[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cichlidae sau Characidae  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Cesare
Junior member

IP:

Buna seara, am de gand sa fac un acvatiu, handmade, de 180 l, as vrea sa il polulez cu Cichlidae, in special cu Oscari sau Papagali.
Problema este ca nu stiu daca un acvariu de 200 l, este destul de mare pentru a gazdui Cichlidae.

Din cate am citit pe cateva forumuri, am inteles ca Oscari nu se pot tine cu Catfish.
Intrebarea mea este... Daca Sanitarul este de aceasi marime cu Cichlida... Se inteleg?

In cazul in care nu pot gazdui Cichlidae, m-am gandit la Characidae, in special Neoni.
Neoni, din cate am citit pe form, au nevoie de o mica "jungla" a lor, adica un acvariu bine plantat.
Si a doua intrebare, in cazul in care gazduiesc neoni, cu ce sunt compatibili ?

Daca acvariul este de 90x40x50, ce neoane ar trebui sa folosesc, am inteles ca Osram sunt bune, dar de cati watti am nevoie, mai exact de cate neoane?

This message was edited 1 time. Last update was at 14/04/2013 21:01:37

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salut,

Poti sa uiti de astronotus, in bazinul acela... e prea mic.

- poti sa te orientezi catre 1-2 perechi de cihlidae sud-americane...
- poti sa incerci 2 familii (1 mascul + 4-5 femele) de cichlidae africane de Malawi.
- si unele, si celelalte, pot fi tinute cu catfish.

Daca vrei neoni, ar merge un card de 20-30 bucati... + 3-4 ancistrusi... + 5-6 corydoras.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
YDarius
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut, dupa cum ti-a spus si Koala, astronautii sunt prea mari pt acvariul tau.
Lumina o alegi in functie de ce vrei sa faci, plantat sau ciclide.
Neonii mie personal mi se par cam banali, eu ti-as sugera niste kribensis daca iti plac
Cesare
Junior member

IP:

koala wrote:Salut,

Poti sa uiti de astronotus, in bazinul acela... e prea mic.

- poti sa te orientezi catre 1-2 perechi de cihlidae sud-americane...
- poti sa incerci 2 familii (1 mascul + 4-5 femele) de cichlidae africane de Malawi.
- si unele, si celelalte, pot fi tinute cu catfish.

Daca vrei neoni, ar merge un card de 20-30 bucati... + 3-4 ancistrusi... + 5-6 corydoras.

Din familia ciclidelor sud-africane, imi placeau in special Oscari, pentru forma si culoarea lor.

M-am uitat la cateva poze, cu cichladae africane de Malawi, mi se par interesante.
Crezi ca pot gasi Africani de Malawi in Sibiu ?

YDarius wrote:Salut, dupa cum ti-a spus si Koala, astronautii sunt prea mari pt acvariul tau.
Lumina o alegi in functie de ce vrei sa faci, plantat sau ciclide.
Neonii mie personal mi se par cam banali, eu ti-as sugera niste kribensis daca iti plac

Kribensis... mi se par niste pesti umpic ciudati, care nu prea ies cu nimic in evidenta. (Nu trebuie sa te superi pe mine, dar asta e parerea mea.)

"Neonii mie personal mi se par cam banali", intradevar, poate sunt umpic banali, dar aici intervine o alta problema, cea a plantelor.
Consider ca intr-un acvariu cu neoni, ies in evidenta plantele, nu pesti.
YDarius
Senior member
[Avatar]

IP:

Exact, neonii sunt mai mult pt plantate, totul este in functie de gusturi de asta ti-am sugerat dwarf cichlids, pt ca le poti tine si in acvarii plantate spre deosebire de malawi.
Eu am tinut malawi intr-un acvariu de 260 de l si era cam mic, tinand cont ca trebuie sa bagi si pietre in el.
Cesare
Junior member

IP:

YDarius wrote:
Eu am tinut malawi intr-un acvariu de 260 de l si era cam mic, tinand cont ca trebuie sa bagi si pietre in el.

Uite ca la Roci Vulcanice nu m-am ganditi, daca mai pun si Roci ajunge acvariul undeva la 150-160 l... sau chear mai putin
YDarius
Senior member
[Avatar]

IP:

In primul rand trebuie sa stabilesti ce vrei plantat sau neplantat si de acolo sa incepi sa faci planurile.
Cesare
Junior member

IP:

Nu cred ca o sa pot oferi conditi ciclidelor, iar pentru un acvariu mai mare, nu am spatiu

Cred ca in cele din urma o sa raman la un acvariu plantat mediu, zic eu, cu niste plante nu prea pretentioase.
Iar ca polulatie ma gandesc la neoni + cory + poate cativa RCS + ???

In cazul neonilor, cu ce ii mai pot tine, pentru a nu fi devorati ?

This message was edited 2 times. Last update was at 15/04/2013 14:55:45

Cesare
Junior member

IP:

Am citit cate ceva despre Bomba CO2, este necesara in cazul acvariului meu ? [Plantat mediu (plante nu foarte pretentioase) | 180 l(aprox)]

In cazul in care nu o am, plantele au de suferit ?

Am cautat si pe alte forum-uri, dar nu se specifica daca este "obligatorie".

This message was edited 1 time. Last update was at 15/04/2013 17:22:58

Taz
Membru de baza

IP:

Daca vei pune plante nepretentioase si mai ales radacinoase gen echinodorus ,crypto , aponogeton etc , atunci co2 nu este obligatoriu , dar nu strica , in schimb iti recomand sa bagi un substrat fertil, de firma , altfel nu vor merge bine plantele. Deasemenea daca nu bagi co2 , nu exagera cu lumina , ca te umpli de alge.
[Email] [Yahoo!]
Cesare
Junior member

IP:

Taz wrote:Daca vei pune plante nepretentioase si mai ales radacinoase gen echinodorus ,crypto , aponogeton etc , atunci co2 nu este obligatoriu , dar nu strica , in schimb iti recomand sa bagi un substrat fertil, de firma , altfel nu vor merge bine plantele. Deasemenea daca nu bagi co2 , nu exagera cu lumina , ca te umpli de alge.

Ca sol fertil, ma gandeam la AquaBasis plus + Florapol.
Si daca vad ca nu le merge bine mai adaug Ferropol si Ferropol 24.

Am citit ca Ferropol 24 le asigura plantelor hrana zilnica, deci, dupa parerea mea nu ar mai fi nevoie de CO2...
Totusi, daca achizitionez o planta umpic mai pretentioasa (Dificultate: Mediu-Mare) si folosesc aceste substante, mai e nevoie de CO2 ?

Am inteles ca lumina solara, dezvolta alge...
Eu am sa incerc cu 2 neoane Osram de 90 cm, le este suficient plantelor?
stefanp
Moderator

IP:

Cesare wrote:

Ori aquabasis, ori florapol.

Cesare wrote:
Am citit ca Ferropol 24 le asigura plantelor hrana zilnica, deci, dupa parerea mea nu ar mai fi nevoie de CO2...
Totusi, daca achizitionez o planta umpic mai pretentioasa (Dificultate: Mediu-Mare) si folosesc aceste substante, mai e nevoie de CO2 ?

Hrana zilnica in ceea ce priveste nutrientii micro. Carbonul (din CO2) nu este unul dintre micronutrienti. Deci va fi nevoie si de carbon.

[WWW]
Cesare
Junior member

IP:

stefanp wrote:
Cesare wrote:

Ori aquabasis, ori florapol.

Cesare wrote:

Hrana zilnica in ceea ce priveste nutrientii micro. Carbonul (din CO2) nu este unul dintre micronutrienti. Deci va fi nevoie si de carbon.

Sincer pana acum nu am folosit sol fertil, care este mai bun, aquabasis sau florapol ?

Ma gandeam sa renunt la CO2, pentru ca o instalatie e foarte scumpa !
Am vazut diverse improvizati, daca chear e nevoie, am sa incerc si aceasta varianta !

La acvariul dvs. folositi bomba CO2 sau alt sistem care sa asigure productia de CO2 ?

This message was edited 1 time. Last update was at 15/04/2013 18:50:43

stefanp
Moderator

IP:

Eu am folosit aquabasis. Nu stiu care din ele e mai bun.

Carbonul e un nutrient necesar plantelor. Acum unele plante merg si fara aditie suplimentara.
Daca insa vrei plante mai pretentioase, poti face o bomba, pentru un acvariu mai mic. Dar trebuie aditie.
Poti completa si cu carbon lichid, gen easy life easycarbo.

Personal folosesc o instalatie cu butelie. Dar repet, pentru un acvariu mai micut, o bomba e foarte ok. (bomba insemnand sticla cu drojdie. gasesti reteta pe forum)

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Cesare
Junior member

IP:

stefanp wrote:Eu am folosit aquabasis. Nu stiu care din ele e mai bun.

Carbonul e un nutrient necesar plantelor. Acum unele plante merg si fara aditie suplimentara.
Daca insa vrei plante mai pretentioase, poti face o bomba, pentru un acvariu mai mic. Dar trebuie aditie.
Poti completa si cu carbon lichid, gen easy life easycarbo.

Personal folosesc o instalatie cu butelie. Dar repet, pentru un acvariu mai micut, o bomba e foarte ok. (bomba insemnand sticla cu drojdie. gasesti reteta pe forum)

"Poti completa si cu carbon lichid, gen easy life easycarbo."
Am citit despre aceste substante, nu prea sunt recomandate, se folosesc mai mult pentru prevenirea algelor.

Cred ca crea mai buna solutie ramane bomba CO2, chear daca este umpic incomod, ca odata la cateva saptamani sa prepari alta compozitie.

Multumesc pentru tot, o seara frumoasa !

This message was edited 1 time. Last update was at 15/04/2013 19:20:36

stefanp
Moderator

IP:

Cesare wrote:
"Poti completa si cu carbon lichid, gen easy life easycarbo."
Am citit despre aceste substante, nu prea sunt recomandate, se folosesc mai mult pentru prevenirea algelor.

N-ai citit atent. Nu vorbesc despre algicide. Easy carbo e o solutie bazata pe glutaraldehida, diluata care in apa elimina compusi de carbon ce sunt asimilati de plante.
In cantitate mare poate fi folosit si ca algicid, insa in cantitatea recomandata de producator nu afecteaza cu nimic ci din contra aduce beneficii.
Poate fi folosit chiar si in paralele cu aditie de co2. Eu personal fac lucrul asta.

Cesare wrote:
Cred ca crea mai buna solutie ramane bomba CO2, chear daca este umpic incomod, ca odata la cateva saptamani sa prepari alta compozitie.

Da. Easycarbo e optional sa zicem. Aditia de co2 insa e sfanta pentru plante.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: