[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: swatantar
Forum Index » Profile for swatantar » Messages posted by swatantar
Multumesc de raspunsuri si speram ca raspunsul la intrebarea 6 sa fi fost exact invers . O singura neclaritate am: fata de care filtru intern este mai ieftin tetratec-ul asta de care spui (e 394 RON pe Zooplus)?
Salutare tuturor!

Am luat decizia de a trece la ceva mai mare (am obrservat ca e un fel de obsesie pe acest forum ) si am demarat procesul de achizitionare/construire al unui acvariu care va avea, probabil, in jur de 210l net. Fortat oarecum de limitarile de spatiu, am ajuns la urmatoarele dimensiuni: 80*50*60 (L*l*H) (s-a taiat deja sticla (de 10) asa ca nu prea mai pot face mare lucru in privinta asta). Acvariul se va construi in acest weekend de catre subsemnatul si un amic care se ocupa cu asta.

Asa cum scrie si in titlu, acvariul va fi pentru cichlidae. Imi plac de mult timp si mi-am spus ca voi avea asa ceva imediat ce voi avea un acvariu mai mare, voi avea cichlidae.

Si acum... intrebari:

1. Speciile care ma atrag ar fi: Labidochromis Caerules, Maylandia Membe Deep, Pseudotrophesu Elongatus Mpanga, Cyrtocara Moori, Melanochromis Auratus, Hemichromis Bimaculatus, Pseudotrophesu Greshakey. Vreau neaparat Labidochromis si Mpanga. Sunt compatibili intre ei? Ar mai fi si o a treia specie care sa mearga cu ei in acvariu?
2. Filtrarea vreau sa fie interna. Nominalizati, va rog, vreo 2 filtre potrivite pentru dimensiunea acvariului si pentru cea a buzunarului meu, care nu e foarte mare .
3. Aceeasi rugaminte si pentru incalzitor.
4. Decorul este o mare dilema... As vrea sa il fac custom (ma rog, sa vorbesc cu niste oameni care se ocupa de asta) sau sa cumpar 2 Juwel Rock 600. Din motive de buget, inclin spre a doua varianta, pentru pretul dat de baieti ar fi cam cu 100 RON mai mare decat cele 2 placi. Problema este ca vreau sa stiu daca si cum se pot taia in asa fel incat sa pot face cu ajutorul lor un spatiu asemanator celui de la acvariile "de serie" in care sa ascund filtrul si incalzitorul. Voi ce varianta imi recomandati?
5. Ce fel de si cate neoane sa am avand in vedere combinatia de culori din interior (cel mai probabil galben si albastru).
6. Capacul va fi facut tot la comanda. Intrebare (aici chiar nu am habar): neoanele pe care le gasesc la zooplus, hornbach samd vin cu tot cu fir si sistem de prindere, sau trebuie sa le achizitionez eu si pe alea? Daca trebuie, ce anume si de unde si cat de usor se monteaza pe capac?
7. Care ar fi cel mai indicat substrat, in ce cantitate si de unde ma sfatuiti sa il cumpar?
8. De unde iau pietre si ce caracteritici ar trebui sa aiba.
9. O sa fie si o buturuga pe acolo (cred). Sa ma complic si cu un anubias, sau o sa se incarce de alge?

Cam atat pentru moment. Astept cu mare interes raspunsurile voastre...
Am dat comanda pentru sticla si in acest weekend ma voi ocupa de "constructia" acvariului cu ajutorul unui cunoscator in domeniu (multumesc inca o data Zola pentru datele de contact).

Drept urmare, voi muta discutia la incepatori, pentru ca asa ma consider, iar aici se poate inchide, bineinteles, cu binevointa unuia dintre operatori....
Ca si mai sus, oferta este in continuare valabila...
Fac drept. E o urmare a sfaturilor primite si a faptului ca nu am gasit pe nicaieri geam curbat.
Intre timp am rezolvat problema partial, adica am dat comanda la sticla si am vorbit cu cineva pentru "fabricare" (multumesc Zola pentru info).

Atipic se referea la faptul ca sandardele din comert au dimensiunile intr-un alt raport: de obicei latimea si inaltimea nu depasesc 60% din lungime. Din acest motiv nu am gasit unul gata facut care sa mearga la mine.
Recomanda-mi, te rog, pe cineva care sa faca un asemenea acvariu la preturi mediocre, chiar si cu geam normal. Stiu ca geamul curbat pe fata ar putea fi o problema, dar, daca se poate si daca o sa imi permit , as vrea sa fie asa. Cred ca e mai degraba o chestie de gust. In privinta spatiului nu am cum sa ma duc spre un metru decat daca las acvariul in afara "postamentului" 20 cm, ceea ce nu e prea indicat, zic eu.
Oferta e inca valabila. Daca mai sunt doritori, pot trimite poze pe mail...
Am fost in Hornbach, dar nu au ce vreau eu. Dimensiunile sunt usor atipice. Cel mai aproape era ceva un 80x40x45, dar eu vreau mai mult daca tot am spatiul necesar . Mersi de sugestie oricum.

Daca stiti pe cineva care face acvarii la comanda, dati-mi si mie datele de contact va rog frumos!
Vreau si eu un acvariu la dimensiunile mentionate mai sus cu geamul de pe fata curbat. Nu vreau si nici nu prea pot sa am alte dimensiuni. Astept oferte pe pm sau la 0753075384. Acvariul va fi pentru ciclide si o sa vreau si un decor pe masura asa ca daca se gaseste cineva care sa le faca pe amandoua ar fi si mai bine, dar si daca le fac separat e in regula. Daca mai e nevoie si de alte informatii, spuneti-mi.

P.S. as vrea sa fie gata cat mai repede
Asa cum se specifica si in titlu, se vinde Acvariul Juwel Rekord 60 proprietate personala de aprox 3 luni, filtru, incalzitor, termometru, substrat JBL, plante (valisnerii, anubias, 2 echinodorusi), 3 "lemne" si urmatorii pesti (cu tot cu mancarea pe care am cumparat-o pentru ei):
5 rummy-nose tetra (15 RON)
4 serpae tetra (10 RON)
3 kuhli loach (5 RON)
2 ancistrus (3 RON).

O sa incerc sa pun si poze cat mai curand.
De preferat a se vinde tot pachetul (220 RON usor negociabil) sau macar acvariul cu plante si substrat (200 RON) si pestii separat conform pretului din dreptul fiecarui grup.

Asigur transport doar pentru Bucuresti. Relatii la telefon 0753075384.
Am si eu 2 intrebari:

1. Cam cat dureaza din momentul in care femela se "rotunjeste" si isi delimiteaza un teritoriu al sau un acvariu in care nu mai lasa pe nimeni pana la momentul depunerii (in medie, bineinteles);

2. Femela are vreun instinct care ii spune ca trebuie sa depuna icrele intr-un loc mai intunecat?

Multumesc anticipat!
Asta cu scosul icrelor am citit-o pe un site care vorbea despre breeding la Serpae si ma gandeam sa sacrific planta. Dar chestia asta cu fotosensibilitatea mi-a dat planurile peste cap. Din punctul meu de vedere asta e cel mai important aspect de mentionat. Ori e un lucru pe care il stie toata lumea si eu sunt prea incepator, ori e o informatie pe care o gasesti doar la cei care au avut de a face cu asa ceva. (thanks, by the way). Sunt cam dezamagit. Am sanse minime de reusita si mare nevoie de noroc. Pot sa fac ceva sa imi mares sansele?
Multumesc de sfaturi. Tot ce pot sa fac deocamdata este sa reduc lumina si sa schimb apa mai des. Despre partea cu CO2 trebuie sa ma mai documentez... Sper sa inving in lupta cu "monstrul verde" :scrima:
Am cumparat de la Hornbach Tetra AlgoStop Depot. Am o mica problema cu niste alge si cica asta ar fi bun. Intrebarea mea este daca se foloseste cu sau fara pesti in acvariu. Pe instructiuni scrie sa pun pastila langa piatra de aer sau langa filtru si sa o schimb la fiecare 4 saptamani. De asemena scrie ca este daunator pentru organismele acvatice, poate provoca pe temen lung efecte negative ambientului acvatic. ?!?!?!?! Nu mai inteleg nimic. Deci sa il folosesc dupa ce scot pestii sau cu pestii in acvariu? Ati folosit vreodata? Chiar am nevoie de ajutorul vostru de data asta...
Am si eu o nelamurire....am un Juwel Rekord 60 cu dotarile standard in care am 2 ancistrus mici, 3 kuhlii si 4 serpae tetra (2m+2f dupa calculele mele). De vreo 4 zile am observat ca o femela de Serpae s-a rotunjit bine si sta intr-un loc ceva mai ferit in vreme ce 2 masculi o protejeaza si in acelasi timp se lupta pentru suprematie, motiv pentru care par foarte stresati de orice miscare din jurul acvariului. Problema e ca maine ar trebui sa fac schimbul saptamanal de apa. Sa schimb apa sau sa astept sa depuna?! Si....ar trebui sa mut femela acum din acvariu sau numai icrele dupa ce sunt depuse (asa am citit pe un site in care se descria specia)? Ce sa fac ca sa fie "nasterea" mai usoara?
Ati reusit sa ii inmultiti pana acum? Sunt sanse sa supravietuiasca pestii mici daca nu ii scot din acvariu (asta in ideea ca se intampla cat nu sunt acasa)?
Nu stiu cat de mult iti vei schimba parerea, dar ancistrusii sunt mici (2-3 cm) si ii voi schimba dupa ce vor mai creste cu unii mai mici. Problema e ca eu simt nevoia sa mai fie 2-3 exemplare pe acolo. Mi se pare gol. O sa ma gandesc bine inainte de a face orice alta miscare oricum.
In urma sugestiilor voastre si dupa cateva site-uri vizitate, am ajuns la 2 variante in ceea ce priveste viitorii locatari ai acvariului meu:
1. Mai fac rost de 3-4 Serpae ca sa intregesc grupul (apropo, care e deosebirea intre mascul si femela la ei?)
2. Mai adaug 3, maxim 4 exemplare dintre urmatorii nominalizati:

a) Dwarf Gourami (3);
b) Harlequin Rasbora(4);
c) Hasemania Nana (4);
d) Black Phantom tetra (4).

Sunt toti compatibili cu ce mai am eu in acvariu? Credeti ca fortez nota cu numarul de pesti. Am vazut aici pe forum intr-un articol ca daca imparti zonele acvariului bine pe "verticala" se poate ajunge totusi la o armonie...

Voi ce imi sugerati? Si.....mai vechea mea problema, de unde sa ii cumpar si sa fiu cat de cat linistit in privinta bolilor? Harlequin stiu de unde sa iau, cu restul ar fi o problema...

Multumesc anticipat!
Multumesc de raspunsuri!

@andras: Acvariul e un clasic Juwel Rekord 60 (54 l) cu ceva plante si dotarea de baza in ceea ce priveste pompa, filtru, incalzitor si iluminat. Am in el 2 ancistrus, 3 kuhlii loach si 5 serpae tetra (as fi vrut 7, dar din cauza faptului ca ma vrut sa ii iau din surse de incredere am luat ce mai avea omul). Sunt de 2 zile in acvariu si pana acum sunt foarte activi si voi (e adevarat ca e putin timp). Sunt cam la limita in ceea ce priveste numarul si de aceea ma gandisem catre o specie care sa nu necesite mai mult de 3 exemplare pentru o viata buna

Multumesc de sugestii. Intr-adevar zebrele si guramii mi-au atras atentia si mie, dar am senzatia ca nu le pot oferi spatiul si colocatarii necesari.

Cand am zis ca ma iintereseaza specii de suprafata ma refeream exact la ce a spus lofty (thanks, by the way) pentru ca tetra sunt mai mult pe partea mediana a acvariului.
Spuneti-mi si mie, va rog fumos, ce specii de pesti cunoasteti pentru partea de mijloc-superioara a acvariului (in ceea ce priveste cea mai mare parte a activitatii) care sa nu necesite "cutreieratul in grup" (as vrea un mascul si doua femele sau ceva de genul). De asemenea as vrea sa nu fie vivipari si nici betta. Killie se incadreaza in categoria asta?

Multumesc anticipat!

Forum Index » Profile for swatantar » Messages posted by swatantar
Go to: