la suprafata apei (biofilmul) care am inteles se poate forma si din cauza fertilizantului de proasta calitate ( il am de mai mult de un an de zile amestecat in sticle )
astept un semn
pe care dintre cele doua surse de fertilizare a-ti merge?
salutare scorpionule
presiune in sticle este (si inca foarte mare sper sa nu faca poc )
furtunul il folosesc pe cel negru cumparat de la tine
si valva de siguranta la fel cea de ticla cumparata odata cu difuzorul ceramic ,doar ca difuzorul l-am reproiectat eu infigand in locul pastilei ceramice pe care am spart-o o frumoasa crenguta de tei care da bule super fine
eu suspectez ca ar fi ori valva care inca mai are apa in ea ori robinetul care nu are mai mult de 5-6 luni de cand l-am luat

in conditiile i care nu mai bag co2 acum pana la rezolvarea problemei dar continui cu aditia de fertilizant si de easycarbo ca si pana acum cat de rau pot sa sufere plantele ? si cat de mult se destabilizeaza acvariul pentru ca stiu ca la dezechilibre dintrastea nu intarzie sa apara tot felul de alge care mai de care mai colorate si mai frumoase
ma confrunt cu urmatoarea problema
in momentul in care reglez robinetul sa dea o bula pe secunda merge ce merge dupa care se opreste, nu mai elibereaza deloc co2 in numaratorul de bule.
la schimbul de apa am reinnoit si compozitia bombei cu citrice pe care o folosesc ,am inchis robinetul si am desfacut sticlele de 2 l ,ca numarator de bule folosesc un pet de 0,5l din care apa urca pe furtun catre numaratorul de bule in momentul in care inlocuiesc compozitia bombei ,
este posibil oare sa fi patruns apa in robinetul de reglaj fin si tocmai de aceea sa nu mai functioneze in parametrii optimi? se poate sa fie robinetul "inundat" sau sa fie oare din cauza valvei antiretur in care la fel vad ca are apa in ea (probabil ca tot din numaratorul de bule ca este pusa corect (adica asta e si rolul ei sa nu intre apa din acvariu in ea
ca robinet folosesc http://www.nevertebrate.ro/Robinet-de-reglaj-fin?var_shp=2&utm_expid=19260418-9.dP4Rb_6_SnK8fg-BctLiZQ.1&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.nevertebrate.ro%2FAccesorii-CO2

tin sa precizez ca am desfacut robinetul si l-am verificat dar nu a curs apa din el si cand i-am dau drumu la presiune am tinut un servetel la oriviciul de out in cazul in care sareau cativa stropi de apa din el automat uda servetelul si vedeam DAR nimic

s-a mai confruntat careva cu problema asta ? care imi scoate fire de par alb ,taman acum cand incepusera plantele sa se inveseleasca (sper sa isi revina sa pot participa la RAC , glumesc evident)
as dorii si eu cateva plante daca mai ai disponibile
astept un pm
se poate inchide
pestii au plecat la 2 useri sper sa va bucurati de ei mai ales tu pustiul de 11 ani ;)

multumesc ptr gazduire
salut teo mai ai plantele?
cu toate ca ai specificat am zis sa incerc sa cer decat plantele
merci
maine de la 8-11 te astept
este ok? restul hai sa vb pe privat

Forum Index » Profile for alex24 » Messages posted by alex24
Go to: