Message |
|
mare minunatie...am facut experimente...am facut mai multe variante de OFB si gata...imi functioneaza
am ales sa fac serpentina din PEHD (polietilena), de aceea care se foloseste la instalatiile de incalzire, pentru ca este rigida si mi-e mai usor cu fixatul...dupa serpentina am pus un furtun flexibil care merge pana in baie, in sifon
acum am schimb de apa la picatura si pestii (si eu) sunt incantati
mersi mult ca m-ati salvat de la o gaurire iminenta
op/moderatorii pot sa inchida post-ul....mersi
|
 |
|
mare inventie overflow box-u asta...
asa o sa fac...am citit si topicu dun link si ma apuc...
azi probabil ca o sa experimentez...maine ma implic mai profund si sper ca spre sf saptamanii sa vin cu vesti bune...
mersi mult
|
 |
|
imi cer scuze pentru topic....stiu ca s-a mai discutat chestia asta pe undeva dar nu o mai gasesc
vreau sa imi fac schimb de apa la picatura si nu stiu cum sa dau gaura in acvariu...ce imi trebuie?
acvariu este functional si gazduieste discusi.
nu as vrea sa il sparg asa ca va rog sa imi explicati ca la prosti
mersi si scuze inca o data pentru faptul ca redeschid un topic despre care s-a mai discutat
|
 |
|
cat?
oscarii sunt pereche?
cat timp au?
|
 |
|
ii mai ai?
le iau pe amandoua...
|
 |
|
salut,
ma intereseaza pe mine, dar mai intai:
de ce ii dai, cu ce i-ai hranit si ai ceva poze cu ei?
|
 |
|
se poate si pe bucati?
pe mine ma intereseaza filtrul...
|
 |
|
iau si eu vreo 6-8 daca are cineva
|
 |
|
nu pot sa pun tuburi lungi (acvariu are 70cm lungime)...o sa am 4 tuburi la sfarsit, cu reflectoare (nu stiu daca reflectoare sau folie de aluminiu...probabil aluminiu la inceput si reflectoare dupa o vreme).
o sa am si CO2...tot asa dupa o vreme...
nu era de fapt o dilema...mai mult o nelamurire...
|
 |
|
daca are cineva sa-mi vanda urmatoarele plante as fi mai mult decat recunoscator:
cryptocoryne undulata
glossostigma elatinoides
vallisneria spiralis
vesicularia dubyana
echinodorus tenellus
ludwigia inclinata
faceti va rog ofertele pe PM.
P.S. prefer di Bucuresti.
P.P.S. prefer din zona Muncii-Obor sau eventual Baneasa
mersi mult.
|
 |
|
va rog sa ma scuzati...a fost o inadvertenta de moment  ...acum daca stau sa ma gandesc am spus niste prostii fooooarte mari...sper sa nu creada cineva ca postez numai asa...sa-mi apara pestisori la nick...
oricum ideea e ca eu am acum 2 power glo...vreau inca 2 sun glo...si abia apoi bag plantele
ce vroiam eu de fapt sa intreb...e chiar asa important sa ai cantitate sau calitate...cam toata lumea vb. despre cantitate (W/l)... dar daca eu pun tuburi no name si fac nr de W/l e ok?
sau mai bine fac o iluminare adecvata dar care sa nu indeplineasca nr. de W/l...la acvariu meu de 140l, ca sa am plante ca lumea (nu discutam de CO2) ar trebui sa am 140-200W...eu nu o sa am...o sa am 60W.
deci cum e mai bine?
scuze inca odata de prostie...my bad
|
 |
|
adica ce e mai important sa ai 450W/l, dar sa fie cam 2-3 K (adica kandele) sau sa ai kandele ca lumea...am facut misto cu 450w pe litru...
ce vreau eu sa intreb e: daca am 4 tuburi aqua glo sau power glo de 15W la un acvariu de 140l (0.4 si ceva W/l) e ok?
ca eu m-am socotit decat sa bag 4 neoane de 2 RON si sa am mai mult de 1.5W pe litru da sa fie chioare, mai bine am mai putini W/l da sa fie Kandele.
sau alta intrebare...nu o sa plezneasca ochii discusilor la 4 tuburi de 18.000 kandele fiecare...vreau si plante serioase si discusi sanatosi mintal...sa pun doar doua tuburi?
|
 |
|
daca il dai si pe bucati ma bag si eu la una alta...
anunta daca te-ai decis sa-l dai pe bucati
|
 |
|
imi pare sincer rau dar nu gasesc pozele...
ar mai fi o sansa...ori sa le gasesc cand ajung acasa, sau fac altele...
asta-i viata
|
 |
|
pentru cine asteapta poze...imi pare foarte rau dar inca lucrez la ele...in senul ca le am pe undeva, pe un cd...dar tre sa imi fac timp sa le caut si apoi sa le pun...
fiti sigur ca vin...
|
 |
|
am bagat o femela gestanta si un mascul...ai grija sa ii bagi prin aprilie-mai sa nu fie rece apa....
carasii probabil ca icreaza in fiecare primavara sau poate si mai des da nu prea scapa puii (de fapt icrele...doi icreaza, restu papa...)
puii de guppy scapa ca se ascund printre plante (si parintii si puii)
|
 |
|
nu mi s-a intamplat niciodata sa golesc de tot bazinul si nici nu am observat vreodata alti pesti decat carasi...ar fi ceva interesant de vazut si altceva...
am bagat intr-o vara niste guppy...mama...am scos kile'

|
 |
|
eu probleme cu algele am doar primavara devreme, cand inca nu au nuferii frunze....in rest nu am probleme cu algele.
culorile intr-adevar sunt foarte puternice si vii...poate o sa pun si ceva poze...sper sa ajung sa fac si treaba cu pozele...
oricum, se dezvolta mult mai bine decat in acvariu...totul e sa bagi mancare la greu in ei in primul an, ca dupa ce prind o iarna, ritmul de crestere se reduce foarte tare.
intr-o iarna era gheta de 30cm (fusesem plecat de acasa si ai mei nu au spart-o) pe ei si nu aveau nici o problema...inotau linistiti pe fundul bazinului.
oricum, am obs. ca e mai bine sa lasi gheata, sau sa o spargi (eu cand spun spargi, ma refer la a o topi, pt ca daca incepi sa dai in ea cu obiecte "contondente" poti foarte bine sa iti omori pestii) mai rar, decat sa incerci sa mentii pe durata iernii bazinul icefree.
deci, 1.gheata o topesc cu oale de apa fiarta pe care le pun pe suprafata ghetii, si asta rar sau cand consider ca stratul de gheata este f. gros.
2.pestii ierneaza mai bine sub strat de gheata decat in apa amestecata cu gheata (apa are o temp mai ridicata sub pat de gheata).
oricum, cel mai mult ma distreaza cum stau ei primavara la soare, ca serpii :bravo:
|
 |
|
1. pai unde sa bag ditai piscina....bazinu il faci dupa dimensiunile curtii...bine, in cazul meu (fericit) s-a potrivit, fara un efort deosebit din partea mea...
2. daca nu s-a inteles din post, imi cer scuze...pestii stau de 4 ani acolo (iarna-vara, zi-noapte) 
|
 |
|
bazinul e din beton...
are 1.50-1.60m adancime, aproape 2 lungime si 1.50m latime.
e un fost bazin de apa de ploaie, caruia i-am spart capacul si i-am dat o alta intrebuintare...mult mai buna zic eu 
|
 |
|