[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Planta cu frunze rosii nepretentioasa?  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Claudiavis
Junior member

IP:

Buna! As vrea sa aflu daca exista vreo planta cu frunze rosii care sa nu necesite conditii speciale (gen fertilizare, CO2 si lumina foarte multa). Ma puteti ajuta?
Multumesc.
goldman
Member
[Avatar]

IP:

Ludwigia repens rubin,dar totusi ai nevoie de 0,3-0,5w/litru,si micro sau macar Fe,ca altfel o sa se inverzeasca!si multi pesti(adic? excremene=macro)
Dar da-ne detalii,ce bazin ai,inaltime,pesti etc?!

bazin:150x50x66 plantat: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15077.page
Claudiavis
Junior member

IP:

Multumesc de raspuns. Am un acvariu de 24 de litri, cu un molly si 5 rasbore, cu un anubias mare (si alte citeva plante). Parca numai anubiasul si un echinodorus vesuvius (ah, si valisneria) arata bine. Am incercat sa folosesc un fertilizant de la Tetra, dar n-am vazut deosebiri mari. Substratul epietris cu niste bile (7 bile) de la JBL.
goldman
Member
[Avatar]

IP:

Ferropol jbl,mai bun de cat tetra!mai pot sa pui 2 razbora sau pereche pt molly.hrana de 4x/zi Putinsi schimburi de apa 2x30%/saptamana

This message was edited 1 time. Last update was at 30/03/2011 15:10:16

merlin21
Member
[Avatar]

IP:

Tu chiar recomanzi 7 rasbora si 2 molly in 25 de litri?? Ai vazut vreodata de cat spatiu de inot au nevoie un card de rasbore?
In acvariile sub 30l rar poti creste pesti si optiunile sunt foarte limitate, vreo 5-6 guppy masculi, 6 microrasbora, vreo 6 pseudomugil gertrudae, evident, nu toate odata ci separat.
Iar hrana de 4 ori pe zi?? pt ce? doar nu este acvariu pt puiet.. de 6 ori pe saptamana ce ar avea?
Iar cu schimbul de apa cum vine 2x30% pe saptamana adica 60% pe saptamana? In astfel de condtii ala numai acvariu echilibrat nu e..
Astea nu sunt sfaturi sa le dai..

Dennerle addiction..
flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

@goldman
..ma mira faptul ca ai dat sfaturile astea avand in vedere ca ai un bazin destul de ok
ludwigia repens rubin, creste si la 50 cm...unde baga asa ceva in 25l?daca ar sta sa o tunda mereu nu va fii deloc bine pentru ca nu are substrat,fertilizare,co2 si planta nu o sa raspunda ok la taieri asa dese.

@claudiavis
nu prea sunt deloc in masura sa iti dau sfaturi pentru plante rosii pentru ca nu am avut de a face decat cu foarte putine specii...poate te vor ajuta alti colegi daca vrei plante rosii pentru un bazin de 25l...eu ti-as fii zis sa bagi niste crytocoryne wendtii,dar avand in vedere ca acestea crest destul de maricele si ca ai deja in acvariu doua plante mari,nu ar avea rost sa fagravezi situatia..

eu te sfatuiesc sa iti achizitionezi un bazin mai mare,in 25 litrii este mai dificil cu plantele,mai ales daca doresti o varietate mai mare si speciala.un minim 60 de litri iti trebuie sa iasa ceva ok...
cat despre fertilizare eu iti recomand tropica,e foarte usor de dozat si da rezultate super ok...tot de la tropica poti lua un substrat super ok.
si la un easy carbo ar trebuii sa te gandesti...

Claudiavis
Junior member

IP:

PS: Pina la urma cred ca voi merge doar pe plante verzi, de tipul Anubias (sa vad acum de unde fac rost de ceva potrivit), + ceva cu crestere rapida, gen Valisneria, care sa consume nitratii. Va multumesc pentru sugestii.

Merlin, tu ai spus ca rasborele au nevoie de spatiu mare. Cele 5 ale mele nu prea se fitiie prin acvariu, prefera sa stea in zona cea mai libera de plante si rar exploreaza alte zone. Si si atunci doar pentru foarte putin timp. Ai idee de ce or fi asa statice? Le-o deranja filtrul, o fi prea puternic? Totusi nu pot spune ca filtrul "face valuri", numai la suprafata apei e un curent destul de slab....

This message was edited 1 time. Last update was at 30/03/2011 22:19:29

goldman
Member
[Avatar]

IP:

Mai baieti si fete!
Cu totiiiii ati venit sa ma suparati pe mine?nici o problema,oricum nu ma supar,Claudiavis daca vrea un acvariu echilibrat(sau si voi)ca al meu tre' sa ma asculte,iar daca nu,atunci
tot nu e nici o problema
Hai sa va dezvalui secretele:1colega noastra doar atunci o sa schimbe bazinul cu mai mare evident(peste cateva saptamani,garantez)daca o mai pun sa cumpere pesti
2ati vazut banc "fericit" de rasbora 4-5 pesti?
3ati vazut ,molly fericit fara pereche?
4ati vazut macro intr-un acvariu,unde(nu se pune pps etc)se pun 2faramitaturi de pureci uscati?pt asta e schimbul de apa si invers hrana multa
5ludwigia imi creste intr o saptamana la 90cm ,dar zii ceva mai bun!ps poate e 25 de litri dar cu 40-50 inaltime
in nano ul meu tot ludwigi si eustralis am dar e adevarat nu e de 25l,e doar de 18l dar nu arata nici cum!
6voi dati sfaturi"bune"cu miile de postari,si va legati de un incepator de 3 luni?macar eu am citit,si am aflat ca sunt buni si vechi acvarist care schimba apa(atentie la picatura!)120% pe ziiiiiiiii!deci stati pe forum de mii de ani si eu tre' sa vi le zic?nici o problema,va ajut daca imi permiteti daca nu,ma retrag,si daca am gresit si pretindeti chiar imi cer scuze,dar repet uitati va la bazinul meu(nu e cu photoshop)

This message was edited 4 times. Last update was at 30/03/2011 23:48:17

flyer01
Membru de baza
[Avatar]

IP:

@claudiavis
rasborele sunt pesti timizi...se simt bine cand sunt multi si cand sunt in bazine mari si plantate ok.

@goldman
nu e suparat nimeni pe tine..

``Ferropol jbl,mai bun de cat tetra!mai pot sa pui 2 razbora sau pereche pt molly.hrana de 4x/zi Putinsi schimburi de apa 2x30%/saptamana ``

``Hai sa va dezvalui secretele:1colega noastra doar atunci o sa schimbe bazinul cu mai mare evident(peste cateva saptamani,garantez)daca o mai pun sa cumpere pesti ``

1.nu ai spus in primul post ca ii dai aceste sfaturi pentru un acvariu mai mare.
2.referitor la rasbore,nu isi au locul in 25l pentru nu au spatiu de inot...5 ca sunt ok ca numar minim in un acvariu pe masura,aici la fel,nu ai precizat ca ii recomanzi numarul dat de tine pentru un bazin mai mare.
3.molly ,nu are ce cauta in 25l,femelele se fac prea mari...
4.2x30% saptamana?pai nu au timp elementele din mancarea aia putina care mai ramane sa se descompuna si sa fie un echilibru de nutrienti acolo,plus ca 60% in doua reprize poate duce la dezechilibrarea acvariului si eventual la o decilare partiala/totala.
am vazut acvarii unde nu se pune picior de micro,macro,trace elements,substraturi de renume,tuburi speciale,se fac schimburi cine stie cand si totusi balariile cresc ok.
daca hranesti pestii de 4xputin si schimbi apa 2x30% nu inseamna ca iti cresc balariile peste noapte,mai ales in 25l...totul depinde de echilibrul bazinului.
5.daca vorbesti de ludwigia repens rubin,pe care ai recomandato mai sus,eu stiu ca este o planta care creste in jur de 50cm si care are rata de crestere rapida,nu foarte rapida....
acum na,poate la tine creste la 90cm,dar nu cred ca in o saptamana...
referitor la bazinele mici,nu conteaza marimea bazinului pentru aspect,ci aspectul a ce este in el pentru marimea bazinului....
6.nu se leaga nimeni de niciun incepator...
eu unul nu cred ca dau sfaturi la ureche si de la mine din stomac...
de curios,cine face aceste schimburi de 120%zii?chiar nu am cautat vreodata acest subiect,pentru ca momentan nu ma intereseaza o astfel de instalatie.
felicitari pentru bazinul tau,dar faptul ca ai un bazin ok nu inseamna ca ai doar tu,si nu iti da dreptul sa te comporti cu o superioritate asupra celor care nu au...

LE: scuze pentru off-topic claudiavis...

This message was edited 1 time. Last update was at 31/03/2011 10:10:48

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Daca nu va potoliti o sa pling .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Claudia - concluzia e ca ce vrei tu, nu exista.

Si acum, cu scuzele de rigoare, ma vad nevoita sa-ti inchid topicul pentru ca discutiile au luat-o razna. Multumeste celui care s-a ocupat de treaba asta si numai de bine nu te-a invatat.

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: