Message |
|
Bine ai venit
|
 |
|
In mod sigur iesi mai ieftin daca cumperi tu sticla , la scalari sau discus calculeaza 50l/peste si un grup de minim 6 si mai bine 8 , ca tensiunile sa se imparta si sa nu o ia pe coaja acelasi peste ,la inaltime minim 50cm dar 60cm e mult mai bine , spor in continuare
|
 |
|
arusha wrote: ...acvariul a mai fost utilizat prin urmare am avut un oarecare avantaj fiind nevoiti doar sa realizam un habitat pe placul nostru...
4. Am scapat putin mai multa papa la pestisori si seara trecuta apa se tulburase...acum vad ca si-a revenit...este oare cauza dejectiilor de la pestisori, acestea fiind la momentul respectiv putin in exces?
La partea cu habitatul pe placul vostru e asta pe care il vedem cu castelul scufundat si planta de plastic ?! Daca e asa la capitolul asta nu mai e nimic de discutat asta atunci nu e acvariu e un kitch ..., legat de hranire asa ca o idee stomacul pestilor e cam de dimensiunea ochilor, asta pentru cantitatea de hrana -pestii de foame nu mor , de prea multa hrana da, avand un acvariu crud neciclat nici macar plante in el sa nu va mire ca se tulbura apa mor pestii etc. , ai mult de citit privind abc-ul acvaristicii , sper sa nu faci parte din categoria celor care cer sfaturi si fac in continuare tot ca ei , urmeaza pasii enumerati de ceilalti colegi si mai vedem (lumina noaptea si ziua fara  )
|
 |
|
Imi pare bine ca putem vorbi ,nu am spus ca e gresit ca si reprodus biotopul ,doar ca pietrele mici din zona centrala nu mai sunt asa de inspirat puse -ca si aranjament , din punctul meu de vedere se vede mana /interventia umana si pierde caracterul de salbatic si natural pe care il sugereaza restul bazinului , dar asta e doar opinia mea
|
 |
|
Bun venit pentru inca un ciclidar(de care ?)
|
 |
|
Cred ca e mai degraba un comportament de dominare respectiv submisiv(posibil disputa teritoriala) mie asta imi sugereaza schimbarea culorilor , am avut doua in bazin ca faceau asa mereu cea de deasupra (agresiva ?!) avea culoarea asta, dupa un timp in viata a mai ramas doar una care o duce bune mersi singura de vre-un an jumate -doi
|
 |
|
Bun venit
|
 |
|
Faina, imi place asta mai mult, tot chestie de nas ?!
|
 |
|
Faine biotopurile si bune ca si surse de inspiratie cu exceptia celui de pe 2- la partea mijloc fata e "bulit" aici l-a parasit inspiratia la pietrele mici, mai mult strica asa cum sunt puse , inteleg ca se vrea un biotop minimalist dar...
|
 |
|
Chiar ca ai nevoie ...daca te opresti la ciclide ,cum spunea Anca- apistograme, dar nu ramirezii, sau dintre africane pelvicachromis pulcher sau altii din familie
|
 |
|
Frumos desenul de pe capatana lor, aduce cu cel de la unii discusi
|
 |
|
Imi place aranjamentul in acvariu ,putin la gramezile de pietre va trebui sa fii atenta in timp de mizerie , radacinile acelea ce vin de la plantele de sus dau un aspect ce se apropie de mediul lor, din imagine lumina pare putin tare pentru ei la inceput, acum vezi cum se comporta daca se obisnuiesc sau trebuie sa o reduci putin .
|
 |
|
Sa-i vedem mari si rotunzi
|
 |
|
Intrebarea e daca bunica are o idee reala de cat va investi in treaba asta , daca e in cunostiinta de cauza (atunci si eu ii admir curajul sau spiritul de sacrificiu) si totul e in regula atunci privitor la echipamente ia de la inceput lucruri bune si nu de genul ca "la inceput din astea dupa care iau din cutare" . Pe langa asta odata ce nu mai esti " in curtea ta" trebuie sa realizezi ca trebuie sa -i oferi si ceva rezultate fiind vorba de un cabinet (de care o fi el) bazinul va fi vazut si de altii deci trebuie sa aiba un impact vizual pozitiv constant , trebuie sa iei in calcul de cate ori ajungi tu pe acolo sa faci schimburile de apa , sa vezi de aparatura etc asta in cazul in care hraneste ea vietatile (lucru din care de obicei apar probleme :lumea intelege mai greu ca pestii nu trebuie indopati de cate ori vin la geam si ca nu trebuia hraniti in cateva zile cu hrana care ar trebui sa ajunga o luna) Apropo de schimburi vezi de unde si cum aduci si duci apa -la volumul preconizat nu schimbi doar una doua galeti - lucru incomod si pentru un adult ce sa vorbim de fizicul cuiva inca nedezvoltat . Cred ca se va adauga la lista deja destul de bogata de planuri deocamdata
|
 |
|
Pai solutia ar fi sa incerci sa aduni niste chisturi de la artemia asta de apa dulce : se pare ca au nevoie de apa moale si cat mai curata de vreme ce eclozeaza in lac cu apa temporara (poti face si o analiza a apei din lacul respectiv). Faptul ca au aparut asa "din senin" poate fi datorita curentilor de aer -chisturile fiind usor de purtat- care ii pot raspandi oriunde pe glob iar acolo unde intalnesc conditiile necesare eclozeaza .La aspect sunt exact ca si artemia - nu vorbim aici de triops aceia seamana intradevar cu crabul potcoava si ca si ei au aspectul acela preistoric- de fapt si artemia sunt cu muuult anteriori dinozaurilor , faptul ca ai vazut specimene asa de mari ~5cm da, la cei de apa sarata mai mari de 2,5 nu am vazut( si am crescut din ei pana la faza de adult)dar indiferent de talia lor de adulti dupa eclozare sunt la fel de buni pentru pui , plus ca si adulti pot fi un plus de hrana pentru pestii mari. Chisturile le poti aduna toamna cand valurile ar trebui sa le adune spre maluri , sau dupa ce seaca apa , m-ar interesa si pe mine niste chisturi , am mai vazut pe net ca eclozau oua in apa dulce dar nu stiam ca exista si la noi . Hranirea lor o poti face cu spirulina , chlorella si suspensie de drojdie , cei de apa sarata in 14 zile ajung adulti
|
 |
|
Si eu asa le vad ca fiind de rusalii -efemeride- nici o treaba cu pestii daca sunt mai marisori le consuma ei
|
 |
|
Da ,asa ar trebui sa arate discusii nostrii , aviz celor ce se incapataneaza sa "creasca" frunzele alea vestejite ce par a avea tbc prin plantate si sa creada ca pun ei coada la cireasa, contrar sfaturilor de ai tine in bazine fara substrat pana fac 10cm - cu igiena adecvata si schimburile aferente de apa..., frumosi pesti Atty spor cu ei in continuare
A si cu mentiune speciala pentru altumi (febletea mea)
|
 |
|
Vezi ca depinde de farmacie si sunt care nu folosesc acid fosforic(de obicei firmele mari producatoare adauga din asta pentru stabilizare) , eu nu as folosi ,cum a spus si Dragos depinde cat vrei sa pui si depinde si ce conditii ai in bazin
|
 |
|
Daca vrei sa le mearga mai bine la discusi ( sunt pigeoni si parca mi-e peste mana sa le spun discusi) fa schimburi zilnice serioase de apa , daca nu nu te mai chinui sa-i muti in bazinul mare (pacat de bazin), ia-ti altii care sa aiba tonus si o forma buna
|
 |
|
Si sohal unul din preferatii mei , cam greu de fotografiat la cat de miscaret e
|
 |
|