[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: maruska
Forum Index » Profile for maruska » Messages posted by maruska
Message
Salutare!
Scot la vanzare careva fraguri de corali, melci si aditivi:

ZOAS

aprox 15 polipi/frag
* verde cu galben - 2 fraguri *

* maro cu portocaliu - 4 fraguri *


* mix - 2 fraguri *


CANDY

6 capete/frag - 3 fraguri disponibile


MILKA

± 3-4 cm


ACROPORA Verde

± 2-3 cm




HYSTRIX

frag mare ± 5 x 6 cm

frag mic ± 2-3 cm


CHALICE

frag mic ± 2-3 cm / frag mare ± 5-6 cm


MONTIPORA Verde/Rosu

frag mic ± 2-3 cm - 10 fraguri
frag mare ± 5-8 cm - 10 fraguri



PLATE MONTIPORA Rosu/Mov

frag mare ± 7 cm

frag mic ± 4 cm




RAINBOW MONTIPORA

± 5-6 cm


PULSING XENYA

3 fraguri disponibile


SUN CORAL

5-6 polipi


Melci mici ± 0,5 cm, mari ± 1,5 cm, foarte mancaciosi de alge - 10 lei




ADITIVI


Vand un Bicolor Blenny care are aproximatov 7 cm, este foarte harnic cu algele si foarte mancacios.
De foame, pentru ca nu am alge pe pietre (deloc), nu prea am copepode (sistemul este relativ nou) si se pare ca artemia/mysis nu il satura, se da si la SPS iar pe net am citit ca ar musca si din scoica.
In rest este un peste foarte caraghios, cu multa personalitate si nu este timid.

Pret: 90 lei
*Valabil doar pentru Bucuresti

image
rubenbristian wrote:Acvariul arata absolut incredibil! Felicitari!


Multumim frumos!
Pesterile si arcadele vor ajuta pestii sa se ascunda, cat mai multe cat mai bine.

Poti cauta un termometru cu sonda (costa undeva la 40lei) dar cele mai sigure sunt alea clasice lungi (cam 15 lei).

Mie pompa mi se pare mare (nu stiu ce e) sa nu ai probleme cu flow prea mare, as fi ales un Jebao RW4.

Acum trebuie sa testezi NH4, NO2 si NO3 o data la cateva zile.
Teoria e asa: in ziua a3a ar trebui sa apara NH4 care ajunge la maxim in ziua 10 iar in ziua 21 nu mai e detectabila (daca folosesti bacterii este posibil sa nu o detectezi), apoi apar NO2 care urca si coboara in cateva zile si in cele din urma apar NO3 si diatoamele. Cand NH4 si NO2 sunt 0, faci un schimb de apa de 25%, testezi KH si PH si poate fi introdusa echipa CUC. Cand scad NO3 poti baga niste corali care nu sunt sensibili (leatheri, xenia). Cam dupa 1,5-2 luni bagi primul peste.
Pestii trebuie introdusi treptat (1-2/saptamana) ca sa dai timp populatiei de bacterii sa se redimensioneze incat sa faca fata noii cantitati de NH4 emisa de peste.

Eu personal nu ma pricep la sisteme de monitorizare...
Este cosmarul oricui are un acvariu!

Scrie in comentariile de pe Youtube ca acvariul avea 15 ani vechime, poate sa fie de la silicon care s-a deteriorat in timp sau poate geamul era mai subtire decat trebuie pentru 360l (poate acum 15 ani nu se gasea geam atat de gros).

kirucd wrote:

Insulele poa' sa fie coloane cu o arcada intre ele


Eu as merge pe ceva arcade

Ai pus si bacteriile? Iti trebuie ceva ca sa porneasca ciclarea.

Sper ca tratamentul asta la pietre nu a fost pentru a le face albe...nu vor ramane albe in acvariu pe termen lung.
Eu am o caulastrea care la un moment dat nu se mai hidrata si usor usor a inceput sa isi piarda culoarea, am mutat-o mai jos pe nisip dar nu s-a intamplat nimic timp de o luna, nu se hidrata deloc. Cand am cumparat mancare de pesti etc, am luat si reef roids sa ii incerc si am pus in acvariu in pompa ca sa se imprastie peste tot iar a doua zi am vazut o tentativa de a se umfla, apoi am facut pauza de reef roids cateva zile si iar nu se hidrata. Am considerat ca exista o legatura si cu o pipeta i-am pus o data la doua zile, pe fiecare polip, praf reef roids amestecat cu apa din acvariu (opresc pompele 30 de min ca sa aiba timp sa manance). Acest lucru il fac cam de o luna iar rezultatele incep sa se vada.

Poza de sus este din prima zi cand a inceput sa se hidrateze (inainte era doar un schelete si nu m-am gandit sa ii fac poza), cea de jos este de acum, culoarea incepe sa revina dar inca mai are pana o sa fie ca noua.

image

Gandeste-te daca ai facut ceva diferit , ai schimbat ceva (lumina, sare, aditii, etc) in perioada in care au inceput sa nu se mai hidrateze ca inainte?
Daca nu, atunci este posibil sa fie de la lipsa nitratilor dar nu trebuie sa "murdaresti" apa ci ar fi bine sa le dai chestii benefice pentru ei ca fitoplancton/zooplancton. Eu personal folosesc PlanktoMarin si NutriMarin (lichid) de la Grotech, Reef Roids (praf) de la Poly Lab pentru corali; o zi lichid, o zi praf, ambele in doze la jumatate decat scrie pe ele.
Zoasii si palytoasii "iubesc" reef roids iar calaustrea si acanii vor manca cu pofta artemia/mysis cand sunt deschisi si au tenteculele vizibile (pentru asta ai nevoie de o pipeta sau o penseta si multa rabdare).

Daca tot ai ajuns cu nitratii la 0 poti face macar o pauza de NO3PO4x sa vezi cum se comporta. Cei de la RedSea spun asa legat de No3PO4x, undeva in josul paginii: Uncontrolled reduction of the algae nutrients can destroy the symbiotic Zooxanthellae causing UV shock and starvation of the corals.

Da, asa e! Nu ma pricep deloc cum e cu piatra uscata.... eu i-am bagat inainte de pesti tocmai ca sa curete piatra vie.

Link-ul pt acvariul lui pc.ciprian http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/14431.page
Daca te plictisesti poti arunca un ochi si pe "jurnalul" de la acvariul meu mic sa vezi cate/ce vietuitoare am avut eu in 80l display http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/35113.page
Din ce stiu eu nassarius sunt carnivori/detrivori si ar fi bine sa ii bagi dupa ce ai si un peste sau incepi sa hranesti acvariul.
Hermitii ar trebui teoretic sa se ocupe de algele de pe piatra (cand apar algele) iar turbo/ trochus mananca algele de pe geam.
Felicitari pentru achizitii! Intotdeauna mi-a placut Innovative Marine!

Acvariul meu mic e asemanator ca volum si am 2 melci Trochus foarte harnici si 2 blue-legged hermiti foarte lenesi, cred ca poti incepe cu 2-3 melci trochus si daca ti se pare ca nu fac fata, mai iei. Cand iei hermiti sa le iei si extra cochilii ca sa nu omoare melcii pentru ele.

Fiolele de bacterii le-am folosit si dupa faza de ciclare, saptamanal, la fiecare schimb de apa.

Ce tare! N-am avut niciodata curiozitatea sa ii dezgrop pe ai mei
Posibil sa se miste si spaghetti daca ceva i-a distrus tubul, dar nu o va face in mod regulat si este alb/transparent.

Foarte bun link-ul cu cele 4 poze!
Multumesc frumos!
Fiind galben si avand in vedere ca se misca, are mai multe sanse sa fie un cirratulids worm (hair worm) din aceeasi familie cu spaghetti worm (care nu se misca), nu este rau.
Multumim frumos pentru fraguri! Vom apela cu incredere si pe viitor!


Eu cred ca gradul de implicare este mai important decat echipamentele asa ca nu trebuie sa te descurajezi!

Pentru vreo 7-8 luni, din nevoie am tinut un acvariu de 25l de apa sarata in care am avut 1 anthias, sun coral (pt ei era) si cativa crabi. Lumina era oferita de niste led-uri proaste insa nu aveam corali fotosintetici, aveam 2 filtre, unul era cu banalul burete si altul o mica mica cutiuta in care am pus 3 bilute/role de siporax (acelasi lucru cu matrix) si 2 saculeti de 5-10g de carbune si remophos DAR am schimbat 8l de apa saptamanal in el (adica religios, duminica schimbam apa). Ca hrana foloseam artemia congelata sa hranesc sun coral si anthiasul si doar cat era nevoie. In afara de cateva urme de alge in nisip, nu am avut nicio problema cu el, poti observa ca nu am curatat niciodata geamul din spate + lateral si s-au depus acele puncte albe (un fel de mici viermi care ajuta si ei la filtrare).

Uite si o poza:
image

Pentru acvariul tau iti recomand asa:
1. in primul rand trebuie sa testezi apa des, pentru inceput testezi si aia pe care o bagi si cea din acavriu, asa ca trebuie sa ai teste de KH, Ph, NO3, PO4, Ca, Mg, refractometru si termometru.
*Atat refractometru cat si salimetru sa le verifici si in osmoza de fiecare data si sa arate 0 . Eu am avut un salimetru stricat si aveam 1.030 in acvariu desi el arata 1.025, deci se strica/decalibreaza foarte repede.
*Temperatura trebuie sa fie constanta la 24-25 de grade, ai nevoie de un incalzitor si avand in vedere ca nu ai sump, trebuie sa il pui langa skimmer sau langa teava care trage apa din acvariu in filtru sau oriunde departe de corali.
2. completezi apa evaporata, apa se evapora dar sarea ramane. Opreste pompele si noteaza-ti nivelul apei pe geamul de acvariu (undeva unde nu deranjeaza vizual). In fiecare zi trebuie sa completezi cu apa de osmoza incat nivelul sa fie la fel. Poti lega asta de momentul in care hranesti pestii. Apa de osmoza o torni usor, daca poti in filtru, daca nu, cat mai departe de orice vietuitoare.
3. neavand sump si sisteme de filtrare mari, trebuie sa faci un schimb de apa de cel putin 20l (as merge pe 25-30) si sa ai grija sa aiba 25 de grade si 1.025 salinitate, ti-ar prinde bine un al doilea incalzitor si o pompa de curent ca sa amestece sarea in recipient peste noapte.
4. trebuie sa adaugi cat mai multa piatra vie (nu moarta si reinviata), ea iti ofera o filtrare naturala si te va ajuta mult. De pe unde o cumperi, ai grija sa ajungi cu piatra uda acasa si foarte repede, asta o sa iti asigure ca nu vor muri bacteriile din ea.
5. adauga bacterii prodibio spre exemplu, ti-am scris in alt post exact combinatia, 2 de un fel si 1 de alt fel.
6. hraneste pestii cu o pipeta (nu seringa), gasesti de cumparat pe net sau pe ebay etc, da-le de mancare doar cat mananca in 2-3 minute astfel incat sa nu poluezi apa cu resturi.

Punctele de mai sus te vor ajuta sa ai parametri constanti si ca tot ce ai acum in bazin sa fie ok. Dupa 3-4 luni in care nu ai alge si totul se mentine frumos in acvariu iar parametri testati sunt ok, poti sa te gandesti sa mai adaugi si alte tipuri de corali, poate nu euphylli, ele sunt ciudate si in bazinele stabile.
7. Pentru alti corali mai pretentiosi decat cei soft, o sa ai nevoie de 4 neoane T5, iar unul dintre neoane sa fie actinic, scoate si culori frumoase dar ii si hraneste.

Rutina ta trebuie sa fie asa:
- zilnic harnesti pestii, completezi apa, verifici temperatura (de mai multe ori pe zi), eventual golesti skimmerul daca e nevoie
- saptamanal faci schimb de apa cu min 20l, poti spala piatra cu o periuta daca are alge (intr-o galeata, doar in apa pe care ai scos-o din acvariu), adaugi bacterii, faci teste.
- lunar schimbi carbunele si remophos (sau ce ai tu pentru scoaterea fosfatilor), speli pompele daca se pun alge.
Acesta este gradu de implicare minim care este necesar, cu cat esti dispus sa petreci mai mult timp si bani cu atat lucrurile vor merge mai bine.

Sump-ul te-ar fi ajutat sa iti ascunzi echipamentele, sa maresti filtrarea iar cu un sistem de autocompletare sa scapi de grija zilnica de a completa cu osmoza, eventual si sa schimbi apa la 2 saptamani.
Eu as fi interesata de blenny bicolor dar in poza vad doar un royal gramma, e si blenny pe acolo?
 
Forum Index » Profile for maruska » Messages posted by maruska
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com