[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
carasi "au naturel"  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
methos
Member

IP:

Salutare tuturora
Pun si eu postul asta doar cu scop informativ. Nu cer sfaturi, nu am probleme doar vreau sa comunic.
De cand am eu pesti (vreo 5-6 ani) carasii s-au simtit cel mai bine in bazinul special construit pentru ei, afara in curte...
Au fost introdusi in luna mai, dupa ce bazinul statuse cu apa in el vreo luna (sa se incalzesca apa), 20 bucati carasi mici, atunci cumparati si vreo 5 carasi crescuti de mine in casa (adica in interior). In toamna mai ramasesera din cei 20 vreo 15 si din cei 5, 4. In primavara urmatoare pierdusem inca 2 dintre cei mici si de atunci traiesc fericiti foarte....
In bazin au 2 varietati de nuferi, plante am avut elodea, care mi-a si inflorit dar intr-o iarna nu s-a lasat la fund si a fost prinsa in gheata...pacat.
Pestii traiesc in bazinul respectiv de 4 ani.
Filtrare am prin nisip, cu pompa, iar apa schimb cam la 2-3 luni vreo cateva sute de litri bune...
Iarna nu se intampla nimic, toata iarna...nici hranire, nici schimburi de apa. Mai sparg ghetata din cand in cand...
Hrana primesc tubi, rame, hrana uscata pentru carasi si/sau koi...depinde cum gasesc...si ce mai prind ei pe-acolo.
Eu asa am constatat ca se simt cel mai bine...

[WWW]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Din ce e facut bazinul si cati litri are (dimensiuni)?
[Email]
methos
Member

IP:

bazinul e din beton...
are 1.50-1.60m adancime, aproape 2 lungime si 1.50m latime.
e un fost bazin de apa de ploaie, caruia i-am spart capacul si i-am dat o alta intrebuintare...mult mai buna zic eu

[WWW]
fish_lover
Member

IP:

1)nu-i cam mic bazinul ...
2)ce faci cu pesti iairna ?

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]
methos
Member

IP:

1. pai unde sa bag ditai piscina....bazinu il faci dupa dimensiunile curtii...bine, in cazul meu (fericit) s-a potrivit, fara un efort deosebit din partea mea...
2. daca nu s-a inteles din post, imi cer scuze...pestii stau de 4 ani acolo (iarna-vara, zi-noapte)

[WWW]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

... acu' vreo 4-5 ani am crescut o serie de carasi [ ~ 100 bucati ] intr-un bazin de 4 x 3 x 0.8 m ... era o fosta piscina de copii, acum dezafectata si transformata in bazin de decor [ avea o pompa arteziana, un trunchi de copac uscat si cateva pietroaie imense ] ... avea scurgere prin preaplin si saptamanal bagam furtunul si lasam apa sa se "improspateze" timp de o zi intreaga ...
... fiind expusa din plin razelor solare, apa s-a inverzit din primele saptamani insa carasii n-au avut de suferit, ba dimpotriva, pareau foarte incantati de faptul ca puteau sa se ascunda ...
... pestii au fost introdusi in bazin in primavara [ cred ca era prin aprilie, mai ] ... au crescut "ca din apa", asa ca toamna am recuperat circa 75 de bucati, "grase" si "dolofane" ... restul au fost vanati de pisicile "snagovene" si probabil de ceva pasari rapitoare ... supravietuitorii "etalau" niste culori in care rosul puternic era dominant iar ca dimensiune, erau de circa 2,5 ori mai mari ca fratii lor [ vorbesc de aceeasi ponta, pesti ramasi la crescator acasa - in bazinele sale ] ...
... hrana lor a constat din rame de pamant, tubifex, libelule [ chironomus ], granule [ pentru carasi si crapi koi ] si daphnii vii ... in plus, caraseii haleau cu mare placere algele ce acopereau din belsug interiorul bazinului ...
... in octombrie am scos pestii deoarece stiam din experienta anilor trecuti ca apa din piscina respectiva ingheta pana "la fund" pe timp de iarna ...

PS : ... pestii respectivi erau ai lui Radu Anton, acvaristii vechi stiu despre cine e vorba ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
methos
Member

IP:

eu probleme cu algele am doar primavara devreme, cand inca nu au nuferii frunze....in rest nu am probleme cu algele.
culorile intr-adevar sunt foarte puternice si vii...poate o sa pun si ceva poze...sper sa ajung sa fac si treaba cu pozele...
oricum, se dezvolta mult mai bine decat in acvariu...totul e sa bagi mancare la greu in ei in primul an, ca dupa ce prind o iarna, ritmul de crestere se reduce foarte tare.
intr-o iarna era gheta de 30cm (fusesem plecat de acasa si ai mei nu au spart-o) pe ei si nu aveau nici o problema...inotau linistiti pe fundul bazinului.
oricum, am obs. ca e mai bine sa lasi gheata, sau sa o spargi (eu cand spun spargi, ma refer la a o topi, pt ca daca incepi sa dai in ea cu obiecte "contondente" poti foarte bine sa iti omori pestii) mai rar, decat sa incerci sa mentii pe durata iernii bazinul icefree.
deci, 1.gheata o topesc cu oale de apa fiarta pe care le pun pe suprafata ghetii, si asta rar sau cand consider ca stratul de gheata este f. gros.
2.pestii ierneaza mai bine sub strat de gheata decat in apa amestecata cu gheata (apa are o temp mai ridicata sub pat de gheata).
oricum, cel mai mult ma distreaza cum stau ei primavara la soare, ca serpii :bravo:

[WWW]
BLeeD
Up In Smoke
[Avatar]

IP:

methos wrote:
.gheata o topesc cu oale de apa fiarta pe care le pun pe suprafata ghetii, si asta rar sau cand consider ca stratul de gheata este f. gros.

1.Poti sa iti cumperi o scula de facut copci asa cum au pescarii Este un fel de freza, nu face zgomot.
2. Ti s-a intamplat cand golesti piscina dupa mult timp sa gasesti alti pesti acolo in afara de carasi?

image
[Email]
methos
Member

IP:

nu mi s-a intamplat niciodata sa golesc de tot bazinul si nici nu am observat vreodata alti pesti decat carasi...ar fi ceva interesant de vazut si altceva...
am bagat intr-o vara niste guppy...mama...am scos kile'

[WWW]
fish_lover
Member

IP:

interesant...cred ca o sa incerc si eu la bunici ....mi-a placut chestia cu guppy ca ai scos multi tare ( cati ai bagat in bazin?)... carasii faceau pui ?

Oricum tare klumea ...astept raspuns la cele 2 intrebari Bafta !!!

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]
methos
Member

IP:

am bagat o femela gestanta si un mascul...ai grija sa ii bagi prin aprilie-mai sa nu fie rece apa....
carasii probabil ca icreaza in fiecare primavara sau poate si mai des da nu prea scapa puii (de fapt icrele...doi icreaza, restu papa...)
puii de guppy scapa ca se ascund printre plante (si parintii si puii)

[WWW]
BLeeD
Up In Smoke
[Avatar]

IP:

Eu astept niste poze cu bazinul -iarna

image
[Email]
methos
Member

IP:

pentru cine asteapta poze...imi pare foarte rau dar inca lucrez la ele...in senul ca le am pe undeva, pe un cd...dar tre sa imi fac timp sa le caut si apoi sa le pun...
fiti sigur ca vin...

[WWW]
methos
Member

IP:

imi pare sincer rau dar nu gasesc pozele...
ar mai fi o sansa...ori sa le gasesc cand ajung acasa, sau fac altele...
asta-i viata

[WWW]

Forum Index » Cyprinidae
Go to: