Message |
|
Din pacate  , trebuie s? revin cu aproximativ aceleasi simptome, dar la un cory panda!!! (simt ca mor)  L-am achizitionat duminica de la Maxi Pet! Parea ok, activ...sanatos! S-a acomodat ok, din nou...activ, pana ieri cand parca nu mai avea chef de viata. Nu il vad sa manance si cand incearca sa inoate se da peste cap (la propriu face tumbe)! L-am trimis pe tata sa ia de la petshop niste vitamine gen Fishtamin sau Atvitol! Ce au pestii cu mine sau, invers, ce am eu cu iei nu rezista 2 cory in acelasi timp in acvariu???
|
 |
|
[quote=rxget21]La 25L nu sunt asa multe specii de pesti care pot fi bagate in el.[/quote]
Poate pestii nu depind atat de mult de aceste dimensiuni, avand in vedere ca este un acvariu mic, dar plantele, de exemplu, depind; daca acvariul este mai lung decat inalt, ar trebui optat pentru plante scunde si foarte scunde (moss, elocharis pusilla mini etc.), dar daca este mai inalt decat lung ar trebui mai mult optat pentru plante inalte (macar pe fundal: vallisneria, echinodorus etc.).
|
 |
|
Totusi, nimeni nu a întrebat care sunt dimensiunile acvariului?  Speciile de pesti si chiar decorul depind de lungime, latime si inaltime!
|
 |
|
SefulPestilor wrote:M-am hotarat sa iau doar 2 masculi si o femela si o sa astept sa se inmulteasca.Daca nu se inmultesc o sa mai adaug eu mai tarziu./quote]
Ce si cum???  Ma rog la Dumnezeu sa nu fi în?eles eu bine sau sa fi vrut sa zici altceva!
Nu am foarte multa experienta, nu ma compar cu multi alti colegi de pe acest forum, dar ceva nu-i ok!
In primul rand, NU ITI LUA VIVIPARI IN ACEL ACVARIU, mai ales masculi si femele. Daca vrei o informa?ie in plus, nu ar fi oricum bine sa iei doar o femela si 2 masculi, ci 2 femele si un mascul, dar in 25l (probabil brut) ar fi un dezastru de proportii astronomice!  Eu am un mascul si o femela de guppy in 54l brut, pe langa alti cativa pesti si este destul de greu ca in fiecare luna ma trezesc cu 2-30 pui, deci...MAI BINE NU! Ai putea alege altceva, orice altceva! Nu recomand deloc vivipari! Ei sunt buni ca sunt rezistenti la gre?elile incepatorilor, nu de altceva! Nu ar fi bine sa începi cu iei, ca ai un acvariu mic!
In al doilea rand, ce o sa faci cu puii (am mai spus-o si o mai spun: nu accept lasarea puilor in acvariul comunitar pe principiul "nu mai raman multi"  ). Si cum vine aia ca daca nu fac pui mai bagi?
Ar fi nu bine, foarte bine daca ai opta pentru un betta cu altceva (cativa neoni/cory/rummynose/zebre) sau mai frumos, acesti pesti (neoni etc.) cu niste creve?i (cati vrei, dar pana in 20  )! Nu baga betta cu creveti, ca ii mananca!
Iti dau aceste sfaturi din compasiune si ti-ai face viata mai u?oar?, zic eu, daca le-ai lua in considerare!
|
 |
|
Multumesc! Deja a inceput sa i se refaca coada!
|
 |
|
Imi pare rau!
|
 |
|
Nici al meu nu-i mai breaz!
|
 |
|
Uneori neonii o mai iau razna (din proprie experienta si totusi nu multa)! Am si acum unul care uneori mai inoata asa, ca un ametit!  Poate scapa!
|
 |
|
Jimmi wrote: Daca moare e bine sa il las acolo in perioada ciclarii??
Ce ai zis poate fi interpretat! Totu?i, ca s? fie mai sigur, scoate saracul peste de acolo, eu asa as face!
|
 |
|
Jimmi wrote: Apa cazand in jos se oxigeneaza nu???
Daca are destula putere filtrul si daca apa cade de la o inaltime destul de mare se oxigeneaza! Ca sa iti dai seama stai exact in fata acvariului si daca se misca suprafata e ok!
|
 |
|
Jimmi wrote: I-am schimbat acvariul cu cel de 150 de litri sa vad daca isi revine....Are ceva????
Daca moare il las in acvariu ???Din cate am citit pe nevertebrate.ro grabeste ciclarea sau ceva de genu....
Daca acvariul nu este bine ciclat, iar pestele este bolnav, aceasta miscare ar putea sa ii fie fatala (sorry  ). Neonii sunt foarte sensibili la clor, amoniu, amoniac si alte valori prea ridicate\ scazute! Apa se oxigeneaza dac? apa se valureaste la suprafa??, nu conteaza altceva!
|
 |
|
Daca nu ai luat deja guppy mai bine! Nu iti recomand, deoarece se inmultesc foarte mult, pe astia-n lac nu-i mai po?i baga  si e destula munca (eu nu admit varianta cu l?satul puilor in acvariul cu adulti, ca nu scapa multi  ). Si oricum mi se par cam multi - si eu am tot un acvariu de 54l - poate iei 5-6 rasbora si ai putea sa mai bagi 2-3 MASCULI de guppy! Dar totusi, parca nu isi au rostul acolo, cum au spus si colegii mei cu mult mai multa experienta! Dupa mine, mai degraba as vedea neonii cu arlechinii, câ?iva melci si 2-3 cory!
|
 |
|
Si inca un sfat pe care as vrea sa ti-l dau: daca nu preferi pestii pe care ti i-am numit mai devreme, nu iti lua, dar nu iti lua, vivipari! Sunt mai colora?i, par mai prietenosi si de dimensiuni mici - medii, dar este un stres în plus ?i mai ales ca ai un acvariu relativ mare, ar trebui sa iti iei multi, si te-ai alege cu o mie de pui (si eu nu admit ideea: lasa-i cu adultii, ca nu mai raman multi - este un lucru terifiant în mintea mea). Singura posibilitate ar fi sa iei doar masculi de guppy sau altceva, dar sa fii 100% sigur ca nu este nici m?car o femela!
Si la problema cu algele de pe geam...mai intai gaseste o solutie (poate ai putea sa o faci manual, dar nu foarte  , adica poate gasesti un dispozitiv, nu stiu, cum sunt cele pentru curatarea geamurilor exterioare la care nu ajungi), apoi începe sa iei la puricat speciile de pesti!!!
|
 |
|
E doar o opinie personala, dar acvariile mari cu mai multe feluri de pesti de banc sunt fabuloase! Ai putea sa î?i iei cativa neoni, cativa rummynose, 7-8 cory (poate 2 feluri diferite), cativa arlechini, câteva zebre!
Daca o sa il plantezi ca lumea, poti sa mai iei si niste creveti (nu Amano, c?-i gasesti din an in Paste), 2-3 kuhli! E doar preferinta mea, asta e tipul de acvariu pe care il iubesc!
|
 |
|
Liv wrote:Unii raci vineaza pesti
Eu am Amano si odata a alergat un guppy pentru ca-i furase pastiluta de mâncare!
Liv wrote:Verdele de malahit sau substantele antimelci sint interzise.
Eu am facut un tratament contra grisului (doar in capul meu, ca n-aveau) si nu i-am scos->bine mersi
Si depinde de temperamentul pestilor, nu sunt toti la fel. Eu ii tin cu guppy, black molly, neoni si nu au nimic unii cu ceilalti!
|
 |
|
De ce doar de pe nevertebrate? Adica, daca gasesti acolo, e ok, dar mai sunt si petshop-uri! Acum depinde si in ce zona stai!
|
 |
|
Jimmi wrote:Depinde.
Imi este indiferent.
Totusi, orice persoana are niste preferinte si niste asteptari.
Si, cum a intrebat si colegul @adrian09, ce dimensiuni are acvariul?
|
 |
|
In alegerea pestilor mai depind si preferintele tale; în mare, exista doua tipuri de acvarii:
1. cu pesti mici si mai multi
2. cu pesti mari, dar câ?iva
Mai exista si acvariile prea golase, cu pesti mici si putini, sau acvariile cu pesti multi si mari suprapopulate sau aproape suprapopulate, insa acestea sunt doua extreme care nu cred ca ti-ar pl?cea!
|
 |
|
Betta si scalarii sunt 2 tipuri de pesti "tari", adica de efect si " dominanti " intr-un acvariu! În jurul lor se invart ceilalti pesti, decorul etc. Ei nu se pupa  , nu prea merg combinati! Si daca mai ai si un betta agresiv, vai de scalarii tai!
Poate e putin demoralizant la început, dar trebuie sa pui pe primul plan calitatea vietii pestilor! 
|
 |
|
Si, daca vrei neaparat, dar neaparat 2 scalari, eu zic sa ii tii pe ei cu neonii, sanitarii si, eventual xifo, iar pe betta sa il lasi in celalalt acvariu, poate cu niste companie, deoarece acestui peste, desi se spune ca traiste si in 2l de apa, iar trebui mult spatiu pentru inot, ca sa ii admiri culorile frumoase! Daca ii pui pe toti în acelasi acvariu, in opinia mea, o sa fie prea incarcat...ori scalari, ori betta
|
 |
|