[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ituriforest
Forum Index » Profile for ituriforest » Messages posted by ituriforest

Se vad bule de co2 in acvariu dupa iesirea din filtrul de apa sau nu ?

Nu
Eu folosesc un Eheim Liberty 2042 de vreo 4 ani la un acvariu de 80 litri in care cresc pui de sclari.
Singura problema este ca a devenit destul de zgomotos in ultimul timp.
Mentionez ca nu folosesc buretii cu care vine pe care i-am inlocuit cu seachem matrix.
bobiciupe wrote:Debitul minin pentru o dizolvare completa a bulei este de 1000 litri/ora. La 2073, cu debit declarat de 950 litri, dizolvarea nu era completa.

Eu folosesc Tunze Recirculation Pump Silence 1073.020 pentru aqua medic 1000 si in felul acesta mentin stabil PH 6.80.
Butelia de 5 kg o umplu doar o data pe an.
O parte din'arsenalul' necesar intretinerii decente a unui acvariu plantat
paradoxx wrote:moaaama ce o sa faci cu ei ? daca donezi,as vrea si eu vreo 3 ,ceva mai unicat,de ex variantele alea negre mosquito cu aripioare cat mai diferite(la modul sa nu vezi pe piata) sa nu fie classic style gen). nu stiu cu transportul lor cum sa facem.
ai un acvariu extrem de frumos, al meu nu e plantat si nu va fi, insa ar avea loc de inot destul.

I-mi pare rau, dar nu locuiesc in tara, deci cu transportul e cam greu.
UPDATE
Sper sa va ofer citeva informatii utile din proprie experienta tinind cont ca nu am avut nici o pierdere pina acum
- in primele 48 ore am lasat parintii sa aiba grija de icre in acvariu
- folosesc numai apa de osmoza
- schimburi zilnice de apa 30 litri la un volum al acvariului de 50 litri
- temperatura 27 grade
- hranire de trei ori pe zi artemia proaspata
- peste o saptamina o sa incep sa-i hranesc cu viermi de grindal

„O imagine valoreaza cât o mie de cuvinte
Nou veniti in familie
update
update

ituriforest wrote:In ultimul timp am facut unele schimbari si anume
am schimbat pozitia celor doua Lilly Pipes. Acum le-am orientat in centrul acvariului.
am schimbat si pozitia buturugelor
Sper sa va placa, astapt parerile voastre

[youtube]8TalTV9wpVE[/youtube]
In ultimul timp am facut unele schimbari si anume
am schimbat pozitia celor doua Lilly Pipes. Acum le-am orientat in centrul acvariului.
am schimbat si pozitia buturugelor
Sper sa va placa, astapt parerile voastre

[youtube]8TalTV9wpVE
[/youtube]
[youtube]GCXa3rA0j-E[/youtube]
l0ngh0rn wrote: ituriforest
ai pastrat si o canistra?

adivb
cel putin la fel de silentios ca si canistrele
posibilitatea de a regla coloana de apa la 3cm sub buza acvariului ca nu se vada marginea apei sub rama de la capac

Eu acum cu canistrele am deficit de filtrare mecanica. As rezolva si problema filtrarii mecanice cu sump?

Da. Canistra e un eheim 2217 pe care l-am cuplat la un UGF, filtru de substrat care impinge apa prin substrat.
Eu la acvariul meu de dimensiuni: 120x35x65 uite ce am ales:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/60/28368.page
post #66
image
image
image
image
De 2 saptamini am trecut de la spray bars la Lilly Pipes. As vrea sa aflu parerea cunoscatorilor in ceia ce priveste pozitionarea lor in acvariu, adica poate ar fi mai indicat sa le aduc pe ambele in partea stinga a acvariului sau sa le las cum sint acum?
Ma intereseaza o circulatie cit mai buna a apei .
ocean wrote:Nu prea are rost osmoza acolo, doar daca ai apa foarte dura, dar si la aceia scalarii din comert sunt adaptati, la plante da ajuta daca ai apa dura oricum 60l schimb e cam putin

Foiosesc osmoza deoarece PH urca pina la 7,60 fara aditie de CO2 .
Acvariul are un volum de 260 lirti , deci nu cred ca 60 litri e putin.
Si ca filtrare cred ca sint 0K , avind 3 tipuri de filtre : sump, canistra si filtru de substrat.

Forum Index » Profile for ituriforest » Messages posted by ituriforest
Go to: