Message |
|
Bun venit pe forum.Un acvariu pentru betta ar trebui sa fie macar de 15-20l.Masculi cu masculi de betta nu se baga niciodata.Femela cu mascul poti sa bagi ca nu se va intampla nimic,se inteleg.Pentru betta o sa ai nevoie de un incalzitor[pentru acvariu de 20l iti trebuie unul de 25w],pompa de aer cu un mic burete [bolborositor] care va avea rol de filtru[buretele].Daca nu vrei sa bagi pompa de aer,cumparati un neon la acvariu si baga Egeria densa,este o planta care oxigeneaza foarte bine apa si consuma o gramada de nutrienti si nici nu are pretentii la lumina,dar ai grija cu ea pentru ca creste repede.De asemenea mai poti baga anubias,nu e prea pretentioasa planta dar creste greu.Pestele se va simti mult mai in siguranta daca va avea 1 planta cu el in acvariu,se poate ascunde si ii va place sa stea langa ea  .
|
 |
|
nu stie nimeni ? :o
|
 |
|
Hagen Sun Glo este un neon bun pentru plante?Se gasesc de 20w?
|
 |
|
Am gasit
|
 |
|
Stiti cumva vreun pret? :-)
|
 |
|
osram 865 lumilux sau 965 sunt neoane t8 nu?? M-am gandit sa merg maine pe la magazine sa vad daca gasesc  ,am vazut pe o gramada de site-uri ca sunt bune
|
 |
|
Si asta inseamna ca banalele neoane osram 765 sunt mai bune decat aquarelle?
|
 |
|
Fratilor,daca neoanele pt acvaristica trebuie sa aibe cifra codului 8 sau 9,de ce philips aquarelle are IRC 70 si e folosit de acvaristi?
|
 |
|
ok  ,ii zic sa vada ce progrese are cu plantele,daca nu le are prea mari sa isi schimbe neoanele
|
 |
|
Nici cele care sunt pe aproape de 80?
|
 |
|
Un IRC de 77 ii bun pentru egeria,cabomba,anubias,are un prieten de-al meu dar nu stie daca sunt bune?
|
 |
|
fostul proprietar avea planta intr-o stare mai proasta,frunzele erau negra cu un galben destul de urat.
|
 |
|
a,da mi-am amintit,cel care mi-a dat-o mi-a spus ca e echinodorus dar nu mai stie ce tip.Nu se poate recunoaste ? Sa ma documentez despre plantuta
|
 |
|
ok.... 
|
 |
|
inca nu am toate neoanele bune pentru plante,deaia creste asa greu,din 2 neoane am 1 bun si 1 rau + fara fertilizanti,fara co2  .Planta stiu ca era ciuruita,dar si-a revenit.Sa va fac poza la planta scoasa din acvariu?
|
 |
|
Imi pare rau ca nu am reusit sa fac o poza mai clara.Poza e mai veche,si e facuta cu telefonul
|
 |
|
Aveti vreo idee ce planta este?  frunzele bolnave le-am rupt jos,au ramas doar cele sanatoase,imi creste cate 1 frunza la 1 saptamana :-) .
|
 |
|
ok,mersi de sfaturi! 
|
 |
|
o mica intrebare,merita sa imi stric banii [40 lei] pe 2 becuri economice Philips Genie ESaver 18W/827 IRC:82,2700k? Imi vor creste plantutele mai bine,corect?Si daca da,as putea sa cresc si ceva mai pretentioase ca egeria,cabomba,anubias?
|
 |
|
Aveti vreun model sau ceva poze la vreun capac de acvariu?Cumva sa fac sa incapa si suportul de 18w inauntru...
|
 |
|