[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
batai la discusi  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
methos
Member

IP:

salut,
vreau sa va intreb o chestie.
am 3 discusi maturi (1,5-2ani).
Doi dintre ei nu se bat intre ei. Unul dintre acestia doi il bate pe al treilea, doar unul. NU ambii il bat pe al treilea. E posibil ca cel care il bate pe al treilea sa fie de acelasi sex iar cel care nu il bate pe al treilea sa fie de sex opus sau e o rivalitate aiurea intre ei.
Adica pe mine ma intereseaza daca exista rivalitate intre acelasi sex. Probabil cei doi se aleg pereche si al treilea e vazut ca rival de acelasi sex cu cel care il bate.
Nu stiu...intreb!

[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

methos wrote:Unul dintre acestia doi il bate pe al treilea, doar unul
Idoobitabil are boala pppaaa el.

methos wrote:Probabil cei doi se aleg pereche si al treilea e vazut ca rival de acelasi sex cu cel care il bate.
E posibil, da' aia doi pe care-i banuiesti dau ceva semne c-ar fi pereche?

Poze: smilie ... Poze cu plante
diskusfun
Member
[Avatar]

IP:

da' aia doi pe care-i banuiesti dau ceva semne c-ar fi pereche?

intrebarea esentiala!
pt ca daca nu dau nici un semn ca sunt pereche, e posibil ca prin ierarhia stabilita in bazin cei doi care se bat sa fie dominantul si dominatul...chiar de acelasi sex si cu al treilea...asta ar fi o mare problema... sa-i ai pe toti 3 de acelasi sex...nasol...dar daca ai loc fa totusi ceva...pt anumite perioade de timp, 2 saptamini de exemplu lasa-i in toate configuratiile posibile 2 cite 2...chiar si pe cei 2 care se bat...scoate-l pe al treilea, nu il lasa in bazin, separat , sa-l vada ceilalti 2...schimba apa mai des, cu apa ceva mai rece decit de obicei...incearca sa schimbi ceva in monotonia zilnica...ii va stimula...

cum hrana noua ai , e un inceput...

The road to happiness lies in two simple principles:
Find what it is that interests you and that you can do well, and when you find it, put your whole soul into it - every bit of energy you have.
[Email] [WWW]
methos
Member

IP:

Eu cred ca nu ii place de fata lui smilie
Cei doi care nu se bat intre ei nu curata nimic, sa zici ca pregatesc terenu
Inoata unul pe langa celalalt si eventual comportament de display (isi intind inotatoarele unul in fata celuilalt)...ma mai uit...ma tot uit...
Schimb apa la picatura, deci cu schimbatul apei nu prea am ce sa fac...
Ma cam enerveaza situatia ca il tot fugareste prin acvariu si ajunge sa se ascunda intre plante si sta acolo distrus...
De fapt am 4 discusi dar cu al patrulea nu are nimeni nimic...nu am zis nimic de el in postul anterior ca el nu intra in problema...
Nici de la mancare nu poti sa zici ca se iau la bataie (desi bataile sunt mai dese in timpul si dupa masa) ca le dau in locuri diferite...adica le dau in 2 capete diferite a acvariului...
O sa mai urmaresc situatia...
Daca cei doi s-ar alege pereche este vreun sex predispus la violenta? Sa nu faceti misto de mine dar nu am experienta la imperecherea discusilor si pe unde am citit nu zicea nimeni nimic cum ca M sau F ar fi mai violenti.
O sa mai urmaresc daca apara vreun teritoriu sau il cafteste unde si cum il prinde...
Daca incepe sa il incarce si pe al patrulea?

[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

methos wrote:Inoata unul pe langa celalalt si eventual comportament de display (isi intind inotatoarele unul in fata celuilalt)
Cam asta-i inceputu' ritualului . Se aseaza antiparalel si se incoarda miscindu-se lent in sensuri opuse.

methos wrote:Sa nu faceti misto de mine
Nici nu ne gindeam la asa ceva , da' mai glumim .

methos wrote:nu am experienta la imperecherea discusilor si pe unde am citit nu zicea nimeni nimic cum ca M sau F ar fi mai violenti.
De obicei masculii sint mai rai, da' sint si femele al reaq.

fish_lover
Member

IP:

eu am 3 discusi micuti(4-7 cm) si se bat de la mancare .... e bine ?

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

fish_lover wrote:eu am 3 discusi micuti(4-7 cm) si se bat de la mancare .... e bine ?

Pai daca ii tii flaminzi, asa-ti trebuie!
fish_lover
Member

IP:

nu-i tin flamanzi ...le dau de 2 ori pe zi,uneori chiar si de 3 ori de mancare.II hranesc cu niste "pesmeti" de la JBL si le plac foarte mult.Numai ca nu poate fiecare sa-si vada de bucatica lui de mancare.Le place mai mult bucata vecinului si asa cearta-i in flaore chiar daca mancare e din belsug pentru toti

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

fish_lover wrote:eu am 3 discusi micuti(4-7 cm) si se bat de la mancare .... e bine ?
Nu e nici bine nici rau. E un comportament normal.

fish_lover wrote:nu-i tin flamanzi ...le dau de 2 ori pe zi,uneori chiar si de 3 ori de mancare
La dimensiunea pe care o au trebe sa manince in permanenta, nu de 2 ori pe zi . De 7-8 ori pe zi ar fi acceptabil. Asta-i o cerinta elementara. Nu pot sa nu te-ntreb de ce i-ai luat fara sa te informezi despre pretentiile lor?

S-a mai spus pe forum ca puii de 4-7 cm NU se tin in numar mic. Ar trebui sa ai minim 8-10 pui.

fish_lover
Member

IP:

pai sti uca nu se tin in numar mic...o sa mai vina si altii deocamdata doar atat am putut

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: