Message |
|
PimballWizard wrote:
Fara suprarare PimballWizard dar cum a zis si Faye intr-un topic.La cate l-ai pus sa indure pe bietul peste, ma mir ca a trait atat.
Ce vrei sa spui? nu-s chiar asa de incompetent...de el am avut cea mai mare grija,nu e vina mea ca m-am aless cu o apendicita si restu din casa nu-s in stare sa urmeze nste instructiuni
Aici sunt de acord cu tine! Nu le dau dreptate celor care spun ca e mai bine sa arunci bietul peste in toaleta decat sa il lasi "sa se chinuie"; nu are cancer, nu are jumatate din corp ciuruit, probabil, cu grija si cu atentie poate fi tratat! Asta e opinia mea! In locul tau as continua cu Ektol si eventual bai de 30 Min cu Baktopur Direct in vas de 2l (vezi sa respecti asta cu sfinteniei)! Poate se vindeca, dar mai incet! Nu uita de schimburile de apa dese, asa cum probabil scrie pe prospectul de la Ektol (banuiesc)!
Bafta si multa sanatate pestisorului!
|
 |
|
Ce sunt toate chestiile care plutesc in apa?
|
 |
|
Acvariul tau este suprapopulat; in 20l poti tine in conditii decente maxim 4 vivipari, insa ei se inmultesc rapid si vor fi o corvoada! Partea mai luminoasa este ca ai filtru extern! Daca as fi in locul tau, as da viviparii (ai putea s?-i donezi aici, pe forum, sau poate s?-i duci la un pet shop) si mi-as lua niste pesti ca rasbora espei/hengeli (ca sa fie clar, doar o specie din cele mentionate) cam 5 exemplare sau 4-5 Ember Tertra sau 4 Rasbora Galaxy! Ar arata mult mai bine acvariul si viata ta ar fi mai usoara)!
Poti pune o poza cu acvariul?
Legat de alge, si niste schimburi mai dese (cu apa lasata la declorinat minim 24h etc. etc.) pot ajuta, in combinatie cu mi putin iluminat (excluzand total lumina solara), fertilizare cu CO2 si incetarea fertilizarii cu orice altceva!
Bafta in continuare!
|
 |
|
Liniste22 wrote:Mai ales ca pentru cubul meu sunt perfecti ca si marime si aduc si o pata de culoare.
Exact! Intre timp m-am gândit si la rasbora espei/hengeli, dar tu alegi!
|
 |
|
Dupa gustul meu, as pune 5-6 brigittae! Sun mai colorati decat galaxy si mai mici decat neonii!
|
 |
|
O ultima idee pe care as vrea sa ti-o spun si pe care sper sa o intelegi mai bine decat pe celelalte, care nu stiu cat de bine au fost digerate, nu toate site-urile din Romania sau de "afara" pot contine informatii gresite! Am gasit odata pe un site strain ca intr-un acvariu de 54l pot fi tinuti 5-6 carasi, dar orice acvarist cu un minim de cunostinte stie ca un caras necesita de minim 70l de apa. Si pe un site romanesc am gasit ca intr-un acvariu de 65l poti tine o pereche de discusi...informatie strigatoare la cer!
Deci, ai grija ce iei de bun si ce nu! App, uita-te macar de curiozitate pe topic-ul colegei Tonisoru; il gasesti aici la Coltul Încep?torului cu numele de Acvariu 10l...ei i-a iesit ceva frumos!
Bafta tie si pestisorului, amandoi aveti nevoie!
|
 |
|
Din nou, nu imi permit sa "cert" pe nimeni, insa ar trebui,in general, inainte sa decizi sa "chinui"(poate nu) un peste, sa te gandesti ca tu probabil stai intr-un apartament de o mie de ori mai mare ca tine! Eu m-am pus mereu in locul pestelui si m-am întrebat Oare mi-ar placea sa stau toata viata dintr-o camera de 1×1,5×2m, asa doar sa ma pot intoarce? Raspunsul meu a fost NU (poate altora le-ar face placere, nu stiu :lol  !
Din punctul meu de vedere, trebuie sa pui intotdeauna fericirea si s?n?tatea animalutelor pe primul plan, uneori facand abstractie de la unele " reguli" g?site pe nu stiu ce site-uri si gandind doar logic si din perspectiva ta! Bafta!
|
 |
|
Si legat de melcii Pomaceea, este adevarat ca si ei, ca pestii betta, respira aer atmosferic, insa nu este potrivit, proportional vorbind, pentru un acvariu asa mic! Lasa-l pe betta singur!
|
 |
|
Buna! Pana se decid colegii cu mult mai multa experienta de pe acest forum sa-ti raspunda, iti voi spune eu cam ce ar fi pentru început!
luka_crc wrote:Precizez ca acvariul nu va fi dotat cu plante naturale,filtru sau incalzitor(apa are 24 de grade conform termometrului).
De ce este atat de ferma atitudinea ta in provinta plantelor naturale? Macar un fir si tot ar ajuta atat pestele, reducand stresul, dar si aspectul acvariului! Scoate planta de plastic de acolo; si cu ea si fara e la fel, in cel mai rau caz, isi mai rupe si pestele coada in ea! La multe pet shop-uri exista plante easy , unele dintre ele neavand nevoie nici de substrat fertil! Mai gandeste-te!Chiar daca oamenilor, in general, le e usor sa creada ca pestii betta nu au nevoie de filtru, nu este asa. Un filtru mic, dat incet, ajuta atat sanatatea pestelui, cat si pe tine! Poti lua un filtru mic (asta daca nu e un acvariu bol) gen Claro 200, care totusi ajuta si costa cam 25 lei! Daca nu ai filtru, la cel mult 2 zile trebuie sa schimbi cam 30-35% din apa! Mie, sincer mi se pare un calvar! Legat de temperatura, betta se simte bine in apa mai calda, de 28-29-30°C! Gasesti incalzitoare de 40 lei!
Toate astea se aplica doar in cazul in care acvariul nu e de tip bol! In acest caz sunt doar cateva variante:
- iei un acvariu cu pereti drepti si scapi pestele de chin
-il duci undeva la pet shop sau il donezi si renunti, pentru ca acvaristica implica dedicare si ceva bani de dat
-lasi pestele acolo si vezi cat traieste in chin (asta daca chiar nu iti pasa de biata vietate)
Totusi te apreciez si bravo ca te-ai informat asa cum ai putut! Nu multi fac asta!
Bafta la decizii si nu te pune niciodata pe tine pe primul plan!
|
 |
|
Aspiratorul meu pt substrat are acest capat încorporat si, ca pont, poate fi folosit la aclimatizare, e mai usor- nu trebuie sa innozi furtunul!
|
 |
|
Ai urmat intocmai informatiile de pe prospectul tratamentului? Eu am inceput ieri tratamentul tot cu Baktopur pentru un guppy si pestele deja e mai putin apatic! E adevarat ca i-am facut si o baie cu Baktopur Direct pentru paraziti interni si externi! Merita sa incerci, nu stii daca nu e ceva intern, poate din cauza asta e asa apatic! La mine a venit cu parazitii bonus de la petshop!
Daca nu se vad rezultate reiei tratamentul, cum scrie pe prospect!
|
 |
|
Si eu am facut tratament pt gris cu nevertebrate in acvariu! Oricum mersi!
|
 |
|
Am tot cautat si m-am informat, insa in prospectul Baktopur Direct spune ca doar nevertebratele de apa sarata pot avea intoleranta, deci nevertebratele de apa dulce nu au nimic??? Ajutor
|
 |
|
Multumesc mult de sfat!
lupulcelrau21 wrote:nu vreau sa fac reclama proasta dar pesti de la maxi pet sunt intr-o stare deplorabila,
dupa cum se vede si in poza guppy-ul tau are paraziti intestinali, am luat 3 pesti de acolo o pereche de Elderi si un Platy si mai am femela de Elder, masculul a murit in a 2-a zi, si Platy a murit epuizat dupa o luna jumatate si asta ca i-am pus din prima zi in medicamente.
Orice peste nou adus trebui sa il bagi intr-un acvariu de carantina sa il observi si apoi sa il tratezi, eu personal ii bag in tratament de cand ii aduc mai ales dupa ultima patanie care am avut-o.
De pestii de la Maxi Pet, stiu ca pot avea boli, dar este un petshop mai ok decat altele (Animax); dintre doua rele, o alegi pe cea mai putin rea!
Cu acvariul carantina...usor de zis, greu de facut si nu pt ca nu am unul (~12 l) , ci pt ca mi s-a stricat pompa de aer pe care o foloseam pt oxigenare! Acesta este motivul pt care pestele din exterior a ajuns direct in acvariul comunitar! Adica a stat in carantina cam 2 zile; pompa de aer vine din service cam in 2 saptamani...nu ma lasa inima sa-l tin asa atat timp; nici nu mai spun ca acvariul carantina s-a deciclat acum, deci oricum nu pot baga pestele in el si daca mi-ar veni maine pompa de aer! Am dat un Search aici pe forum si cineva spunea de bai cu Baktopur Direct de 30 de min! Mi se pare mai usor de facut, atata timp cat nu as vrea sa pun medicamente direct in acvariu, atat pt deciclare, cat si pt crevetii pe care ii am!
Ce ziceti? Ar fi o idee buna?
|
 |
|
O poza cu el! Ce tratament recomandati? Multumesc
|
 |
|
In urma cu aproximativ 2 saptamani si jumatate, am luat de la Maxi Pet un mascul de guppy! Cand l-am cump?rat, nu mi-am dat seama ca avea ceva; am vazut cam la 3-4 zile dupa ca are codita putin mancata. Am aplicat un tratament de la Easy-Life pe care il aveam in casa, Multicura, in speranta ca o sa ies la liman! Azi dimineata am plecat era ca de obicei si pe la 15:00-16:00, cand am ajuns înapoi acasa, era intr-o situatie jalnica! Aripioarele sunt mult mancate, iar el sta aproape vertical!
Mentionez ca am un acvariu Diversa de 54 l brut, cu filtru intern Claro 600 si incalzitor Thermo Plus 50 setat la 26°C (cand e frig)! Este populat cu 2 guppy( mascul+ femela), 2 endleri (mascul +femela), 3 neoni, 1 kuhli, 1 cory, 3 creveti Amano si 3 red cherry, 1 sewellia lineolata si vreo 4 pui de guppy intr-o maternitate care astept sa creasca pentru a-i dona unei cunostinte. Mentionez ca acvariul a fost ciclat si ca este plantat. Ca tratament pentru apa folosesc Tetra AquaSafe sau Biotopol de la JBL. Am purtat un razboi cu algele; pentru asta am folosit Dajana Algicid! Ca fertilizatori folosesc Ferropol 24 si Ferropol pentru schimburi de apa de la JBL. Mancare am de la Tetra: Prima (Mini Granules), Wafer (Mix) si TetraMin (Baby) si JBL Novo Bea.
Teste recente de apa:
NO3 mg/l ~ 10
NO2 mg/l - 0
GH > 7°d
KH - 6°d
pH - 7
Cl2 mg/l - 0
|
 |
|
Daca vrei neaparat, ia cea mai mica pastila pe care o gasesti la petshop! Eu am fost in vacanta 8 zile si nu au patit nimic! Pestii sunt mai rezistenti la lipsa hranei decat la prea multa! Eu nu as da banii pe asa ceva, parerea mea!
Si daca mai ai si pesti mofturosi, mai strici si apa cu mancarea ramasa in apa!
|
 |
|
Daca e gris, trebuie tratat tot acvariul! Se creste temperatura la 29-30°C si se respecta prospectul tratamentului necesar!
|
 |
|
Si, mai e ceva, scoate cat de mult plastic poti si te lasa sufletul din acvariu; in habitatul lor natural, pestii nu vad plastic (sau nu ar trebui sa vada  )! Si scoicile, maresc duritatea apei! Si planta din plastic! Du-te la un petshop si ia plante naturale, ceva easy, vezi si tu! Din ce oras esti? Daca esti din Bucuresti, du-te la Maxi Pet, ca pe plantele lor sunt scrise nivelele de dificultate, ia 1.Easy! Asa vei avea pesti sanatosi, veseli si frumosi!
|
 |
|
dushmanul wrote:Chestia e c? to?i ceilal?i nu au nimic, doar cel gri...
E apatic, nu se mi?c? aproape deloc.
Ce fac? Il eutanasiez prin înec?
Il las?
Poate s? imbolnaveasca pe ceilalti?
E el bolnav sau a fost lacom - eu am pus ceva mâncare... nu am ?tiut c? pot s? le fac r?u...
In acest stil, scuza-ma, dar toti pestii se vor inbolnavi si vor muri! Schimba apa cam la 2 zile, dar nu cu apa de la robinet, cu apa l?sat? la declorinat minim 24h fara conditioneri dintr-un vas cu gura larga, neacoperit, sau cu conditionericam 12h in acelasi tip de vas! Cum ai aclimatizat pestii/i-ai aclimatizat? Pentru schimburile de apa iti va trebui si un aspirator de substrat, eu am unul de la JBL AquaEx! Te ajuta foarte mult si la aclimatizarea pestilor, adica poate schimba presiunea/cantitatea de apa ce curge prin furtun din acvariu! Cea mai buna metoda de aclimatizare, am invatat-o si eu de aici de pe forum este aceasta: pui pestii cu tot cu apa din punga intr-un vas (eu am un lighean mai micut) si, daca nu ai aspiratorul pe care l-am pomenit mai devreme, gaseste un furtun mai maleabil si fa-i un nod aproape de capatul pe care urmeaza sa il bagi in vas, iar cel?lalt capat in acvariu! Trage apa in furtun, apoi strange nodul pana ajunge la cam 1-2 picaturi pe secunda! Când vasul se umple, scoate o parte din apa si continua cu furtunul! Ar trebui sa dureze cam 2 ore!
Fa asta daca chiar iti pasa de bietele vietati si nu vrei sa la vezi cum se chinuie! In ciuda asteptarilor multora, acvaristica este un hobby care necesita timp, ocupare si bani! Noroc in continuare si pesti sanatosi!
|
 |
|
|
|