Message |
|
Salutare dragi colegi!
Apelez din nou la ajutorul vostru .
Am primit o oferta de la un coleg in realizarea si constructia unui acvariu din sticla de 10mm DETENSIONATA la dimensiunile de 160x45x45.
nu am sa dau numele acestui coleg deoarece m-a rugat sa nu fac acest lucru.
Oricum in momentul de fata sunt hotarat 99,9%sa fac acest acvariu cu ajutorul altui coleg de pe forum care s-a oferit sa ma ajute cu el( B...an).
Insa sunt atat de curios ce inseamna "sticla detensionata" ,daca a auzit cineva de asa ceva si daca se poate foloso intr-adevar la constructia unui acvariu?
Va multumesc !
Rog frumos sa nu-si dea cu parerea decat cei care au auzit de asa ceva si care stiu cu siguranta daca se poatete folosi sau nu la constructia acvariilor.
|
 |
|
vand acvariu 160 l dimensiuni 100x40x40 cm
este cumparat din Hornbach acum 1 an si 3 luni.
Nu are zgarieturi sau alte defecte.
Capac din komatex de 5 mm grosime facut personal de mine,cu gura de vizitare,coolere cu intrerupator,sistem prindere neoane.
Eu unul inclin sa cred ca este cat de cat "profi" facut.
Se poate vedea si in poze cam despre ce vb.
S e da impreuna cu filtru intern ce are o pompa de recirculare de 750l/h pe care eu il folosesc ca si filtru ajutator si totodata pt valurirea apei la suprafata, eventual si cu tuburi de neoane+pietre pt ciclide daca aveti de gand sa-l folositi la asa ceva.
se vinde deoarece m-am hotarat sa-mi fac altul mai mare si se pare ca bugetul meu este mic pt ceea ce vreau sa fac.
pret: 280 lei
tel 0749279970 LUCIAN
pt doritori este bine sa ma anuntati dinainte si sa va faceti timp cand veniti sa-l luat, minim o ora deoarece nu-l golesc decat in clipa in care voi gasi cumparator hotarat.
PS.Scuzati calitatea pozelor dar a trebuit sa le redimensionez pt a le uploada.
|
 |
|
Da!
M-am hotarat . Urmeaza sa ma apuc de lipit sticla ,aici ma va ajuta un coleg de pe forum care s-a dovedit a fi foarte amabil si saritor in a ma sprijini in ceea ce vreau sa fac.Bineinteles ca si el mo-a recomandat aceleaso dimensiuni 160x50x50.
insa pana la urma acvariul va fi de 160x45x40,si asta nu pt ca nu vreau sa va urmez sfaturile dragi colegi,ci pt ca trebuie sa tin cont de anumite aspecte: latime hol
rezistenta stand,si nu in ultimul rand :<consoarta>
Oricum se pare ca m-am cam invatat ca in fiecare an (ironic) in aceeasi perioada adica Ianuarie -Februarie,de doi ani incoace sa imi fac un alt acvariu de dimensiuni mai mari decat precedentele. Asa ca la anul ,cine stie poate un 500-600l?CE MULT MI-AR PLACE!.Poate peste in an ,imbatranind,sotia va fi mai maleabila si-mi va permite sa-i ocup unul din peretii din sufragerie?Poate. Eu asta sper.
|
 |
|
aveti perfecta dreptate in tot ceea ce-mi spuneti asa ca am sa fac un "compromis" .
o sa fac acvariul la o latime 45 pt ca atat imi permite sa ma duc cu el in partea din spate ,astfel incat sa mai am loc si de furtune,cabluri ,etc.
oricum va trebui sa dublez blatul de deasupra ,pt rezistenta,asa ca as putea sa ma mai joc la latime.
REFERITOR LA ceea ce spinea colegul nostru"PORCU":<Intaresc si eu ideea asta bazindu-ma pe propria experienta, acvariu' poate depasi masa cu 5-10 cm in fiecare parte fara riscuri.
E pacat sa nu-l faci lat de macar 50 cm ....... acvariu' e ceva de ce te bucuri multi ani ....... sau devii frustrat la fel de multi ani daca-l faci cum nu-ti place. Nu prea ne dam seama din poza in ce masura te incurca o latime mai mare, doar tu poti decide.>
RASPUNS:LATIMEA HOLULUI ESTE DE 120CM si facand acvariul de 50cm+5 cm in spatele acvariului ar insemna 55 cm ceea ce mi-ar micsaora latimea holului,adica aceasta ar deveni de 65cm.
ce m-as face in cazul in care mi-ar veni cineva in vizita si acesta ar avea 180-190 inaltime si o greutate de 123-130 kgminim?
ar fi cam aiurea ca pers respectiva sa mearga in "dunga "pe langa acvariul meu.
|
 |
|
OK!
Va multumesc frumos pt promptitudine.
o sa tin cont de aceste aspecte si o sa mai lucrez la :
dublarea palului din spate pt rigidizare
dublarea "picioarelor"laterale si interioare
coltare la interior exista deja
este fixat deja in perete cu dibluri de 20 cm
ma gandeam sa mai suplimentez cu un picior de sustinere din inox acolo unde se vede polita in partea de jos(aceea fara usa) si de asemenea sa-i mai pun un 2 picioare la mijloc ca sa aba sustinere si la mijloc
Momentan dulapul are 8 picioare adica pe fiecare blat vertical din pal are cate 2 buc.
Am omis ceva?
A ..da
Blatul de deasupra il voi dubla indiferent de "repercusiuni" din partea consoartei)
mentiune: totul este pal de 1,8 grosime ,nicidecum mdf sau alte tampenii.
asa ca daca il dublez cred ca nu voi avea probleme . Sperrr.
|
 |
|
Oricum ,multumesc pt sfat "Dan P".
Stiu ca acesta a fost cu cele mai bune intentii pt a iesi ceva frumos intr-adevar.
|
 |
|
Cat de mult mi-as dori sa-l pot face la aceste dimensiuni!
Insa ,standul pe care il am ,este facut de mine (home made, asta ca sa ma laud ) si este astfel gandit incat sa nu-mi ocupe spatiu prea mult din latimea holului(120 cm ).
Standul are dim de 160x38x90.Daca as fi sigur ca pe latimea de 38 cm as putea pune un acvariu de 50 cm ,as face-o.
insa stiu ca nu este bine ca sticla sa depaseasca cotele suportuluipe care sta .
De modificat standul :NO WAY!!!. Si asa am avut "cearta"in casa cu sotia fiindca i-am ocupat spatiul in hol ,iar in camere nici nu vrea sa auda.
Asa ca trebuie ,cu parere de rau sa ma "comformez " pt a putea avea o casnicie fericita in continuare.
se pare ca doar fiica mea este de acord cu mine si ma sprijina in tot ceea ce fac in domeniul acvaristicii
Si ar mai fi un lucru de luat in calcul: greutatea acvariului .
eu cred ca un volum de 250 l +greutatea sticlei ar tine acest stand .
Insa la un volum de 400l +greutatea acvariului nu mai sunt sigur ca nu va ceda standul.
|
 |
|
OK!
M-am linistit acum.
Va multumesc stimati colegi<FLORINO & AVANSATUL>
Acum ramane sa gasesc un coleg dispus sa ma ajute cu lipirea acvariului.
sper sa am noroc.
Multumiri inca o data!
|
 |
|
Tks! FLORINO
SA inteleg ca acest 5.18918918919 este cumva un rezultat al factorului de siguranta? si daca da nu este cam mic?
intreb pt ca nu prea ma pricep.
|
 |
|
Salutare !
Postez aici doarece inca ma consider un incepator in acvaristica ,cu toate ca sunt membru de ceva timp si in momentul de fata detin deja doua acvarii :unul plantat 90 l in care detin gupy.molly,platy,xipho etc,si altul cu ciclide de 180l pe care le-am indragit din primul moment de cand le-am luat . Majoritatea dintre ei i-am crescut de pui de la 1 -2 cm .Acum insa au ajuns la dimensiuni la care se impune o noua locuinta mai mare pt ei .
Asa ca sunt nevoit sa cer ajutorul tuturor ce au bunavointa sa imi dea un sfat.
vreau sa construiesc un alt acvariu cu dimensiunile de 160x45x40 (280 l )
Ma gandeam daca este ok sa folosesc sticla de 8 mm ,cu fund dublat cu 6mm,intaritoare longitudinale si transversale de 6 sau 8 mm(asta pt ca nu stiu daca o sa-mi taie geamgiul din sticla de 8 mm)
de asemenea as fi foarte recunoscator daca as gasi un coleg cu experienta din Bucuresti ,care sa ma ajute sa lipesc sticla (si contracost ,bineinteles)pt ca singur nu prea indraznesc deoarece nu am lipit decat un singur acvariu pana acum ,cel de 90 l,insa acolo factorul de risc este mult mai mic.
Va mutumesc si astept cu nerabdare sfaturi si sugestii.
|
 |
|
cumpar acvariu 250-350l
nu vreau decat bazinul gol fara accesorii, de preferat cu o lungime intre 120 -150 cm.
vreau sa-l folosesc pt ciclide asa ca nu ma intereseaza sa aiba inaltimea prea mare .
tel 0749270970
|
 |
|
vand ciclide africane
pereche matura zebra ob 1m +1f/ 25 lei
3 buc iodotropheus sprengerae 10 lei/buc
3buc hemichromis lifalili 5-7 cm 5lei/buc
1 buc (cel galben) nu stiu ce specie este - 15 lei
daca se iau toti odata pretul este de 60 lei tot pachetul
sau la schimb cu alte ciclide albastre ,dar nu mai mari de 5-7 cm.
de preferat acei ngara white tail ,kingsizei ,, demasoni sau venustus.
pestii se pot vedea in pozele atasate.
sunt perfect sanatosi doar ca au sunt prea mari pt acvariul meu (160l) si prefer sa iau altii de dimensiuni mai mici pana voi trece la alt acvariu adecvat.
pt detalii va astept la tel 0749279970- Lucian
nu lasati mesaje in pm deoarece nu prea am timp sa verific mesajele primite
|
 |
|
pestisorii s-au dat.
multumesc de gazduire
|
 |
|
donez urgent doi masculi ciclide albastre,unul are 12-14 cm ,celalalt are 10-12.
nu mai pot sa-i tin prea mult ,momentan stau intr-unu bidon de 10 l( spatiu cam insuficient ) .
ii dau deoarece am facut greseala sa-i cumpar si sa-i bag cu celelalte ciclide care au pana in 10 cm ,si mi le alearga pe toate prin acvariu .
tel 0749279970 .
inculpatii sunt cel din coltul stanga jos si cel din dreapta sus
|
 |
|
donez sau schimb urgent un mascul dominant 12-14 cm ,cred ca este pseudotropheus elongatus ,nu sunt prea sigur .
se doneaza deoarece in ultima vreme a inceput sa alerge ceilalti "companioni" astfel incat acestia nu mai au liniste saracii,si nici eu nu mai am uitandu-ma la ei cum stau ascunsi printre pietre .
Prefer sa renunt la el si recomand sa-l ia cineva care are ciclide de aceeasi talie cu el .
inculpatul este cel din poza ,in partea de jos a filtrului.
TEL 0749279970
Doar in Bucuresti sau Ilfov(VOLUNTARI)
|
 |
|
vand 3-4 hemichromis lifalili 5 lei/buc
pestisorii provin de la colegul nostru "borsec" si au fost crescuti de cxatre mine de cand aveau 1 cm
se dau deoarece au crescut si nu prea sunt compatibili cu ceea ce mai am eu in acvariu.
se dau si la schimb cu alte ciclide africane (exceptie face specia caeruleus,am deja 5-6 buc ) .In rest accept orice fel de ciclide .
va astept doar la tel ,nu prea stau pe aici.
0749279970 LUCIAN.
MENTIONEZ CA POZELE SUNT MAI VECHI( acum 2 luni).Intre timp acestia au crescut si s-au mai colorat.
|
 |
|
salutare !
daca nu ma insel ,si stai cumva prin delfinului ,pantelimon , atunci toti puiutii sunt de la tine . adica lifalili. multumesc pt ei ,au crescut mari si frumosi.
se pare ca ai avut mana buna ,din 16 pui nu am avut nici o pierdere
|
 |
|
Salutare la toti colegii !
Am decis mai de pe la inceputul anului sa incerc trecerea de la acvariul meu plantat (home made 90 l) ,la unul mai mare 180 l, si fara plante .Nu stiu exact cat de bine mi-a iesit ,insa astept pareri si critici. Bineinteles ca la cel plantat nu am renuntat, sotiei ii este prea drag de el si nu mi-a dat voie sa renunt si parca nici eu nu m-as indura sa fac asta .
Atasez niste poze cu cel plantat,care este cunoscut de catre unii din colegii mai vechi,si pt care am incasat si nr critici,dar cu folos.
De asemenea o sa pun niste poze cu cel pt ciclide ,in speranta ca voi putea obtine niste sfaturi cu ce ar mai trebui facut sau modificat la acesta . Aici stiu ca am doua mari greseli: planta artificiala asezata in colt,pe care am pus-o mai mult sa dea putina culoare in acvariu,si faptul ca am bagat hemicrhomis impreuna cu iododopheus si caeruleus,dar o voi rezolva cat de curand.
Va multumesc si astept pareri si sfaturi de la voi dragi colegi!
|
 |
|
vand pui 4-6 cm hemichromis lifalili ,aproximativ 10 buc, 4 lei /buc
Labidochromis caeruleus 4-5 buc, 3-4 cm, 4 lei /buc
|
 |
|
Puii au ajuns cu bine in acvariu,sunt perfect sanatosi si vioi.
Recomand cu incredere!
|
 |
|