Message |
|
Vand sursa led cu 4 iesiri x12 v x37,5w/canal. Sursa are 6 luni de folosinta si a fost folosita la o lampa cu leduri de putere 3 watti x16 buc. Merg legate cam 12 leduri x 3 watti pe canal. Deci ar duce lejer 48 leduri de putere de 3watti. Pret 100 lei. Tel 0749279970 Lucian
|
 |
|
koala wrote:
luciano_a wrote:am o intrebare la voi dragi colegi .
oare am sanse ca pe viitor sa se depuna alge pe background-ul meu tinand cont ca acesta este invelit intr-un strat de silicon?
pt ca nu prea am vazut alge pe silicon in nici unul din acvariile mele pana acum.
Cum adica invelit intr-un strat de silicon? Ca nu inteleg...
- decorul de polistiren se acopera cu 3-4 straturi de ciment si aia e TOT!
- suprafata ramane rugoasa si "naturala"... in timp, culoarea se uniformizeaza (de la alge).
Deci, despre ce silicon vorbim???
datorita unor colegi mai "critici" si sceptici,cum ca nu ar tine straturile de ciment in apa pe timp mai indelungat,ca va crapa sau se va exfolia ,am invelit tot background-ul intr-in strat subtire de silicon ,acesta dand-ul cu pensula pe toate suprafetele.
nu stiu cat de bine am facut ,stiu doar ca s-a format o pelicula de silicon care mai mult ca sigur nu va da voie sa patrunda apa la stratul de ciment si implicit sa se exfolieze
|
 |
|
salutare scorpionule!
aici se pare ca am o problema pt ca nu am pietre calcaroase deloc in acvariu.
doar apa stiu ca este calcaroasa,chiar destul de calcaroasa,insa nu stiu daca este suficient acest lucru.
as pune pietre calcaroase dar unde sa gasesc pietre inchise la culoare?
|
 |
|
am o intrebare la voi dragi colegi .
oare am sanse ca pe viitor sa se depuna alge pe background-ul meu tinand cont ca acesta este invelit intr-un strat de silicon?
pt ca nu prea am vazut alge pe silicon in nici unul din acvariile mele pana acum.
|
 |
|
am urmat sfatul lui koala si pare-se ca intr-adevar se vede mai bine
iata cam ce a iesit . bineinteles ca in timp cu siguranta vor mai veni modificari.
scuzati claritatea pozelor ,dar nu am un aparat mai performant ,sunt facute cu telefonul.
|
 |
|
am inteles maestre .
asa am sa fac .
nici mie nu-mi plac insa sotia spunea ca pe ea o cam deprima cand vede doar stancile alea gri in acvariu.
insa am sa le scot,mai am alte pietre de rau ,toate sunt negru-gri la culoare si am sa bag din acelea.
ar fi ok asa?
|
 |
|
salutare all!
dupa o absenta de aproape o saptamana jumatate de cand nu am mai venit cu nici o noutate in ceea ce priveste starea si evolutia bazinului meu,am crezut ca a venit momentul sa revin cu noutati .
lansarea la apa a avut loc acum 6 zile si a decurs fara probleme .
bazinul nu a facut "burta "nici macar 1 mm,ceea ce m-a multumit foarte tare ,pt ca aveam mari emotii in urma celor discutate pe aici.
atasez poze cu ceea ce a iesit la final,cu toate ca o sa mai am ceva de treaba la aranjamentul acvariului.
au fost introdusi si pestanii pt ca sincer nu mai puteam sa tin cele 35 ciclide in bazinul in care i-am tinut si care era insuficient pt ei (50l).
erau prea chinuiti si am preferat sa-i arunc in noua lor casuta .
stiu ca perioada de ciclare a fost mult prea mica insa nu am avut incotro.
am ajutat ciclarea ,ca sa zic asa cu filtrul intren pe care l-am avut in acvariul mic ,l-am introdus in bazin ,am spalat buretii si mediile de filtrare direct in bazin( va inchipuiti ce a rezultat lol ) ,doua ore nu se mai vedea nimic in bazin,iar a doua zi adica ieri ,am golit cei 50 litri din bazinul mic ( apa ciclata) in cel mare si am bagat pestanii
au 48 de ore si nu dau semne de disconfort ,ba dimpotriva sunt foarte vioi si dornici sa exploreze toate grotele si lacasurile existente .
sa speram ca totul va fi bine in continuare si nu voi avea probleme ,deoarece sunt constient ca am cam fortat ciclarea.
nu dati cu pietre va rog.
urmeaza si testele de rigoare ca sa vad valorile apei , astept astazi un prieten sa facem teste ca sa vad cum sta treaba.
las pozele sa vb de la sine.
|
 |
|
scorpionul wrote:ce filtre ai pus in acvariul de 50l?
am un filtru intern compartimentat, luat de la pepika,pompa cred ca este de 1000-1200l /h .,insa i-am montat si un spray bar,pt a nu arunca cu prea mare putere jetul.
|
 |
|
koala wrote:Luciane, nu-l da la apa inainte de 2 saptamani... era bine sa fi facut "un martor": doua cioburi de sticla, aceeasi grosime cu cea din bazin, lipite odata cu acvariul... dupa 2 saptamani, tai frumusel cu cutterul proba martor si vezi daca siliconul e uscat in toata masa lui.
Desi, la geam de 6 mm, nu po' sa apara probleme prea mari. Stratul de silicon nu e asa de gros ca la lipiturile facute pe geamuri de 10-12-15 mm.
Cred ca 2 saptamani sunt un termen rezonabil.
mare dreptate ai ,maestre!
insa nu prea stiu cam ce sa fac cu cele 30 de ciclide (juvenili 5-6-7 cm) pe care ii am acum intr-un bazin de 50 l .
imi este frica sa-i mai tin asa inca alte 2 saptamani . maine fac deja o saptamana.
plus ca ar mai trebui sa mai stau si cu apa la ciclat vreo 14 zile minim ,cred.
asta ar mai insemna un total de vreo alte 30 zile pe langa ce am asteptat pana acum(in cazul in care voi sta cu el la uscat 3 saptamani)
|
 |
|
Allen_g30 wrote:bravo bai Luci. cand il vedem cu apa?
sal omu!
ma bucur sa te avem printre noi.
o sa mai astept o saptamana pana la proba cu apa.
as vrea sa-l tin macar 12-14 zile la uscat.
|
 |
|
kazaku wrote:Domnu Lucian, ai dat acvariul ala de 160L ?
acvariul s-a dat .
|
 |
|
daca ar exista un buton de "like" ,l-as apasa cu putere.
si asta cel mai mult pt puiutii aia !
sa-i stapanesti sanatos.
|
 |
|
ma interesez si iti spun .
ideea este ca ar trebui sa-mi lasi un nr de tel ,ca sa-ti pot comunica cat ar costa (asta in cazul in care nu esti pe aici pe forum..
|
 |
|
eu am avut o sticluta de 20 gr,am lipit tot capacul si mi-a mai ramas aproape jumatate.
insa aceasta costa la Leykom 60 lei .
cam scumpa investitia pt un capac ,insa ideea este ca daca iti mai ramane o poti folosi si alta data.
norocul meu a fost ca aici unde lucrez (publicitate) am acces la tot felul de materiale (komatex ,autocolant,solutii de lipit ) si pot spune ca mi l-am cam facut moca.
|
 |
|
CALINDAN wrote:Cu ce ai lipit komatexul?..ca pe unde am mai citit sunt mai multe optiuni,dar as vrea sa imi spuna cineva care a lipit efectiv si a iesit bine.
l-am lipit cu un fel de "picatura" ,doar ca este luat de la 3M.
este un fel de "cianoacrilat adesive"
problema este ca daca il lipesti gresit sau stramb nu prea mai se poate desface ,se rupe materialul.
se desface cu lama de cutter,insa trebuie sa-l iei cu foarte mare rabdare ca sa nu plesneasca komatexul.
daca lucrezi cu atentie si rabdare ,iese totul perfect
|
 |
|
koala wrote:
luciano_a wrote:intrebarea mea este daca credeti ca ar mai exista dubii in privinta curbarii geamului in urma presiunii exercitate de coloana de apa.( EXCLUDETI varianta calitatii lipiturilor ,acolo sunt 99% sigur in ceea ce am facut)
pt ca daca ar fi asa ,mai bine ma duc si-mi iau un "puiut" de anaconda si-l bag acolo.
si-mi fac alt bazin de cu sticla adecvata de data asta . 8-10 mm.
Sezi bland, o sa tina foarte bine!
- inaltimea de 40 cm este in regula, vis-a-vis de grosimea geamului.
- ranforsarile sunt foarte bine facute, nu vei avea probleme!
uuffff!!
in sfarsit primul raspuns pozitiv .
multumesc koala.
m-am mai linistit acum.
|
 |
|
capacul este facut din komatex de 5mm cu intarituri perpendiculare la interior pt a nu se indoi pe lungime.
la lungimea asta am fost nevoit sa-i fac intarituri.
|
 |
|
kirucd wrote:Mai bine sa poti dormi linistit  Plus ca partea de sus presupun ca o sa o acoperi cu
un capac si nu o sa se vada, iar jos va fi nisip si iar nu o sa se vada.
O seara placuta,
Dragos
capacul este acesta in varianta neterminata ,adica nu am pus inca autocolantul pe el.
|
 |
|
intrebarea mea este daca credeti ca ar mai exista dubii in privinta curbarii geamului in urma presiunii exercitate de coloana de apa.( EXCLUDETI varianta calitatii lipiturilor ,acolo sunt 99% sigur in ceea ce am facut)
pt ca daca ar fi asa ,mai bine ma duc si-mi iau un "puiut" de anaconda si-l bag acolo.
si-mi fac alt bazin de cu sticla adecvata de data asta . 8-10 mm.
|
 |
|
Decorul intra fara probleme ,exact ca inainte ,prin capetele acvariului. Acele fasii care le-am suplimentat in partea de sus a acvariului sunt de 5 cm latime,exact ca si cele vechi(longitudinale) si fiind lipite pe canturile acvariului,au ramas practic de 4.4 mm. Deci nu m-au incurcat cu nimic,am si probat decorul. Acesta este deja bagat in acvariu dupa toate aceste modificari. Pe inaltime decorul era oricul cu vreo 2 cm mai mic inante de modificari asa ca acum am vreo 4-5 mm pana in intarituri si se poate lipi fara probleme.
ASTA este . Cand omul si-o face singur , lucru m....al se numeste.
|
 |
|