Message |
|
Anyone?
|
 |
|
Salutare!
N-am mai scris de mult insa am tot citit. Intre timp mi-au crescut cichlidele pe care le cresc cu mandrie intr-un acvariu de 240 litri brut. Pe 2 ianuarie 2010 se face un an de cand imi lumineaza living-ul. Initial am ales ceva mai multe exemplare cu gandul ca voi renunta la o parte din ele pe masura ce cresc si isi arata sexul. Am 6 Caeruleusi, 6 Saulosi si 5 Trewavasae si, mai ales ultimii, au crescut destul de mult si isi arata "coltii" din ce in ce mai des.
Dintre cei 5 Trewa, 3 sunt masculi si doar 2 sunt femele. Masculul dominant face legea in tot acvariul si e din ce in ce mai agresiv cu ceilalti doi. Mai mult decat atat, una dintre femele are deja un
inceput evident de gusa si si-a creat deja teritoriul. Vreau sa renunt la 2 dintre masculi (pentru inceput pentru ca urmeaza "curatenia" de la saulosi, dar acolo imi e mai usor sa decid) si nu stiu la care dintre ei sa renunt. Ma intreb ce se va intampla in acvariu daca voi pastra doar masculul dominant si care va fi comportamentul lui fata de celelalte specii odata ce ii elimin adversarii de zi cu zi. Ar fi
mai bine sa il pastrez pe el sau sa pe unul dintre ceilalti doi?
|
 |
|
Mai e valabil? Ti-am lasat un pm.
|
 |
|
Am rezolvat. Se poate inchide. Multumesc!
|
 |
|
Vreau si eu sa cumpar pseudotropheus elongatus mici. Ajutati-ma si pe mine cu niste oferte. Multumesc!
|
 |
|
O sa incerc sa fac o schema ca sa intelegeti cu totii ce vreau sa fac. Ideea este ca nu e o nascocire a mea, ci a tipului care mi-a facut acvariul si care a mai intalnit asa ceva, numai ca nu stie unde pot gasi asa ceva de cumparat pentru ca pana acum a facut doar cu materialul clientului. Anyway, capacul nu e chiar un capac ci un cord de mobila suspendat deasupra acvariului pe niste suporti care pot tine vreo 20 kg. E loc si de neoane si de filtru. In principiu e nevoie de o pompa de apa amplasata intr-una din partile acvariului care trece apa prin filtrul de sus si o duce inapoi prin celalata parte. Am nevoie de ceva gen plexiglass ca sa pot lipi cu silicon.
Asadar, pana reusesc eu sa fac o schema, stie cineva unde gasesc un material plastic care sa pota fi folosit pentru spatiul asta de filtrare?
|
 |
|
Aveti idee unde pot gasi in Bucuresti niste plexiglass sau ceva asemanator (nu neaparat transparent)? Nu la Brico, Praktiker samd ca acolo se da doar la bax. Mi-a spus cineva ca imi poate face un filtru extern in capac, dar ca am nevoie de materia prima pentru confectionare. Astept cu mare interes sugestii...
|
 |
|
S-a dat. Se poate inchide. Multumesc!
|
 |
|
Ok. Multumesc. Daca te hotarasti sa il vinzi separat, anunta-ma.
|
 |
|
Zi-mi, te rog, daca il vinzi separat... Daca da, vreau sa stiu dimensiuni, cate camere de filtrare are, cat de vechi e si, bineinteles, un pret.
|
 |
|
Ce putere are filtrul tau (l/h) si ce dimensiuni? De unde l-ai luat si cat a costat?
|
 |
|
Expandat se gaseste peste tot. Extrudat nu am cautat decat la vreo 2 magazine mici si la cei mari.
@AMON_RA tind sa cred ce scrie pe pagina de la aquamedic pe pagina respectiva, dar, datorita faptului ca scrie ca e recomandat pentru acvarii de pana la 400 l, ceea ce e ciudat pentru o pompa asa mica, m-am uitat si in pdf-ul ala din josul paginii unde scrie ca e pentru acavrii de pana la 300 l, dar pompa are debit de 1000 l/h  ... Nu stiu ce sa mai cred, inclin spre prospect si datorita faptului ca se apropie si de descrierea de la zooplus, dar cine stie?!?!?!
|
 |
|
Se vinde Acvariul Juwel Rekord 60 proprietate personala de aprox 4 luni cu filtru, incalzitor, termometru, substrat JBL, plante (valisnerii, anubias, 2 echinodorusi) si 3 "lemne"
Poze pe mail pentru doritori.
Pret 190 RON.
Detalii pe PM sau la 0753075384.
|
 |
|
AAAAA si inca un lucru de care am uitat. Pe ce ma sfatuiti sa pun acvariul? Mi-a zis cineva de polistiren extrudat, da' nu am gasit decat la Hornbach la "bax", ca sa zic asa (aveti unde pot gasi la bucata?), iar chestia aia de sub poarchet mi se pare prea subtire. Alte sugestii?
|
 |
|
Pai, sa o luam pe rand...
Voi avea un Hagen Aqua Glo si un Marine Glo. In privinta marinului, nu am gasit Hagen pe nicaieri. Spuneti-mi unde sa caut Hagen Marine de 20 W. JBL nu e ok? Am citit intr-un alt post ceva scris de Lofty cum ca i-a scazut cantitatea de alge din bazin de cand a trecut pe Marine. Asta e bine sau rau la un acvariu de mbune? Presupun ca neonul de 20 lei din Praktiker nu are acelasi efect asupra algelor, nu?
La filtru dadusem varianta aquamedic oentru ca, asa cum scrie pe site la zooplus, are tot 1000 l/h si pare ca are un mai mare volum de substante de filtrare. Apropo: care este marea diferenta dintre un intern si un extern de aceeasi putere, in afara de spatiul ocupat in acvariu? Eu am mers pe varianta intern pana acum pentru ca mi se pare si foarte mare diferenta de pret (as vrea sa detaliati expresia aia cu "face toti banii", de ce e de 3.5 ori mai bun?) si nici nu am spatiul necesar pentru un extern. Astept cu mare interes raspunsurile la acest subiect. Daca voi ma convingeti, o sa incerc sa strang din..."curele" si sa acopar partea financiara, dar tot nu stiu cum o sa fac cu spatiul...
La categoria incalzitor...
Din ce am mai citit pe ici pe colo, Aquamedic nu e o chinezarie, nu? Apoi nici tetra nu am auzit sa fie in aceasta categorie. Da, prefer varianta Jagger ca diferenta de pret e de maxim 20 RON, dar daca se pune problema stransului din "curele" tre sa scot banii din toate partile. Deci, daca tetra e cam pe acelasi plan, de ce sa nu economisesc un pic aici, un pic acolo... (Sunt foarte buni si frumosi adidasii Nike, da' Lotto sau Reebok sunt cam in aceeasi categorie de calitate da' un pic mai ieftini  ...)
Multumesc pentru raspunsuri si opinii si le astept cu mare interes pe urmatoarele.
P.S. Nu vreau sa supar nimeni cu replica ce urmeaza, dar... daca, de exemplu, te duci la brutarie si intrebi de paine cu secara sau cu cereale si vanzatorul iti raspunde ca da, au paine neagra nu stiu daca e ok (sper ca nu am fost prea subtil  )
|
 |
|
Ai raspuns pe pm. Cu placere.
|
 |
|
M-am tot gandit saptamana asta si acvariul va fi cu Mbune (cele doua specii mentionate mai sus). Acvariul l-am facut saptamana trecuta in weekend, dar trebuie sa desfacem o latura pentru ca a luat aer (actiune ce va avea loc in acest weekend). va mai dura cel putin o saptamana jumate pana voi avea apa in el. Intr-un fel e mai bine ca ma mai mult timp de documentare si de strans finante  .
Vroiam sa va cer parerea in privinta unor produse la care m-am oprit.
1. Neoane. Ce combinatie imi recomandati cu cele de mai jos:
JBL Solar Marin Blue
JBL Solar Marin Day
JBL Solar Color
Philips Aquarelle
Hagen Aqua Glo
Hagen Power Glo
2. Filtre. Care dintre urmatoarele:
Tetratec in 1000 l/h
AquaMedic Rio 300 - cu incalzitor inclus (apropo, poate sa imi spuna si mie cineva dimensiunile lor?)
3. Incalzitor:
Cel inclus la Aquamedic
Tetratec HT 200
Jagger 200w
In privinta neoanelor si, mai ales, a filtrului intern recomandat de Lofty (daca e cineva care are asa ceva si vrea sa renunte la el astept pm) de unde ar fi cel mai recomandat sa le cumpar? Sunt site-uri de afara de unde se pot comanda fara preturi extraordinare pentru shipping?
Astept cu mare interes parerile voastre....
|
 |
|
Anuntul este inca valabil cu 2 modificari:
1. S-au dat Kuhlii;
2. Pretul pentru tot pachetul este 200 RON.
In rest: "se vinde Acvariul Juwel Rekord 60 proprietate personala de aprox 4 luni, filtru, incalzitor, termometru, substrat JBL, plante (valisnerii, anubias, 2 echinodorusi), 3 "lemne" si urmatorii pesti (cu tot cu mancarea pe care am cumparat-o pentru ei):
5 rummy-nose tetra (15 RON)
4 serpae tetra (10 RON)
2 ancistrus (3 RON)."
Poze pe mail pentru doritori.
De preferat a se vinde tot pachetul (200 RON usor negociabil) sau macar acvariul cu plante si substrat (190 RON) si pestii separat conform pretului din dreptul fiecarui grup.
Asigur transport doar pentru Bucuresti. Relatii la telefon 0753075384.
|
 |
|
Multumesc tuturor pentru sfaturi si opinii si imi cer scuze ca nu am putut raspunde atat de repede pe cat ati facut-o voi.
In primul rand, recunosc ca nu stiam mare lucru despre speciile enumerate acolo (cu exceptia celor 2 pe care am spus ca le vreau neaparat) si m-am bazat numai pe aspectul lor cand le-am nominalizat. Odata hotarat in privinta pestilor din acvariu, voi cauta cat mai muylte detalii despre aceia.
Recunosc ca m-a dat peste cap Koala pentru ca aia ar fi cam cea mai mare temere a mea: sa am un acvariu in care am investit atata timp si bani in care pestii sa stea mai mult ascunsi. Imi plac si Hemichromis, dar eu vroiam galben si albastru in primul rand. Chiar ca m-ai pus pe ganduri  ...
2. As vrea filtrul ala de la Juwel recomandat de Lofty, dar nu prea cred ca o sa il gasesc pe undeva. Urmatoarea nominalizare ar fi tetratec-ul intern de 1000 l/h. Daca nu va fi de ajuns, o sa mai iau unul. Problema cu filtrele externe (pe langa pret) ar fi si cea de spatiu (asta este, am si eu visele mele legate de acvarii, dar astea includ si o casa mai mare asa ca trebuie sa mai astept un pic).
3. aici cred ca o sa fie Hagen Elite 300W sau Tetra HT 300. Trebuie sa le vad eu pe amadoua.
4. Decorul va fi Juwel Rock 600 (2 bucati). e singurul care corespunde inaltimii mele. Nu am timp, rabdare si nici spatiu sa il fac eu singur.
5&6. Neoane vor fi un AquaGlo si un Marine. Si, daca nu gasesc pe cineva care sa se poata ocupa de electric (daca e cineva care ma poate ajuta este rugat sa imi trimita un pm), o sa fiu nevoit sa merg pe varianta lui Lofty, care mi se pare super ok, dar si cam scumpa.
7&8. Cred ca voi reusi sa ajung intr-un weekend la mare si o sa vad daca pot atunci sa iau cele necesare. Daca nu, Hornbach....
9. Ma mai gandesc inca la un anubias pe o piatra, dar cred ca voi lua decizia asta la final.
Repet ce am spus si mai sus...Nu as vrea sa am un acvariu gol, vreau sa ii vad cand se joaca cand alearga nu sa stea ascunsi. Sunt usor descumpanit. Mai are cineva acvariu cu africani (in special caeruleus si elongatus) la dimensiuni asemanatoare cu al meu? Daca da, cati locatari are si cum se comporta?
Multumesc inca o data pentru sfaturi si...astept urmatoarea runda... 
|
 |
|
Zola, ai pm...
|
 |
|