Message |
|
Probabil ca nu i-ai facut purjarea uzuala a membranei si iei apa de test atunci cand ii dai drumul ceea este si normal sa arate valori mari. Cel mai bine sa iti dai seama de ce se intampla acolo iei apa pentru test dupa ce aproape ai terminat de umplut vasul de colectare.
|
 |
|
Dupa cum arata apa se prea poate ca problema sa fie data de stresul provocat in acel mediu. Este un pic si cam obez. Detalii despre filtrare nu dai si cantitatea de apa care o schimbi? Eventual cam ce curatenie prestezi in acel acvariu?
|
 |
|
Uite mestere acilea. Ce e incercuit cu verde si albastru se vede clar pe unde a curs apa cu mizerie, iar celelalte incercuri cu verde arata pana unde a ajuns apa, cea din dreapta sus arata si nivelul la care a ajuns ceea ce a facut usor sa treaca peste acele intarituri si sa curga pe la cablul de alimentare.
Poate ajuta si pe altii pe viitor dupa ce sa se uite cand apar defectiuni de genul.
|
 |
|
Da, dar cel putin o mica perioada pana se stabilizeaza catusi de putin ciclul biologic, filtru si substrat.
|
 |
|
E bine asa. Dar ar fi bine totusi sa maresti cantitatea de apa schimbata plus o sifonare a dejectiilor, cat se poate si la ce se vede. O sa se mareasca perioada de ciclare dar va fi mult mai usor suportata de pesti. Oricum un bazin stabil o sa ai dupa 3-4 luni de zile.
|
 |
|
Posibil sa fi avut si o mica deciclare sau in urma hranirii mai abundente sa nu fi facut fata filtrarea biologica. Tu stii mai bine ce s-a intamplat acolo. Doar daca dai detalii mai multe legate de cum s-au desfasurat pasii. Cel mai bun si te lamureai pe loc erau niste teste. Intradevar se poate si fara dar asa ai o siguranta mai mare.
|
 |
|
Merge si asa, dar mai sanatos e daca ai face rost de o cultura de grindal. O sa iti multumeasca pestisorii cu un colorit bun si o activitate mai buna. Cel putin din ce am observat eu pana acum la ai mei.
|
 |
|
Pai daca zici sa le alternezi hrana asa e ca si cum ai manca tu o saptamana mancare normala iar urmatoarea doar pufuleti. Ia vezi tu ce e aia dafnie si o sa te prinzi de poanta imediat.
|
 |
|
Ai zis de amano repede ca altceva nu ai gasit. Stai chill ca sunt altii doxa , nu toba, de carte si nici acum nu reusesc sa scoata pui de amano. Cu toata informatia aparuta ulterior, tipuri de sare si hrana.
Si sfatul meu e unul de luat in considerare.
Iar nota in care postez nu poate fi catalogata decat daca ai auzi tonul in care o zic, nu un text lipsit de intonatie & shit. Nu va tot mai opariti atata.
|
 |
|
Total wreck. Eu zic sa lasi deoparte pestii pentru o perioada si sa te documentezi mai mult iar dupa sa te reapuci de acvaristica. Stii de ce dau sfatul asta? Ca am abilitatea sa vad in viitor. Si tu o sa faci greseala peste greseala, o sa moara din pesti, o sa cheltui bani pe diferite prostii, echipamente, medicamente, solutii indicate de diversi hacvaristi care nu o sa te ajute cu absolut nimic, decat dupa ce acumulezi cunostinte si stii ce trebuie sa faci. Nu o spun cu rautate. Daca stai o secunda si analizezi putin o sa imi multumesti mai incolo.
|
 |
|
Flora glo are o specificatie la culoarea luminii, un PL este doar foarma de prezentare a unui tub fluorscent. daca nu ai aflat pana acum ca cica radiatia de la miazazi zi , lumina alba adicatelea in plaja 5500-8000 grade kelvin ar aia mai buna si bineinteles cu un indice al redarii culorii cat mai bun. daca gasesti PL cu specificatia ca emite in plaja de mai sus e ok, dar la cat am cautat eu nu prea o sa gasesti usor acest tub la pret accesibil, plus ca ii trebuie si lui un droser ca la neonul normal.
Foloseste un neon normal t8 sau t5 de 865.
|
 |
|
Primul lucru e sa lasi naibii tot felul de chimicale gen algumin, ala se foloseste numai in anumite cazuri. O sa zici ca la ce bun e produs daca nu se foloseste si eu o sa iti raspund ca la ce bun sa se produca atatea medicamente daca nu le folosesti. Nus daca intelegi analogia.
Doi la mana, o sa tampesti pestii si plantele cu atatea pompe de aer si furtunase la filtru sa oxigenezi. O sa vezi tu singurel in timp ce si cum.
So, daca vrei pesti fericiti fa schimbul de apa la saptamana in aceeasi cantitate ca pana acum. Ai grija cu filtrarea, vezi pe aici ce si cum legat de medii bio si volumul filtrului, debitul lui, valurirea de la suprafata apei.
Citeste, citeste, citeste.
|
 |
|
In principiu de macro nu prea ai nevoie. Hraneste un pic mai mult pestii si baga schimburi un pic mai mari de apa la saptamana. Ar trebui sa fie ok. Prin hranire se introduce suficient nitrat si fosfat iar la schimburile de apa mai mari resetezi din nivelele de fertilizant in surplus si faci si aditie de potasiu. Evident ca nu la fel de riguros ca la fertilizarea separata dar daca nu ai teste varianta expusa este una de compromis si buna dealtfel.
|
 |
|
Nu are legatura neonul cu planta, pe dansa o intereseaza sa primeasca un spectru incat sa poata face fotosinteza. Ca neonul emite acel spectru tine de producator si ulterior producatorul de cerintele pietei. Asa cum au aparut, destul de recent si tuburi dedicate pentru plante doar prin prisma selectarii materialelor si a tehnologiei pentru a produce acel tub incat sa emita radiatia necesara fotosintezei cu un randament foarte mare si sa poata justifica pretul astronomic al acelor tuburi. Nu zic ca nu sunt bune, dar ca sa folosesti un tub de cateva zeci de euro ar trebui folositi si fertilizanti si un sol pe masura.
|
 |
|
Omu nici nu stie cu ce se mananca treaba si tu ii dai sfaturi cu supraplin & s**t. Eu ii propun sa mai manance ceva acvaristica si sa citeasca cat nu a citit in generala si dupa sa se apuce de treaba. Iar faptul ca ii va reusi sa faca sistemul sa functioneze nu si inseamna ca stie sa tina corespunzator un peste sau o planta.
|
 |
|
 Unde am zis eu - citez pe tine : dar, daca am inteles eu bine, tu propui ideea de a lasa temperatura sa scada noaptea fata de zi, indiferent de anotimp, ?
Te tot invarti si te poticnesti de propriile afirmatii. Iti recomand sa recitesti posturile din urma. Un pic mai atent.
La fel, cand am zis ca pe durata noptii creste incarcatura organica? Nu am zis nimic legat de acvariu ideal setat si altele. Repet, reciteste ce am postat, gandeste nitel si dupa mai continui discutia.
|
 |
|
Acvariile sunt la acelasi nivel? Sau sunt suprapuse, probabil intr-un raft sau ceva de genul? E vorba de filtrare prin filtru extern deschis - sump? Explica mai mult, cu cuvintele tale, descrie ce si cum.
|
 |
|
Doamne fereste, nu mai sunt asa usor de ofensabil, m-am cam vaccinat pana la varsta asta.  Vorbim, dezbatem, argumentam, contraargumenatm, la finalul zilei fiecare ii acasa la el si face ce stie, doar nu ne dam in cap sau altele.
Corect si ce zici tu cu pompa de aer pentru suplimentare dar sa stai sa modifici mereu pozitia la returul filtrului seara de seara mi se pare cam munca de sisif. Poate te ajuta cu ceva si pe tine si pe altii, mai bine suplimentezi cu un power head mai mic conectat la o priza programabila separat sa maresti valurirea decat sa folosesti pompa de aer. Este explicat fenomenul si comparatia mai peste tot. Rata de schimb a gazelor prin balbotaj este mult mai mica decat cea prin valurire la suprafata de contact cu atmosfera, este vorba de presiunea exercitata de apa asupra bulei de aer, miscibilitatea gazului cu apa, tensiunea superficiala la anumite presiuni, bla bla.. Intelegi? Iar comparam cu natura, apa de pe rauri sau lacuri nu este acoperita de un capac de plastic cu neoane, masa de aer circula pe deasupra avand un efect mult mai mare asupra schimbului de gaze. Pe cand in varianta cu capac se creeaza o perna de gaz unde schimbul de gaze nu mai este corect/normal. Posibil sa se formeze o acumulare de co2, azot sau alte gaze si mai putin oxigen.
|
 |
|
Ba poti sa o lasi dar arata ca naiba. Plus ca poate afecta vata aia sintetica pestii. Exact cum si tie nu cred ca ti-a placea sa ai mereu fibra din aia fina in nas, ochi si gura. Nu? Iar planta in natura creste si ea ca prostuta cu piciorsul in nisipul ala de fundul baltii sa isi poata intinde radacinile nestingherita. Tu ce parere ai?
|
 |
|
Pai este si normal sa ai nitrati mari. In principiu du la testat si apa de la robinet sau de la cea cu care faci schimb sa nu ai surprize si acolo. Nu acum 10 zile se face schimbul de apa, ideal este cat mai des si in cantitate optima sa nu produci mari oscilatii chimice in acvariu.
Ce zici tu acolo de nitriti si nitrati e taman procesul de ciclare care dupa cum ti-a fost probabil recomandat nu l-ai citit. Iti recomand sa o faci.
Doar opinia mea, consider sanatos (am avut si rezultate bune in cresterea pestilor si a plantelor) schimbul de 30% la 3-4 zile. Se poate si mai bine de atat dar se intra pe alte fagase. Daca tii doar cateva plante si pesti sa fie fericiti ei cu putina verdeata eu zic ca un schimb de 40% saptamanal ar fi bun pentru mersul acvariului. Mai cauta informatii legate de mentenanta acvariului.
Iar legat de incalzitor, daca ai totusi dubii ca poate accidental scadea temperatura mai jos de 23 grade eu zic sa lasi incalzitorul setat sa tina apa in acvariu la 24 grade sau chiar 23 si asa vei fi sigur ca vei avea un minim acceptabil indiferent de ce se poate intampla cu vremea.
|
 |
|