[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Jolie
Forum Index » Profile for Jolie » Messages posted by Jolie
momentan am dat toata blyxa, cand mai am voi spune tot aici.
Donez Blyxa japonica
Multumesc mult
Eu nu i-am vazut niciodata certandu-se sau fugarindu-se ci doar curtandu-se. In rest tot timpul inoata impreuna si cand mananca tot impreuna sunt.. asa cum i-am surprins in poza de mai sus...
Cat despre programul de lumina, aprind ambele neoane pe la 10 - 11 dimineata si le sting seara pe la 20. Imi voi cumpara o priza automata iar programul nu va mai varia deloc.
Coltul din dreapta spate nu va ramane asa, astept sa mai creasca Limnophila si voi planta in continuare spre dreapta Hemianthus micranthemoides. Filtrul va fi acoperit de Ludwigia, iar cat despre coltul din stanga, astept sa creasca si apoi voi face modificari .
Multumesc ! Filtrul l-am mutat spre mijloc pentru ca de abia plantasem "patrunjelul" si batand direct in el, l-ar fi scos.. dupa ce se prinde mai bine sucesc filtrul dupa cum ai spus. Vreau sa aduc femele la Xipho, 2 cory si 4 Oto.
Dupa o absenta indelungata de pe forum dar nu si din acvaristica, revin cu vesti noi si bune . Am inceput prin a face pasul cel mare, acela de a renunta la tot. Polistirenul l-am pus in rama asa cum am mentionat mai sus. Pe 1 Noiembrie 2009 am pus substratul fertilizant de la JBL (l-am pus pe jumatate din acvariu intrucat nu aveam de gand sa-l plantez pe tot) si pietris negru combinat cu pietris maro.

image

Plantele : o buturuga ce are prins pe aceasta Anubias si Vesicularia dubyana; Limnophila sessiliflora (patrunjel, dupa cum ii zic eu), Ludwigia repens, Cryptocoryne wendtii brown, Egeria densa, Blyxa japonica care momentan imi pare cam "anemica", Eleocharis parvula care trebuie sa se refaca de la absenta luminii, Pistia stratiotes si Hemianthus micranthemoides (acestea doua din urma disparand intre timp...). In aceeasi zi am dat drumul la ciclare .

image

Pe parcursul ciclarii am avut in acvariu cei 2 pomaceea pe care am uitat sa ii donez... Peste 1 luna si 2 saptamani, introduc in acvariu doi Xipho verzi masculi, cativa melci de substrat Melanoides tuberculata, Physa Acuta, Planorbis. Odata cu acestia soseste capacul: HOBBY Plant Light 15W, FSL T8 15W, reflectoare la acestea si Moonlight format din 19 led-uri albastre la 220V.

image

Pestisorii ii hranesc cu fulgi de la SERA Vipan, plantelor le dau zilnic dupa aprinderea luminii o doza de 1 ml EasyCarbo, o picatura de Ferropol 24 si urmeaza sa le administrez si Ferropol dupa ce il voi achizitiona. Schimb saptamanal 50% din apa si administrez EI, intreaga operatie efectuand-o seara.

image

Mentionez ca voi pune autocolant pe spate dupa ce fac rost.

asa voi face, voi baga polistirenul in rama si apoi acvariul pentru ca altfel, gandesc eu, degeaba il pun intrucat neavand acele bete incrucisate sub rama iar rama ne permitand fundului acvariului sa atinga mobila sau acel polistiren, tot as risca sa se crape fundul.
multumesc pentru raspuns. rama mea nu are bete incrucisate sau altceva. am poliester de 2 cm. cum anume procedez ? pun polisterul apoi rama si acvariul ?

P.S. pentru toti cei care m-au ajutat, tin sa spun ca am luat-o de la acel ZERO !

In primul rand, va multumesc pentru incurajari ! Fara acestea, n-as mai fi fost in stare de nimic in domeniul acvaristicii.
eu am rama la acvariu care nu permite acvariului sa atinga mobila pe care este pus. imi mai trebuie polistiren ? daca da, de ce ?
am donat zebrele, se poate inchide. Multumesc !
ce sanitari ai ?
Donez doua zebre roz.
Am donat scalarii. Se poate inchide. Multumesc !
Am donat scalarii. Se poate inchide. Multumesc !
@feugen
Intr-un post de-al tau mai vechi ai scris cum ca amandoi sunt acelasi sex. Daca nu stii sa-i diferentiezi, cum ai afirmat asta?

Cei de pe acest forum m-au sfatuit ca daca sunt de acelasi sex (ori femele ori masculi) acestia se vor bate odata ce vor mai creste.
dupa ce criteriu ai dedus asta ?
Scalarii au 6 luni si sunt sanatosi. Ii donez din insuficienta de spatiu. Din pacate, inca nu am identificat sexul acestora. image
Multumesc pentru informatii !
nu stiaaaam, credeam ca o mananca toata, nu doar partea moale din mijloc !! dar ce se intampla daca o mananca melcii ?
sigur sigur. adineaori l-am suprpins pe feliuta, s-a intors la supt piatra..apoi a rost putin felia si a plecat la pietre. ciudatel... http://img39.imageshack.us/img39/4718/photo017pun.jpg

Forum Index » Profile for Jolie » Messages posted by Jolie
Go to: