[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Message
SGS3 are cea mai buna camera pentru filmat in lumina albastra si scos in evidenta fluorescenta. Am SGS2 si SGS4, ambele inferioare lui SGS3 si chiar lui SGS. Cel mai tare e ca face poze bune in miscare si te lasa sa focalizezi pe ce vrei tu in timpul filmarii si la poze.

Am vazut ca si noul iPhone face o treaba buna la pozat sub actinice.
Pompa este compatibila cu Hydor Flo (Min & Max Flowrate 300/1200 l/h) daca vrei sa o folosesti 24/7. Acum exista un Hydor Flo cu burete fixat care se invarte pe retur aproape de marginea de sus a acvariului si fixeaza filmul de pe suprafata apei.

Eu am nivelul apei cat de sus se poate fara sa arunce pompele pe-afara. Iar intrucat instalatia ATO la acest acvariu nu are senzorul protejat de melci si creveti, am pus ATO pe temporizator, cate 15 minute de patru ori pe zi la ore cand de obicei este cineva acasa. Cum ATO e pe pompa peristaltica, nu da pe afara in 15 minute si nici nu se evapora atat de mult incat sa nu inlocuiasca in acele 15 minute.

Eu sunt tentat sa foloesc pompa in prima camera, dupa dinti, fara burete, doar ca sa-mi amestece filmul in apa ce urmeaza sa ajunga la skimmer. In felul acesta nu bag mana in apa mereu sa curat un burete si scap de film. Acolo nu mai conteaza ca e flow laminar.
Ai scapat de pelicula de pe suprafata apei?

Eu am pus skimmerul de suprafata de la eheim care mi-a venit azi. Are o pompa eheim compact 300 cu carcasa modificata. Tot ce pot spune este wow. Am curatat amandoua acvariile in 10 minute.


Here blenny. um02122 is not with us anymore. I've got tickets on low cost. You're next!
Hi hi hi >

Blenny






==================================================================

Acum serios, nu mai vad blennyul. Si nu e pe covor.

Clownii au inceput sa gazduiasca, asa ca nu prea pleaca si si-o iau. Acum sunt juvenili, stiu ca la maturitate fac fata unui blenny.

Iar cu goby doar incearca, ala e cel mai mare peste din acvariu, are vizuina unde se intoarce apa la pompe asa ca toata mancarea de pe nisip ajunge la el si la pistol, asa ca au crescut mai repede decat restul.

Iar scoica e bine merci acum in colivia ei, nu mai pot ajunge la ea decat nassarius mici, collumbleidele, asterinele si sandsifting star. S-a deschis aproape cat cusca. Nu prea am unde sa o mut pentru ca ala e singurul loc cu flow si lumina adecvata si unde pot sa o vad cand imi beau cafeaua.

Am pace temporar pana decid ce si cum.
Multumesc de apreciere si de sfat.

Probabil ca e vina mea ca a devenit agresiv, i-am furat cu scoica vederea directa si calea de acces spre gaura gobyului pe care il observa si provoca sistematic.

E un peste frumos si destept, tot timpul in zona cu vedere panoramica maxima. Ne urmareste prin camera, stie tot timpul ce se intampla, cand vine mancarea, cand aduc corali noi, cand ma pregatesc de pozat acvariul. Mai am un tail spot in cub si stiam ca sunt inteligenti, de asta l-am luat. Tailspot pacaleste clownii cu boabe de nisip cand hranesc ca sa manance primul. Dar nu a fost niciodata asa de agresiv, a mancat doar alge si atat.

Din pacate la mine poate intra doar un vas mic, iar blenny ul nu-i atat de prost. De cand am bagat un cosulet de plastic ca sa protejez scoica umbla numai precum apasii, printre si prin pietre, pe sub corali. Ar merge cu o piatra foarte gaunoasa poate, dar la cat i-a luat sa inceapa sa intre prin gaurile de la piatra mea (cateva luni, piatra are canale prin ea de se poate deplasa de la un capat la altul fara probleme), ma indoiesc ca o sa intre imediat.

Am incercat sa-l indepartez de scoica cu un bat de airline si a apucat cu gura de el ca un caine. De asta mi-e frica sa nu muste daca-l incoltesc.
Si o intrebare: cum prind un blenny linear (Ecsenius lineatus) in acvariul meu?
Ca l-am vazut muscand clownii si scoica nou cumparata plus ca incearca sa streseze gobyul.

L-as vrea afara dead or alive. Mai bine alive ca il pot schimba cu unul mai pasnic la magazin, dar daca nu se poate ...

Mentionez ca nu am undita si oricum nu cred ca ar merge la un peste ierbivor.

Singura solutie la care ma pot gandi este sa scot toata apa din acvariu (probabil 40-45 L) si sa-l culeg cu ceva (mi-e frica sa nu ma muste, pare sa ii placa sa faca asta).
Si un mic frag de Blastomussa merletti, cu doi polipi si un pui.

... si in acvariu.

Am adaugat o Catalaphyllia, era pe wish list, doar ca nu aveam curajul din cauza bolii care face ravagii prin ele. Aceasta este aquacultured, arata bine si captureza mancarea foarte usor. A mea e o specie care are nevoie de lumina in spectrul albastru de intensitate moderata si flow scazut.

Nu mai stiu linkul, dar era un tip in state care vindea ATS facute de el, cu post si international. Hobbyist la origine. Tot el posta absolut toate detaliile despre procesul de productie si greutatile intalnite la diferite versiuni. Ar merita cautat si citit, cu cat mai multe info, cu atat mai bine. Succes cu ATSul la amandoi.

Dragos, ai vazut filmuletul cu ATS? E posibil sa nu mearga daca nitratii si fosfatii nu sunt in raport bun, verifica articolele referitoare la controlul algelor prin controlarea raportului N/P.
Foarte frumos display-ul.

Ai uitat sa treci Ricordea yuma la lista. As jura ca am vazut un Premnas in RBTA.
Melcii de portelan sunt cowries, mantia le acopera cochilia si de asta ramane lucioasa. Eu am Cyprea annulus, mici si foarte buni mancatori de alge. Speciile mai mari mananca uneori soft coral la maturitate cand renunta sa mai fie vegetarieni (Tiger Cowry). Altii sunt specializati pe o singura specia de soft coral sau sea fan.

Ce e coralul albastru cu tentacule/ schelet ca de Fungia, dar cu multiple guri?

Stii originea Catalaphylliei? E din Indonezia sau din Australia si mai ales de cat timp o ai?
koala wrote:Iar eu inchid topicul, inainte sa se mai ofere cineva sa-mi cumpere pesti... redau dintr-un PM, primit ieri: "Koala, spune-mi oricare 3 pesti si ii ai de la mine cadou"


Daca nu stii ce sa alegi, recomand urmatorii:
1. Whale shark
2. Great white shark
3. Shortfin mako shark

Ar fi un display spectaculos, multa lume ar veni sa te viziteze. Pentru primul hranesti cu krill, la ceilalti doi poti da gaini vii.

Gata, lasati omul in pace. Eu zic ca o sa revina in mai putin de un an. Care-l cunoasteti personal, vorbiti cu fetele lui, e mai eficient decat pe forum. Stie pe cine conteaza, trebuie sa se gandeasca ce vrea. Te asteptam cu schitele.
Eu vorbesc la Windsor si-ti fac rost de lista de pesti, exemplare juvenile. Doar sa mi-o dai din timp.
Pe mine ma incanta. Daca n-ar fi ei, inmultirea in captivitate n-ar fi fiabila si preturile ar fi mai mari pentru noi astia care vrem exemplare normale. Ca nu poti controla ce iese, aceia sunt raritati. Ce vroiam sa vezi e ca acei clowni maro care arata ca niste panda goby au si marime de panda goby, cam 1.5 cm.

Statuia avea initial si barba, dar era greu de controlat sa nu creasca peste ochi. Asa e mai low maintenance. Tipul asta care e manager e pasionat si are si simtul umorului. Si pentru ca stie ca ma duc des la ei, daca il intreb pe el imi da discount la livestock. Plus ca a cam vazut orice poti vedea in hobby si are acasa unul din monstrii de pe RC, asa ca am sfat de calitate in store.
Hranesc pe feeder automat Interpet de x4 pe zi cu pellets mici combinati cu fulgi new era.
Daca sunt acasa mai dau si Hikari pellets carnivore si cu alge care sunt superioare. Mai dau un cub de enriched mysis pe zi, un cub de krill pe saptamana la anemone si cinci ml de plancton pe saptamana daca-mi aduc aminte si am chef, nu sunt fan hranit coralii, ii umflu pentru poze. Coralii mananca rahatul pestilor si de astia am destui. Acum o sa ajute si derasa, sunt o metoda naturala buna pentru filtrare.

Acum problema e ca-mi doresc si o Catalaphyllia sanatoasa si au la magazin una cu varfuri albastre, de cultura. Normal sunt peste 100 de lire daca vin din ocean, cele din Australia par sa fie singurele neafectate de boala, asta e 60 si arata demential.

Si niste Rhodactis.


Da, au necesar de lumina mai scazut. Cu gigas si crocea trebuie sa le dai lumina serioasa. Cred ca mai sunt vreo doua specii de Tridacna din ce-mi amintesc care apar mai rar in trade, una cred ca era o optiune chiar mai buna privind necesarul de lumina si talia.

Problema cu derasa e ca se fac putin cam mari si asta repede. Un motiv excelent pentru upgrade in viitor.
Eu am luat-o pe cea mare pentru ca cele mai mici au nevoie de hraniri suplimentare si aclimatizare la lumina. Am tinut un ochi pe ea pentru vreo luna si a aratat bine tot timpul in RSM 500 de la magazin.

more
more
Tridacna derasa nu s-a vandut in perioada Craciunului, asa ca mi-am facut curaj si-am luat-o.

Am aflat cu ocazia asta ca aceste scoici trebuie aclimatizate doar la temperatura si ca poti face dip cu apa dulce fara consecinte pentru scoica.

 
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com