[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: GeorgeT
Forum Index » Profile for GeorgeT » Messages posted by GeorgeT
Poti sa previi aceasata boala in felul urmator:
- Mazare fiarta si decojita macar o data pe saptamana, daca nu zilnic un pic.
- Nu le mai da sa manance hrana care pluteste la suprafata (de exemplu fulgi) pentru ca in momentul inghitirii hranei inghit si mult aer.
- Hrana uscata (eu folosesc granule mari TETRA si SERA) e bie sa le inmoi inainte cam 10 min si apoi sa le dai carasilor.

Din cate am citit eu pe diverse site-uri nu exista nici un tratament medicamentos impotriva acestei "boli" a carasilor. Din punctul meu de vedere e pacat sa chinui pestii cu tot felul de chimicale (furazolidon, metronidazol, tetraciclina, cloramfenicol) care clar ca nu au ce ajuta in acest caz.
alina_g wrote: temperatura ridicata cu 2 grade
.

Parerea mea e ca in cazul carasilor care au probleme cu pielea sa nu se creasca temperatura. O temperatura mai ridicata favorizeaza dizolvarea mucusului de protectie care il au carasii pe piele si favorizeaza orice infectie.
Nu prea am idee ce boala e asta, dar primul lucru care l-as face eu ar fi sa adaug sare in apa (o lingurita rasa la 20l). Asta ca si prim-ajutor.

PS: poti sa ne spui ce temperatura ai in mod curent in acvariu?

Forum Index » Profile for GeorgeT » Messages posted by GeorgeT
Go to: