[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
M.Mihai wrote:Lampa Dennerle Trocal LED 80cm/42W pt acvarii 78-95cm 2 buc =1.780 lei
Controller iluminare lampa Dennerle Trocal LED Control 1 buc = 703 lei
total 2483 lei
Cel putin asa am un consum de 84W fata de 200W
Ma gândesc sa iau doar o bucata pe cea de 48W poate face fata si patrunde lumina pana la fundul acvariului, asa scap mai ieftin

Problema nu este adancimea, vei avea o lumina buna si la fundul acvariului. Problema este de latimea iluminarii, o singura
lampa inlocuieste 2 tuburi T5 si nu iti va lumina pe toata latimea bazinului, sau cel putin nu cu aceeasi intensitate.
Pentru o latime de 50cm ar trebui folosite doua lampi. Poti sa incerci cu cea de 48W dar ai aceeasi problema cu latimea.
Daca vei avea plante pretentioase la un moment dat o sa ai nevoie de inca o lampa. Si atunci poate mai bine iei in prima
faza 1 lampa de 42W si controllerul, vezi ce si cum, si daca ulterior ai nevoie mai iei inca o lampa de 42W.

Depinde si de ce plante vei avea in bazin, ce cerinte de lumina au.
Exista foarte multi acvaristi care fac cate 2 setupuri pe an, vorbim de aquascaping in fond...

Substratul fertil este extrem de usor de folosit si este eficient pe o perioada lunga de timp, ani de zile.
E cea mai la indemana varianta, nu tulbura apa, ba chiar unele dintre ele cum este si Scaper's soil iti modifica
favorabil parametri apei.
um02122 wrote:Eu zic sa o iei, sunt convins ca vei fi multumit de ea.

Eu personal am auzit numai lucruri bune despre lampile Zetlight.
Pagina produsului de site-ul producatorului:
http://www.zetlight.com/index.php/component/content/article.html?id=91

Specifica despre leduri ca ai doua leduri multichip 410-630nm si 24 leduri albe 8000K. Cred ca vei avea suficient PAR sa tii orice plante vrei tu in acvariu cu dimensiuni 90x50x50cm (lampa recomandata pentru acvariu 100x50x50cm). Iar ledurile multichip vor incalzi temperatura de culoare finala.

Lampa are pe la 180W reali si este mai ieftina decat alternativele pentru aceeasi suprafata. Cred ca garantia e de 24 luni.

Pentru plantat nu crezi ca 8000K e o lumina cam rece? Spre comparatie Dennerle foloseste o lumina de 5500K pentru plantat.

Mihai, ce dimensiuni are acvariul? Vezi ca la Dennerle iti achizitionezi controllerul separat.

LE acum am vazut dimensiunile acvariului. Pentru 90x50x50 cm cred ca ar trebui sa folosesti doua lampi de 42W care s e
pot monta pe lungime 78-95 cm. Si la care se adauga un controller cu care poti controla ambele lampi.
Difozorul inline se pune pe iesirea din filtru, nu pe intrare, nu vrei sa bagi CO2 in filtru, vrei sa il bagi in acvariu...
De ce sa folosesti Dupla Root, exista alternative si la Dennerle, Nutribasis sau Deponitmix.
Dar asta inseamna, in oricare varianta, sa pui substratul hranitor si sa il acopri cu gravel.
Solutia cea mai simpla este un substrat complet cum este Scaper's soil de la Dennerle.
Iar dealul din hardscape va fi o piatra invelita in ceva plasa, vezi cum a facut Alex la ultimul setup.

Din punct de vedere al costului cred ca preturile sint asemanatoare daca folosesti un substrat complet
sau folosesti un substrat nutritiv plus un gravel.
Da, asa m-am gandit si eu, un vas suficient de larg si mare incat sa il pot izola peretii pe interior
cu saltea bazaltica si voi folosi ca si compost un mixt de roca vulcanica granulatie mica, turba si
coaja de copac.
Am mai cautat si am gasit-o pe siteul producatorului:

http://www.zetlight.com/index.php/component/content/article/2-uncategorised/91-zt6400.html

Lampa este fabricatie 2015, exista si alte modele 6500 si 6600. Lampa are practic 2 leduri de putere mare,
albe, culoare 8000K, care mie mi se pare prea rece pentru plantat, si doua grupuri de leduri pe laterale
de mica putere si cu lungimi de unda intre 410 si 630 nm.

Sincer nu cred ca e ce trebuie pentru acvariul plantat.

Nivelul de putere consumata de lampa, in cazul tau 200W, nu este relevant, relevant este nivelul luminii
utile pentru fotosinteza PAR. Ca si o comparatie, desi nici asta nu iti da nicio idee despre nivelul PAR,
radiatia luminoasa emisa de aceasta lampa cu 200W este de 9000 lumeni, iar o lampa cu leduri de la
Dennerle, Trocal Led de 54W, are 5050 lumeni, dublu decat lampa pe care ai gasit-o tu. Plus temperatura
de culoare este 5500K fata de 8000K la lampa ta.

http://dennerle.com/en/products/aquarium/lighting/trocal-led/trocal-led
Pe langa cele spuse de elven, ai postat la sectiunea de acvarii marine iar tu iti iei lampa pentru un plantat,
deci ai nevoie de o lumina diferita decat pentru saraturi
Pretul la ei pe site este $489.99, un pret destul de mare, daca tot dai banii astia ar fi bine sa stii exact ce cumperi.
Si nu stii... sau cel putin eu nu am reusit sa gasesc specificatiile tehnice, 200W si ca are calculator de dimmare
nu inseamna nimic. Cate leduri si de care sint, cate canale de dimmare? Ei spun ca este pentru plantat, dar
nu stim cate leduri si de care sint. Incearca sa afli mai multe inainte sa o cumperi, pretul e suficient de mare
incat sa nu te grabesti.
Foarte bun tabelul si bine facute masuratorile. Ar fi interesant de vazut si care ar fi rezultatele, la fel pe adancimi si cu
cele doua tipuri de reflectoare cu... apa. Daca nu poti baga apa in bazin pina cand trimiti parmetrul lui Cristi atunci
ti-l trimit inapoi dupa ce termina periplul prin tara ca sa faci masuratori si cu apa si sa completezi tabelul. In mod normal cu
apa vei avea rezultate mai mici, zic eu chiar si cu 50% mai mici la 65 cm adancime.
Ionescule, te manca?!
A terminat de curatat piatra si acum a trecut la sticla
Ok. e bine de stiut. Totusi nu ar merge plantat intr-un ghiveci foarte mare si invelit iarna? Nu prea am unde sa il
plantez in curte, prefer sa il pun intr-un ghiveci cat mai mare...
Super fain, multam
Foarte bine-venita initiativa multumim ca ne impartasesti experienta.
Palitoa se inchid, semn ca se petrece ceva in apa, cel mai probabil datorita claritatii apei lumina este
mai puternica, dar se vor adapta probabil.
Ochiurile mi se par cam mari, e posibil sa ramana agatat in plasa. Iar daca e metalica, plasa va rugini
foarte repede. Orienteaza-te spre plasa de plastic, gasesti la magazinele de bricolaj, cu ochiuri mai mici
decat ce ai acum.
Da, suna promitator
Sarbatori fericite si tie!
Pai cu manerul extensibil de la Scorpionu si cu gentuta de la domnu' Pavelescu, sa traiasca si sa le infloreasca
acvariile , parmetrul meu s-a facut cu "haine" noi ca sa zic asa.

Nenea Pave o sa trec pe la matale marti sa iau gentuta. Nenea Scorpionu cred ca poti incerca sa scoti oglinda,
cu tot cu bratul de prindere, am vazut ca la prindere are o nuca deci se poate rasuci in orice directie, iar in
locul oglinzii sa prinzi sonda de la parmetru cu surubul. Practic pastrezi suportul cu nuca din care scoti bratul
de prindere al oglinzii (ar trebui sa se poata...).

Ne auzim marti sa iti aduc gentuta de la domnu Pave ca sa ii trimitem parmetrul lui Cristi la Satu Mare in
varianta "imbracat de lux"
Mersi de informatii m-am gandit si nu are sens sa merg cu 2 bonsai in setup, asa ca am renuntat
la artar, raman la Carmona. Artar in schimb o sa iau unul pentru acasa sa il tin in curte intr-un ghiveci mare,
am imteles ca e destul de sensibil la ger si atunci o sa il tin intr-un ghiveci mare sa il pot baga in casa iarna.
Ai intrebat ce determina migrarea lor. La asta am raspuns
Practic nu e o migrare, ci o stabilizare in filtru mai mult decat in alte parti.
Da, mersi, o sa ma mai gandesc la bonsai. Ai dreptate cu exterior/interior, nu ma gandisem
la anotimpuri... o sa vad, pot sa fac o incercare sa vad daca merge. Dar trebuie sa gasesc
varianta optima de punct focal, cu toate ca pentru mine asta nu e asa important, practic eu voi
sta la birou langa acvariu, in stanga acvariului.

Pentru substrat totusi vreau sa folosesc mai mult substrat de genul roca vulcanica. O sa incerc probabil
in felul urmator: stratul de jos pietris pentru drenaj, stratul urmator roca vulcanica plus scoarta de copac
80/20%, iar ultimul strat roca vulcanica plus turba plus scoarta de copac in proportia 60/20/20. Si peste,
pentru decor, pietris de la Dennerle sau ceva asemanator.

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: