Message |
|
Nu-l pot intoarce. Are o forma dreptunghiulara si are un loc specific unde nu intra decat pe latura mica.
|
 |
|
Nu pot sa acopar geamul pt. ca trebuie sa se vada prin el. O camera este vizual in spatele celeilalte, deci nu poate fi acoperita. Ma gandesc si eu ca isi vor da seama in cele din urma ca nu se pot bate si se vor obisnui unul cu altul (ca si puricii dresati pentru circ  ).
|
 |
|
Salutare tuturor.
Reactivez acest post f. vechi cu o intrebare, ca sa nu mai dechid altul.
Am un acvariu mai mic (25-30 l) pe care l-am folosit un timp pe post de filtru extern "home made" care are in interior un perete despartitor de sticla. Cele doua incaperi comunica prin partea de jos unde este pietris, nu pot trece pestii. L-am schimbat cu unul extern "real" si vreau sa il folosesc acum pe cel vechi pentru beta. Intrebarea este daca pot pune doi beta masculi cate unul in cele doua incaperi. Ei nu se vor intalni fizic, nu au cum sa se agreseze, dar psihic cum vor reactiona?
|
 |
|
cozmin_amr wrote:eu as pune banii pe Mystus bimaculatus. Daca ai avea si o poza cu coada ar fi o treaba.
LE. am vazut si coada...scuze... Acum dublez suma  pe specia de mai sus
Asta e  ! Merci. Ma interesa hrana si compatibilitatea cu alti pesti (cam imi dispar pestii mici din acvariu, si vroiam sa stiu daca ei sunt vinovatii sau scalarii).
|
 |
|
E foarte complex site-ul, dar timpul meu e putin. Daca nu primesc un raspuns pe forum, am sa incerc intr-o zi mai libera sa caut. Merci pentru site.
|
 |
|
 Nu sunt acestia. Incerc sa caut pe linkul de mai sus...
|
 |
|
Nu e. Ii lipseste pata neagra din spatele ochilor si are altfel aripioarele.
|
 |
|
|
 |
|
Cumpar "Botia modesta" sau/si melci asasini. Mesaj pe PM sau tel. 0741682032. Valabil doar pentru IASI.
|
 |
|
adriancalotescu wrote:Da' nu vrei sa ne spui ce "sanitari" ai?
Thoracatum.
tibi0351 wrote: ...Asadar, cauta prin spatele acvariului, si il vei gasi.
De sarit nu avea cum sa sara ca am capac.
|
 |
|
La melci nu m-am gandit, si am "cativa". Amoniacul si nitritii sunt zero, oricum am schimbat si apa cand am rearanjat pietrele. Mda, e posibil sa fi murit, ziceam oricum ca are un comportament ciudat, poate era bolnav, si l-au halit melcii si poate si sanitarii. D-zeu sa-l odihneasca  .
|
 |
|
Stiam ca din cauza tetrazonelor voi fi atacat, dar am sa incerc sa ma apar.
Tetrazonele sunt mici, aproape pui, si au fost pusi in acvariu dupa beta. Probabil ca dupa ce vor mai creste ii voi da. Acum vad ca sunt cumininti, nu ciupesc nici un peste. Oricum, beta avea comportamentul mai sus amintit inainte de a lua contactul cu tetrazonele. Scalarii sunt mari, nu par afactati de tetrazone.
Sanitarii sunt "marca" thoracatum, poate astia au facut vreo hora cu beta, dar si astia sunt mici, fata de cum stiu ca ajung ca marime.
|
 |
|
Nu stiu daca a mai patit cineva asa ceva, dar pentru mine e un mister total. A DISPARUT BETA...
Il aveam cam de doua o luna, problema e ca din primele zile comportamentul lui era foarte ciudat, in sensul ca statea ascuns, doar cat se ridica si lua o gura de aer si se ducea inapoi. Si asta a durat pana acum, cand a disparut.
Ce am in acvariu? 8 molly, 3 xifo, 3 gupy, 6 tetrazona, 2 sanitari, 2 scalari (si mai era un beta mascul care a disparut  ), toti intr-un acvariu de 190 de litri. Ceva plante in spatele acvariului, niste pietre intr-un colt, pietris. Filtru extern home made (in care am cautat, poate a fost tras prin furtun, dar nu e...). Ce am facut? Am schimbat pozitia pietrelor intr-o seara, am scor toti pestii inainte, inclusiv beta, dupa care i-am pus inapoi. A doua zi beta nicaieri, chiar am cautat prin pietrele de decor, le-am ridicat, am rascolit prin plante, NIMIC. Beta s-a dematerializat.
Poate da cineva o explicatie?
|
 |
|
Am rezolvat problema algelor, semintele alea de pe frunze au disparut  dupa putina curatenie in acvariu.
Acum vreo patru zile am cumparat doi molly negri care s-au acomodat foarte bine in noul camin in cateva ore. Inoata tot timpul si sunt vioi. Bravo lor :-P .
Ieri am cumparat inca 6 molly de la alt magazin, dar astia parca sunt salbatici, stau numai ascunsi pe sub pietre si prin plante. Au inotat ieri putin si gata, au disparut. Daca nu i-as fi vazut pe primii doi cum se comporta as fi zis ca e normal pentru inceput, dar nu...
Poate sa imi spuna cineva de ce se comporta asa?
|
 |
|
M-am informat in privinta algelor, ma duc maine sa iau niste black molly.
Nu stiu insa despre ce vorba la punctul unu din postul anterior, ma poate ajuta cineva?
|
 |
|
Iarasi probleme:
1. Nu stiu ce sunt chestiile alea albicioase de pe frunza vallisneriei, poate stiti voi si imi spuneti si mie? clic AICI
2. Nu am scapat de alge. Am reusit sa fotografiez, cam greu, dar poate va puteti da seama despre ce e vorba: clic AICI
|
 |
|
Multumesc, am sa incerc sa fiu atent la acest detaliu.
Intre timp am finalizat decorul, poate o buturuga mai tarziu si inca ceva plante.
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=random&cat=14011&pos=-9421
|
 |
|
Probabil ca ar trebui deschis un topic pentru subiectul asta... Am micsorat putin timpul de iluminare si intensitatea sa vad ce se intampla cu algele, sper sa nu mai apara...
O alta problema.
Plec acusi in concediu si ma gandesc la modul de hranire. Am vazut ca sunt niste aparate pentru hranire automata. Vreau sa imi cumpar si eu unul, ce trebuie sa urmaresc la el? Nu as vrea sa il cumpar si sa imi dau seama mai apoi ca nu face ce trebuie sau vreau si lucruri mai complexe. Multumesc pentru sfaturi.
|
 |
|
seara insemna ce ora?
Eu unul sunt total impotriva luminatului dupa ora 21/22 cand plantele se inchid.
Seara inseamna ora 21, cand mai sunt aprinse doar doua neoane de 18 Watti. Si oricum nu au cum sa stie ele cand e apus de soare ca nu bate soarele de loc in hol, unde e acvariul.
Orice planta sufera cand e mutata dintr-un loc in altul pentru ca se schimba conditiile,ii sunt deranjate radacinile,unele chiar se rup....da-i timp sa se adapteze
Are deja vreo doua saptamani de cand am pus-o in acvariu, nu ar fi trebuit sa se adapteze deja?
|
 |
|
Am substrat fertilizant. Ma gandesc ca ii lipseste CO2-ul, ca nu am pesti si filtrul baga "bule" de aer, nu prea are cine sa il consume decat algele. Sa incerc sa bag niste CO2? Sa mai micsorez lumina (acum merge cam 12-13 ore pe zi, gradat dimineata si seara)? Algele le voi curata manual, sa vad daca se mai fac.
|
 |
|