Message |
|
Am fost plecat vreo 5 zile de acasa. Astazi cand m-am intors totul parea in regula, cu doua exceptii:
- intre frunzele plantelor sunt un fel de "ate de paianjen" (nu stiu ce sunt alea, de asta ma exprim asa stiintific  , banuiesc ca niste alge), putine ce-i drept, vreo doua trei. Ce sunt alea si daca e vreun pericol?
- valisneria ginantea s-a cam ingalbenit si nu pare sa se simta prea bine. Ce pot face?
Ziceam intr-un post anterior ca temperatura apei este prea mare... cand m-am intors era de 27,5 grade, acceptabil zic eu...
|
 |
|
Update. Am introdus primele plante si astept sa se cicleze apa.
Imagini
AICI
... si cateva intrebari...
1. Nu am retinut de la vanzator cum se numeste planta din stanga, ceva care se termina cu GIGANTEA, stie cineva?
2. Am melci (luati gratis cu plantele  ), se vede unul neclar in ultima poza. E vreo problema?
3. In casa la mine e cam cald, in jur de 27-29 de grade. Apa din acvariu a ajuns deja la 31 de grade si pare sa creasca  . Afecteaza pestii sau plantele? Ce e de facut?
|
 |
|
Multumesc pentru raspunsuri. M-am edificat.
|
 |
|
Da, intrebam eu urmatorul lucru: daca in momentul de fata lipiturile par solide, comportandu-se la fel si cu acvariul gol si cu el plin, exista nesansa sa se dezlipeasca, presupunand ca siliconul inca nu s-a intarit bine? Acvariul in momentul de fata e plin de vreo 3-4 zile si nu da nici un semn de instabilitate.
Si care ar fi cauzele "spargerii" acvariilor, cum am mai citit prin diferite topice?
|
 |
|
Pasul urmator: FILTRUL. E aproape gata, mai am nevoie de material filtrant.
Cine poate sa imi spuna unde pot gasi placi mai mari de burete cu pori de marimi diferite? Caut de doua zile si nu gasesc nicaieri in Iasi.
|
 |
|
Pai sa fie vreo 6 zile de cand l-am lipit, poate mai mult. Am folosit silicon BISON pentru acvarii. Intaritura de sub capac va fi acoperita cu acelasi autocolant cu care e acoperit capacul, pana putin sub nivelul apei. La fel si marginile si fundul pana la nisip.
|
 |
|
Am mutat subiectul AICI. Administratorul poate inchide acest topic. 
|
 |
|
Deschid acest topic in continuarea celui de AICI, care a fost doar de prezentare.
Nu sunt adeptul jurnalelor, dar, fiindca sunt :newbie: vreau sa postez aici problemele cu care (mai mult ca sigur ca) ma voi confrunta, si, pentru a-mi simplifica navigarea pe forum, nu doresc sa deschid mai multe subiecte.
Am reusit in cele din urma sa imi construiesc acvariul. 80X50X55, sticla de 8 mm, fund dublu, intaritoare duble pe lateralele mari. L-am umplut, dupa ce l-am lasat vreo trei zile sa se intareasca siliconul, si vad ca e teapan, sper sa ramana asa.
Imagini puteti vedea in albumul propriu
|
 |
|
Nu cred ca e inalt, e de 95 cm in total, daca stai in fata lui, in picioare acvariul e sub nivelul ochilor.
Radu.U, voi folosi filtru intern nu extern.
lazarginel voi deschide un topic nou in alta sectiune, dar am vazut si la alti useri tinand un jurmal la sectiunea Despre noi.
|
 |
|
Salutare tututor. Am revenit. Am mai mult timp acum si m-am apucat de treaba. Primul lucru pe care l-am facut: suportul pentru acvariu. Am postat imaginile cu explicatii, poate e cineva interesat sa isi faca singur...
Urmeaza acvariul, saptamana viitoare.
|
 |
|
Rog administratorul sa imi dea si mie drept de editare a propriilor mesaje.
Vad ca linkul s-a spart. Mai incerc o data.
http://picasaweb.google.com/lh/photo/XXHxPgT8e4HUOWQzLxIjZA?feat=directlink
|
 |
|
M-am hotarat asupra dimensiunilor> 80x45x55 cm.
Fundul va fi dublu, pentru siguranta.
As vrea o parare asupra intaritoarelor (desenate cu verde). E bine cum le-am gandit? Acvariul se va vedea si dintr-o parte, deci nu pot pune intaritoare pe inaltime. Am lasat loc pentru cabluri pe colturi in spate.
 [/url]
|
 |
|
Se scoate... cu foarfeca 
|
 |
|
Ce inseamna T8? Un tip de neon?
Ce temperatura de culoare trebuie sa aiba? Se pot face combinatii? De ex. unul 8000K + unul 4000K = 6000K? Sau nu se calculeaza asa?
4x25W sa inteleg ca sunt 4 tuburi de 25 de W. Mai trebuie ceva reflectorizant sau sunt suficiente singure?
Scuze daca pun intrebari stupide, dar trebuie sa pricep ce fac ca sa nu gresesc. Nu am avut ocazia nici sa vad prea multe acvarii, mai mult la TV.
aaa si inca ceva... de unde cumparati tuburi de calitate? (vad ca sunt ieseni multi)
|
 |
|
OK. Am sa ma stradui sa scriu fara diacritice cu toate ca parerea mea o stiti deja.
Revenind la pesti, vreau sa "masor de doua ori inainte de a taia o data". Am inteles ca lumina doar de la neoane e ideala. Foarte bine, inseamna ca pot pune acvariul pe hol. Acuma, lungimea maxima a acvariului poate fi de maxim 90 cm sau mai mica in locatia data. Va rog, insa, sa imi spuneti:
1. Cam care sunt dimensiunile neoanelor, ca sa calculez lungimea in asa fel incat sa se potriveasca bine in capac. Si cam care ar fi latimea si inaltimea ideale la lungimea data (70-90 cm)? Voi ce dimensiuni aveti la acvarii? Eu m-am gandit la 80x40x50 cm. Credeti ca e bine?
2. Luand in calcul ca pe hol nu este lumina naturala aproape deloc ce fel de neoane trebuie sa pun ca sa fie suficiente pentru aprox. 160 litri cat imi iese mie mai sus si sa se dezvolte si niste plantute.
3. Ce grosime trebuie sa aiba sticla la acest volum? Sticla float care se pune la termopane e buna?
Cam atat deocamdata, mai revin cu intrebari daca am alte neclaritati.
|
 |
|
Aº fi fãcut un edit la postul anterior, dar vãd cã nu am.
Internet explorer
Mozilla Firefox
|
 |
|
Sper ca asta sa fie ultimul post legat de codarea caracterelor. Mi-am propus sã învãþ despre peºti...
Sunem români, nu e normal sã scriem fãrã diacritice. De multe ori se înþelege altceva din cauza lipsei diacriticelor. Ce e mai simplu, sã fac o setare corectã, o singurã datã, sau sã mã chinui sã înþeleg texte fãrã diacritice?
Mai jos aveþi niºte link-uri cãtre niºte poze în care se vede clar ce trebuie sã faceþi ca sã vedeþi corect paginile cu diacritice:
Setare pentru Internet explorer
Setare pentru Mozilla Firefox
Dacã ne se vede clar daþi clic pe Original Size.
|
 |
|
RaduU.
Ideea este ca nu vreau luminã naturalã pentru acvariu, îl pun pe hol. ªi nici prea multe plante nu vreau, doar cât sã înfrumuseþeze acvariul ºi sã acopere diverse accesorii. Peºtii sunt scopul. Bãnuiesc cã pot sã am de amândouã în acvariu în condiþiile acestea, nu?
|
 |
|
Porcu wrote:Bun venit!
...
Problema e ca la multi nu se vad diacriticele. Io vad un cerculet in loc de "sh" si un cerc mai mare c-o tangenta in loc de "tz". Asta face posturile scrise cu diacritice foarte greu de urmarit.
Asta se întâmplã dacã foloseºti (inapoiatul de) Internet Explorer (nu vreu sã jignesc pe nimeni :-) ). Existã browsere mult mai evoluate cum ar fi Mozilla Firefox care detecteazã automat codarea paginii. La IE dacã vrei sã se vadã corect diacriticele trebuie sã mergi pe View -> Encoding -> More ºi sã alegi Central European ISO în loc de Western European.
Vã recomand cu încredere Firefox.
Scuze de offtopic
|
 |
|
Nu am gasit un raspuns pe forum, ca urmare apare prima întrebare:
Doresc un acvariu cu plante (si cu pesti, normal  ). Este necesarã plasarea acvariului într-o camerã cu luminã naturalã, sau este suficientã lumina de neon? Întreb pentru ca as vrea sã pun acvariul pe holul apartamentului, unde nu este luminã directã de la vreo fereastrã ci doar ce intrã din camere, deci neînsemnatã cantitativ.
|
 |
|