Message |
|
LooSeR wrote: astazi am Scos manerele .. ! l-am injurat pe cel care a facut acvariu la fiecare maner  am consumat jumate de disc pentru flex BOSCH pentru 4 manere
Si am si spart 2 geamuri cand am scos cimentul sau ipsosul .. nici decum chit!
Acu urmeaza slefuirea si aplicat chit auto .. pe rame .. + pus folie pe geam si gata de vopsit
Jumatate din decorul cu polistiren e si el gata
P.s. acu am aflat era Ciment + aracet !
Dragule, ai depus un efort cel putin considerabil, ai consumat curent, panza flex, cumperi chit auto, manopera, si din 5 geamuri mai ai 3 deci mai cumperi 2, nici nu cred ca vrei sa elogiezi epoca de pionierat a acvaristici (asa, un fel de oldiest but goldiest), mi-ar placea in final sa aud o chestie de genul : "Bai, am muncit pe rupte, am bagat si o gramada de bani da` s-o meritat extraordinar..."
|
 |
|
LooSeR wrote:http://www.petfrd.com/forum/articles.php?action=viewarticle&artid=93&page=2
Ma gandesc la asa ceva !  intrebare e ! dupa ce pun instalatia de scurgere ... cum iese apa ? Treb trasa apa cu gura .. si pe urma incepe sa ieasa singura ?
tre` sa dai o gaura in peretele acvariului care va constitui supraplinul (nivelul gaurii=nivelul apei din acvariu).Saaaau.....
|
 |
|
vandut
|
 |
|
@lazarginel. Niste poze cand vedem?
|
 |
|
LooSeR wrote:ca sa nu deschid alt topic ..
In afara de ciment ce as putea punee .. ? Rigips .. Glet .. ? mi-au ramas de cand am renovat bucataria .. ca nu as cumpara sacul de ciment 10kg pentru 1kg 
uita de rigips si glet.
|
 |
|
Sfarsitorul wrote:Vezi ca balasturile clasice se incing f. tare. Daca le acoperi cu ceva (eu le-am bagat intr-un canal de cablu din P.V.C. 60x40 mm pentru. protectie si estetica) fa si niste gauri de aerisire  (sau mai elegant un cooler de 40 mm).
.
Pai nu, le-am montat in dulapul de sub acvariu, nu in capac deci nu au cum sa se incinga
|
 |
|
@Sandu ,ce ai zis tu acolo e perfect adevarat si eu unul iti dau dreptate in cazul de fata, mai ales ca si eu  am fost unu`din ala care ma intrebam de unde  sa fac io rost de cenusa de coarne (numa daca nu-mi pune sotia mea o pereche si ma bag un pic cu capu in cuptor dupa aia).
Da` parca mai mult decat adevarurile acvaricesti pe care le-ai emis, raspunsurile tale-s coolte (cum se scrie asa inclinat si cu doua litere mici linga ele asa misto?)  .
Chestia cu rozeta vanturilor e cel putin beton.
|
 |
|
florin0_2001 wrote:Eu cred ca va complicati cu tot dispozitivul asta de taiere a polistirenului. Nu prea vad cum o sa faceti voi formele alea de pietre folosind un fir drept. Si scobituri. Si santuri.
Iti spun eu cum:nicicum.
|
 |
|
bp wrote:Multam de lectie dom' profesor.
Ia verifica si matale afirmatia ca T5 se refera numai la neoane (adica tuburi fluorescente, ca sa fim mai exacti),
dai un search cu google pentru T5 si vezi ce-ti returneaza:
www.palm.com/us/products/handhelds/tungsten-t5/
T5 Inc. Management ConsultantsT5, Inc. is a Management Consulting Firm providing professional services to public and private sector clients.
www.t5.com/
T5(FLAT) - Statement of Investment Income (slip)
www.cra-arc.gc.ca/E/pbg/tf/t5_flat/README.html
www.taylorguitars.com/guitars/t5/feature/
... si altele.
Nu stiu altii cum sint... dar eu citesc si postu'... poate ca prostu', ca vad ca titlul e de baza pentru unii.
Oricum daca te intereseaza DROSERE pentru tuburi Fluorescente cu soclu T5, drosere marca Philips, pe tine sau pe oricine altcineva, mai putem continua postul. Daca nu, NU!
m-am gugalit si io repede pe link-urile date de tine, sa ma luminez si...  ...aaaa....  ...aaaaaa....ce ai vrut sa demonstrezi?
Ce-i drept si pe cainele meu il cheama T5 , si in familiile de romi ultimi puradei tot T5 ii boteaza si albanezi vor sa lanseze un satelit care tot T5 s-ar intitula... 
|
 |
|
sydney5791 wrote:In planurile mele de viitor intra constructia unui acvariu peste 300 litri - eu as vrea cat mai mare. Dar lungimea si latimea fiind limitate de spatiul disponibil la valorile 110cm si respectiv 50cm, singura dimensiune la care pot umbla este inaltimea. Ma gandeam la o valoare de 70cm din care coloana de apa sa fie in medie undeva la 60cm, dar multi recomanda ca inaltimea acvariului sa nu depaseasca 60cm din urmatoarele considerente:
- acvariile inalte trebuie construite din sticla mai groasa;
- instalatia de iluminat trebuie sa fie mai puternica pentru a compensa atenuarea in coloana de apa;
- acvariul e mai greu de intretinut (mai ales daca ai mana mai scurta  )
Sa zicem ca as face in asa fel incat sa compensez cele trei dezavantaje ca sa mai castig 55 litri la H=70cm comparativ cu H=60cm, mai sunt alte aspecte de care trebuie sa tin cont la H=70cm?
Multumesc.
Eu zic ca e nasol daca esti conditionat la 110 cm L, pentru ca nu mai poti pune neone de 36 W( alea care au L=1200mm + duliile), deci vei fi conditionat ori sa cauti de 36 W cu L=970mm de care eu nu am vazut in viata mea, ori sa pui de 30 W cu L=895mm,de care eu caut de ma sparg pe aici prin CJ.
Daca faci un h de 70 cm, nu stiu ce vei castiga:
1.Sticla trebuie sa fie mai groasa
2.Luminile mai puternice daca iti propui sa te ocupi serios de plante, (sau si de plante)-vezi devantajele mai sus enumerate.
3.Greu de intretinut.
4.Si in ultimul rand proportiile dintre L,h,l is naspa, dar poate ca observatia asta o spun dintr-un defect profesional 
|
 |
|
florin0_2001 wrote:Bilti, te contrazic putin. Polistirenul extrudat nu este deloc mai greu de sculptat decat cel expandat. Doar sa taie cutterul bine. Plus ca, avand o structura mai uniforma (nu sub forma de bilute) mie mi s-a parut ca iese mai frumos la sculptat decat cel expandat.
Dezavantajul e, asa cum ai spus si tu, pretul un pic mai mare. 
Si eu zic aceeasi chestie, polistirenul extrudat este mult mai usor de folosit in scopuri acvaristice (adica la decor, mai precis)
|
 |
|
Mitica wrote:AM si eu unu  .. si din dorinta de a scoate tot hardware-ul din acvariu am renuntat la reactorul cu CO2 si furtun gofrat si am bagat furtunul de CO2 in admisia de la fitru. E bine ?
nu e bine deloc  .Omori filtrul biologic.Nu poti sa bagi codoiu decat pe evacuarea de la canistra
|
 |
|
Ce ziceti voi de asta? http://www.floridadriftwood.com/product.asp?3=42 e valabil? Cam la ce pret total se ridica?Ce taxe ar mai fi de platit?Ma tenteaza, pretul e destul de bun, sau stiti voi altele mai bune?
|
 |
|
Manuelita wrote:si eu care speram ca am o idee noua, fie si ea nepractica :aaa:
Propun sa bagam un topic cu cele mai nepractice idei noi.Deja imi vine una pe tzava... 
|
 |
|
Manuelita wrote:dar oare un astfel de filtru construit in felul urmator: pusa o astfel de "tava" cu ceramica deasupra acvaruiului, pe 2/3 din lungimea lui, sau poate mai mult, ( adica ca o sita care se pune intre acvariu si capac ) , iar prin spatiul ramas liber sa iasa un furtun ( sau 2-3 cu debit mai micut) care sa toarne apa in sita, ar fi eficient?
ar fi sub capac si deci nu s-ar vedea, suprafata de filtrare imensa si expusa aerului, furtunul ar putea avea in capat un dispozitiv care s atransforme jetul intr-o perdea de apa...
fantasmez fara legatura cu logica?daca da, nu va sfiiti sa-mi spuneti va rog.
Nu fantasmezi deloc ("Nu cred in fantome, dar ma tem de ele-Artur.C.Klark")  .Ai descris in esenta un filtru gutiera, un filtru de conceptie deloc noua si care este destul de eficient in anumite conditii si care are anumite avantaje- buna oxigenare a apei,posibilitatea de amplasare de diverse medii de filtrare, comod de realizat tehnic,etc. Ce e realmente  la acest filtru este ca e groaznic de vizibil si de inestetic
|
 |
|
polistirenul este un material impermeabil, nu elimina substante toxice.Nu e cazul sa-l invelesti in silicon decat din motive estetice.Din prudenta e bine ca dupa umplerea acvariului in care se gaseste noul decor e bine sa faci schimburi de ~50% pe zi, timp de 2-3 saptamani.Atentie mare la uscarea siliconului pt ca e al  de toxic o perioada, dupa care devine neutru.Siliconu`  "cere" schimburi de apa frecvente.
|
 |
|
Din ceea ce ai descris tu, ca siguranta ca are o eficienta slaba( ca si solutie de filtrare), este un filtru w&d da o leaca mai taranesc  Acuma sigur ca din punctul de vedere al sanatatii bazinului mai multi factori isi spun cuvantul :volumul mare de apa fata de pesti (eu asa am inteles ca este), cat sunt de hraniti,ce fel de pesti sunt, cat de mari sunt schimburile de apa, plante,s.a.m.d. Oricum, fata de constructia filtrului respectiv, eu zic ca nu lipsea mult sa faca un w&d de bun simt.Da` las ca merge si asa...
|
 |
|
La deschiderea aia de 1.9m, hm...platforma aia is sigur ca nu se rupe, dar trebuie sa fie o suprafata plana si RIGIDA.adica daca ai pune anvelope Montana pe ea n-ar fi nici o problema, dar acvariul e o treaba mult mai gingasa .Daca platforma se lasa in jos chiar si 3 mm, e echivalantul situatiei in care ai aseza big mama acvariu` pe 2 caramizi (puse la extreme).Te risti  ?
|
 |
|
johnny6600 wrote:Fundul dublu are rost numai daca nu-i pui polistiren expandat sub el .
Sa nu crezi ca polistirenul este un inlocuitor pt fundul dublu  ,ar fi too easy sa fie asa(uita-te un pic la acvariile lu nea G.G.-crezi ca nu au polistiren dedesupt?POlistirenul preia micile neregularitati ale standului nu nu stiu ce denivelari),
johnny6600 wrote:intaritoarele in H incurca prea mult ca sa le poti folosi .
De acord, da` nu se pun de frumusete.
johnny6600 wrote:Cele longitudinale nu arata prea bine ,dar pana la urma daca omul vrea punem sticla de 19 mm si atunci stim o treaba
Dar acum serios ,am auzit de acvarii facute din sticla de 10 la dimensiunilea astea, eu zic ca 12 e prea bine .
Da, si eu am auzit de acvarii de 200 l (100x50hx40)facute din sticla de 6 
|
 |
|
Sicmar wrote:0. La nivel 2 va fi un acvariu de dimensiuni (exterioare) L=190; l=60; h=60;
(cca 500l net) din sticla float de 12 mm.
Io as zica ca vreo  ....aaaa.....  vreo 600l net...si chiar inca un pic peste... 
|
 |
|