Message |
|
plantele sunt si ele fiinte si simt. poate offtopic: s-a realizat un studiu unde o planta a fost separata in 2 ghivece puse unul langa celalalt. uneia dintre ele i s-a pus muzica si a primit "atentie" din partea ingrijitorului acestora, iar cealalta a fost ignorata. in urma acestui experiment, planta care a fost lasata la o parte a murit.
|
 |
|
se poate inchide, multumesc.
|
 |
|
Donez pestisori xipho verzi si portocalii !
|
 |
|
mai am un mascul leer matur.
|
 |
|
se poate inchide.
|
 |
|
se poate inchide, multumesc.
|
 |
|
Donez pereche de Trichogaster leeri maturi din insuficienta de spatiu.
|
 |
|
15 ron.
|
 |
|
Vand Xipho verde mascul matur cu 5 ron.
|
 |
|
Vand pereche de Trichogaster Leeri maturi cu 25 ron.
|
 |
|
update
acvariul in urma cu 2-3 saptamani:
acum:
Sunt pe drumul cel bun ?
Despre pesti : o pereche de leeri maturi, 2 xipho masculi si o femela, 5 pui de o luna  si 4 arlechin rasbora urmand sa mai aduc inca 4 si inca 3 femele de xipho.
Lumina program fix de la 10 la 20.
Fertilizare saptamanala: Ei 12-14 ml in 2 doze, Ferropol 7 ml; Zilnic 2,5ml de Easy carbo si 3 picaturi Ferropol 24.
|
 |
|
e bine sa alegi un substrat care are si o gama buna de fertilizanti  ca sa nu amesteci marcile.
|
 |
|
Apa din acvariu nu se schimba niciodata in intregime ! Decat prin schimburle saptamanale. Daca o schimbi toata, deciclezi acvariul. Pe langa asta, pestii sunt stresati ! N-au timp sa se acomodeze, oricat easy balance ai pune tu. O data cu schimburile saptamanale, aspiri si substratul. Asta se face cu un furtun subtire prin care tragi apa din acvariu, timp in care il apropii de pietris iar cu degetul deranjezi usor pietrisul cat sa se ridice mizeria si sa fie trasa de furtun, fara sa scoti si pietricelele din acvariu.
|
 |
|
Ai grija sa nu iti iei scafandru sau alte nebuneli de castele. Ele aduc acvariul in stadiul de kitsch. Un acvariu trebuie sa infatiseze un colt de natura. Plantele sunt cel mai bun decor ! Exista niste bilute care se introduc la radacina plantei si tin temporar locul substratului. Easy balance nu cicleaza acvariul, ajuta pestii sa se adapteze pentru inceput insa doar atat. Parca si scrie pe sticluta "reglare ph"..
|
 |
|
Bine ai venit ! Ar fi trebuit sa lasi acvariul la ciclat inainte de a introduce pestii. In felul asta apa nu ar fi revenit la forma din acvariul de 60l. Exista in petshop-uri niste pastilute care ajuta la dezvoltarea coloniilor de bacterii in acvariu, poate iei si tu. Cat despre aquasafe, eu stiam ca trebuie 5 ml la 10 l de apa ci nu 5 picaturi.. Plantele trebuie sa le bagi in substrat fertilizant ca sa supravietuiasca. Sa nu uiti macar de schimburile saptamanale de 25% din apa. Poti lasa apa 24h in recipiente deschise inainte de a o introduce in acvariu si nu mai e nevoie de aqua safe. Filtrul trebuie si el spalat. Curatarea bureteilor din interior se face usor, doar prin clatirea lor in apa pe care o scoti din acvariu la schimbul de apa; daca ii storci, omori bacteriile care s-au format in el. Il cureti doar atunci cand nu mai are debit. Mai ales acum la inceput, lasa-l pentru a se putea creea bacterii in el. Pietrele imi par haotic amplasate, tie iti plac asa ?  Cat despre pietrisul rosu, o sa te lamuresti mai incolo cum sta treaba.
|
 |
|
Deseara o sa pun si poza cu viitoarea floare.
Inca n-ai pozat-o ?
|
 |
|
cu placere
|
 |
|
daca nu esti sigura pe ce ti-a zis adriancalotescu, sa stii ca si mie guppy mi-a nascut seara si chiar noaptea tarziu... eu imi dadeam seama de guppy cand urma sa nasca prin faptul ca se lipea cu burta de pietris cu cateva ore inainte de a naste.. poate ai observat si tu asta.
|
 |
|
Schimb mascul Xipho verde pe femela Xipho verde
|
 |
|
 multumesc la fel
|
 |
|