Message |
|
excremente transparente=paraziti intestinali...
nu ai nevoie de acvariu de carantina ca au toti pestii deja
cauta pe forum tratamente pentru paraziti intestinali...gasesti 100%
parca metronidazol sa dadea...
mai era ceva tratament cu crescut temperatura la apa dar nu mai tin minte pentru cat timp...e mai sigur sa cauti...asta sigur nu e bun pt plante...
da un search ca vei gasi :p
|
 |
|
da, depun chiar daca au pui mici...o vreme o sa iti depuna tot la 2-4 saptamani...dupa aceea se opresc o vreme, dupa care iar incep.
Puii cei mici scoate-i de la parinti dupa ce incep sa manance singuri si pune-i intr-un acvariu steril (fara plante, pietris, sau alte chestii; doar filtru, incalzitor si apa )  si hraneste-i cu nauplii de artemia.
spor la crescut ca la depus se ocupa parintii si se ocupa bine!

|
 |
|
:jumpers: :jumpers: :jumpers: :jumpers: :jumpers:
abia astept sa vin 'napoi in tara sa ma apuc de acvaristica si mai serioasa...
|
 |
|
da si tu un search pe forum...raspunsul la intrebarea asta a fost scris de zeci de ori de zeci de oameni.
uite:
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=1251&highlight=oua+artemia
P.S. oamenii nu sunt obligati sa raspunda promt si rapid la orice intrebare, mai ales daca raspunsul este atat de accesibil si de usor de obtinut (sfat prietenesc, sa nu iti iei avertisment de la moderatori: da prima data un search pe forum si abia apoi daca nu gasesti raspunsul la intrebare deschide topicuri si cere raspunsuri)
No offence!!
|
 |
|
nici la mine
|
 |
|
no problem...
citeste ca sunt toate info de care ai nevoie in topicurile de acolo...
spor la crescut...
|
 |
|
|
 |
|
Stai linistit ca nu ii mananca...doar daca: ii stresezi, sunt incepatori in ale depusului.
Oricum nu prea au sanse in acvariu plantat.
Da un search pe forum ca sunt mii de posturi despre depunere la scalari si despre cresterea puilor.
Search: click pe "search" (in partea de sus a paginii unde scrie mare acvariu.ro, al treilea rand, al doilea cuvant).
Sa nu crezi ca fac misto de tine explicandu-ti asa de amanuntit cum si unde e search-ul dar mie mi-a luat vreo 2 luni pana l-am gasit.
|
 |
|
Mare complicatie si cu ramele astea!
Deci in concluzie nu a mai ramas nimic de dat viu la discusi...
Am auzit si eu ceva de parazitii astia dar parca erau numai la ramele de balegar (rosii si tigrate)...recunosc ca nu m-am documentat in privinta asta dar peste tot toata lumea zice ca sunt cele mai bune si safe pt discusi si atunci m-am implicat la crescut rame si nu la cercetat rame...
Oricum cultura functioneaza...pacat ca nu mai pot eu sa ma ocup de ea pentru ca nu mai sunt acasa...sunt plecat
Discusii sunt pe stand-by...traiesc pe mixtura congelata. Asta e...
De dragul lor merita investigata treaba cu Capillaria.
|
 |
|
Ai grija cu ouale de rame ca eu cred ca sunt oua de limacsi!
Ramele mele sunt in stand-by pentru ca eu sunt in Irlanda si nu le-am adus cu mine 
|
 |
|
Pe mine m-ar interesa filtrul.
Daca te hot sa il dai pe buc, da-mi un pm.
mersi!
|
 |
|
Pe mine ma intereseaza instalatia de co2 si filtrul extern.
Daca te hot sa le dai da-mi un pm! 
|
 |
|
Deocamdata nu am vazut niciun pui de rama
Cred ca e cam frig unde tin cultura.
O sa o mut la caldura sa vad.
Pana acum nu a murit niciuna, deci cred ca e bine...
O mut la caldura sa vad care e treaba.
|
 |
|
Eu cred ca nu ii place de fata lui
Cei doi care nu se bat intre ei nu curata nimic, sa zici ca pregatesc terenu
Inoata unul pe langa celalalt si eventual comportament de display (isi intind inotatoarele unul in fata celuilalt)...ma mai uit...ma tot uit...
Schimb apa la picatura, deci cu schimbatul apei nu prea am ce sa fac...
Ma cam enerveaza situatia ca il tot fugareste prin acvariu si ajunge sa se ascunda intre plante si sta acolo distrus...
De fapt am 4 discusi dar cu al patrulea nu are nimeni nimic...nu am zis nimic de el in postul anterior ca el nu intra in problema...
Nici de la mancare nu poti sa zici ca se iau la bataie (desi bataile sunt mai dese in timpul si dupa masa) ca le dau in locuri diferite...adica le dau in 2 capete diferite a acvariului...
O sa mai urmaresc situatia...
Daca cei doi s-ar alege pereche este vreun sex predispus la violenta? Sa nu faceti misto de mine dar nu am experienta la imperecherea discusilor si pe unde am citit nu zicea nimeni nimic cum ca M sau F ar fi mai violenti.
O sa mai urmaresc daca apara vreun teritoriu sau il cafteste unde si cum il prinde...
Daca incepe sa il incarce si pe al patrulea?
|
 |
|
salut,
vreau sa va intreb o chestie.
am 3 discusi maturi (1,5-2ani).
Doi dintre ei nu se bat intre ei. Unul dintre acestia doi il bate pe al treilea, doar unul. NU ambii il bat pe al treilea. E posibil ca cel care il bate pe al treilea sa fie de acelasi sex iar cel care nu il bate pe al treilea sa fie de sex opus sau e o rivalitate aiurea intre ei.
Adica pe mine ma intereseaza daca exista rivalitate intre acelasi sex. Probabil cei doi se aleg pereche si al treilea e vazut ca rival de acelasi sex cu cel care il bate.
Nu stiu...intreb!
|
 |
|
cu curaj fratilor ca merita
azi, dupa 3-4-5 zile (nu mai stiu exact cand am luat mixtura de la diskusfun), mi-au mancat discusii prima data din mana si incep sa se comporte ca niste carasi...cand trec prin fata acvariului sar toti ca hamesitii
asa sa tot cresti discusi 
|
 |
|
azi de dimineata:
rama care nu s-a ingropat pana acum tot nu s-a ingropat...cred ca nu e asa de pudica...dar nu am dat-o la pesti ca manaca...se vad grauntele de malai prin interior
de fapt asta era rolul postului asta, sa va anunt ca ramele manaca...malai  tot sunt mirat...nu stiam ca rama e gaina
acum urmatoarea veste sper sa fie ca am juniori de rame...
deci puteti sa incepeti linistiti cultura ramelor in apartamente.
nu miros deloc...nici macar a pamant ud decat daca bagi nasul ca lumea in cutie
abia astept recolta...cred ca si pestii sunt de aceeasi parere 
|
 |
|
daca tii lumina aprinsa non stop in acvariu dai peste cap ciclul noapte-zi  ...
incearca sa tii lumina aprinsa la tine in camera noaptea...
pestii si plantele, ca orice alt organism au nevoie de alternanta zi-noapte pentru a functiona normal si cum in lumea lor tu esti un mic god...trebuie sa le dai si sa le iei ziua si noapte 
|
 |
|
azi de dimineata toate ramele erau ingropate, in afara de una, care nu e moarta, dar nu s-a ingropat...daca pana maine nu se ingroapa o sa ajunga in burta pestilor
azi le-am dat prima masa...am presarat malai pe deasupra pamantului...
maine dimineata o sa verific daca au mancat ceva...
tin cutia in pivnita...la intuneric, 15-20 de grade
o data pe zi, pulverizez apa cu un pulverizator de flori...nu multa...spray-ez peste toata suprafata sa fie in permanenta umed
|
 |
|
salutare...
dupa ce am tot luat de pe forum am zis ca sa mai si dau inapoi
azi am inceput o cultura (prima) de rame- hrana de discusi
cum pestii mei sunt megafani de asa ceva  si de vreo saptamana abia mai gasesc cate una-doua prin gradina, m-am hotarat sa le cresc eu...
deci am pus:
-intr-o cutie de plastic (cu capac etans....se gasesc la orice supermarket) cu gauri mici pe fund pentru drenaj si in capac pentru aerare...destul de mici sa nu iasa ramele
-pamant de flori...de-acela de cumparat...sa fie doar turba, fara ingrasaminte(asa scria pe el, ca nu are ingrasaminte...exclusiv natural) umezit
-rame...culese cu greu la vremea asta...daca vreti sa va implicati, ierneaza in gasca sub pietre...busteni...daca sub pietre gasiti rame, sapati ca o sa fie mai multe. ramele sa fie de pamant nu de balegar...scrie pe forum peste tot
- o sa le hranesc cu malai  ...asa am citit pe net...
cica nu miros deloc...daca nu mor...daca mor put de iti muta nasu...si in 2-3 sapt ar trebui sa fie stive, de toate marimile
o sa va tin la curent cu evolutia culturii...daca vreti bineinteles 
|
 |
|