Message |
|
Haha, stiu Dragos ca esti pentru prima camera  ) Tocmai de aceea am lasat si eu loc suficient si in prima camera  )
Ai dreptate, la sumpurile de sub acvariu am vazut ca se pune skimmerul in prima camera, dar am vazut ca au si un filter sock pe furtunul care vine din display. Sumpul nostru nu e tocmai un sump standard de asta eram curios cum o sa functioneze . 
|
 |
|
Arata bine, chiar sunt curios cum functioneaza skimmerul in prima camera 
|
 |
|
Salut, si multa bafta in realizarea proiectului :
1. Nu ai nevoie de sump neaparat, dar este mai indicat.
2. Ai nevoie de RO/DI sistem.
3. Nu ai nevoie de reactor de calciu, asta e folosti pt corali.
4. Nu inteleg prea bine intrebarea, dar poti folosi orice lumina doresti daca faci Fish Only. Gasesti foarte multe lampi pt nano la vanzare.
5. In general iti trebuie intre 30-40 g sare pe litru, ramane sa iti recomande colegii eu inca nu am folosti vreo marca anume. Nu merge sarea de bucatarie !
6. Procesul de ciclare dureaza cam 1 luna din cate am citit si eu .
7. Mai degraba poti tine 1 Ocelaris, damsel sunt cam agresivi. Tangul e cam mare.
|
 |
|
Dupa umplere si aranjamente, si putin efort arata cam asa  ))
Hahaha 
|
 |
|
Daca e perlon eu te-as sfatui sa il scoti si sa bagi tot ceramica sau ce ai in celalat.
Pesti in functie de preferinte 
|
 |
|
Il cureti fiecare cutiuta in parte, cu apa, dupa care o sa-l folosesti. Daca filtrul a fost afara nu mai e ciclat  ) adica trebuie sa il bagi in noul acvariu dupa care sa urmaresti parametrii apei pana cand acvariul este ciclat
LE: Nu-mi dau seama ce ai intr-o cutiuta, cea cu alb, esti perlon ?
|
 |
|
Da, am citit si eu undeva ca daca il bagi in apa dulce cade tot grisul de pe el , bafta !
|
 |
|
haah, credeam ca ii dai drumul azi maine, eu stau cam prost la capitolul rabdare 
|
 |
|
haha, bafta, hai cu pozele
Acvariul e gata ?
|
 |
|
Pot sa pun banda de teflon la imbinarea dintre fitinguri? Afecteaza cumva?
|
 |
|
In primul rand trebuie sa stabilesti ce vrei  plantat sau neplantat si de acolo sa incepi sa faci planurile.
|
 |
|
da, deseara vreau sa il testez, mai imi trebuie niste fitinguri ... si mie imi e cam teama  )
|
 |
|
|
 |
|
Exact, neonii sunt mai mult pt plantate, totul este in functie de gusturi  de asta ti-am sugerat dwarf cichlids, pt ca le poti tine si in acvarii plantate spre deosebire de malawi.
Eu am tinut malawi intr-un acvariu de 260 de l si era cam mic, tinand cont ca trebuie sa bagi si pietre in el.
|
 |
|
este de 45 cm
|
 |
|
Bazinul per total este un cub, displayul nu este cub, are 43 de cm latime si 55 lungime.
Am 2 pereti interiori, deci 3 camere:
- camera 1 23 cm pt filtrarea mecanica si matrix
- camera 2 20 cm pt skimmer
- camera 3 12 cm pt pompa
Cotele exacte ale bazinului sun 57x57x51 cm 
|
 |
|
Stiu ce ai acolo, ca am citit toate paginile  Eu subliniam frumusetea peisajului
P.S Sunt sigur ca vei ajunge acolo ;)
|
 |
|
Salut, dupa cum ti-a spus si Koala, astronautii sunt prea mari pt acvariul tau.
Lumina o alegi in functie de ce vrei sa faci, plantat sau ciclide.
Neonii mie personal mi se par cam banali, eu ti-as sugera niste kribensis daca iti plac
|
 |
|
Iti doresc sa ajungi la acest rezultat, si de ce nu, chiar mai mult  
|
 |
|
|
 |
|