Message |
|
atunci nu mai are rost sa ma chinui  ... il am deja in tesatura 
|
 |
|
Fratilor,se poate scoate siliconul din haine?L-am ajutat pe un prieten cu un acvariu si mi-am patat pantalonii.Daca se scoate...cum? ..Nu prea ii legat de acvaristica ..stiu.
|
 |
|
Ai grija,o sa ai nevoie de 1 incalzitor in acvariu.Temperatura sa fie de la 25-28 grade C.
|
 |
|
Salut si bun venit Xaero.Bolul pe care l-ai cumparat este cam micut,dar daca spui ca nu ai bugetul necesar pentru un acvariu ceva mai marisor [minim 15l] asta e.Nisipul nu trebuie schimbat ci trebuie spalat doar la inceput,cand il bagi in acvariu,nisipul nu trebuie inlocuit.Acesta va trebui sa fie sifonat,gasesti la petshop [sifonul].Ca sa-l sifonezi il misti deasupra nisipului ca excrementele betta-ului sa fie aspirate.Decat melc mai bine cumperi corydoras..acesta va manca mancarea care pica pe fundul acvariului.Betta nu e deloc pretentios la apa,asa ca nu are nevoie de conditioner.Cand o sa ai buget,cumpara-i un acvariu de minim 15l.O va duce foarte bine in el  .Mancarea ii dai cate putin,cam cat poti cuprinde intre 2 degete.Daca vezi ca dupa ce a mancat putin nu mai e interesat de mancare nu-i mai da.Ce o sa fie in plus o sa iti strice calitatea apei.
|
 |
|
O mica sugestie,muta incalzitorul in spatele plantelor  va arata mai bine
|
 |
|
Arata bine acvariul,felicitari!.Ai grija la egeria...daca are lumina buna care ajunge pana pe fundul acvariului,o sa iti creasca ca nebuna  ,daca nu...o sa ai probleme,o sa iti pice frunzele de la radacina pana la mijloc singura parte cu frunze ramane varful.Daca iti faci o ,,padure" de egeria si cabomba ar arata super.Eu din 4 fire de egeria am ajuns sa am 17 fire in cateva saptamani[cresteau prea mari si le tundeam].Bafta cu acvariul 
|
 |
|
ok,mersi! 
|
 |
|
Cosmin,cum iti creste egeria?
|
 |
|
asa este...alta metoda nu exista? Ceva neon mai mic? 15w? din pacate nu cred ca o sa gasesc corp de 15w.Daca as face un capac cu 3x15/14w becuri economice ?
|
 |
|
ar fi cam riscant...
|
 |
|
Sa sti,ii cu 5 cm mai mare decat acvariul meu.Nu as putea trage niste sarmulite din dulie[de pe contacte]si sa le leg de neon?
din soclu. pardon :-) .sa leg sarmulitele de contactele neonului
|
 |
|
Am un corp de neon de genul :
as vrea sa-l bag sub capac,cum as putea sa fac?
|
 |
|
apar alge de la el,deaia ii oribil?
|
 |
|
minnardy wrote:Eu zic sa nu chinui pestii / plantele / bacteriile...nu mor nici unii nici altii, dar 1-2 zile nu le va fi nici bine. Si asta saptamanal. Nu esti singurul cu acvarii mari care nu au scurgere la picatura...mai suntem. 80 litri inseamna 4 galeti de cate 20 litri...daca nu sunt in Italia asa ceva, iti trimit eu din tara :-) Sau iti cumperi un bidon de 50 litri cu gura larga pe care-l tii permanent plin cu apa la declorinat. Si nu e musai 30%...poate fi 25%, adica 3 galeti.
Poti sa ti apa la declorinat si intr-un butoi de varza [Curat,bineinteles :-) ]
|
 |
|
filtru intern poti folosi Aquael FAN mikro,are debit reglabil si ii de la 3l-50l  . @alber,daca chiar e bun,poate ne poti arata si noua odata modelul  , @quino,filtrul bolborositor este un burete care se conecteaza la tubul pompei de aer,costa in jur de 3-4 lei gasesti la 90% din petshopuri.E dupa alegerea ta si dupa bugetul tau.Filtrul aquael este in jur de 40lei iar pompa de aer+burete nu trece de 20 lei [cea mai ieftina pompa ii de la resun 11-12lei am una de cand aveam betta-ul si inca functioneaza.Inca ceva ce iti mai trebuie la pompa e furtunul...sa zicem 2m.Te costa in jur de 2 lei]
|
 |
|
alber wrote:Betta.X, un powerhead incape fara probleme, nu ca o spun io, dar hai sa facem un sondaj sa vedem 
aici iti dau dreptate,nu te contrazic  .Numai sa gaseasca un powerhead pe masura,daca e prea mare face masina de spalat in loc de acvariu si in plus la betta nu prea ii place curentul de apa
|
 |
|
alber wrote:1. Poate trai intr-o cantitate mica de apa, dar asa cum ti-am spus nu cred ca se simte bine. Tu cum te-ai simti intr-un spatiu de 2*2? Nu stiu ce analogii sa mai fac.
2. Temperaturile scazute scad metabolismul->zice-se o viata mai lunga. Asa o fi, habar n-am. Nu stiu unde ai citit asta, io nu-mi mai aduc aminte. Io stiu ca in articol spune ca-i place la 26-28 grade si face prostii pe la 30
3. "Pot trai". La fel, nu stiu cat de bine se simt. Nu lua bolborositor. Este inestetic si zgomotos. Un filtru intern mititel ar fi perfect.
Daca va incapea filtrul :-)
|
 |
|
Nu sunt chiar asa mare fan,dar am tinut si eu cativa  .Dar eu aveam un acvariu 20l mi-a trait betta-ul aproape 1 an,avea o culoare albastra,extrem de frumos era.Temperatura sa fie de la 25-28 grade C,daca apa este mai rece o sa iti traiasca,dar o sa stea tot timpul pe fundul acvariului ca si cum ar fi mort.Am avut 1 pompa de aer cu bolborositor.Alber a zis bine : ,,un pic de filtrare merita si el".Instalatia de aer nu e obligatorie,dar daca o ai te va ajuta mult!In burete se vor ,,instala" niste bacterii care te vor ajuta foarte mult cu curatenia.O sa ai apa cristal si nu o sa ai probleme cu mizeria [excremente]
|
 |
|
10l sunt suficienti :-).daca nu vrei sa bagi plante baga o pompa de aer cu un filtru bolborositor, pompa+filtru = 16-17 lei
|
 |
|
Rebella,egeria presupun ca ii va trai chiar si cu putin co2...si nu stiu daca are atata spatiu pentru acvariul de 20l.Totusi,acvariul aratat de tine @Quino este cam mic,mai mult de 5l nu-i dau.
|
 |
|