[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: GeorgeT
Forum Index » Profile for GeorgeT » Messages posted by GeorgeT
Message
busted wrote: Singura solutie pentru rezolvarea acestei problemei este hranitul cu mazare fiarta si decojita o data la 3 zile...... ai incredere tratamentul reuseste in cele mai multe cazuri .

Bai fratilor, de unde ati mai scos-o si pe asta? daca carasul are probleme cu inotul, dati-i mazare fiarta ZILNIC, eventula doar mazare fiarta pana se rezolva problema. Chestia cu datul mazarei la interval de 3-4 zile este preventiv, ca sa anticipati problemele de mai sus.
g.g wrote:Scuze, nu am vazut NU din fraza "nu intr-un terariu". Deci nu ai nici o sansa la ghiveci.

ok, merci de sfaturi
poze ai?
fishtecine wrote:mananca Troco si mazare si are pofta.


Ce e ala Troco? sa inteleg ca se simte mai bine? A avut vreun efect mazarea?
poti sa ne dai ceva informatii despre volumul acvariului, ce alti pesti ai in acavriu cu el, ce lungime are carasul, ce mananca in mod normal, .... si o sa incercam sa te ajutam.
Se poate creste anubias emers in conditii normale de camera, adica nu intr-un terariu? Daca da, cum trebuie procedat? Poate sa ramana cu radacinile in aer, sau trebuie ca radacinile sa fie obligatoriu in apa? E suficient sa fie stropita zilnic?
koala wrote:
... uite acilea mascul ...


Koala, intrebarea mea era: pot si femelele sa aiba tepi? Sau tepii sunt caracteristici doar masculilor?
computershop wrote:Am riscat cu niste pui de "Anubias nana" si le-am scufundat (agitat bine) in solutie de 25% hipoclorit de sodiu - cam 30 sec.

Merge foarte bine daca torni spirt peste ele dupa care le pui repede sub jet de apa. Repeti de cateva ori spirt - jet apa - spirt - jet apa.... si s-au rezolvat.
Eu asa tineam anubiasii sub control, asta pana cand am facut rost de creveti.... nu mai am de loc alge
Leo2003 wrote:
Foto:
Bombina bombina
Bombina variegata


Dupa ce am vazut pozele, mi-am adus aminte ca ma jucam cu asa ceva cand eram mic, prin baltile din jurul statiunilor Felix si 1 Mai (nu in apa termala, prin alte baltoace). Doar ca:
- Felixul e cam departe de Bucuresti
- e cam mult de cand am fost mic, asa ca habar nu am daca nu cumva au disparut de pe plaiurile bihorene
fr0ggy wrote:zic si eu ca ar fi tot femela.. pe baza afirmatiei ca are 7 cm.

eu stiam ca femela nu are tepi pe bot, sau ma insel? Ceea ce vad in poza cam are ceva tepi pe bot, desi .... un mascul la 7 cm ar trebui sa aiba tepii mult mai mari. Asa ca, chiar e femela?!?
Tud wrote:Ce plante i-mi recomandati pentru un acvariu cu vivipari?

Nu exista vreo planta care sa nu fie recomandata pentru un acvariu cu vivipari. Ideea e sa ai cat mai multe. Eu la vivipari am: valisnerii, echinodorus, bacopa, cripocorine, anubias, java moss, barclaia, nympheea..... cu cat mai multe cu atat mai bine.
Dalles wrote:
Eu zic ca asta ar fi ideal.

"Idealul meu in viata e femeia cu muztatza" ) ca sa citez dintr-un celebru cantec romanesc.

... depinde din ce unghi privesti acest ideal..... sper ca esti de acord cu mine ca neamestecarea mancarii este o situatie artificiala care niciodata nu o vei gasi in natura, nu?
- si oricum ai lua-o, nu are nici o logica, poate fi o chestie de preferinte, dar.... de aici pana la a o generaliza e cale lunga..... cel putin asta e punctul meu de vedere.

PS: Dolly, parca tu spunea ca cresti carasi, si totodata nu recomanzi acvariile plantate pentru carasi, nu? Hai sa-ti spun un secret: daca le vei da la carasi amestec de granule de Serra/Tetra impreuna cu fulgi de aceia verzi, din vegetale, vei avea placuta surpriza sa observi ca plantele nu-ti vor mai fi distruse Si daca stai sa te gandesti chiar e logic....
Asa ca, atunci cand adevarul e undeva la mijloc, nu sariti sa faceti legi....
Dolly wrote:E foarte bine sa le dai mincare variata, dar nu la aceeasi masa.


Pot sa intreb si eu de ce? In primul rand nu mi se pare deloc logic, in al doilea rand in natura oricum orice peste mananca amestecat, in al treilea rand toti pestii mei de ani buni de zile mananca amestecat si n-au nici o problema.

Daca e doar parerea ta personala, e OK, dar ar trebuie sa specifici asta, pentru ca vreun incepator ar putea sa o ia ca pe o regula
steffyx wrote:Am un caras mare (2 ani cca) si are coada plina de firicele de sange si puncte albe.

- daca punctele sunt de dimensiunea " bobului de gris" atunci aplicat de urgenta tratamentul pentru boala cu acelasi nume, gris.
- daca punctele sunt de fapt ca niste mici pete de culoare opaca, schimba de urgenta apa (cam 10% zilnic, vreo spatamana) si incearca sa depistezi cauza pentru care se strica apa (mai mult ca sigur ca ii trebuie un acvariu mai mare)
- firicelele de sange din coada pot avea doua cauze: ori s-a intoxicat cu ceva (cine stie, poate ultima data cand ai schimbat apa a fost ceva naspa de la retea in ea) ori din cauza stresului (asta de obicei e asociata si cu inrosirea puternica la baza aripioarelor - "subsioara")
furnici wrote: - cu apa oxigenta nu ma risc inca pentru ca nu îi inteleg mecanismul si nici nu vreau sa ma apu c din nou de acvaristica ca nu se face

Daca respecti cu strictete dozajul de apa oxigenata de pe forum, vei scapa de alge, dar vei avea si doua efecte secundare:
- marea parte a plantelor va muri (ex valisnerii, nympheea, barclaia, ....)
- ciclarea acvariului tau se cam duce pe apa sambetei, asa ca va trebui ca urmatoarele 2-3 saptamanis a fii foarte atent (schimbri mici si dese de apa), din cauza asta ti-ar putea suferi pestii

Daca pui mai multa apa oxigenata, iti vor da coltul pestii.

DAR, daca nu ai reusit sa identific cauza algelor tale, probabil ca peste cateva luni vor aparea din nou.
Si inca ceva, arunca un acvariu 5-6 creveti.... te scapa de alge definitiv!
mihai20005 wrote:Acvariul dupa parerea mea este destul de bine plantat am multe fire de valisneria spiralis in jur de 20 poate mai multe fire de valisneria care e destul de mare.

Pentru un acvariu de 100L as putea spune ca nu e plantat de loc. Bine plantat inseamna de exemplu ca valisneriile sa-ti faca perdea dintr-un perete in altul, plus ca pe langa valisnerii mai incap plante la greu.
Sincer aceeasi problema am avut-o si eu cu xipho si guppy, urmare fiind faptul ca am renuntat pa xipho, si am un acvariu doar cu guppy (ma rog, plus ceva sanitari). Avantajul la un acvariu doar cu guppy este ca poti sa pui guppy de toate culorile, sau sa te axezi pe ce iti place: rosii, negri, albastri, galbeni, si diverse combinatii.... zic eu mirifice.
- pe innotatoare au aparut pete de sange sau firisoare rosii? Cum sunt petele de sange de sub solzi? Pe ce portiune din corp?
- coada si aripioarele sunt franjurate?
- stii cumva ce temperatura avea apa unde au stat carasii inainte sa-i pui la tine in bazin?
- sunt singuri in acel bazin?
Dede wrote:Salut!
Nu stiu daca ar fii o boala a vezicii si nici ce tratament este indicat.
Daca ma puteti ajuta cu ceva va ramin recunoscator.
Multumesc!

Da, este boala vezicii, tratementul il gasesti aproape in fiecare topic legat de carasi de pe acest forum (mazare fiarta - sper ca ai citit ce s-a scris despre carasi). Daca le dadeai preventiv, nu ai fi abut probleme. Mai citeste forumul, ca vei gasi multe raspunsuri.
alecspv wrote:problema la caras e ca nu se ridica de pe fundul acvariului....
mersi pentru sfaturi...


Problema ta nu se va rezolva cu mazare fiarta.... din pacate. Eu suspectez aici o intoxicatie datorata tratamentului (ori ai pus prea mult medicament in apa, ori l-ai tinut prea mult in apa cu medicament, .....) dar asta este doar o banuiala a mea.
Dar e bine sa ii dai in continuare de 2 ori pe sapt mazare fiarta: o masa, adica cat mananca in 1-2 minute. La mine un caras mare mananca o data si 10-12 boabe.... dar asta depinde de caras. Asta este pentru a preveni problemele cu plutirea.....
razvan wrote:preferabil ar fi fost mazarea congelata si "decorticata" la administrare.
aia fiarta nu stiu daca nu se terciuieste la despielitzare.

Nu se terciueste. Daca vreti sa tratati sau preveni problema carasilor "plutitori", mazarea trebuie sa fie neaparat fiarta.
Acuma, din cate stiu eu (dar nu sunt sigur 100%) si mazarea concelata este in prealabil semi-fiarta, asa ca....
Ce nu este de loc indicat, este mazarea aceea care se gaseste la borcan, gata fiarta, are conservanti in ea.
 
Forum Index » Profile for GeorgeT » Messages posted by GeorgeT
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com