[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: GeorgeT
Forum Index » Profile for GeorgeT » Messages posted by GeorgeT
poti face o balustrada din lemn, lacuit sau nu ,la ce inaltime doresti.

Ideea nu e deloc rea, chiar foarte interesanta, am sa ma gandesc la ea.

Pana atunci as mai avea o inrtebare, poate ma poate ajuta cineva:
- Cum sa fac sa nu se vada pe margini folia? Mi-ar palce sa pot face un fel de bordura peste marginea foliei (conturul iazului) peste care sa pun niste gresie care imita piatra. A mai facut cineva asa ceva?
Veau sa imi fac un iaz pentru carasi /koi dar care sa fie doar pe jumate ingropat, adica de la nivelul solului sa fie in jos cam 50 cm, iar de la nivelul solului in sus sa fie cam 70-80 cm inalt (din motive de securitate pentru copii, sa nu-mi plonjeze cainele in el, .... ma rog, cam asa mi-ar place). Acuma:
- am vazut ca exista de cumparat niste piscine/iaz-uri din ceva plastic (cred) dar ce am gasit sunt prea nici pentru gustul meu. Adica, stiti daca se gasesc de cumparat ceva de genul asta, dar cu adancime de 1m-1.5m, lungime de aprox 3-4m, latime de approx 2-3m?
- in situatia in care as opta pentru varianta folie de plastic, inseamna ca trebuie sa-i fac peretele (marginea) de deasupra solului din ... ce? daca il fac din beton, ar trebui sa aiba o fundatie, mai ales ca in interiorul "centurii de beton" va fi sapat pentru a asigura adancimea de sub nivelul solului, nu? Cam cat ar trebui sa fie aceasta fundatie?
- aveti cumva si alte idei de realizare a ceea ce as vrea eu?

Ar mai fi o intrebare: am inteles ca pentru a nu ingreta iarna, iazul trebuie sa aiba o adancime de min 80cm. DAR, adancimea asta trebuie sa fie obligatoriu sub nivelul solului (ingropata)? Adica, un iaz de 80cm - 1m , care este practic complet deasupra solului, va ingheta iarna?
Araldq wrote:De mancat nu le mananca...inssa..
1. Au obiceiul sa le dezradacineasca
2. daca nu mentii curatenie corespunzatoare..plantele se vor umple repede de alge si nu prea vor avea sanse de supravietuire
3. datorita temperaturii mai scazute a apei, va trebui sa cauti plante care se preteaza la asa ceva.

Bineinteles ca nu le mananca, iar comentariile mele la remarcile colegului Araldq sunt:
1. Gresit, dezradacineaza doar plantele foarte mici, si asta se intampla doar daca acvariul cu carasi nu este foarte bine plantat. La un acvariu cu carasi flarte bine plantat, nu ai astfel e probleme.
2. Stie Araldq ceva dar..... nu ce trebuie. Secretul este sa nu exagerezi cu macarea la carasi (desi sunt foarte pofticiosi) si sa nu supraaglomerezia cvariul. In rest 10% schimb o data la doua saptamani cu aspirare usoara substrat si ai rezolvat problema.
3. Asta e o prejudecata, sfatul meu este sa incerci cu plantele recomandate, si vei avea surpriza sa vezi ca merg bine si in acvariul cu carasi (atentie, cei care cred ca pot avea un acvariu cu carasi la 19 grade nu stiu ce vorbesc - acest lucru s-a dezbatut in alt topic, asa ca nu vreau sa-l repet).

Yoyo, sfatul meu este sa acvariul tau cu carasi sa-l plantezi la greu , iar daca restul conditiilor sunt OK, vei avea surpriza sa constati ca 80% din plante vor merge bine. Aceeasi surpriza ar putea sa o aibe si altii daca ar reusi sa treaca peste mitul " carasii nu se impaca cu plantele" si daca ar avea curajul sa incerce.

PS: nu hraniti carasii cu porumb, portocale sau alte prostii, sau nu cumparati carasi mari care au fost hraniti cu chestii de astea. Acesti carasi intotdeauna iti vor manca plantele, sau le vor dezradacina, si nu veti scapa de problema decat atunci cand veti inlocui carasii cu altii mici, pe care sa-i cresteti voi si sa-i hraniti ca lumea.
gabi_efi wrote:cu ce plante se mai pot asorta carasii...defapt vreau sa stiu ce plante pot sa pun in acvariu cu carasi inafara de cele de plastic

echinodorus, anubias, criptocorine, nympheea, valisneria, ..... si multe altele, cu conditia sa le dai granule speciale de carasi (Tera sau serra)
Pentru ca ma mut, in noua locuinta nu mi se mai potriveste un acvariu cu dimensiuni mai speciale, care a fost facut pentru un pult despartitor intre bucatarie si hol, Asa ca il scot la vanzare:
- L=100cm, l=21cm, h=45cm
- sticla de 8mm (fundul de 10mm)
- 2 filtre interne
- 2 neoane (daylight si aqualight)
- plante (valisneria, bacopa, criptocorine, anubias - inflorit +2 muguri, ....)
- 1 ancistrus, 1 cory, ceva pui de vivipari
- pui de creveti (parintii i-am scos, dar puii nu pot sa-i prind, asa ca raman)
- melci de substrat - o gramada
- functioneaza asa cum e (approx.) cam de 1 an
- pret: 4000000 lei vechi in Timisoara sau imprejurimi
- imagini la galerie (GeorgeT)
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=random&cat=10655&pos=-4332
Un prieten vrea sa se apuce de acvaristica, si l-am sfatuit sa inceapa cu guppy. Asa ca am o rugaminte, daca este cineva care vrea sa se scape de niste guppy, si sa fie si din Timisoara, va astept cu un PM. Nu are importanta ce fel de guppy, doar sa fie sanatosi. Merci.
-=Ultra=- wrote: Problema e ca in aceleasi conditii ii tin de 1 an si jumatate si pana acum nu au patit nimic.

Daca ai sta inchis intr-o cutie de carton, impreuna cu inca cativa oameni, probabil ca nu ai muri pe loc, ci dupa vreun an si jumatate.
Serios vorbind, e normal ca orice iubitor de acvaristica sa se infurie cand vede persoane care chinuie bietii pesti. Nu ai nici o scuza pentru a-i chinui, si mai mult nu ai nici o scuza cand nu pricepi de vorba buna. AI PREA MULTI PESTI!
Si eu sunt iubitor de carasi, si sincer imi cam vine sa-i strang de gat pe cei ca tine, care chinuie carasii, si apoi se intreb: Oare ce ce a murit?
Asa ca daca vrei sa ne asculti, bine, daca nu, macar ai bunul simt si nu te ratoi la niste oameni care se infurie cand vad cum bietele animale mor din cauza unor stapani care fac asa cum cred ei. Oricine greseste, si toti de pe acest forum inteleg acest lucru, dar cei care nu pricep ca gresesc cand niste exterti le spun, aceia se numesc batutui in cap. Si n-ar fi nici o problema, sunt multi batuti in cap pe acest pamant, problema e ca sarmanii peste sunt chinuiti, si apoi mor
BLeeD wrote:
Exemplu Gradina Botanica unde am vazut Xipho si sunt 100 % convins ca nu m-am inselat.

ca si exemplu de aclimatizsare se pot da lacurile cu apa termala si nuferi de la Felix, unde e plin de xipho Cine a trecut pe acolo si a admirat nuferii, sigur a vazut si "pestii rosii" care misuna prin apa.
AOL wrote:... si unul a plecat ...

nasol.... vrei sa te consolezi cu o alta papagalita?
BLeeD wrote:
Si..inca o intrebare...care credeti ca este motivul pentru care in salbaticie nu intalnim hibrizi decat foarte rar, dar in acvarii fenomenul este foarte frecvent?

Parerea mea este ca speciile "de rasa pura" din natura sunt rezultatul unui proces de adaptare perfecta si supravietuire la conditiile naturale. In natura, acesti hibrizi au "defecte" care ii fac sa fie prinsi mai usor de pradatori (camulfare imperfecta, viteza mai mica de inot) adica mor si nu se perpetueaza. Daca apar hibrizi care sunt mai buni ca si parintii lor, atunci.... procesul de evolutie duce la aparitia unei alte rase de pesti
E clar ca in acvariu nu exista pradatori, conditiile sunt astfel incat sa tinem in viata pestii, deci.... ei vor trai. Se stie foarte clar ca actualii guppy (viu colorati cu inotatoarele mari) nu au nici o sansa de supravietuire in mediul natural, aceeasi poveste cu carasul voalat sau cel balon .... si exemplele pot continua.
betta wrote:
si nu in ultimul rand, in weekend, in Piata Iosefin.

eu as zice un ultimul rand....

@PET: de cat timp esti in Timisoara? Sper ca nu o sa-mi zici ca esti de o viata intreaga si nu stii nici macar un loc unde se vand pesti?
.... scump domn'le, scump...... halatul! halatul! cat e halatul! halatul!!! cat e halatul!!!!
mio2005 wrote:Da, sunt carasi. Unul are un potocaliu mai deschis si are mai putini solzi.
E normal?

Poate sa fie si foarte normal. Sunt carasi cu solzi, sunt carsi fara solzi, si..... sunt multe combinatii ale celor doua tipuri de mai sus, unii cu mai multi solzi, altii cu mai putini solzi. Doar daca se observa ca solzii cad, atunci este o problema.
busted wrote:Sunt niste puncte mici albe pe coada mai mult , nu cred ca este ichtioza pentru ca nu are puncte albe si pe corp...

- e acelasi caras care in alt post ziceai ca are o pata alba pe cap? cel care l-ai cumparat gata bolnav?
- daca nu, cei doi carasi sunt in acelasi acvariu?
- cati carasi ai de fapt? si in ce volum? si ce ALTI PESTI?
- punctele albe sunt chiar ca si boabele de gris, sau mai mult ca niste pete mici alb-opace?
- e acelasi acvariu in care ai si gourami?

Scuza-ma, dar posturile tale mi se par confuze.... tu chiar vrei sa te ajutam sau doar sa faci conversatie? Te plictisesti asa tare? Parca ti s-a mai atras atentia ca ne cam iei peste picior !
da, clar nu este ceva "normal", din pacate. Eu nu stiu sa te ajut la problema asta, dar te-as sfatui si eu sa faci tratamentul cu sare recomandat de acata.
PS: apropo, de ce ti-ai bagat in acvariu un peste bolnav, mai ales ca stiai ca e bolnav?!? no comments smilie
busted wrote:Am si eu o intrebare in legatura cu cu intalnirile acelea , intrebarea mea este daca pot veni si eu?........ . Cu toate ca n-am mai fost niciodata... Si nu prea imi place sa vin asa neinvitat... , asa ca am decis sa va intreb daca pot veni si unii asa ca mine...

Te asteptam atat la urmatoarea cat si la urmatoarele. Discutia asta e un pic offtopic aici, asa ca te astept sa continuam orice discutie despre intalnirile timisorenilor la topicul adecvat
busted wrote:De cateva zile in coace carasul mia facut o pata mare alba pe cap ........... . Nu stiu ce poate fii, dar e umpic umflata (pata) Parca e u un strat de grasime alba.... va rog urgent sa veniti cu propuneri cum as putea sa-l ajut...

Spune-ne urmatoarele:
- cat de mare e carasul, daca stii ce varsta are
- stii cumva ce caras e? oranda, bob de orez (pearlscale), ....
- descrie-ne acvariul, ce alti pesti mai ai in el
- are si alte simtome?
Ar fi foarte utila si o poza, daca ai un pui de caras care este oranda sau cap de leu (sau o corcitura de aceste tipuri), poate ca a inceput sa-i creasca " casca", asa ca s-ar putea sa fie ceva normal...
Coxus wrote:GeorgeT, vad ca esti din Timisoara si stai in Giroc. Stam in aceeasi zona, poate ne putem intalni o data sa discutam despre chestia asta.
Ce zici?

sure.... no probelm!

Vezi ca azi la 18 ne intalnim la San Martzano, nu citesti la sectiunea carciuma, rubrica pentru Timisoreni? Daca nu poti ajunge acum, poate data viitoare, se schimba multe idei cu aceasta ocazie (printe beri si pizza)
Coxus wrote:
In cazul in care apa din acvariu trebuie tinuta la o temperatura constanta de 25 de grade, atunci imi va fi foarte greu s o fac pentru ca este iarna.

Orice peste trebuie tinut la o tempratura cat mai constanta. Doar ca la carasi cu cat mai rece cu atat mai bine. ATENTIE: asta nu inseamna ca trebuie obligatoriu sa te chinui sa ai 19 grade in acvariu, ca altfel <vezi doamne> iti dau coltul carasii. Cel mai bine e sa lasi acvariu fara termostat. Si probabil daca ai acvariul in niscaiva crama / pivnita (ceea ce ma indoiesc) probabil ca vei ajunve la 15 grade in acvariu, ceea ce ar fi numai bine pentru carasii tai
Asa ca nu te mai stresa si daca iti plac carasii, da-i bataie!
razvan wrote:
nu are carasi, nu are turnulete, nu are forma exotica, ce critici vrei sa auzi ???

?!?!?!??!!??!?!
adica, daca turnulete = chicios, si daca carasi = turnulete, rezulta carasi = chiciosi, nu?

RUSINICA domnilor, mai ales din partea unora care urla sus si tare ca pe acest site nu sunt admise rasismele.....

RUSINICA, RUSINICAAAA!!!
busted wrote:chestia cu apasatul pe burta e abureala.... .

Serios? Eu zic sa te mai documentezi (desi nici eu nu sunt de acord cu metoda..... dar din alte motive, oricum nu prea se incadreaza la abureala)

busted wrote: Diferenta dintre mascul si femela e ca mascul la maturitate face niste puncte albe pe aripioarele din fata iar femela nu.

- acele puncte "albe" sunt foarte greu de observat , dar ca sa-ti fie mai usor, masculul face pe operculi niste puncte albe, gen gris Asa sigur nu gresesti

PS: mai departe n-am inteles nimic.,... asa ca nu comentez ....

Forum Index » Profile for GeorgeT » Messages posted by GeorgeT
Go to: