Message |
|
ai reusit sa remediezi problema ? din cate am mai citit, s-ar presupune ca ar fi un parazit care determina comportamentul asta la pesti.
|
 |
|
multumesc !!
|
 |
|
aici e guppy
|
 |
|
Ce se intampla ??
Un guppy sta lipit de fundul acvariului si nu se poate misca, da decat din aripiarele laterale. Ceva ii ingreuneaza corpul si nu poate innota, asta vad ! Ce sa fie oare ? L-am gonit cu mana iar el si-a luat un mic avans dupa care tot lipit de fund a ramas. Ce inseamna asta ?
Tin in continuare tratamentul cu albastru de metil, trebuie tinut 3-4 zile (am intrebat la petshop) dupa care incep schimburile partiale de apa zilnice. Decat carasului i-a aparut albeata.. restul pestisorilor n-au nimic vizibil..ce a patit guppy ?
|
 |
|
iti multumesc pentru ajutor!
de abia astept sa se faca bine caraselul sa-l duc la petshop. la fel si pe scalari... cu toate ca nu vad cum ii ajut daca ii las in voia sortii la un petshop unde vor fi revanduti poate la conditii si mai nesatisfacatoare.
|
 |
|
da, pentru ca se imbolnavise si molly, iar carasul nu rezista in bidon fara oxigen..
|
 |
|
si cat las acvariul in starea asta ? dupa cate zile mai wschimb din apa.. ?
|
 |
|
multumesc mult ! ce trebuie sa mai fac dupa asta ?
|
 |
|
moare molly. il bagasem intr-o cana unde i-am facut o baie de scurta durata cu albastru de metil (30min). dupa ce i-am dat drumul in acvariu era cel mai vioi pestisior, nicio clipa nu statea. acum iar s-a lipit de fund si nu se misca.
molly femela, cea care-mi ciupeste carasul de albeata, acum are albeata pe buza. pe sticluta scrie :
In bai de lunga durata:30-40 picaturi(1ml) la 5 litri de apa(sau un flacon la 150l de apa)
In bai de scurta durata:2ml la un litru de apa(sau un flacon la 15 litri de apa)
ar insemna sa pun 300 de picaturi in acvariu, pentru baia de lunga durata. ce fac ?
am citit ca boala asta poate fi facuta si de la schimbul de temperatura..eu bag cuburi inghetate pentru lada frigorifica in acvariu pentru a o raci, apa din acvariu fiind de 27-28 grade C. mai poate fi provocata boala si de stres care afecteaza pestele...
|
 |
|
am cautat la un petshop, doua centre plafar si doua farmacii, nu am gasit la niciuna, insa am albastru de metil. cat pun la 50L de apa ?
celalalt molly s-a lipit de fundul acvariului si da vag din aripioare. la fel au facut alti pestisori acum ceva timp inainte sa moara (ramamand lipiti de pietris) cand adusesem o planta cumparata din obor si am introdus-o in acvariu fara alte informatii. mi-a spus atunci veterinarul ca am bacterii in apa si sa bag albastru de metil. nestiind cat sa bag am pus 2 sticlute incat s-a facut asa negru-albastrui, de nu se mai vedeau pestii, iar dupa jumatate de ora am schimbat toata apa. de atunci nu mi-au mai murit.
ce faaaac ?
|
 |
|
multumesc mult ! acum plec sa cumpar. l-am bagat in acvariu ca se sufoca in bidon..iar spre fericirea lui, un molii il tot ciupea de ableata pana i-a facut o ranisoara, asa ca am separat molly cu o plasa.
|
 |
|
http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=3&GalleryId=2&klickedPic=041_b
cam asa presupun, insa la pestisorul meu nu este imprastiata albeata pe tot corpul ci doar pe spate.
maine cumpar verde de malachit, e bine da ?
|
 |
|
[img]http://img12.imageshack.us/img12/2630/sickfishy013.jpg
[/img]http://img443.imageshack.us/img443/5858/sickfishy015.jpg
|
 |
|
carasul are ca o caciulita din vata pe ceafa.
dar daca ridic apa la peste 30 grate nu vor murii guppy ?
verde de malahit nu pun ?
|
 |
|
pai si sanitarii ?
Cu acel caras nu am ajuns in ziua in care am postat mesajul la petshop, iar in urmatoarea zi am plecat din oras pentru 3 zile. Ieri cand m-am intors, am vazut ca acesta a facut gris. L-am separat intr-un bidon de 5 litri pentru a-l trata, dupa vindecare urmand sa-l duc la petshop. Cum il tratez ? am citit ceva de verde de malachit sau albastru de metil...dar cat pun ?
Problema care ma ingrijoreaza este.. de ce a facut carasul ciuperca ? La restul pestisorilor n-am observat nimic rau. Mi-e frica acum sa n-am apa contaminata.
Numai probleme fac.
|
 |
|
(cat despre xipho, l-am dus de mult la petshop)
|
 |
|
Multumesc mult !! Da, cred ca asa este cel mai bine, sa dau toti pestisorii. Am observat acum ca o zebra mai alerga un guppy, iar scalarul mare pe cel mic. Scalarii i-am cumparat de la un petshop autorizat in luna Mai. Aveau aceeasi dimensiune insa nu inteleg de ce unu' a crescut mai mare decat celalalt. La fel s-a intamplat si cu ancistusii pe care-i am de vreo luna. unu' a crescut inaintea celuilalt. Am observat ca scalarul meu mare il ciupeste cateodata pe fratele lui....
Acum ma uit cu tristete spre acvariu, stiu ca acolo sunt niste vieti chinuite. Pestisorii am cui sa-i dau, inafara de scalari pe care nu-i voi lasa la un petshop sa fie revanduti unui alt maniac care sa nu stie nimic despre pesti. Ii vrea vreun membru al site-ului ?
Regret ca m-am atasat de ei inainte de a stii ce nevoi au. Dupa cateva saptamani de la aboptarea lor, unul din scalari a intrat intre filtru si suportul ce sustine filtrul. Cand l-am sos de acolo era paralizat, nu misca decat din aripioarele laterale si respira, fiind dus cum vrea jetul filtrului. 2 zile a stat intr-un colt ferit al acvariului si incerca incet incet sa dea din restul corpului, iar fratele lui era in permanenta langa acesta, fara hrana amandoi. S-a facut bine insa una din aripioare este injumatatita. Acum ca a mai crescut, nu se observa. Acesta "ranit" este cel care a ramas mai micut decat fratele sau. Sunt singurii pesti din acvariul meu cu care "comunic". Restul nu ma baga in seama.
|
 |
|
Multumesc !!
am citit acele articole (imi pare rau ca nu le-am citit inainte de a-mi cumpara pestisori). Cat de mare ar trebui sa am acvariul ptr acesti doi scalari ?
|
 |
|
VA MUTLUMESC FOARTE MULT PENTRU AJUTOR !
am tras cu furtunul 3 sferturi din pietris, odaca cu acesta si 3 sferturi din apa maro. acum apa este cat de cat curata. Momentan decat atat pot face. carasul presupun ca-l voi lasa la un petshop astazi.. sper sa-i fie bine. pe scalari ii iubesc foarte mult si o sa-i mai tin o perioada poate va fi bine, nu stiu ce sa zic.
Eu nu am substrat ! Am decat pietris. Acesta e rosu si are granulele mici 1-3mm. Nu e bine ca e rosu, nu ?
|
 |
|
Mereu am cate-o problema in acvariu.... Acum, apa miroase urat si este de o culoare maronie !!! A fost schimbata total acum 3 saptamani si inca 20% din ea saptamana trecuta. Am pietris si o planta din plastic, filtru intern eheim pe care il curat cam la 5 zile. Cum as putea pastra acvariul curat ? cum pot curata excrementele din pietris ? Folosesc un furtun simplu pe care-l bag in gura.. M-am saturat sa se murdareasca apa tot timpul si mai bag si o groaza de bani in toate substantele de la teatra ptr apa(aquasafe, cristal water, easy balance). ma mai bate gandul sa fac un acvariu ca la carte candva.... cu substrat, pietris si multe plante..si un sistem care sa curete el apa !! Cum mi-as putea indeplini visul ?
Acvariul meu este de 60L. Am mai citit cate ceva pe forum si am observat ca multi se sperie de suprapolularea acvariului... eu am 2 scalari un caras (celalalt mi-a murit, i-am cumparat alt prieten si a murit si el.. am ramas cu "prietenul") 2 moly mici negri, 2 ancistrusi, 3 zebre urate, 8 guppy si 2 melci mici la 1 leu.. oare sunt prea multi ?
Imi pare rau, am foarte multe intrebari si incep sa ma obsedeze pestii si mediul in care traiesc ei.
Am uitat...mai am un xipho violent care si-a omorat sotzia si l-am bagat la carcera intr-un borcan langa acvariu.. n-am cui sa-l dau.
Va rog sa ma ajutati !!!!!
|
 |
|