Message |
|
pai tu ce parere ai ? sa mai incerc?
|
 |
|
 Ba se construieste ... totusi .. sa mai insist cu pietrisul care il am in acvariu, 1-2 saptamani ? Daca tot asa este ... il scot afar si iau de la un muncitor niste nisip si gata :-P
|
 |
|
Salutare tuturor , as avea si eu o intrebare ... mreana tigru [sumatran] este compatibil cu tetra negru si neon ? 
|
 |
|
chiar nu are nimeni ? macar un fir micut 
|
 |
|
Minerul daca ai nevoie de niste carasi da-mi un PM
|
 |
|
Nisipu de constructii .. mi se pare ca se vinde la kg sau la sac? Cam cat ar costa un sac/10 kg nisip. Nu va luati de mine ca nu stiu cat costa sau cum se vinde,pana acum nu am cumparat eu..numai tatal meu(am numa 17 ani dar aia nu inseamna ca nu imi place acvaristica  )
|
 |
|
Cred ca din cauza ca acvariul este neciclat .. e pus doar de luni ...
|
 |
|
Ce trebuie sa fac in cazul asta ... am gasit aici pe forum ca trebuie schimbat substratul...este adevarat? 
|
 |
|
In timp ce scoteam stancile .. ieseau niste bule din substrat dupa aceea apa si-a schimbat culoarea spre alb  .... Ce ar putea fi !?!
Iar planta aceea care e mai inchisa la culoare putin .. isi va reveni ?
|
 |
|
Ok,am testat nisipul si pietrisul ... am bagat intr-un pahar cu otet .. din fericire nu sunt calcaroase 
|
 |
|
nisipul si pietrisul este de rau.. inainte sa il bag in acvariu l-am spalat foarte bine in Jiu  ... Un prieten de-al meu are un acvariu cu neoni si cativa tetra ... le-a bagat acelasi pietris ca si mine .. si nu are probleme deloc. Apropo .. acum 10 minute in timp ce scoteam stancile .. ieseau niste bule din substrat  dupa aceea apa si-a schimbat culoarea spre alb .... Ce ar putea fi  !?!
|
 |
|
Acvariul lui Intros arata superb...Cred ca o sa fac si eu asa .. dar din pacate nu prea se gasesc asemenea plante pe la noi [chiar de aceea am pus un topic la cumparari daca are cineva sa imi trimita]  numai egeria densa, cabomba caroliana si o specie de echinodorus.Azi pe la ora 4 am fost la petshop si am luat 2 egeria densa ... una are cam putine frunzulite si are un verde mai inchis spre maro... asa ca vanzatorul mi-a facut ,,super oferta" 7 lei amandoua [1 singura planta find 6 lei ] ...sper sa isi revina plantuta.
De grabit .. nu ma grabesc asa de rau dar nu stiu cat o sa rezist  ... mi se pare foarte ciudat acvariul gol  . Am inteles ca se poate baga dupa 1 saptamana un peste rezistent.Cam cat costa un test 5 in 1 ? 
|
 |
|
Dolly ... atunci sa scot stancile de acolo ? si sa pun numa cateva de forma si in rest sa pun plante? Mie mi teama ca s-au depus ceva bacterii in ele [ cred ] si nu prea imi vine sa le scot.
Si lunea viitoare... tocmai se face o saptamana de cand il ciclez... ce pesti imi puteti recomanda sa bag dintre speciile : guppy,carasi,neoni,sumatrani,gurami,silver shark,tetra negru,jandarmi,xipho.Eu mi-am propus sa bag 1 caras ... dar nu stiu daca fac bacteriile fata la cata mizerie face ... Astept sfaturi 
|
 |
|
Ok,mersi m_3  . Mai astept critici/sfaturi/pareri.
|
 |
|
,,Acvariul as vrea sa-l populez cu guppy ceva neoni." Pardon, am uitat cuvantul ,,si" ...Am decis sa bag neoni pentru ca sunt niste pesti mici,nu fac mizerie multa si sunt si frumosi.Dolly,am facut acvariul gen Malawi pentru ca mi-a placut cum arata 
|
 |
|
 .. O poza mai clara :-)
|
 |
|
Lofty ... as incerca sa bag ancistrus/corydoras dar din pacate nu se gaseste asa ceva la noi in petshop...numai guppy,carasi,neoni,sumatrani,gurami,silver shark,tetra negru,jandarmi,xipho,ceva somn ... mare,negru [dar nu am incredere in el ... ca poate-i rapitor  ] si inca cateva specii de pesti.As vrea sa caut in orasele din apropiere, Vulcan e la 10km am auzit ca e un petshop cu o gramada de pesti/plante dar imi este teama ca imi mor pana acasa.
Pietrele 80% sunt drepte [ parca is taiate cu laseru  ] stau bine acolo ... am miscat acvariul ca sa vad daca pica,dar nici gand sa se miste.Cu pietrele m-am luat putin dupa tipul acela de acvariu malawi parca..pentru ca ii foarte frumos,asa ca am decis sa imi fac ceva de genul  .
Acvariul as vrea sa-l populez cu guppy ceva neoni. Alte specii .. nu stiu cu ce sa populez .. nu mi-ar strica o idee ce sa bag in acvariu. Astept sfaturi/pareri . Multumesc
|
 |
|
Acum cateva zile am fost pe Defileul Jiului si am luat cateva bucati de stanca si putintel nisip amestecat cu pietris si uite unde au ajuns  . Acvariul este in stagiu de ciclare fara incalzitor caci mai am un acvariu cu cativa pestisori si nu pot sa-l las fara incalzitor,il voi muta dupa o saptamana  ... azi e prima zi .. am sa-l mai las asa o saptamana dupa care incerc sa bag 2-3 sumatrani (am auzit ca sunt rezistenti) .Poza este cam neclara din cauza sticlei ... nu s-a obisnuit cu apa rece . Astept pareri de bine sau de rau ... [ nu ma supar,din greseli invat],Multumesc !
Am uitat sa mai zic ceva ... acvariul este fara plante deocamdata ... va trebui sa cumpar cateva,acvariul este de aprox 65l [pare mic la marime .. dar nu e,va asigur eu  ].Lumina un neon phillips de 14w .. mai trebuie sa ii pun 1 ...
|
 |
|
Minerul .. sunt din Petrosani .. daca vrei iti pot dona niste carasi foarte frumosi 
|
 |
|
Stiu ca suna FOARTE AIUREA  .. dar are cineva sa imi doneze cateva plante  [ sa imi trimita daca este posibil ] Singura planta care o gasesc aici este Egeria densa .. si mi se pare aiurea acvariul plin de egeria fara 1 planta diferita . Multumesc 
|
 |
|