Salutare tuturor!
Am luat decizia de a trece la ceva mai mare (am obrservat ca e un fel de obsesie pe acest forum

) si am demarat procesul de achizitionare/construire al unui acvariu care va avea, probabil, in jur de 210l net. Fortat oarecum de limitarile de spatiu, am ajuns la urmatoarele dimensiuni: 80*50*60 (L*l*H) (s-a taiat deja sticla (de 10) asa ca nu prea mai pot face mare lucru in privinta asta). Acvariul se va construi in acest weekend de catre subsemnatul si un amic care se ocupa cu asta.
Asa cum scrie si in titlu, acvariul va fi pentru cichlidae. Imi plac de mult timp si mi-am spus ca voi avea asa ceva imediat ce voi avea un acvariu mai mare, voi avea cichlidae.
Si acum... intrebari:
1. Speciile care ma atrag ar fi: Labidochromis Caerules, Maylandia Membe Deep, Pseudotrophesu Elongatus Mpanga, Cyrtocara Moori, Melanochromis Auratus, Hemichromis Bimaculatus, Pseudotrophesu Greshakey. Vreau neaparat Labidochromis si Mpanga. Sunt compatibili intre ei? Ar mai fi si o a treia specie care sa mearga cu ei in acvariu?
2. Filtrarea vreau sa fie interna. Nominalizati, va rog, vreo 2 filtre potrivite pentru dimensiunea acvariului si pentru cea a buzunarului meu, care nu e foarte mare .
3. Aceeasi rugaminte si pentru incalzitor.
4. Decorul este o mare dilema... As vrea sa il fac custom (ma rog, sa vorbesc cu niste oameni care se ocupa de asta) sau sa cumpar 2 Juwel Rock 600. Din motive de buget, inclin spre a doua varianta, pentru pretul dat de baieti ar fi cam cu 100 RON mai mare decat cele 2 placi. Problema este ca vreau sa stiu daca si cum se pot taia in asa fel incat sa pot face cu ajutorul lor un spatiu asemanator celui de la acvariile "de serie" in care sa ascund filtrul si incalzitorul. Voi ce varianta imi recomandati?
5. Ce fel de si cate neoane sa am avand in vedere combinatia de culori din interior (cel mai probabil galben si albastru).
6. Capacul va fi facut tot la comanda. Intrebare (aici chiar nu am habar): neoanele pe care le gasesc la zooplus, hornbach samd vin cu tot cu fir si sistem de prindere, sau trebuie sa le achizitionez eu si pe alea? Daca trebuie, ce anume si de unde si cat de usor se monteaza pe capac?
7. Care ar fi cel mai indicat substrat, in ce cantitate si de unde ma sfatuiti sa il cumpar?
8. De unde iau pietre si ce caracteritici ar trebui sa aiba.
9. O sa fie si o buturuga pe acolo (cred). Sa ma complic si cu un anubias, sau o sa se incarce de alge?
Cam atat pentru moment. Astept cu mare interes raspunsurile voastre...