Message |
|
Sal . Ai PM
|
 |
|
Nu mai este valabil . Se poate inchide .
Multumesc!
|
 |
|
Se poate inchide.
|
 |
|
datorita faptului ca m-am hotarat sa trec la alta etapa ,am decis sa vand primul meu acvariu (home made)
dim 80x30x35
capacitate 84 l
capac cu iluminare 2x 18 w osram (lumina calda )+ 2 coolere pt racirea apei vara( nu este cel care se vedein poza ,aceasta fiin de acum 2 saptamani,intre timp el a fost refacut)
filtru intern 360l /h
plante ...multe (se vad in poze)
incalzitor
pesti (guppy ,molly,platy, )
las restul pozelor sa vorbeasca pt mine
pret 350 ron usor discutabil
tel 0749279970
|
 |
|
luciano_a wrote:Vand acvariu Juwell 54l sticla de 4mm,cu backround pe spate si o laterala(stanga)
filtru intern aquael 260l/h
substrat 3-5mm\
incalzitor 50 watti
termometru
iluminare 1x 20 watti
flora :
cryptocorina red (nu stiu daca asa se scrie corect)
alte plante easy la care nu stiu denumirea
fauna :2 pangasius 10-12 cm
pret /total 180 lei
nr de contact 0749279970
|
 |
|
Vand acvariu Juwell 54l sticla de 4mm,cu backround pe spate si o laterala(stanga)
filtru intern aquael 260l/h
substrat 3-5mm\
incalzitor 50 watti
termometru
iluminare 1x 20 watti
flora :
cryptocorina red (nu stiu daca asa se scrie corect)
alte plante easy la care nu stiu denumirea
fauna :2 pangasius 10-12 cm
pret /total 180 lei
tel 0749279970
|
 |
|
acvariul este populat cu doi pangasius ,un labeo ,si un xipho( mai razboinic) .
substrat: pietris 4-5 mm,acelasi ca si in acvariul mare.
iluminare : dimineata 9-12 ,dupa amiaza 17 -21
despre neonul din acvariu nu pot oferi detalii,decat ca este lumina calda ,dar nu stiu de cati watti.
treaba este ca la inceput,pana sa schimb filtrele intre ele ,nu am avut aceasta problema cu apa ,nici macar in perioada de ciclare .
|
 |
|
atasez si niste poze cu cele doua acvarii ca sa va puteti da seama cam despre ce vb . In acvariul cu problema ,(juwel) tocmai dadusem de mancare pestilor,asa ca ceea ce se vede este mancare . problema este ca apa este mult mai albicioasa decat se vedea in poza ,aceasta fiin una mai veche.
|
 |
|
Salutare !
Apelez la colegii mai experimentati pt a cere ajutorul intr-o problema .
Detin doua acvarii ,unul de 80 l (home made ) si unul de 54 (Juwel).
acvariul de 54 l-am cumparat de pe forum impreuna cu toate accesoriile(filtru intern 400l/h,incalzitor ,etc)
in acvariul de 80 aveam un filtru aquael de 260l/h care si-a facut treaba exccelent mai bine de un an . De curand am facut greseala sa schimb filtrele intre ele deoarece cel pe care il aveam in cel de 54 lera mai puternic ,adica de vreo 400l/h.
De vreo doua luni ,dupa ce le-am schimbat intre ele ,in acvariul de 80 l( filtru de 400/h) totul este ok,apa este chiar foarte limpede ,insa in cel de 54 l (filtru de 260l/h) este albicioasa ,cu particule in ea .
Fac schimb de apa 30% saptamanal in ambele acvarii,filtrele sunt orientate spre suprafata apei ,astfel incat sa o valureasca ,dar nu reusesc sa fac nimic ,totul este la fel . Nu as vrea sa recurg la tot felul de solutii sau mai stiu eu ce(deocamdata)
Ceea ce nu inteleg este cum de un filtru de 260l./h si-a facut treaba intr-un acvariu de 80 l,iar dupa ce l-am pus intr-unul mai mic nu-si mai face treaba .
sa presupunem ca s-a deciclat in momentul schimbarii. au trecut totusi doua luni si apa este la fel.
Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi?
|
 |
|
10 dintre melcisori au ajuns la mine in acvariu si s-au pus pe treaba. Sun si tare vioi. Multumiri lui Sorin3030.
|
 |
|
vand urmatoarele specii de pestisori
pangasius 2 buc (10 -11cm) = 10 lei buc
caras auriu 1 buc (5-6cm) =10 lei
1 platydoras 1 buc =20 lei
se vand deoarece m-am hotarat sa cresc doar o singura specie de pesti ,m-am saturat de atata "ciorba " de peste , si m-am hotarat sa fac curatenie prin acvarii.
pestii sunt perfect sanatosi ,eu unul ii am de un an de zile,se pot ridica doar dupa ora 18,30
.
pt detalii , la tel 0749279970
|
 |
|
Multumesc pt apreciere. Asa cum ziceam ,cand privesc in trecut ma cam cracanez de ras si eu vazand ce am fost in stare sa fac atunci. Nu spun ca acu ar fi prea ,prea,insa parca nu ma mai deranjeaza "ochii" cand ma uit la pestisorii mei
|
 |
|
Salutare!
De cateva zile unul din carasei mei (doi la nr) , a inceput sa nu mai fie asa activ,sa stea mai mult la suprafata apei, doar la mancare devine vioi asa cum il stiam . poate cineva sa ma ajute cu o parere ,un sfat?
acvariu 80 l
iluminare 2x 22 w
instalatie CO2( home made)
filtru intern RESUN SP-600L (260l/h)
pesti : 5 guppy, 1 hoplo,1 ancitrus,3 molly, 2 carasei ,adica cei in cauza ( stiu ca nu au ce cauta acolo ,insa i-au placut sotie si nu m-a lasat pana nu i-am cumparat).
Va rog daca ma puteti ajuta urgent cu un rasp ,pana sa fie prea tarziu.In atach ,aveti si o poza cu caraselul in cauza.
Multumesc!
|
 |
|
Mul?umiri ?i salut?ri vechilor colegi de aici, koala, BGD46 ,stefanp ?i mul?i al?ii care în trecut m-au sfatuit ,criticat,,?i încurajat când am f?cut cât un lucru bun sau r?u. F?r? ei nu a? fi reu?it s? am acel colt de relaxare pe care mi-l doream. Cred ca ei î?i mai aduc aminte de acvariul cu care am început, ?i ce râs de aranjamente f?cusem în el . Pt ca le sunt dator, postez cum arat? acum acel acvariu ?i a?tept în continuare critici sau sfaturi di partea lor. MULTUMIRI INCA O DATA.
|
 |
|
ok
va multumesc frumos pt ajutor !
o sa mai postez pe aici cum a decurs toata treaba asta cu grisul . sper sa fie totul bine pana la final.
|
 |
|
as putea sa renunt la mare parte din ele sau sa le tin la o temp de 27 de grade vreo cateva zile ,insa fara sare .
mai mult de sarea pe care am pus-o in acvariu imi era frica atunci cand le-am scos.
|
 |
|
salut Dragos !
profit si eu de bunavointa ta sa te mai intreb ceva .
legat de schimburile de apa ,sa le mai fac ?
am facut in fiecare zi ,cam 30-40%.
intrebarea mea este ca atunci cand fac schimbul ,temperatura apei proaspete nu este tot la 30 grade ,si dureaza cam 30-40 min pana creste la loc .
poate afecta cumva chestia asta ?
mentionez ca apa este la temperatura camerei atunci cand o vars in acvariu ,23 -24 grade
multumesc frumos de intelegere!
|
 |
|
nu stiu cat de bine am facut ,probabil ca poate m-am speriat prea tare ,insa aseara ,am scos majoritatea plantelor din acvariu ,ca sa pot face schimbul de apa mai usor si sa pot aspira mai bine mizeria din acvariu ,si le-am pus in alt acvariu mai mic pana can voi scapa de tot de acest pacatos gris. mi-a fost frica ,ca sarea si temperatura ridicata sa nu le afecteze. sper ca nu am gresit prea mult.
|
 |
|
salutare !
tin sa va multumesc frumos pt promtitudinea cu care mi-ati raspuns .multumiri speciale adresez lui stefanp si lui kirucd!!!!! stefanp cred ca ca deja stie evolutia acvariului meu si detaliile despre acesta. oricum mii de multumiri tuturor.
sper sa nu ma bucur prea devreme,insa dupa doua zile de cand am observat ca pestisorii mei sunt bolnavi si am actionat ,starea lor s-a mai ameliorat .
doar doi pangasius mai au ceva puncte pe ei ,in rest au disparut de pe ceilalti .
|
 |
|
salutare !
am marea rugaminte sa ma ajutati si pe mine
am probleme cu pestisorii,care mai mult ca sigur au facut gris
am fost plecat trei zile de acasa ,inainte sa plec le-am schimbat apa 30% ,le-am aspirat si i-am lasat in grija parintilor mei
acestia le-au dat sa manace de 2 ori pe zi exact asa cum le-am explicat eu ,dimineata si seara.
aseara cand am venit am observat pe ei mici puncte albe ,pe cozi si pe inotatoare
imediat le-am pus niste albastru de metil,dupa ce le-am facut un schimb de apa,le-am pus 5 linguri de sare grunjoasa ,una la 10 litri de apa ,si le-am ridicat temperatura la 30 grade .
ce altceva as mai putea sa fac ? sau ce tratament sa aplic?
as vrea ,daca ar fi posibil sa nu pierd nici unul din pestisori,tin prea mult la ei .
astept ajutorul vostru,please!!!!!!
|
 |
|