[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Claudiavis
Forum Index » Profile for Claudiavis » Messages posted by Claudiavis
Hello,

Donez 3 pesti Xypho si un acvariu de sticla de 25 litri, cu filtru si capac de sticla.

Pestisorii se pot da si separat de acvariu, bineinteles.

Persoanele interesate imi pot lasa mesaj privat.

Multumesc

No, sa stii ca ma duc sa fac o poza, ca deja enigma se adinceste . By the way, eu sint si Claudia1, imi uitasem parola si in graba mi-am facut alt cont.
Eh, informatii despre microrasbore se gasesc usor, mai greu e sa gasesti de cumparat pestii . Eu pina acum n-am gasit, doar am vazut pe viu intr-un acvariu nano superb de la magazinul Reef.
Buna,

Am un acvariu plantat in principal cu diferite soiuri de anubias (si niste marsilea, care insa nu se dezvolta asa de bine). In "marea de verde" a anubias-ilor ar merge niste frunze variegate, care sa dea un "chichirez" acvariului. Daca are cineva prin Romania de vinzare, oricit de mica ar fi planta, as fi interesata.

Multumesc.
Buna,

In acvariul meu de 20-25 de litri, cu 5 rasbore si un molly, am un/o rasbora care parca mai are putin si plesneste. Are burta foarte umflata, dar nu pare apatic. O vrea sa "nasca"? O fi facut indigestie? Aveti vreo idee, ce sa ii fac?

Multumesc mult.
Baga-l inapoi in apa. Daca planta e obisnuita de multa vreme in apa, nu o mai obisnuiesti in "aer".
Buna!

Plantele anubias micute sint cumva anubias nana petite (adica ramin pitice)? M-ar interesa si pe mine 1-2 bucati.

Multumesc!
Buna,

Sint curioasa de soiurile de Anubias varietatile golden, marble etc: or exista in Romania? Unde s-or gasi de vinzare? Si la ce preturi?
Si daca are cineva, sint pretentioase sau sint la fel de usor de crescut ca si varietatile verzi?

Multumesc.
PS: Pina la urma cred ca voi merge doar pe plante verzi, de tipul Anubias (sa vad acum de unde fac rost de ceva potrivit), + ceva cu crestere rapida, gen Valisneria, care sa consume nitratii. Va multumesc pentru sugestii.

Merlin, tu ai spus ca rasborele au nevoie de spatiu mare. Cele 5 ale mele nu prea se fitiie prin acvariu, prefera sa stea in zona cea mai libera de plante si rar exploreaza alte zone. Si si atunci doar pentru foarte putin timp. Ai idee de ce or fi asa statice? Le-o deranja filtrul, o fi prea puternic? Totusi nu pot spune ca filtrul "face valuri", numai la suprafata apei e un curent destul de slab....
Multumesc de raspuns. Am un acvariu de 24 de litri, cu un molly si 5 rasbore, cu un anubias mare (si alte citeva plante). Parca numai anubiasul si un echinodorus vesuvius (ah, si valisneria) arata bine. Am incercat sa folosesc un fertilizant de la Tetra, dar n-am vazut deosebiri mari. Substratul epietris cu niste bile (7 bile) de la JBL.
Buna! As vrea sa aflu daca exista vreo planta cu frunze rosii care sa nu necesite conditii speciale (gen fertilizare, CO2 si lumina foarte multa). Ma puteti ajuta?
Multumesc.
Aha, multumesc! O sa am in vedere si planta de care mi-ai zis tu + fertilizantii.
Cumpar anubias nana petite si Marsilea, depreferinta de la persoane din Bucuresti. Multumesc mult.
Mda, acum ca mi-ai dat ideea, intr-adevar, Marsilea ar merge bine de tot. O sa caut sa cumpar. Am retinut s sfatul legat de fertilizare, multumesc mult.
Buna tuturor,

Am un acvariu mic (24 de litri) si un anubias nana mare. As vrea sa va intreb: ce plante ar merge sa pun pe linga el? As vrea ceva care sa mearga cit de cit ca textura a frunzelor.... sau eu stiu, aveti vreo idee cu ce s-ar putea asocia ca sa arate mai interesant?

Mentionez ca nu fac aditie de CO2 si fertilizarea in acvariu am facut-o cu bile de la JBL.

Multumesc anticipat pentru orice sfaturi!
Buna! M-ar interesa un pui de Pogostemon Helferi. Il poti da si separat? Multumesc
Exista un raion de geamuri la magazinul Obor, pe partea dinspre primarie. Acolo iti taie pe loc sticla la ce dimensiuni vrei tu.
Giany, trimite-mi si mie citeva rasbore de-ale tale, poate invata si ale mele sa vina la suprafata.... Ale mele nu maninca decit mincarea care li se "plimba" pe sub nas si stau in permanenta la vreo 15 cm sub luciul apei. Nu maninca nici mincarea cazuta pe fund. Au maniere, dom'le!

Cred ca rasborele mele sint rude cu cele ale lui donpisote, daca maruntesc mincarea si o umezesc, ca sa nu mai pluteasca, o maninca cu viteza luminii.

Si da, si ale mele isi iau citeodata un avint, de mai-mai ca sar din apa. Dar nu cind vad mincare. Si nu le tine mult avintul asta, se intorc repede la "adincime".
Eu am luat doar niste rasbore de la pet-shopul respectiv. Vinzatorul nu pare sa aiba cunostinte despre acvaristica (l-am intrebat cum se numeste o specie de peste la vinzare si nu a stiut sa-mi spuna, plus ca tine toti pestii Betta intr-un singur acvariu, de si-au mincat reciproc toate cozile si aripioarele). Dar majoritatea pestilor pe care ii are la vinzare par sanatosi.

Forum Index » Profile for Claudiavis » Messages posted by Claudiavis
Go to: