Author |
Message |
swatantar
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/05/2008 19:28:55
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
swatantar
Junior member
IP:
|
Spuneti-mi si mie, va rog fumos, ce specii de pesti cunoasteti pentru partea de mijloc-superioara a acvariului (in ceea ce priveste cea mai mare parte a activitatii) care sa nu necesite "cutreieratul in grup" (as vrea un mascul si doua femele sau ceva de genul). De asemenea as vrea sa nu fie vivipari si nici betta. Killie se incadreaza in categoria asta?
Multumesc anticipat!
|
|
 |
Andrei.P
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/05/2008 22:37:57
|
Andrei.P
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/8ce5d989374d216a867cdc8871484b43.jpg)
IP:
|
Pai cred ca numai speciile gen somn (sanitari) sunt pesti de fund, nocturi, etc... Acum nu stiu cat de mare e acvariul tau, dar iti sigerez o pereche de gurami (aceeasi familie cu betta dar mai frumosi dupa parerea mea).
|
|
 |
viulian
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 09/05/2008 23:44:42
|
viulian
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/0172d289da48c48de8c5ebf3de9f7ee1.gif)
IP:
|
Gurami din cate stiu se hranesc sus la luciul apei, dar sunt sfiosi si daca nu se alearga, stau si pititi destul de mult printre plante.
Eu tin 4 harlequin rasbora - stau la mijloc - cateodata pititi, dar si la vedere dupa ce se acomodeaza.
|
|
 |
andras
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/05/2008 00:00:00
|
andras
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1057089645475cb5a7c014d.jpg)
IP:
|
Da, rasbora sunt foarte frumosi. Sunt una dintre pesti mei preferati de talie mica.
Daca vrei ceva pesti rapizi si jucausi: hasemania nana. Nu sunt asa de frumosi dar te rasplatesc privindu-i cand se joaca.
|
|
 |
Sormon
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/05/2008 01:39:39
|
Sormon
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/70859274048f64cfb6cca9.jpg)
IP:
|
Salutare swatantar,
Ar fi fost bine daca ne-ai fi zis si ce marime are acvariul tau, daca mai ai pesti in el/ ce specii ai, mai multe detalii.
Acum fiecare o sa te sfatuiasca probabil in functie de preferintele sale.
- Specia mea favorita este Barbus Tetrazona (Sumatranii) carora le place sa stea in card (gasca :-) ) sunt frumos colorati si dau foarte bine intr-un acvariu plantat frumos.
- Asa cum au zis Viulian si Andras, Rasbora (Harlequin rasbora) sunt niste pesti super frumosi, activi si stau tot in partea superioara a bazinului ca majoritatea pestilor de altfel.
- Iar ca o ultima parere personala dar asta este asa cum ti-am zis si in functie de marimea acvariului si a pestilor pe care ii mai ai, Pearl Gourami (Trichogaster leerii), am avut 3 superbi, pe care din pacate a trebuit sa ii duc inapoi la magazin. Aveam un mascul care devenise foarte teritorial si imi ridicase acvariul cu rotile in sus, toata ziua alerga pestii, din pacate nu este singura mea experienta de aceste gen cu Gourami, imi plac foarte mult dar au nevoie de mult spatiu.
Bafta si gandeste-te bine la ce dimensiuni are acvariul tau si ce/cati pesti vrei sa pui in el.
|
Cine intreaba e prost pentru 5 minute, dar cine nu intreaba ramane prost pentru totdeauna... |
|
 |
Lofty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/05/2008 09:09:19
|
Lofty
De-al casei
IP:
|
swatantar wrote:partea... superioara a acvariului
Zebra Danio (Danio Rerio) - daca au curent de apa la suprafata, vor sta exact sub luciul apei.
|
Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l |
|
 |
Antoniot
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/05/2008 12:37:54
|
Antoniot
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/619850128444fbbc2737f9.jpg)
IP:
|
pentru partea superioara a acvariului poti popula cu o pereche de Dermogenys, dar este un peste vivipar.
Sa nu ai mai mult de un mascul in acvariu.
http://www.aqua-fish.net/show.php?h=halfbeak1
|
|
 |
swatantar
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/05/2008 12:38:58
|
swatantar
Junior member
IP:
|
Multumesc de raspunsuri!
@andras: Acvariul e un clasic Juwel Rekord 60 (54 l) cu ceva plante si dotarea de baza in ceea ce priveste pompa, filtru, incalzitor si iluminat. Am in el 2 ancistrus, 3 kuhlii loach si 5 serpae tetra (as fi vrut 7, dar din cauza faptului ca ma vrut sa ii iau din surse de incredere am luat ce mai avea omul). Sunt de 2 zile in acvariu si pana acum sunt foarte activi si voi (e adevarat ca e putin timp). Sunt cam la limita in ceea ce priveste numarul si de aceea ma gandisem catre o specie care sa nu necesite mai mult de 3 exemplare pentru o viata buna
Multumesc de sugestii. Intr-adevar zebrele si guramii mi-au atras atentia si mie, dar am senzatia ca nu le pot oferi spatiul si colocatarii necesari.
Cand am zis ca ma iintereseaza specii de suprafata ma refeream exact la ce a spus lofty (thanks, by the way) pentru ca tetra sunt mai mult pe partea mediana a acvariului.
|
|
 |
swatantar
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/05/2008 16:42:39
|
swatantar
Junior member
IP:
|
In urma sugestiilor voastre si dupa cateva site-uri vizitate, am ajuns la 2 variante in ceea ce priveste viitorii locatari ai acvariului meu:
1. Mai fac rost de 3-4 Serpae ca sa intregesc grupul (apropo, care e deosebirea intre mascul si femela la ei?)
2. Mai adaug 3, maxim 4 exemplare dintre urmatorii nominalizati:
a) Dwarf Gourami (3);
b) Harlequin Rasbora(4);
c) Hasemania Nana (4);
d) Black Phantom tetra (4).
Sunt toti compatibili cu ce mai am eu in acvariu? Credeti ca fortez nota cu numarul de pesti. Am vazut aici pe forum intr-un articol ca daca imparti zonele acvariului bine pe "verticala" se poate ajunge totusi la o armonie...
Voi ce imi sugerati? Si.....mai vechea mea problema, de unde sa ii cumpar si sa fiu cat de cat linistit in privinta bolilor? Harlequin stiu de unde sa iau, cu restul ar fi o problema...
Multumesc anticipat!
|
|
 |
andras
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/05/2008 18:24:49
|
andras
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1057089645475cb5a7c014d.jpg)
IP:
|
Sunt cam multi pesti deja in acavariul tau.
Trebuie sa ai in vedere la calcul marimea pestilor la maturitate.
Un ancistrus ajunge pt acvariul tau.
Hasemania nana e specie foarte activa, nu ti-l recomand la volumul tau.
|
|
 |
swatantar
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/05/2008 21:47:09
|
swatantar
Junior member
IP:
|
Nu stiu cat de mult iti vei schimba parerea, dar ancistrusii sunt mici (2-3 cm) si ii voi schimba dupa ce vor mai creste cu unii mai mici. Problema e ca eu simt nevoia sa mai fie 2-3 exemplare pe acolo. Mi se pare gol. O sa ma gandesc bine inainte de a face orice alta miscare oricum.
|
|
 |
|