[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Message
Acum problema e ca-mi doresc si o Catalaphyllia sanatoasa si au la magazin una cu varfuri albastre, de cultura. Normal sunt peste 100 de lire daca vin din ocean, cele din Australia par sa fie singurele neafectate de boala, asta e 60 si arata demential.

Si niste Rhodactis.


Da, au necesar de lumina mai scazut. Cu gigas si crocea trebuie sa le dai lumina serioasa. Cred ca mai sunt vreo doua specii de Tridacna din ce-mi amintesc care apar mai rar in trade, una cred ca era o optiune chiar mai buna privind necesarul de lumina si talia.

Problema cu derasa e ca se fac putin cam mari si asta repede. Un motiv excelent pentru upgrade in viitor.
Eu am luat-o pe cea mare pentru ca cele mai mici au nevoie de hraniri suplimentare si aclimatizare la lumina. Am tinut un ochi pe ea pentru vreo luna si a aratat bine tot timpul in RSM 500 de la magazin.

more
more
Tridacna derasa nu s-a vandut in perioada Craciunului, asa ca mi-am facut curaj si-am luat-o.

Am aflat cu ocazia asta ca aceste scoici trebuie aclimatizate doar la temperatura si ca poti face dip cu apa dulce fara consecinte pentru scoica.

Am uitat poza pentru koala .
more

Scoica mai mare e a mea acum.
more
Today I've been to Windsor, took some photos for you guys.

Video update de saptamana asta la nano cub. Enjoy (in full HD):

Video update de saptamana asta. Enjoy (in full HD):

Nu cred ca foloseste. Desi atat de simplu si efectiv, orice reef junkie care se respecta are:
1. un skimmer ca aruncatoarele de grenade sau daca nu au skilluri DIY macar un cone skimmer
2. reactoare peste reactoare peste reactoare
3. cel putin patru pompe de dozat macro/microelemente si ALK
4. metal halide pentru lumina. Desi acum au aparut leduri tot mai puternice, "nu e acelasi lucru"
5. Refugium separat de sump
6. Fish room cu acvarii de carantina pentru pesti si corali
7. Instalatie RO-DI, bidoane masive de depozitat apa ro si apa sarata, instalatii automate pentru top-up si semiautomate pentru schimburi de apa.
8. Casa se construieste in jurul acvariului, daca exista garaj, nu e loc de masina
9. Daca sotia nu este de acord cu toate de mai sus, se gaseste una care e. Sau mai bine fara una, de ce sa risti? Plus ca scapi de o cheltuiala in plus.

Cred ca Dragos a ajuns la statut de reef junkie, eu sunt proaspat promovat din tank dabbler in reef enthusiast. (zic asta in cazul in care citeste sotia. Si nu am de gand sa imi fac inca un acvariu )
Buna. PO4 trebuie sa fie in zona 0.01, e nevoie de un pic pentru corali. Foloseste o cantitate mai mare de RowaPhos sau alt GFO pana cand il scazi. Nu cred ca e la fel de complicat sau ca dureaza la fel de mult ca la NO3.

Orice material calcaros poros cu pori suficient de mari va asigura o colonizare bacteriana de calitate. Au la cascada Niagara un acvariu care foloseste la filtrare exclusiv niste caramizi de mediu poros, se gasesc si de cumparat.

www.cermedia.com/marinepure.php

Cu blocurile asta in sump poti construi acvarii cu aquascape minimalist, in care vezi in display doar coralii si substrat doar pentru fixarea lor.
Beananimal recomanda lipsa unui pieptene cu un overflow coast-to-coast (CTC) pentru un skimat de suprafata cat mai amplu. Desigur, asa pierzi si chestii in overflow.

Eu nu cred ca as putea face ca un acvariu sa fie perfect la nivel si asta s-ar vedea la overflow.
Am uitat sa spun ca ieri mi-am facut curaj sa pun un MP10 in acvariu, il aveam cumparat de vreo doua luni dar am obiceiul sa nu mai fac nimic in graba, sa gandesc pe indelete sa nu-mi para rau mai tarziu.
L-am pus in reef crest mode pe la 40% cu night mode de la 20:30 (night mode e flow constant la 50% din valoarea maxima a modului utilizat ziua).
Deja sps s-au umflat, poate ca e si planctonul, dar toata lumea spune ca dupa ce pun o pompa Vortech constata o expansiune considerabil mai mare a polipilor LPS.
Ce nu-mi convine e ca se aude motorul in fundal.
Culoare e cea a sticlei, un ?rosu/maro care pateaza si care coloreaza apa.
Adaug 5 mls pe saptamana dupa ce schimb apa, las cateva ore filtrarea mecanica oprita ca sa fie tot planctonul consumat de corali si filter feeders si repornesc filtrarea mecanica cand e apa clara. Tu nu cred ca poti opri filtrarea ca e singura ta sursa de circulatie.
A doua zi cand toata lumea e satula si umflata fac filmul bisaptamanal care ajunge pe youtube si poze care ajung pe dropbox si pe storage de retea (NAS). Asa imi documentez cel mai bine evolutia acvariului, nu am nevoie sa scriu cand am introdus ceva si cand am curatat/golit cupa skimmerului. Si pot investiga retrospectiv cand am o problema ca sa aflu cand au inceput lucrurile sa devina maro.

Produsul in sine e aici:

CristiC wrote:Salut,bine ai venit.


Multam fain, bine v-am gasit. Imi place forumul, e dinamic.
Azi m-am jucat cu camera si am facut un filmulet (full HD fireste) cu imprastierea luminii in recif din diverse surse. Am tras concluzia ca tocmai noile Euphyllia sunt intre lumini si poate ca nu primesc suficienta lumina. Opacifierea apei este realizata cu plancton.


Ideea cu suprafetele varabile la fante mi-a venit din designul la sumpurile inteligente unde daca se colmateaza ciorapul de pe return exista spatiu la un nivel superior pentru ca apa sa scurt-circuiteze fara sa inunde, un fel de failsafe.

Cand vine vorba de inundatii, e bine sa presupui ca daca ceva poate merge rau, va merge rau. Asa a aparut sistemul lui Beananimal.
 
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com