Message |
|
in ultima poza ,acvariul nu se mai afla sub fereastra,l-am mutat in camera ,unde intra-adevar se afle langa calorifer ,deoarece nu am avut unde altundeva sa-l pun,insa i-am anulat sursa de incalzire (incalzitorul ) ,iar apa sta undeva la 24-25 grade acum ,indiferent cat merge caloriferul.
legat de alge ,ai dreptate ,s-au depus ceva pe backround insa asta si speram ,ca spuma sa devina verzuie sa nu mai fie alba .pot spune ca algele ,deocamdata nu s-au depus decat pe ea,geamurile sunt curate ,plantele de asemenea pt moment nu au inca alge pe ele ,cred ca si sanitarii,melcii ,precum si bomba de co2 isi fac treaba .sunt curios pe viitor sa vedem ce se intampla ,sper sa nu ma invadeze algele
|
 |
|
Sal!
Revin dup? o perioada în care am mai lucrat câte ceva la condi?iile pesstisorilor mei!
Am c?utat s? le fac via?a cât mai u?oar?,creîndu-le un mediu care s? se apropie cumva de ceea ce ?i-ar dori ei,aducându-le ni?te plante(sc?pân? de cele artificiale),ni?te melcisori,ba chiar mi-am f?cut ?i o bomb? CO2. În continuare mai am de gând s?rac ?i alte lucruri,printre care s? le pun ?i o buturuga de vi?? di vie,care momentan se afl? într-o oal? cu ap? la tratament.sper c? m? îndrept pe drumul cel bun.
|
 |
|
salutare !
se pare ca bgd46 a avut dreptate legat de planta din stg acvariului. dupa 3zile deja a inceput sa se usuce pe la varfuri
cred ca m-am ales si eu cu " tufa "
|
 |
|
am inteles !
nu vad de ce ar fi cu suparare atunci cand cineva iti da un sfat ,si mai ales cineva care a iesit de mult din faza de incepator!
astazi am sa scot si scoica de acolo,mai am ceva plante artificiale ( 3-4 buc ) prinse in spuma aceea pe care am sa le scot cat de curand.
am o promisiune de la cineva ,care o sa-mi aduca niste plante ,si in momentul acela vor zbura toate cele artificiale de acolo(probabil o zi-doua)
legat de faza cu ancitrusul....am facut-o deja  sper ca nu este prea curand(2 hoplo si ceva despre care nu stiu cum se cheam a,eu il numesc "monstru marin" :lol 
|
 |
|
asa arata acum acvariul dupa ce am mai scos din "artificiale"
ceva sugestii privind aranjamentul plantelor?
le-am asezat cum m-am priceput si eu
au mai ramas ceva plante artificiale ,insa pe masura ce se vor prinde cele naturale,sau voi mai achizitiona altele,le voi scoate si pe acestea
|
 |
|
va multumesc frumos pt incurajari !
trebuie sa va spun ca din dorinta de a face totul cat mai repede (acvariu ,pesti ,filtre,neoane etc..)si din cauza unui buget poate prea mic,am facut aceste mari greseli.intr-adevar acum poate ca ma costa mai mult sa le repar decat daca as fi facut totul cum trebuie de la inceput ,dar o sa suport consecintele. de asemenea la inceput nici nu avea cine sa ma sfatuiasca in acest domeniu ,nici macar nu aveam un cont pe acest acet forum.sper ca de acum inainte ,cu ajutorul vostru sa ajung acolo unde imi doresc !
|
 |
|
multumesc de primire
|
 |
|
ma numesc lucian ,sunt din bucuresti ,34 ani si trebuie sa recunosc sunt incepator .
spre rusinea mea ,pana am mai prins ce si cum pe aici ,nu am luat in calcul ca normal ar fi sa postez intai si cate ceva depspre mine,asa ca ...scuze . 
|
 |
|
salutare din nou !
vin in continuare cu evolutia acvariului meu .
se pare ca mai am inca de munca la el ,r,usor ...sper sa reusesc sa fac ceva cu care sa pot sa ma "laud"  :si eu in randul vostru , asa arata in prezent ,doar ca nu am putut sa ma abtin si am mai facut modificari la partea luminoasa ,adica am schimbat neoanele (mi se pareau prea grosolane pt genul de capac pe care mi l-am facut ,care este din plexiglas)
astea sunt pozele recente,facute aseara ,dupa ce am introdus pestisorii in acvariu.
|
 |
|
salutare Eugen!
Referitor la plante ,aseara am redecorat acvariul.
adica am pus substrat in loc de spuma care exista acolo,am pus pe deasupra nisip fin de la Hornbach,in ideea de a scoate tot ce este artificial.(plante)
asa ca o sa te deranjez intr-una din zilele astea pt a ma ajuta cu niste plante ( pe care sa le si pot intretine mai usor )
am umblat si la parte luminoasa ,adica am pus deocamdata 2 neoane T8 de 30 watti bucata( cel putin asa scrie pe ele)
astept recomandari si sfaturi pt ceea ce am de facut in continuare
pozele sunt de dinainte sa pun nisipul si sa montez neoanele
|
 |
|
am facut si eu din ce am gasit prin casa
|
 |
|
capacul ,ca si restul acvariului este facut de mine
tuburile sunt din plexiglas,prinse in spuma ,pt a sustine capacul
|
 |
|
salutare eugen!
am vazut ca donezi niste plantute de acvariu ,asa ca m-am gandit sa apelez la tine .
am nevoie totodata sa ma si sfatuiesti ce anume as putea sa pun in acvariu,sunt la inceput si nu prea ma pricep
tks!
|
 |
|
sal
ady ,am urmat sfatul tau si am scos scoicile din acvariu
legat de celelalte detalii,soryy..asa cum spuneam sunt incepator si nu prea stiu cum stau lucrurile pe aci
asa ca revin cu detaliile cerute:
volum acvariu 55 l net (70 brut )
dim 80x35x25
backround +partea de jos ,decor din spuma poliuretanica
filtru aquael 200 l,incalzitor 50 watti
iluminare (aici am aflat ca stau cam prost la capitolul asta) 2 neoane de 8 w / buc
intra-adevar nu a iesit totul profi insa din greseli invata omul,asa ca ....
astept sugestii si pareri
|
 |
|
salutare !
de curand am redescoperit o mai veche pasiune ,iar acum am spus ca a venit vremea sa ma tin din nou de ea,asa ca...
am inceput cu un mic acvariu de 12 litri..dupa o luna mi s-a parut prea mic si insuficient pt pestisori( 4 xipho,2 guppy,2 molly,2 labeo, 2 platy,un ancitrus majoritatea perechi ,+ inca vreo 12 puisori de xipho),asa ca am zis sa-mi fac ceva mai mare .
Am luat hotararea sa-mi fac ceva home made ,pt ca peste tot ceea ce voiam eu era cam scumpicel
filtre aveam ,incalzitoare aveam pestisori aveam ,asa ca imi mai trebuia doar putin timp liber si dedicatie ,asa ca iata ce a iesit ...
|
 |
|