[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inaltime acvariu  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
sydney
Member
[Avatar]

IP:

In planurile mele de viitor intra constructia unui acvariu peste 300 litri - eu as vrea cat mai mare. Dar lungimea si latimea fiind limitate de spatiul disponibil la valorile 110cm si respectiv 50cm, singura dimensiune la care pot umbla este inaltimea. Ma gandeam la o valoare de 70cm din care coloana de apa sa fie in medie undeva la 60cm, dar multi recomanda ca inaltimea acvariului sa nu depaseasca 60cm din urmatoarele considerente:
- acvariile inalte trebuie construite din sticla mai groasa;
- instalatia de iluminat trebuie sa fie mai puternica pentru a compensa atenuarea in coloana de apa;
- acvariul e mai greu de intretinut (mai ales daca ai mana mai scurta )

Sa zicem ca as face in asa fel incat sa compensez cele trei dezavantaje ca sa mai castig 55 litri la H=70cm comparativ cu H=60cm, mai sunt alte aspecte de care trebuie sa tin cont la H=70cm?

Multumesc.

Îmi oglindesc sufletul în acvariu.
siliconu`
Senior member
[Avatar]

IP:

sydney5791 wrote:In planurile mele de viitor intra constructia unui acvariu peste 300 litri - eu as vrea cat mai mare. Dar lungimea si latimea fiind limitate de spatiul disponibil la valorile 110cm si respectiv 50cm, singura dimensiune la care pot umbla este inaltimea. Ma gandeam la o valoare de 70cm din care coloana de apa sa fie in medie undeva la 60cm, dar multi recomanda ca inaltimea acvariului sa nu depaseasca 60cm din urmatoarele considerente:
- acvariile inalte trebuie construite din sticla mai groasa;
- instalatia de iluminat trebuie sa fie mai puternica pentru a compensa atenuarea in coloana de apa;
- acvariul e mai greu de intretinut (mai ales daca ai mana mai scurta )

Sa zicem ca as face in asa fel incat sa compensez cele trei dezavantaje ca sa mai castig 55 litri la H=70cm comparativ cu H=60cm, mai sunt alte aspecte de care trebuie sa tin cont la H=70cm?

Multumesc.

Eu zic ca e nasol daca esti conditionat la 110 cm L, pentru ca nu mai poti pune neone de 36 W( alea care au L=1200mm + duliile), deci vei fi conditionat ori sa cauti de 36 W cu L=970mm de care eu nu am vazut in viata mea, ori sa pui de 30 W cu L=895mm,de care eu caut de ma sparg pe aici prin CJ.
Daca faci un h de 70 cm, nu stiu ce vei castiga:
1.Sticla trebuie sa fie mai groasa
2.Luminile mai puternice daca iti propui sa te ocupi serios de plante, (sau si de plante)-vezi devantajele mai sus enumerate.
3.Greu de intretinut.
4.Si in ultimul rand proportiile dintre L,h,l is naspa, dar poate ca observatia asta o spun dintr-un defect profesional

clin uatar for iu, mai uait frend!
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: