Message |
|
MS.
Sa-i caut pereche?sau sa caut 3-4 pesti? Pe unde am citit eu scrie ca ar fi cam bataiosi,nu as vrea sa fe razboi in acvariu  P
|
 |
|
m am uitat si eu,ala e. ms
|
 |
|
Am 5 sanitari galbeni.4 maro si vreo 10 bestii tigrate..si disperate de viata. ar fi o idee sa fac un colt cu lemne.......insa aia tigrati sunt impartiti in 2 gasti,una in stg una in dr.fiecare grup are ascunzatoarea lui la pietre.deci le stric combinatia daca scot pietrele.
Ala este unul din cei 10 tigrati disperati..stie cineva denumirea?
|
 |
|
Mi-ar place niste Utricularia Graminifolia ,ma dispera denumirile astea.
|
 |
|
Arata foarte bine,nu mi a zis nimeni nimic,nu prea mi plac bulele scoase de actualele aparate...mi ar fi placut ceva mai finut la aerat apa..era o idee. de aia am decis sa discut cu voi si sa vedem ce o sa iasa.Cat mai multe pareri cu atata mai bine.
|
 |
|
Am inteles ca incalzitoarele care le am trebuie sa stea sub apa,asa stau de 3 4 ani.Stiu ca fundalul este un recif,dar prefer reciful ala in loc sa am lipit de geam autocolant.inca mai am de munca la aspectul lui,la vara vreau sa revoopsesc cadrul,sa vad cum fac rost de alt fundal si sa pun un furntun pt aerisire,lung si cu gaurele subtiri.am vazut la un pet shop,face o perdea foarte fina de aer.
Stiu,furtunul de aer arata groaznic.a cazut  are nevoie si de un capac pt neoane.e de munca
|
 |
|
Vechiul setup.Am scapat de plantele alea mici,am rearanjat pietrele,am mai cumparat nisip, mai mare,alb si am pus substrat pe mijloc unde as vrea sa fie plantele.am pus si niste jbl manado si jbl aquabasis. nu am avut bani pt tot acvariul ,asa ca am decis sa fac pe mijloc un pic de natura. Nu prea le am eu cu amenajarile
http://www.youtube.com/watch?v=jWfIix2Bcbc
Acuma urmeaza creveti red cherry,niste pomaceea maxim 10 bucati o sa mai cumpar niste neoni niste arlechini....si sa vedem ce si cum dupa aia..Doneaza cineva plante?.....sau dau buzna prin obor??
|
 |
|
Alea erau victimele  P.
Deci are 300cm 57 cm inaltime si 37 latime. Am o mare rugaminte,cine poate identifica pestisorul ala argintiu care are coada portocalie(este in ultma poza langa o planta micuta)? Nu stiu nimic despre el.as vrea sa i cumpar ceva colegi. nu vreau pesti scumpi si sofisticati.....ca stau f mult la servici si nu pot avea grija non stop de acvariu.
Mai am un acvariu de 120 l care o sa l fac cu ciclide. Vom discuta si despre alea,ca stiu ca e necesara o apa mai dura.
Sticla. are cam 1,2 cm,nu stiu sigur.dar minim 1cm.Daca va rog frumos sa puneti niste poze cu ce pestisori micuti si de card as putea baga.?....ceva melci?as putea sa ma bag si eu in el si tot mai este loc  (
Eclus zebre. alea te apacesc de cap...sunt in viteza peste tot  P
|
 |
|
Nu ma omor deloc dupa discusi.creveti erau mai multi.dar au murit la mutare cam 3,un rechinas mai mare si 3-4 neoni..Adevarul este ca e imens,este foarte greu sa l muti.cam 4 persoane minim si cel putin 1 zi de munca.care din pesti ar putea sa manance crevetii??care oricum sunt cam imensi.
nu am bani de cicilide, mi ar place ,nu mi permit.
Acvariul a ajuns cu noroc la mine,mai am unu de 3 ani ,de 120 l .Pestii astia erau in el,si am zis ca nu e cazul sa-i mut sau sa-i dau.ma gandesc doar sa mai pun altiii.L-am impartit si eu in 3 zone. mijloc plante si marginile cu pietre.....nu sunt asa experimentat .
lAre 8 neoane....2 rosii pt plante si 4 day light si 2 sun light.Are 2 filtre mari.....nu mai stiu capacitatile...dar apa este cristal.
Mai am de lucru la aspectul lui exterior,insa nu este urgenta.
|
 |
|
Acolo a fost pus prima oara,acuma este mutat in camera.Nu am avut loc sa l pun in camera din prima. am aruncat patul si un sifonier,si am redecorat camera ca sa i pot face loc. Am impresia ca este cam gol. Are 30 neoni. 5 sanitari galbeni 4 maro cu negru si 10 tigrati.1 scalar imens,7 tetra,3 rechinasi(2 negri si unu argintiu)4 creveti si cateva plante. e cam sarac.....dar nu am avut buget. am cumparat nisip, piestris si substrat pt plante si acuma o sa vedem cu ce mai populez.
Idei, sugestii?
Nu am bani pt pesti f scumpi sau exotici.dar imi doresc niste creveti si pesti normali.
Si ceva plante.
O sa mai pun niste poze din noua locatie
|
 |
|
edit by gabriel Te rog sa-ti treci in profil locatia. Ti-am mutat topicul aici pentru ca postasei la sectiunea gresita.
Am o noua achizitie,3m de acvariu......a fost deja mutat de 2 ori,acuma sper sa stea mai mult in noul loc....
O sa fac alte poze si as vrea sa discutam despre ce este in el., nu acuma
|
 |
|
Va era dor de mine?.Am aparut din nou si cu noutati majore,acvariu de 600 litri..  P
|
 |
|
chiar nu stie nimeni dece sta non stop pe fund. el se mai ridica se mai plimba.dar f f rar. de mancat mananca.......dar parca se chinuie sa inoate.cand nu mai da din aripioare se duce la fund ca un bolovan. inainte statea in coada si era super sa te uiti la el.acuma sta pe fund ca o piatra........
|
 |
|
Sal. am o mica problema cu unul din carasi. cam de o saptamana inoate foarte greu. sta pe fund ca o piatra..........si cu mari eforturi ajunge la suprafata sa manance..... nu se plimba nu se ridica.sta pe fund .mai da sa se ridice cand ma duc la el si stau langa el.adica are vointa dar nu poate... ce pot sa i fac. acuma ma apuc sa schimb iar apa. acvariul are 100 l si mai este doar un caras si cateva zebre si sanitari.deci loc are destul....il am de aproape 3 ani........ nu a mai facut nici o problema pana acuma. multumesc mult.
|
 |
|
nu cred c ao sa scape.cu bactopul direct i am facut bai
a rezistat si incepusera sa se micsoreze negii aia.
insa dupa 3 saptamani a aparut prob asta a slabit..nu mai are inotatoarele asa frumoase.are niste pete maronii pe el.si cred ca o se duca in alta lume .unde poate o sa fie mai fericit ca noi.
azi ma duc l ahornbac sa cumpar niste chestii
nu stiu daca voi reusi sa l salvez.insa o sa regret ca s nepriceput
restul sunt toi ok
nu are nici unu nici o grija
asta nu vrea sa manance.nici un fulg
o sa i dau mazare fiarta si fara coaja
|
 |
|
am revenit acelasi peste ..dupa 4 luni cred.
deci nu mai vrea sa manance,a slabit,sta retras intr un colt,mai inooata din cand in cand de ici colo,respira repede sta numai la suprafata,mai se duce si mai jos,dar f rar,,,,este slabit rau..coditele si aripioarle sunt cam franzurate,si parca s au mai micsorat.si au aparut pe cozi si innotatoare niste dungulite maronii...
|
 |
|
as vrea sa cumpar,insa nu stiu care.
am bactopur direct.atata
tre sa cumpar nitrivec ul si fistamin., insa astea s nutrienti nu medicamente,cred
daca stii ce mi ar trebui pt ei sa mi spui si le cumpar.mersi.
|
 |
|
de la mine nu au luat nimic.m am straduit sa aibe toate conditiile necesare.
de 1 luna de zile nu sunt evolutii foarte mari ale ulceratiilor.poate chiar deloc.
singura prob este cu cei 2 negi care parca sunt putin mai umflati.
deci in 4 saptamani nu este nimic foarte evident,la boala lui.
am sa i fac niste poze mai bune.
|
 |
|
nu are gris.
are 2 3 puncte albe ,mult mai mari decat cele de gris.si de 1 luna de zile altele nu au aparut.sunt aceleasi.2 3 puncte.poate 1 din ele mai maricel cu 1 mm.
m am uitat pe toate alea. par ulceratii.si negul ala un cist,
mentionez ca eu asa am luat pestii.nu s au inbolnavit la mine.eu am cumparat acvariul gol.si am primit pesti cadou.ca nu avea ce face cu ei.deci erau bolnavi ambii inainte sa i pun eu in acvariu.la mine au deja 1 luna.si alti nu s au inbolnavit.decat astia 2 care asa erau.
|
 |
|
pestele e tot la fel.cu white lump pe el.parca putin mai accentuate.
i am facut o baie cu bactopur direct.30 min in 2 l apa, din bazinul lui.
dupa 30 min l am introdus inapoi
apa am schimbat o in acvariu in procent de 30 -35%
am fost sfatuit sa cumpar pt acvariu nitrivec si fistamin si bactopur lichid..care am inteles ca este mai putin nociv pt bacterii si filtru.
eu vreau doar sa mai imi dati un sfat ceva,daca mai aveti vre-o idee ce si cum despre umflaturile celui auriu.
sa-i mai fac inca 1 baie cu bactopur direct.sau trebuie mai multe bai ?succesiv?sau 1-2 pe zi ,sau cum o fi.eu nu stiu ,cel de la care am luat pastilele era in lumea lui.etc
asa ca poate dvs stiti mai bine.
|
 |
|